Málo aktivit???

754 067

Hradlař
Málo jich není... ale pouze pro dvě tratě.
Stále se jen tvoří aktivity pro tratě BP a 321. Ostatní tratě jakoby ani neexistovali. Skoro žádné aktivity k nové trati Brno-Jihlava, ŽSR 130, Dvoukolejka a mnoho dalších.
Já nevím, jestli má cenu vůbec stavět trať, když o ni pak nebude zájem.
P.S. Odpovědi typu: "Vytvoř nějaké a budou" si nechte raději pro sebe. Vytvořit můžu, ale já si chci zahrát i nějaké aktivity jiných.
Takhle nemůžu hrát nic, protože z tratí BP, 321 nevlastním ani jednu.

Třeba si aktivitáři koupili jen BP a 321 a tak chtějí svoji investici nějak využít. Jinak si myslím, že speciálně pro Dvoukolejku aktivity jsou, i když nějaký nadbytek to nebude. Mě osobně aktivity nechybí, při modelování a exportech modelů nezbývá času na mnohahodinové jízdy v MSTS, navíc je pro mě MSTS spíš hra na odreagování.

Pikku napsal:
... při modelování a exportech modelů nezbývá času na mnohahodinové jízdy v MSTS, navíc je pro mě MSTS spíš hra na odreagování.
Zdielam Pikkov názor, hoci TBP aj 321 mám. Radšej si zajazdím na menšom projekte, či už je to 310, 183, ZSR 150, Dvojkolajka ...
Aktivity - no, ďaleko lepší pocit mám z vlastnoručne zosmolenej hoci aj jednoduchej aktivity ... je to takmer víťazný pocit vidieť modely, ktoré mi prirástli k srdcu v traffic vlaku na mnou zvolenej trati než obligátne jednosmerné či dvojsystémové hranaté krabice na čele "súčasných" vlakov niekde na koridoroch :lol:
Dvoukolejka ( a jej podobné trate ) Rulez !!!

Naposled editoval moderátor:
Ono pro mnoho lidí jsou koridory daleko přitažlivější než obyčejné tratě, kde nejsou řádné závratné rychlosti. Ale každý má na to jiný názor. Já se nadějí projedu po tratích které jsou kvalitně udělané i když třeba krátké než sice mnohakilometrové bez pořádně propracované krajiny.
Na aktivity moc času nemám, jenom při stavbě trati si skouším nové nebo opravené úseky a jenom projíždění tratě mě nebaví. Třeba na 240ce budou udělány nějaké aktivity po aktualizaci v kterém bude dokončen celí úsek Jihlava - Brno. :)

Tohle máte těžké. Já za sebe mohu říct, že moje tvorba do MSTS je důsledek mé činnosti na dráze. Takže jsem postavil, co jsem postavil. Aktivity, jestli někdo jiný tvoří pro mou trať, jsem tomu rád, že moje práce někoho oslovila, ale nikdy bych nepsal výzvu, že bych potřeboval pro sebe nějaké aktivity. Myslím si, že každý stavitel tratí by měl být schopný udělat několik jednoduchých aktivit, aby svou práci nějak představil. Já jsem takto začínal. Kdo si objednal mé první CD, jistě si vzpomíná na aktivitu "Čardáš", která měla zápletku, kdy EC jel do Břeclavi odklonem po lokálce Zaječí - Hodonín. Pak si vzpomínám na nějaký rychlík Brno - Bratislava a dál několik malých aktivit bez traffic.
Pikku, kupování a využití investice versus tvorba aktivit, fuj :D :D :D , to spolu opravdu nesouvisí. Pro naše tratě se dělá nejvíce aktivit asi z důvodu, že jsme s Martinem postavili páteř našich železnic. A já když jsem začínal, kladl jsem důraz na to, aby se nejezdilo jen z A do B, ale aby šlo využívat variantní trasy, což zvyšuje počet kombinací a inspiruje k tvorbě aktivit.

LuděkD napsal:
Stále se jen tvoří aktivity pro tratě BP a 321. Ostatní tratě jakoby ani neexistovali. Skoro žádné aktivity k nové trati Brno-Jihlava, ŽSR 130, Dvoukolejka a mnoho dalších.
P.S. Odpovědi typu: "Vytvoř nějaké a budou" si nechte raději pro sebe. Vytvořit můžu, ale já si chci zahrát i nějaké aktivity jiných.
Zdravím, nooo, pro Dvoukolejku, jsem dělal tuším 4 aktivity a ty jsou na stránkách tratě, u Jiříka TK. Pak jednu pro Opavu - Olomouc u Blackwolfa a teď mám rozdělanou opět 12 hodinovou aktivitu pro Dvoukolejku (já zrovna tíhnu spíš k období ČSD :D ). Jinak na stránkách traťě zsr 150 je taky balík aktivit, u Kuby se najdou taky práce pro jiné tratě než pro BP a 321. Takže pottrženo a sečteno myslím, že aktivit pro jině tratě je vcelku dost. Hold asi vede BP a 321. Jsou asi nejrozšířenější. :D Je škoda tyto tratě nevlastnit i na nich se dají jezdit moc pěkné aktivity. :D
S pozdravem Dan.

LuděkD napsal:
Mám-li mluvit za sebe, tak je fakt, že preferuju tratě BP a 321 a to hned ze dvou důvodu.
Za prvé ty tratě znám, mám je několikrát projeté tam i zpátky, což se o tratích do Luhačovic, do Jihlavy nebo o Jeneho trati říct nedá, tam jsem v životě nejel, takže nemám pojetí, jak a co tam jezdí, kde stojí odstavené vozy atd. Co se týče Šnekovy tratě, tam jsem taky nikdy nejel, ale ze začátku jsem to hodně konzultoval právě ze Šnekem, takže tam jsem celkem v obraze.
A druhá věc je, že tyto tratě jsou jednokolejné. Ani nemáte ponětí jak mě se nedaří ve stanicích vykřižovat, kolik aktivit které jsem měl rozdělaných skončilo v koši a to jenom proto, že jsem nedokázal se vykřižovat a vždycky mě to tak nasralo, že jsem jednokolejky nemohl ani vidět, ale po čase to přemrzí a zkusím to znovu. Teď zkouším něco nového, tak doufám že to vyjde a budu se moct s Vámi o to podělit.

Kuba napsal:
LuděkD napsal:
Mám-li mluvit za sebe ... Teď zkouším něco nového, tak doufám že to vyjde a budu se moct s Vámi o to podělit.
Jo to křižování to je někdy fakt síla, zvlášť když je to třeba po dvou hodinách jízdy. Celý večer to projíždím a pak zjistím že to mám blbě, to mám někdy chuť vyhodit počítač z okna.
Ještě se chci zeptat, s aktivitami TS 101 končíš, nebo to bude dělat současně s tou novinkou ? Byla by to dost škoda, mě ty aktivity docela dost bavily a hodně se mi líbily.

Ahoj!

koukám, že zde si můžu postěžovat na absenci aktivit na svoji oblíbenou trať :-D. Takže milí aktivitáři, přál bych si pořádný manipulák na trati 240 s favoritem...

Ahoj Čoudo.
Já bych chtěl vyhrát ve sportce,vlastnit pár domů na Staromáku a důl na Ostravsku.Pak bych ještě chtěl stánek s novinama na Českotřebovským nádraží jelikož bych vydělával na Tobě.Zrovna řeším co vytvořit na 240.Je jen na Tobě co navrhneš.Takže

Naposled editoval moderátor:
Čouda napsal:
Ahoj!

koukám, že zde si můžu postěžovat na absenci aktivit na svoji oblíbenou trať :-D. Takže milí aktivitáři, přál bych si pořádný manipulák na trati 240 s favoritem...
Můžu doporučit sednout k editoru a začít tvořit, pokud to neumíš tak to samé ale musíš zkoušet a laborovat. Já bych chtěl zase nějaký EC/IC/Ex s 151 a hádej co asi dělám.

Já dělám stroje, takže nebudu dělat aktivitu, i když to umím ;-) Jinak já to myslel jako srandu v souvislosti s názvem vlákna, ale zase takovej manipuláček by nebyl špatnej.... 751 151 je již v ČKD Meziměstí :-D:-D:-D:-D

Proč je málo aktivit. Protože je většinou málo času. A vesměs se aktivity začínají opakovat, tedy stejný scénář. Dělat na zahraniční tratě je problém v neznalosti místních poměrů. A poslouchat pak od někoho, že mám to a to špatně se mě nechce, když se s tím tak dlouho dělám. U naších tratí máme aspoň podklady. Ale radši to přenechám někomu místnímu. A pokud tady někdo má tolik času, že má všechny aktivity projeté, tak ať si vleze do AE a začne něco vytvářet. Pozná, jak v tů chvíli začne čas rychle ubíhat. Toť vše a prosím nekomentovat.

Každý snad tvoříme, co nás baví. Nejhorší je modelování a stavění tratí. Tvorba aktivit je už proti tomu brnkačka a nějakou jednoduchou zvládne i začátečník. Máte pěkné tratě, jen si vybrat a ještě větší galerii všech možných vozidel. Jen si vybrat. Tak dovzdychat a hurá a s chutí do práce.
Ale nido po nikom nechtějte, aby Vám vymodeloval to a to vozidlo, tu a tu trať nebo víc aktivit pro trať XY.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale nikdo po nikom nechtějte, aby Vám vymodeloval to a to vozidlo, tu a tu trať nebo víc aktivit pro trať XY.
Hehe, sem tam sa my dvaja aj zhodneme.
Každý tvorí to, na čo má chuť, nikto nie je zamestnancom tej či onej komunity MSTS a nemusí sa podriaďovať nijakým tlakom ani diktátu. Keď mám niečo robiť na želanie a neoslovuje ma to, robím to prevažne nasilu, s primeranou dávkou nechuti a odporu a výsledný efekt je potom primeraný nálade autora. Nechajte autorom voľnú ruku, nenaliehajte na nich a určite vám pripravia nejaké príjemné prekvapenia ...

Čouda:
Naštěstí je tu spousta svědků, kteří viděli, že to není o "jiných názorech". Jak se do lesa volá,... A dál už opravdu bez komentáře. :salut:

Když je málo aktivit a ty co jsou už vám nestačí není nad tosi nějaké vytvořit ... Při 2 týdením volnu jsem toho a postavil 2 nové aktivity a teď se testují a další už připravuji .. Takže když má někdo málo je lepší začít tvořit ne? R 923 či IC 580 už jsou a další Os 4802 či po nové aktualizaci Pannonia Bratislava - Praha

phptt napsal:
Když je málo aktivit a ty co jsou už vám nestačí není nad tosi nějaké vytvořit ... Při 2 týdením volnu jsem toho a postavil 2 nové aktivity a teď se testují a další už připravuji .. Takže když má někdo málo je lepší začít tvořit ne? R 923 či IC 580 už jsou a další Os 4802 či po nové aktualizaci Pannonia Bratislava - Praha
Asi si nečetl 1. příspěvek v tomhle tématu, co :?: :?: :idea:

Back
Nahoře