nebulus
Pomocník strojvedoucího
To predsa nie je tendrovkaŠnek napsal:498.1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
To predsa nie je tendrovkaŠnek napsal:498.1
Pikku napsal:Tak zatím ani jeden414.2 měla být na řadě, ale nejsou ještě nadefinované sms soubory, takže release musí chvilku počkat. Sáhl jsem do archivu pro jednu známou tendrovku, bezesporu legendu na kolejích
![]()
Jo,máš pravdu,asi mám špinavé brejle...nebulus napsal:Pikku napsal:Tak zatím ani jeden414.2 měla být na řadě, ale nejsou ještě nadefinované sms soubory, takže release musí chvilku počkat. Sáhl jsem do archivu pro jednu známou tendrovku, bezesporu legendu na kolejích
![]()

Děkuji, že myslíš i na nás ....Krasin bude určitě, opět v provedení z počátku a z konce provozu (třeba kdyby někomu vadily rudé hvězdy na dýmnici)
Do 30-tych rokov ( dokonca až do 02/1948 ) zas červené hviezdy v žiadnom prípade nepatria. Keďže postupne pribúda modelov aj do tohoto obdobia, tak je prirodzené, že budú aj verzie lokomotív bez tejto "ozdoby". Myslím, že v Železnom dědkovi si toto červené svinstvo na žiadnej mašine vidieť nemohol.latich napsal:Pikku,myslím si,že tyto hvězdy na lokomotivy patří.Po poválečné době to byl nezbytný doplněk každé lokomotivy.Když se tvoří aktivita z těchto let tak je to vypadá reálněji.S pozdravem latich.
Tax napsal:Myslím, že v Železnom dědkovi si toto červené svinstvo na žiadnej mašine vidieť nemohol.latich napsal:...Pikku,myslím si,že tyto hvězdy na lokomotivy patří...
Tak proč se tam teda zmiňovali, že za protektorátu se krádežím říkalo sabotáže.Pikku napsal:Tax napsal:Myslím, že v Železnom dědkovi si toto červené svinstvo na žiadnej mašine vidieť nemohol.latich napsal:...Pikku,myslím si,že tyto hvězdy na lokomotivy patří...
Oba máte pravdu - a Železný dědek je z doby těsně poválečné, takže tam žádná hvězda být nemůže. Jenže, tyhle ozdoby, ať už je to "V pro vítězství" nebo hvězda na dýmnici vypovídají o době, kde jsme žili. A třeba u rudého ďábla byla obrovská hvězda součástí Kreibichova designu. A teď nápověda na další model - kdo kdy viděl, na tendru československé parní lokomotivy napsáno velkými písmeny USA 8)