Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Měl bych jeden skromný dotaz. V rozšířené diagnostice pod klávesou F5 se mimo jiné objevuje ujetá vzdálenost a čas. Když jsem si projel druhý díl Smetany v Praze na hlavním jsem tam měl cca 152 000 metrů, ale vzdálenost stanic dle F10 je CT-PB 60 km a PB-PHa hlavní 103Km. Vím, že MSTS má problémy s rychlostí a vzdálenostmi (není reálná), který z těchto údajů je správný?

Tak mi to po přečtení fóra nedalo a taky jsem otestoval vliv nové verze BINu na stabilizaci aktivit. Moje testování nemělo konce, protože simulátor se opravdu rozhodl, že už padat k Billovi nebude :lol:
Použil jsem Brno hlavní nádraží, kde jsem měl kdysi, při tvorbě aktivity Vindobona, problém umístit jakýkoliv traffic. Dnes jsem zkoušel postupně přidával další traffic vlaky a stále vše fungovalo, pouze se plynule snižovalo FPS. Pád nastal až po delší jízdě při použití šesti traffic vlaků. Navíc jsem nepoužil low-polygonové vozy a celou cestu rotoval v externím pohledu nad soupravou. Paráda.
Snad budete mít stejné zkušenosti. Podle mě je to revoluce pro tvůrce aktivit! Velké díky patří autorovi.

Jan Švec napsal:
Tak mi to po přečtení fóra nedalo a taky jsem otestoval vliv nové verze BINu na stabilizaci aktivit. Moje testování nemělo konce, protože simulátor se opravdu rozhodl, že už padat k Billovi nebude :lol:
Použil jsem Brno hlavní nádraží, kde jsem měl kdysi, při tvorbě aktivity Vindobona, problém umístit jakýkoliv traffic. Dnes jsem zkoušel postupně přidával další traffic vlaky a stále vše fungovalo, pouze se plynule snižovalo FPS. Pád nastal až po delší jízdě při použití šesti traffic vlaků. Navíc jsem nepoužil low-polygonové vozy a celou cestu rotoval v externím pohledu nad soupravou. Paráda.
Snad budete mít stejné zkušenosti. Podle mě je to revoluce pro tvůrce aktivit! Velké díky patří autorovi.
A nešlo by se podívat na servis2, proš tolik blázní, aby se všechny aktivity mohly začít používat v BIN 1.6?
Nechám to do sleziny. Autoři aktivit si připraví upravené verze pro tento BIN, někdo kdo je v obraze, všem na slezině vysvětlí, jaké novinky v souvislosti s BIN 1.6 jsou v tvorbě aktivit, tohle téma bude zajímat všechny bez rozdílu. A já připravím balík updatetrainset16.exe. Hold budu muset popojet na vyšší bin. Miranovi určitě dodám rekonstruovanou trať do Lednice, kde předvede upravenou aktivitu Hurvínek. Tady lze názorně ukázat, jak lze využít BIN 1.6 a jezdit s Hurvínkem i z druhého stanoviště.
(na této trati už zbývá jen doosázet Floru, vysypat štěrk, napustit rybník, v aktivitě opravit Paths)

Džordži, dnešní poslední vydání patche je další skvělou revolucí.
A zase je co dodělávat.
Ještě jednou díky a bravo !!!

Jelikož jsem se zařek, že po vydání další verze binu jdu do toho, tak už mohu říci, že to co jsem měl v update 157 mám už připravené v update 1.6. Ještě bych potřeboval doplnit nesymetrické lokomotivy a některé motorové vozy.
Chtěl bych poprosit někoho zodpovědného, nemáte někdo tyto rv cvf už hotové? Abych mohl stavět trať a ne to celý večer přepočítávat.
Myslím tím hotové a otestované a kompatibilní s BP

Buď celý trainset pro BIN 1.6 nebo nic, protože mám pocit, že loko, které zůstaly neupravené, tak shazují MSTS.
Zkusil jsem 742 bez RV, spadlo to rovnou při načítání. Provizorně jsem použil rv z rv kabiny, MSTS naběhl, na klávesu 1 se mašinka sice otáčela ale ve stejném směru vůči směru jízdy (což je logické) , ale po stisku klávesy F9 MSTS zamrzl a nepomohlo ani proklepávání plochy myší. Jedině tvrdý reset to vyřešil.

Džordž! Naozaj dobrá práca. Len neviem kto bude teraz robiť tie animované dvere na vagóny. Aj by som sa o niečo pokúsil ale nemám o tom ani páru.

Naposled editoval moderátor:
JANíčOK napsal:
Džordž! Naozaj dobrá práca. Len neviem kto bude teraz robiť tie animované dvere na vagóny. Aj by som sa o niečo pokúsil ale nemám o tom ani páru.
To neni na tobe, ale to je prace modelaru, neni problem upravit vsechny moje 854,843+043+943, pri modelovani uz jsem s tim pocital, tak ty dvere tam jsou, jen jsou neanimovane a nefunkcni. Viz screen z maxu
http://vrbam.ic.cz/msts/screeny/854014dvere.jpg

Naposled editoval moderátor:
Uvažuji nad tím, že bych animace dveří dodělal i do pater Bmto - pokud by byl zájem. Tyto vozy byly (a jsou) dost často k vidění s otevřenými dveřmi za jízdy, takže takovéto stavy by mohly být nasimulovány. Stejně tak dálkové zavření dveří průvodčím. Má to jen jeden háček - nevím jak animaci dodělat. V manuálech co jsou k MSTS jsem nic moc o animaci nenašel. Stejně tak jsem projel i zahraniční stránky s manuály k MSTS. Bohužel všechno co se týkalo animace bylo pro program Trainsim Modeler. Byl bych vděčný za jakýkoliv odkaz na nějaké stránky s návodem věnovaným animaci pantografu nebo dveří.

Vy jste všichni nadšení ze dveří, ale uvědomte si, že sedíte jako strojvedoucí na lokomotivě a pokud neřídíte jednotku, která má centrální zavírání dveří, tak to není případ pro další ovládací prvky.
Například u 451 by to mělo být tak, aby svítily v kabině odpovídající kontrolky dveří a nějaká blokace jízdy, pokud pojedu s rozsvícenou kontrolkou, nejlepší rychlobrzda, tak se reaguje i v praxi. (to samé, pokud otevřu dveře za jízdy)Jinak tyto animace nemají praktický smysl.

U klasických souprav, kdy fíra nemá hejble na otevírání dveří, bych to nechal na klávesu Enter, kterou musím stisknout po příjezdu do stanice. Otevřely by se dveře na straně nástupiště. Jakmile by se vlak hnul, dveře by se automaticky zavřely. Asi bych pak musel správně nadefinovat všechny perony ze které strany se nastupuje.

Zbyněk Šemora napsal:
Vy jste všichni nadšení ze dveří, ale uvědomte si, že sedíte jako strojvedoucí na lokomotivě a pokud neřídíte jednotku, která má centrální zavírání dveří, tak to není případ pro další ovládací prvky.
Například u 451 by to mělo být tak, aby svítily v kabině odpovídající kontrolky dveří a nějaká blokace jízdy, pokud pojedu s rozsvícenou kontrolkou, nejlepší rychlobrzda, tak se reaguje i v praxi. (to samé, pokud otevřu dveře za jízdy)Jinak tyto animace nemají praktický smysl.

U klasických souprav, kdy fíra nemá hejble na otevírání dveří, bych to nechal na klávesu Enter, kterou musím stisknout po příjezdu do stanice. Otevřely by se dveře na straně nástupiště. Jakmile by se vlak hnul, dveře by se automaticky zavřely. Asi bych pak musel správně nadefinovat všechny perony ze které strany se nastupuje.

Zatím v cabu po úpravách nejde indikovat stav dveří - že by se zanimovaly tlačítka na 451/452....

Psal jsem to na jiném místě tohoto fóra - je to takové příjemné zpestření v MSTS, ale já osobně se obejdu bez animovaných dveří. Navíc i moderní vozidla to mají ve skutečnosti ošetřeno tak, že si vlastně cestující dveře otevře knoflíkem poté, co je strojvedoucí odblokuje, automaticky se snad otevíraly všechny dveře najednou jen u jednotky 451/452. Opravte mě jestli se mýlím.

Pokud nejde udělat závislost na řízení versus dveře, tak je tato funkce k ničemu a nechal bych to na automatice, že by se otevřely jen po zastavení u peronu a zavřely po odjezdu vlaku. Pak by to byla nádhera. Přijede traffic do stanice, otevřou se dveře, pak se zavřou.....

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud nejde udělat závislost na řízení versus dveře, tak je tato funkce k ničemu a nechal bych to na automatice, že by se otevřely jen po zastavení u peronu a zavřely po odjezdu vlaku. Pak by to byla nádhera. Přijede traffic do stanice, otevřou se dveře, pak se zavřou.....
A do vlaku nikto nenastúpi na nikto z neho nevystúpi. S Y-kami to fantastiky ukáže. Aj s krokodílmi, hydrami, bixami ...

Zbyněk Šemora napsal:
... že to co jsem měl v update 157 mám už připravené v update 1.6. Ještě bych potřeboval doplnit nesymetrické lokomotivy a některé motorové vozy.
Chtěl bych poprosit někoho zodpovědného, nemáte někdo tyto rv cvf už hotové? Abych mohl stavět trať a ne to celý večer přepočítávat.
Myslím tím hotové a otestované a kompatibilní s BP.....

To opravdu všichni nadšenci pro BIN 1.6 jezdíte jen s jednou upravenou lokomotivou? Že nikdo na mou prosbu neodpověděl. (buď to nikdo nemáte anebo nechcete pomoci)

Ahoj Zbyňku, já už mám přehozenou cca polovinu kabin a v tomto případě nevadí, že jsem "osmdesátník", ale nejde to tak rychle, jak jsem si představoval a navíc bych nerad dostal od autorů kabin po papuli :( ... máš-li zájem, můžu Ti hotové věci poslat, ozvi se sz, ale v každém případě bych rád, aby to ještě někdo testnul a požehnal ...

Prosím o radu, po nainstalování nové verze BINu (MSTSPatch 1.6.102213) najednou přestala svítit světla nadefinovaná v eng:
Conditions (
Headlight ( 1 )
Unit ( 1 )
)
Používám je pro posun.

Je to jen můj problém? Stalo se to ještě někomu? Je nějaké řešení?

P.S. U MSTSPatch 1.6.092223 fungují korektně.

Carlos

Zbyněk Šemora napsal:

Pokud vím, Zbyňku, tak 451/452 mají pasívní kontrolu dveří a tudíž je možná jízda i s otevřenými dveřmi.
Aktivní kontrolu mají až novější 470, 471, 680, metro, tramvaje a některé autobusy. Takže žádné další závislosti v blokování jízdy do programu a tím možné komplikace.
Zbyněk Šemora napsal:
A další komplikace, zastavím na trati a dveře se otevřou i mimo peron. Automatika NE ! Dveře otevírá nebo dává souhlas k otevření předvolených dveří na správné straně strojvedoucí.

Carlos napsal:
po nainstalování nové verze BINu (MSTSPatch 1.6.102213) najednou přestala svítit světla nadefinovaná v eng:
Conditions ( Headlight ( 1 ) Unit ( 1 ) ...........
Testoval jsem a svítí, svítí i pro reverzní stanoviště !! Ale pochopitelně jen při vypnutém přepínači světel!

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře