Miranův web

Jakou verzi MSTS používáte? (upřesnění podpory uživatelů)

• MSTS 1.4 orig

Hlasů: 1 100.0%
  • MSTS Bin 1.5.3 1 - 1.5.5

Hlasů: 0 0.0%
  • MSTS Bin 1.5.7

• MSTS Bin 1.6

• Hlasovalo členů
    1
  • Anketa bude ukončena: .

Miran

Moderátor
Správce
Konečně jsem se dokopal k tomu, abych se pokusil vytvořit webové stránky s mými modely pro MSTS. Nečekejte žádné grafické kreace, ale najdete tam, až na pár výjimek, snad vše co jsem zatím vytvořil.
Kounout se můžete na http://mihor.bluefile.cz/ a nadávat mi můžete tady.

Náhodou,mě se moc líbí. A už se nemůžu dočkat na nový skin. :wink:

Naposled editoval moderátor:
Mirane, asi jsem konzervativní, ale už jsem to navrhoval i ústně. Základní verzi bych nechal všude pro MSTS 1.4 a pro MSTS bin jen updaty. A to z důvodu, že MSTS BIN je jen pracovní verze a stále se vyvíjí. Já osobně MSTS BIN 1,6 používat nemohu, protože potřebuji mít MSTS plně funkční. Pak jsou Tvé nové modely pro tuto verzi pro provoz na BP nedostupné.
Tohle navrhuji i všem ostatním.
Nedávno jsme vše upravovali pro BIN 1.57 a ejhle, už je vše jinak a opět se vychází z verze 1.4.
Na slezině se snad dozvíme více. Ale dle Džordže a Ppoolllla, Bin1.6 bude možné s klidem nainstalovat až po úplném vyladění kompletního Trainsetu. Do té doby bohužel, zatím poslední funkční je v1.57.

Takže k verzím
Msts 1.4 Standardní instalace na ni lze individuálně downgradovat přepsáním sekce Lights v souboru *.eng podle původního modelu, jiné úpravy cabu ani jinde nejsou potřeba. Zadní pohledy přes model s označením _int jsem se rozhodl vyřadit. Pokud individálně někdo po tomto zatouží může si je pro sebe upravit podle původních modelů. Upgrade žádné soubory nemaže. Jen se musí ještě vyházet pohledy cesujícího z vložených dílů v případě žabotlamy.

MSTS Bin 1.5.7 jednalo se o slepou uličku, nadále podpora v *.cvf souborech z mé strany nebude.

MSTS Bin 1.6 a vyšší. Bude vždy plná podpora. Nové modely budu vydávat pouze v provedení pro MSTS Bin poslední stabilní verze. Čekat než někdo upraví komplet trainset přesně na 30 nebo 80 cm se všeni záležitostmi je nesmysl. Pokud se s takovými vozy nejezdí, ničemu to nevadí. Víme jak to dopadlo s jednotným značením. A pouze to že budou modeláři vydávat věci v nejnovějším provedení posune jiné věci dopředu. A co se přehazování petrolejek týká, je podle mne úplně jedno o jakou verzi MSTS jde, protože to nejde nikde a musí se to řešit standardními prostředky, jako kdyby MSTS Bin neexistoval.
Tolik zatím ode mne. Musím jít udělat něco jiného. Škoda, že jsem nedal na začátek vlákna hlasování o verzich MSTS. Poud se přidají příspěvky už to nejde. Moderátoři nejde to tam přidat dodatečně?

Já si také myslím, že používat vozidla bez MSTS Bin je velká škoda a v každém případě krok zpět. Myslím si, že Miranův nápad je nejvhodnější. Kdo Bin nechce, ať si to upraví.

JANíčOK napsal:
Urobme hlasovanie a uvidíme!
Čo vy na to?
Už jsem psal MIranovi, aby mi poslal položky do hlasování, takže jakmile je dostanu, budete mít možnost.

Na co hlasování? Pro MSTS BIN je snad každý včetně mě, ale jaksi není pochopeno, že se jedná o zkušební verze. S verzí 1,6 jsou ještě nedořešené problémy, viz jiné vlákno. Nechme to na slezinu. Jedná se jen o to, pokud bude novinka jen pro verzi 1,6, tak pro ty, kteří používají verzi předchozí (z důvodu funkčnosti kompletního Trainsetu a MSTS v celém rozsahu), tak bude nutné tato vozidla upravit. A to umí jen 5% uživatelů MSTS. Džordž jasně píše, se jedná o zkušební verze, proto zatím žádnou verzi nemůžeme zatím brát jako normu.
Nikdo se na mě nezlobte, ale chci se vyhnout zbytečným desítkám emailů, že něco někomu nefunguje. Divili by jste se, co mi chodí za dotazy a reklamace. Nikoho nezajímá, že jsem jen autor trati, já už hold asi mám zodpovědnost za všechno v MSTS, alespoň z pohledu některých uživatelů.
Jinak jednotný Trainset není utopie. Hold to chce jen větší disciplinu a budete si muset vybrat. Buď přesné normy a MSTS BIN nebo anarchie jako doposud, ale MSTS 1.4, maximálně 1.57.

Zbyněk Šemora napsal:
, ale MSTS 1.4, maximálně 1.57.
Ztotožním se s Miranem. Verze bin nižší než 1.6 byly jen ověřovací serie, zatímco 1.6 je konečně "něco" převratného a pokud má být trainset oproti default nastavení nějak upravován, tak jedině pro 1.6. V cvf není potřeba dělat prakticky nic krom vektorově upravené kopie pro _rv.cvf . Navíc základní verze MS1.4 tyto 1.6cvf přijme bez problémů, zatímco cvf pro verzi bin1.5 s přidaným odstavcem druhých definic již ne.
Engy stačí jen 2 zaměnitelné varianty - jedna základní a druhá s úpravou světel pro bin1.6 (pro jeden druh spřáhel).

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
, ale MSTS 1.4, maximálně 1.57.
Ztotožním se s Miranem. Verze bin nižší než 1.6 byly jen ověřovací serie, zatímco 1.6 je konečně "něco" převratného a pokud má být trainset oproti default nastavení nějak upravován, tak jedině pro 1.6. V cvf není potřeba dělat prakticky nic krom vektorově upravené kopie pro _rv.cvf . Navíc základní verze MS1.4 tyto 1.6cvf přijme bez problémů, zatímco cvf pro verzi bin1.5 s přidaným odstavcem druhých definic již ne.
Engy stačí jen 2 zaměnitelné varianty - jedna základní a druhá s úpravou světel pro bin1.6 (pro jeden druh spřáhel).

Takže jestli to chápu správně, tak trainset BP bude předělán podle bin 1.6 a zároveň kompatibilní se základní verzí MSTS 1.4. tzn. bude to fungovat v obojim?

Čouda napsal:
Takže jestli to chápu správně, tak trainset BP bude předělán podle bin 1.6 a zároveň kompatibilní se základní verzí MSTS 1.4. tzn. bude to fungovat v obojim?

Ne, to chápeš blbě. Trainset se sám nepředělá, ale bude ho muset konkrétní člověk, nebo skupina lidí přes odpor jiných upravit. A v žádném případě nebude a z principu nemůže fungovat v obou verzích, lépe řečeno bude kompatibilní směrem nahoru, tzn. že engy z nižší verze budou fungovat ve vyšší bez možností vyšší verze, naopak to možné nebude. Kompatibilní směrem dolů budou pouze caby, což u verze 1.5.7 nebylo. Kompatibilitou v tomto případě myslím to, že MSTS nebude hlásit chyby při čtení souborů s modelem.

Ale tahle diskuse již patří do jiného vlákna.

V nastavení světel pro Hurvínka se našly chybky. Opravný patch jehož obsahem přepište sekci Lights v souborech eng modelu najdete na mém webu.

Na mém webu můžete sosat CD451031 / 032, CD452017 / 018 a CD452 003 / 010 s animovanými dveřmi.

Ještě by to chtělo dodělat zvuky k těm dveřím pokud by se dalo a nemělo by to chybu. :D

Martens napsal:
T napsal:
Ještě by to chtělo dodělat zvuky k těm dveřím pokud by se dalo a nemělo by to chybu. :D
To ano, ale dokud není trigger na dveře, tak nepojedou ani zvuky.

jen na vysvětlenou.. to jako že zatim nejsou ty ovládací klávesy namapovány? protože v SW mi dveře fungujou ale v simulátoru už ne

Amazon napsal:
jen na vysvětlenou.. to jako že zatim nejsou ty ovládací klávesy namapovány? protože v SW mi dveře fungujou ale v simulátoru už ne

Pokud máš nejnovější verzi MstsBin ,tak po její nainstalování to bez potíží funguje.

(levá strana CTRL+7,pravá CTRL+9-číslice na numerické klávesnici)

Back
Nahoře