Modely parních lokomotiv ČSD

Chyba bude asi v tom, že nečteš to co tam Pikku napsal.
Vlastnosti lokomotiv jsou tentokrát odděleny od balíčku s modelem a jsou ke stažení ZDE
Takže stáhneš dole model a jeho vlastnosti na modrém ZDE, to pak dáš do složky s modelem a jezdíš. Ve složce s modelem je souprava sólo loko s tendrem, takže soubor con nakopíruješ do Consists.

Chyba stahování. Velikost zabaleného archívu musí odpovídat velikost udané na webu u downloadu. Zkusit to později nebo s jiným prohlížečem. Kdyby se Vám to stále nedařilo, napište mi.

dada434 napsal:
Ahoj,
nevíte jestli se při volné jízdě v MSTS dá zbrojit vodou nebo uhlím? Popř. jak?
Děkuji
Ahoj.
Záleží, jak je tankovací bod nastaven v trati. Někdy lze, někdy ne, třeba vyzkoušet. Parní mašinky jsou ale choulostivé na přesnost zastavení u tankovacího bodu, klavně co se týká zbrojení vodou, takže je třeba zastavit opravdu na centimetry.:D

[font=Helvetica, Arial, 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif]Ahoj,[/font]
[font=Helvetica, Arial, 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif]chtěl jsem se zeptat, zda je v MSTS nascriptováno, že se při dešti parní lokomotiva více "smeká"? A ještě jedna otázka...Co musím v engu lokomotivy přepsat, aby při jízdě víc prokluzovala? Zdá se mi, že u parních lokomotiv do MSTS je to dosti špatně nasimulováno...V MSTS se parní mašiny "smekají" hrozně málo, ve skutečnosti je pára na skluz mnohem citlivější...Díky dada434[/font]

Ve skutečnosti pára na skluz vůbec citlivá není, pokud za regulátor netahá dobytek. Pokud ale chceš nějakej reálnější model adheze, doporučuju Open Rails.

To ano, ale stejně je to v MSTS nasimulováno jinak než bych chtěl...Vím jak to ze skluzem je....však na ní jezdím....:). Ale prostě bych si to chtěl upravit podle sebe a potřeboval bych poradit, jak na to...Nevím jak a hlavně kde je to v engu zapsané. Takže prosím nějakou hodnou duši aby mi prosím někdo napsal pod jakým názvem to je. Díky moc s pozdravem dada434

dada434 napsal:
To ano, ale stejně je to v MSTS nasimulováno jinak než bych chtěl...Vím jak to ze skluzem je....však na ní jezdím....:). Ale prostě bych si to chtěl upravit podle sebe a potřeboval bych poradit, jak na to...Nevím jak a hlavně kde je to v engu zapsané. Takže prosím nějakou hodnou duši aby mi prosím někdo napsal pod jakým názvem to je. Díky moc s pozdravem dada434

Tak  s novým fórem mají ode mne někteří opravdu pokoj, protože se mi nedaří odpovídat! :D

Já jsem chtěl jen ve vší počestnosti napsat toto:
Hynďo, je o Tobě známé, že máš zkušenosti s 310.0. Ale, pokud na dvacetitřech promilích v protilehlých obloucích občas zabrousí čtyřkolák s deseti kočáry plných lidíl, rozhodně bych netvrdil, že za regulátor tahá dobytek! ;)
A o to se vůbec nebudeme bavit o tom, jak to fungovalo, když byla pára na denním pořádku a vozilo se něco jiného než pár vozů pro maminky s dětmi a šotouše kolem trati. :cool:

Viz třeba oblíbené LP parní symfonie. To rozhodně nejde srovnávat se současnými nostalgickými jízdami.

PS: Zajímavé by se bylo taktéž bavit se o plavbě vorů na Vltavě!  

Já přeci netvrdím, že se to stát nemůže. Mokrá kolejnice, tráva, listí.... stane se to. Rozhodně se ale nedá říct, že je parní lokomotiva ke skluzům náchylnější.

Děkuji moc, upravím si to...Doopravdy moc děkuji. A Hyňďo parní mašina je rozhodně na skluz náchylnější, když mám u 456.003 vyložení na plno a regulátor tak též, tak se stane (ne vždy) že se ani nesmekne...

Však já neříkám, že je to v MSTS nastavené dobře, já reaguju na tvrzení, že parní lokomotiva je ke skluzu náchylnější, s tím nesouhlasím.

Tak v tom případě máme každý jiný názor...Ale myslel jsem to tak, že je náchylnější ke skluzu, než v MSTS  ;)

ja sa pripajam k dada434 už len z dovodu toho že som niekolko násobne absolvoval parné jazdy. Fotil ich, vidím ako sa tie rušne správajú. Takže z názorom že parné rušne sú náchylnejšie na sklz je podľa mňa pravda. Pare stačí aj dva vozy no keď regulátorom prejde cez hranicu výkonu tak sa šmýkaju všetky kola jak lyžiar na svahu :D

No vidíš, a já pár let na páře jezdím a jsem opačného názoru. Pára rozhodně není na skluz náchylnější než vozidla jiný trakce.

Back
Nahoře