Modely parních lokomotiv ČSD

Ještě chvilku vydržte, zkusím jsem zítra dát nějaké screeny. Těšte se, zsr má zbrusu nově vyladěné engy, cituji:

" v engu je nove i realisticky model spotreby - kdyz otevrete kolecko regulatoru,
voda mizi pred ocima a uhli vcelku taky. Zkousel jsem i treseni a diky uprave friction se nevyskytuje "

Model je opravdu ve stadiu posledních úprav, ale ještě chvíli hádejte.

Naposled editoval moderátor:
Tak mě napadají jen dvě řady všudybyl 354.1 nebo krasina 456.0. Ale typuju tu první. Maslím že jsem ji viděl někde rozpracovanou.

Také bych typovat 354, jinak jízda s albatrosem Brno-ČT paráda. Ale z okolí mám prdlajs, protože furt musím čumět na budík.

Pikku napsal:
Tak zatím ani jeden :) 414.2 měla být na řadě, ale nejsou ještě nadefinované sms soubory, takže release musí chvilku počkat. Sáhl jsem do archivu pro jednu známou tendrovku, bezesporu legendu na kolejích :wink:

nebulus napsal:
Pikku napsal:
Tak zatím ani jeden :) 414.2 měla být na řadě, ale nejsou ještě nadefinované sms soubory, takže release musí chvilku počkat. Sáhl jsem do archivu pro jednu známou tendrovku, bezesporu legendu na kolejích :wink:
Jo,máš pravdu,asi mám špinavé brejle... :eek:

Tak, čas se pomalu naplňuje, zsr chystá upravené .engy jako o život a já se rozhodl vás zatím namlsat alespoň jedním screenem chystané lokomotivy. Určitě ji všichni poznáte, tak se můžete těšit.

7e17ea8c9ec62b1c78024b86126c71b2.jpg

Není jediná, připravil jsem tři odlišné varianty ušaté pro tři různá období. Nejvíc bude asi překvapivá 464.003 z počátků provozu. No a teď zbývá vytvořit nový pojezd a na koleje MSTS vyjede možná i krasin ...

Bomba, vypadá jak je již standardem skvěle. No jestli bude časem i krasin tak to budou pro mne malé velké vánoce.

Krasin bude určitě, opět v provedení z počátku a z konce provozu (třeba kdyby někomu vadily rudé hvězdy na dýmnici :wink: )

Kromě 414.2 očekávám i brzké ukončení vývoje nákladní lokomotivy, která sice není úplně typická a známá, ale po válce vykonala kus poctivé práce. Je zajímavé, jak rozdílnou měla stavbu oproti rakouským a českým strojům. Časem opět ukážu screen, zatím klidně hádejte :)

Hvězdy

Pikku,myslím si,že tyto hvězdy na lokomotivy patří.Po poválečné době to byl nezbytný doplněk každé lokomotivy.Když se tvoří aktivita z těchto let tak je to vypadá reálněji.S pozdravem latich.

Re: Hvězdy

latich napsal:
Pikku,myslím si,že tyto hvězdy na lokomotivy patří.Po poválečné době to byl nezbytný doplněk každé lokomotivy.Když se tvoří aktivita z těchto let tak je to vypadá reálněji.S pozdravem latich.
Do 30-tych rokov ( dokonca až do 02/1948 ) zas červené hviezdy v žiadnom prípade nepatria. Keďže postupne pribúda modelov aj do tohoto obdobia, tak je prirodzené, že budú aj verzie lokomotív bez tejto "ozdoby". Myslím, že v Železnom dědkovi si toto červené svinstvo na žiadnej mašine vidieť nemohol.

Hvězdy

Taxi asi jsem se nepřesně vyjádřil,ale jde o to když se rozhodne někdo pro aktivitu z této "hvězdové" doby tak to k tomu patří.Nepatřím zrovna mezi nejmladší a v této době jsem prožil větší část života .Nerad bych ji prožíval znovu.S pozdravem latich

Tax napsal:
latich napsal:
...Pikku,myslím si,že tyto hvězdy na lokomotivy patří...
Myslím, že v Železnom dědkovi si toto červené svinstvo na žiadnej mašine vidieť nemohol.

Oba máte pravdu - a Železný dědek je z doby těsně poválečné, takže tam žádná hvězda být nemůže. Jenže, tyhle ozdoby, ať už je to "V pro vítězství" nebo hvězda na dýmnici vypovídají o době, kde jsme žili. A třeba u rudého ďábla byla obrovská hvězda součástí Kreibichova designu. A teď nápověda na další model - kdo kdy viděl, na tendru československé parní lokomotivy napsáno velkými písmeny USA 8)

Pikku napsal:
Tax napsal:
latich napsal:
...Pikku,myslím si,že tyto hvězdy na lokomotivy patří...
Myslím, že v Železnom dědkovi si toto červené svinstvo na žiadnej mašine vidieť nemohol.

Oba máte pravdu - a Železný dědek je z doby těsně poválečné, takže tam žádná hvězda být nemůže. Jenže, tyhle ozdoby, ať už je to "V pro vítězství" nebo hvězda na dýmnici vypovídají o době, kde jsme žili. A třeba u rudého ďábla byla obrovská hvězda součástí Kreibichova designu. A teď nápověda na další model - kdo kdy viděl, na tendru československé parní lokomotivy napsáno velkými písmeny USA 8)
Tak proč se tam teda zmiňovali, že za protektorátu se krádežím říkalo sabotáže.

Pikku nebylo to v nějakým válečným filmu myslím most u Remangenu.ale nejsem si jist.Musel bych se podívat na video.S pozdravem latich

Back
Nahoře