Vážení přátelé MsTS, chtěl bych se s Vámi podělit (zatím jen na obrázcích) o připravované novinky. Tyto lokomotivy, včetně prakticky veškerého příslušenství (osobní i nákladní vagony, trať a možná i kabiny) by snad měly být zveřejněny nastávající rok. Jak to bude opravdu skutečně netuším, berte to jen jako jakousi ochutnávku toho, co může být. Většinu těchto lokomotiv navrhnul známý Karl Golsdorf. Tak a nyní popořádku. Jako první je tu rychlíková lokomotiva
264.0, kterou určitě nikdo nezná

:
Pak naopak velice známý
kafemlejnek řady
310.0:
Lokálkový unikát
Tschokl (čokl) 312.7, který existoval ve dvou kusech na trati 8C česká Kamenice - Česká Lípa:
Stejně jako výkonná
matylda 313.4, užívaná i na těch nejstrmějších komerciálkách (například z Velkého Března do Verneřic):
Poměrně neznámá
320.0, překvapivě opět pro sklonově náročné trati (všimněte si vysokých parojemů, výhodných při častých změnách nivelety):
Pomalu se dostáváme z lokálek na hlavní trať, po již zveřejněné 354.1 připravovaná osobní
sedma 354.717:
Pro Arlbergskou dráhu navržené
čtyřkoláky, nejrozšířenější lokomotivy K.k.St.B., ČSD řada
434.0 se sdruženým parním strojem:
a její mladší sestra na přehřátou páru, výkonnější a hospodárnější dvojčitá
434.1:
Nakonec téměř "heavy metal", silné pětispřežní nákladní lokomotivy s rozsáhlou přechodností na horské trati, určené primárně pro převážení uhlí z mostecké pánve přes Moldavu do Saska - tři řady navzájem příbuzné a navzájem si podobné -
523.0, 524.0 (čtyři odlišná provedení) a
524.2 (vznikla rekonstrukcí 523.0). Tyto lokomotivy si v Rakousku vysloužily pro svůj vzhled přezdívky
Bauernschreck (strašidlo) nebo
Lautsprecher (amplion) :
No a jako důkaz, že ne pokaždé se všechno povede jeden můj zmetek - pokus o řadu
423.0. Nesedí mi pořád poměry budky a kotle, nedokážu se úspěšně poprat s animacemi kulisy a celkově se mi ta lokomotiva prostě nelíbí. Takže s tou rozhodně nepočítejte
Přeji všem pěkné Vánoce, klidné svátky a šťastné vykročení do roku 2011.