Modely parních lokomotiv ČSD

Pikku napsal:
Jo, a ten reflektor na středu dýmnice nebyl originál pro 556, ale byl z papouška :salut:

myslel jsem si to. vypadá velice podobně :-D

Jinak nestojí za to domapovat ten model do detailů jako jsou ty madla, protizávaží apodobně? já osobně si myslím, že by to stálo za to. Ovšem rozhodnutí je jenom na tobě. P.S. mohl bys mi poskytnout tu fotečku?

Čouda napsal:
Jinak nestojí za to domapovat ten model do detailů jako jsou ty madla, protizávaží apodobně? já osobně si myslím, že by to stálo za to. Ovšem rozhodnutí je jenom na tobě. P.S. mohl bys mi poskytnout tu fotečku?

Nestojí to za to přemapovat - kdybys někdy exportoval model s animacemi tak bys věděl proč, a navíc jsou to prkotiny. :roll: Fotka (via M.Štrublík) je zde 8)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img170.imageshack.us/img170/7321/mezimestiob0.jpg[/url]

Pikku napsal:
Čouda napsal:
Jinak nestojí za to domapovat ten model do detailů jako jsou ty madla, protizávaží apodobně? ...
Nestojí to za to přemapovat ...
Pikku, ty nestydo jeden. Tak ty odmietaš vyhovieť žiadosti kolegu na úpravu modelu ?! No fuj ... Toto je hotová podpásovka, nechať štokra s takýmto do očí bijúcim nedostatkom !!!

Naposled editoval moderátor:
Popravdě řečeno Taxi ty tvoje+Hummusovi (nevím, jak to bylo) 475.1 by stáli také za úpravu. Chtěl jsem si naskinovat nějaké Meziměstské a na které jsem měl podklady, neseděl model. Buď uši a nebo hvězda a nebo reflektor....

Opravdu si nemyslím, že upravit a znovu exportovat model je ztráta času. Chápu, že je to obtížné, ALE.... Holt když není chuť já nikoho nutit nemůžu..

Čouda napsal:
Chápu, že je to obtížné, ALE.... Holt když není chuť já nikoho nutit nemůžu..

Není to obtížné, jen zbytečné :roll: A Hummusovy šlechtičny by potřebovaly jiné úpravy než přemapování, ale to je na delší povídání.

Chlapi, neryjte do sebe. Každý umíte něco a to co děláte, umíte sakra dobře.
A to bez ohledu na minulé hádky.
Pikku, ten štokr je neošklivější mačina, kterou jsi vypustil....
Dělám si legraci, je to perfektní práce, jako vždy. To jen turnusáci neměli kousek esteticého cítění, které ty jsi tak zdatně převedl do MSTS.

Chlapi, hezký den. Mám problém s lokomotivami ČSD 555.035 a 555.3012 (mazut). Nevím zda jsou v trainsetu BP, ale když je chci spustit v simulátoru, tak se stane pokaždé to samé, nelze načíst vozidlo 555.xxx do sveta a po odkliknutí hlášky pád MSTS. Vím, že toto se stávalo, když nestíhal simulátor versus PC v aktivitě, ale u samotného modelu ve volné jízdě se mi to ještě nestalo. Nepomůže povypínat co se dá, stejně to padne. Nevíte někdo prosím co s tím :?:
S pozdravem Dan.

´plně prvně se podívej do .SD souboru, zda tam je správně uvedený název .S souboru. Tohle už mě taky vypeklo.

Hezký den. Tak jsem zkoušel kouknout jak do souboru mašinek, tak to stáhnout znovu ze sinusu a stejný výskedek. Pokus byl i odinstalovat Bin. Nepomohlo. :( :?:
S pozdravem Dan.

Čouda napsal:
Tak tam dej brejlovce no.
No nic proti Brejlounům, :D :D :D :D Zjistil jsem to tak, že dávám dohronady trainset ČSD (Brejlovci tam jsou taky hojně zastopeni :D ). Chci udělat stránky, kde by byl seznam modelů/skinů pouze vozů z dob ČSD a u nich odkazy, kde tyto vozy stáhnout, popřípadě pokud již nikde nejsou na donwloadu, poprosit autora o povolení a umístění na web. Toto chci udělat hlavně kvůli tomu, že nám vznikla moc pěkná i když fiktivní trať Dvoukolejka (to že je fiktivní vůbec neva :D :D ) a pak je tu Vysočina a chystá se Dvoukolejka Old. Pro mne, jako aktivitáře je období ČSD tím nejhezčím a když dělám akt., tak nechci používat jen trainset BP, kde těch vozů ČSD není moc, tudiž používám spoustu jiných a mě pak chodí e-maily, kde sehnat to či ono vozidlo. Takže takové stránečky o trainsetu ČSD by myslím hodně pomohly.
Omlouvám se, že jsem odbočil z tématu o parních mašinkách, doufám, že to moc nevadí. S pozdravem Dan. :D

Když už to budeš dělat tak udělej fungl novou stránku s trainsetem ČSD (z TBP bych všecko čsd vyházel) a dej ho tam i ke stažení a to jak kompletní čsd balík, tak i jednotlivé řady loko a vozů. Tohle by bylo úplně nej. Úplně, úplně by bylo zpracovat tu edieho databázi jako internetovou stránku a také požádat aktivitáře aby u aktivit psaly, kde seženu potřebná vozidla a tyto vozidla byla aktualizována a ne jako v případě laminátek, které od Dussa dema sedí na cab 240 od Arwyho, ale zase na něho nesedí ty z TBP protože nemají v engu EDB. To je zase nějaká palicovina. Já nevím, co je na tom tak těžkýho. Chtělo by to projet trainset řadu po řadě a celé to zaktualizovat srovnat. Potom to vystavit na web vyhodit tu kabinu z TBp ze složky cab240 a nechat ji jenom ve složce cab 230 a do cab 240 dohrát tu Arwyho a potom tu s mirelem, kteá zase nesedí na eng od Dussa a dema. V to mej takovej bordel a nikdo to neaktualizuje každej na to prdí. ideální by bylo na řadu 230 a 240 vystavit na http://www.trainsim.eu vzorový eng a dle toho předělat caby a zvuky. Ujme se toho někdo?

Takže věc se má takto. Já nechci dělat trainset ČSD typu balíku všeho ke stažení.
1. neumím moc předělávat eng a wag soubory. V tomto mi moc pomohl Jarda Brabec a opravil mi hodně vozů pro Bin, které už nejsou nikde ke stažení nebo jsou, ale bez úprav. Za což moc a moc děkuji. :D
2. považuji za zbytešné dávat na stránky přímo ke stažení něco, co už někde je.
3. kdybych měl dát všechny vozy na stránkách k přímému donwloadu, tak bych nic jiného nedělal, než psal autorům a není jen MSTS, takže to chci dělat jak jsem psal.
Takže např. Sekce Parní lokomotivy - screen dané mašinky - autor - link kde daný model, či skin stáhnout. Pokud vozidlo nebude nikde ke stažení, teprve potom se budu obracet na autora modelu/skinu. Pokud ten bude tak ochoten a povolí mi model umístit na web, rád tak učiním. :D
S pozdravem Dan. :D

Zpět k loko 555.0 ... loko a tendry nemají vyladěné engy, mimo jiné spřáhla, to bude zřejmě původ pádů ... loko jsou výrazně nesymetrické, takže správné nastavení pro Bin nebude jednoduché, bez Binu existuje šidítko, viz návod ke spřáhlům na http://www.train-sim.cz/ ... a dále je třeba mít v instalaci simulátoru zachovanou loko 380 ze základní instalace, jsou na ní směrovány zvuky a kabina ... nebo provést přesměrování

A dejve co takhle umístit k downloadu k těmto obrázkům - linkům i vyladěný eng od pana Brabce? myslím, že by to byla paráda a aktivity by šlapaly jako hodinky každému. Toto byl hlavní důvod proč mít všechno v jednom. Pokud bude link tak vozidla stahnout nebude problém. Domluvil bych se spíše s autorem katalogu msts a ediem a udělal jeden veliký společný projekt. Bylo by to rozhodně lepší než 3 polovičaté. Jinak jsem ochoten přispívat informacema o zveřejňovaných věcech na mém webu.

Dan J. napsal:
... ČSD 555.035 a 555.3012 (mazut). Nevím zda jsou v trainsetu BP...

Tyhle lokomotivy mi nic neříkají - zkus sem umístit nějaký obrázek z SVieweru, ale jiné němky než ty od Uwe Franka co jsem skinoval stejně za moc nestojí. A navíc se chystá jedno překvapení za použití podvozku 556.0 ...
To, že nejde model přidat do světa má za příčinu (pokud je to správně vyexportovaný model) v chybějícím nebo nesprávném souboru .sd .

Pikku napsal:
Dan J. napsal:
... ČSD 555.035 a 555.3012 (mazut). Nevím zda jsou v trainsetu BP...

Tyhle lokomotivy mi nic neříkají - zkus sem umístit nějaký obrázek z SVieweru, ale jiné němky než ty od Uwe Franka co jsem skinoval stejně za moc nestojí. A navíc se chystá jedno překvapení za použití podvozku 556.0 ...
To, že nejde model přidat do světa má za příčinu (polud je to správně vyexportovaný model) v chybějícím nebo nesprávném souboru .sd .
Pikku zdravím.
Ozval se mi Jarda, že se na to koukne, ví prý v čem je "zakopaný pes". Jinak mašinky jsou z TBP, takže se divím, že se ještě nikdo neozval, že má s nima problém. Stáhnul jsem je ze Sinusu znovu a stejně pád.
S přáním hezkého dne Dan. :D

Back
Nahoře