Modely parních lokomotiv ČSD

Martens napsal:
Robo napsal:
Alorovec napsal:
Co je trivalcova specialitka ???
Laicky vysvetlené - na každej strane sú po tri piesty, z toho ( na jednej strane) 2 sú viditeľné a jeden je "viac vo vnútri".

Robo, a není to náhodou tak, že na každé straně je jenom jeden válec a ten třetí je ukryt v rámu mašiny?
a druhý si nechal kde ? Inak som to myslel tak, ako si to napísal, tie dva sú "zgrupené" a tretí v ráme.

Naposled editoval moderátor:
Pikku napsal:
Od 12.00 23.III 2007 je ke stažení parní tendrovka 464.2 na známém místě. Přeji příjemnou zábavu, pokud vám něco nebude fungovat tak je možné, že jste udělali chybu při instalaci Další model bude zřejmě jedna tříválcová specialitka, ale jisté to není.
Při prvním spuštění se nenačetl eng- chyba v řádku č.30 (zbytečná závorka,opraveno).Při dalším spuštění vyskočila hláška: selhala inicializace vozidla<200000>RigidBody.Tohle na špatnou instalaci nevypadá :wink: Mám nainstalovaný Bin 1.7

Petr Novák napsal:
Pikku napsal:
Od 12.00 23.III 2007 je ke stažení parní tendrovka 464.2 na známém místě. Přeji příjemnou zábavu, pokud vám něco nebude fungovat tak je možné, že jste udělali chybu při instalaci Další model bude zřejmě jedna tříválcová specialitka, ale jisté to není.
Při prvním spuštění se nenačetl eng- chyba v řádku č.30 (zbytečná závorka,opraveno).Při dalším spuštění vyskočila hláška: selhala inicializace vozidla<200000>RigidBody.Tohle na špatnou instalaci nevypadá :wink: Mám nainstalovaný Bin 1.7

Já taky jezdím na msts bin 1.7 tdi a kromě vizuálního prohlédnutí eng souboru a doplnění úvozovek u cesty ke kabině jsem s tím nic jiného nedělal a model v pohodě běhá v msts.....
Pikku jako všechny ostatní modely parních mašinek výtečná práce...

Robo napsal:
Martens napsal:
Robo napsal:
Alorovec napsal:
Co je trivalcova specialitka ???
Laicky vysvetlené - na každej strane sú po tri piesty, z toho ( na jednej strane) 2 sú viditeľné a jeden je "viac vo vnútri".

Robo, a není to náhodou tak, že na každé straně je jenom jeden válec a ten třetí je ukryt v rámu mašiny?
a druhý si nechal kde ? Inak som to myslel tak, ako si to napísal, tie dva sú "zgrupené" a tretí v ráme.
Jeden válec na pravé straně lokomotivy, druhý na levé a třetí je v rámu mezi pravým a levým válcem.....to Tvoje druhé vysvětlení už je daleko srozumitelnější....

ad T: k tomu se může vyjádřit Pikku jako autor.Tohle je vůbec můj první případ,kdy se mi nějaké vozidlo nenačetlo do MSTS a to ho mám nějaké tři roky.

Ohledně parních lokomotiv a počtu jejich válců. V zásadě můžeme rozlišovat parní loko dvouválcové (310.0, 422.0, 399.0, 464.2, 556.0) dvouválcové sdružené (často uDR, u nás např. malletka U47) tříválcové (387.0, 477.0, 498.0, 498.1) tříválcové sdružené (476.0) a čtyřválcové sdružené (375.0) Podstata je přibližně v tom, že u dvouválcových lokomotiv má každá strana pojezdu svůj parní stroj (válec). V případě sdruženého dvouválce je na jedné straně pojezdu válec vysokotlaký, z kterého použitá pára z vysokotlakého válce proudí do válce nízkotlakého na opačné straně pojezdu. Tříválcová loko má kromě dvou válců na každé straně pojezdu i jeden válec mezi bočnicemi rámu, a ten pohání další nápravu pojezdu. Sdružený tříválec má ten prostřední válec vysokotlaký, boční nízkotlaké. Čtyřválcová sdružená lokomotiva má ty vysokotlaké válce dva. Jak se pozná na první pohled vysokotlaký od nízkotlakého parního válce ? Podle průměru :) Jen pozor, abyste si nepletli šoupátkovou komoru s válcem parního stroje :D Šoupátková komora bývala u starších typů (310.0) obdélníkového průřezu, u pozdějších typů byla průřezu kruhového. Šoupátkové komory jsou nad každým parním válcem a slouží pro ovládání vlastního parního stroje. A proč nemůže být parní lokomotiva jednoválcová ? Pokud se zastaví lokomotiva a její tyčoví je v tzv. mrtvé poloze (všechny kliky jsou v rovině) tak by se už nikdy nedokázala sama rozjet. (Proto jsou i kliky na obou stranách proti sobě pootočeny - bystrý pozorovatel jistě ví, že tohle je na každé mojí parní loko v simulátoru špatně) Všechny soustavy parního pohonu mají své výhody i nevýhody. Velcí experimentátoři byli vždy Němci, u DR můžeme najít i parní lokomotivu poháněnou parní turbínou a podobně.

O tomto probléme som písal ako prvý, ale bolo to ignorované ... Treba podotknúť, že s Petrom používame spriahlo 80cm. Či to má s tým súvis, neviem.

Robo napsal:
O tomto probléme som písal ako prvý, ale bolo to ignorované ... Treba podotknúť, že s Petrom používame spriahlo 80cm. Či to má s tým súvis, neviem.

Tobě to dělá taky? Nějak jsem to přehlédl, ale možná to bude tím .eng na 80cm, nikdo jiný to nemá. Zkusím se domluvit s Honzou Ungrmanem, jestli tam není nějaká chybka, spřáhla jsou jeho úprava ZSR .engu. Zkoušeli jste (oba pánové) i .eng na 30cm ?

Pikku napsal:
Robo napsal:

Tobě to dělá taky? Nějak jsem to přehlédl, ale možná to bude tím .eng na 80cm, nikdo jiný to nemá. Zkusím se domluvit s Honzou Ungrmanem, jestli tam není nějaká chybka, spřáhla jsou jeho úprava ZSR .engu. Zkoušeli jste (oba pánové) i .eng na 30cm ?

Je to zaujímavé. Na 30 ide v pohode. Rozhodol som sa upraviť tento 30.-kový eng na 80 a čuduj sa svete, všetko korektne funguje. Z toho vyplýva, že chyba, ktorá vykazovala nemala so spriahlom nič spoločne a niekto musel šahať aj do iných vecí (zátvorku sme uzavreli, s tou to nesúviselo) .

Pikku napsal:
Robo napsal:

Zdravím Pikku,
ten eng. na 80cm má jednu malou chybičku stačí upravit jednu závorku.Po této úpravě je tento eng bez problému před malou chvilkou jsem to zkoušel.Jsou spřáhla plně funkční na obou stranách.Jinak blahopřeji tak krásnému modelu díky moc.

Tak i já jsem teď vyzkoušel aktuální eng na 80 cm (to nás tak málo používá těch "proklínaných" 80cm?)
V řádku " InertiaTensor ( Box ( 3.26m 4.63m 15.72m ) )" chybí první závorka, ale jinak je to bez problémů!

Jacek napsal:
Tak i já jsem teď vyzkoušel aktuální eng na 80 cm (to nás tak málo používá těch "proklínaných" 80cm?)
V řádku " InertiaTensor ( Box ( 3.26m 4.63m 15.72m ) )" chybí první závorka, ale jinak je to bez problémů!

není co dodat ,ano tato závorka dělala neplechu.Jinak co se týče cabu jak již bylo řečeno stačí doplnění úvozovek u cesty ke kabině.

Chtěl jsem poprosit P.T. čtenářstvo fora, zdali by se nenašel někdo, kdo má možnost nafotit lokomotivu 354.7. Chtěl bych vytvořit její model do MSTS a nemám na ni štěstí. (mám dojem, že dnes vlastní KHKD stroj 354.7152, ale jist si tím nejsem) Děkuji, možno řešit přes SZ.

Pikku napsal:
Chtěl jsem poprosit P.T. čtenářstvo fora, zdali by se nenašel někdo, kdo má možnost nafotit lokomotivu 354.7. Chtěl bych vytvořit její model do MSTS a nemám na ni štěstí. (mám dojem, že dnes vlastní KHKD stroj 354.7152, ale jist si tím nejsem) Děkuji, možno řešit přes SZ.

Aho vlastní ji KHKD. Moc pěkná lokomotiva, ale nafotit ji bohužel nemůžu. Kde má vůbec KHKD výtopnu?

Čouda napsal:
Pikku napsal:

Aho vlastní ji KHKD. Moc pěkná lokomotiva, ale nafotit ji bohužel nemůžu. Kde má vůbec KHKD výtopnu?
Měla by být deponovaná v Lužné u Rakovníka - mám to sice za chalupou, ale momentálně z rodinných důvodů je moje návštěva v Lužné tak na rok spíše v kategorii sci-fi.......

KHKD má depo v kněževsi a le loko 354.7 je v Lužné, možná že si ji za nějaký čas přestehují do svého depa, ale to je kousek.

Protože se Taxovi posledně líbilo testování šípů na historickém Arlbergu, rozhodl se team PILOW Taxe následovat a poslední výtvor výše uvedené lokomotivky se na této horské trati ocitl také. A co je to za lokomotivu? Je to nákladní lokomotiva řady 414.2, původem rakouská 174.5 ve třetím výrobním provedení. Není to známý typ, ale pro mě je velice významný. Ptáte se proč? Tahle lokomotiva byla první, na které můj táta jezdil jako topič v Kralupech nad Vltavou. Tak a tady jsou ty slíbené záběry z testování v Rakousku (všimněte si přísného komisaře na nástupišti ve Feldkirchu).

8b43becfc6674c6e9b8be6c674091632.jpg
a
61f7440e85b4e2e796acca9e49fa00c7.jpg
a tady jeden obrázek ze začátku stavby
fd80493a23c9e7c3cd7e6767de17f469.jpg

Back
Nahoře