Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
To upravovanie súborov je dosť dlhá záležitosť. Ja som si chcel upraviť r. 240 a už sa s tým zabávam druhý deň. Svetlá nesvietia vôbec tak ako majú. Upraviť .cvf súbor nie je také strašné, ale z tých svetiel v .eng sa neviem vymotať - svieti to ako sa mu chce. Určite niekde robím chybu ale netuším kde.
Ešte jedná otázka: Kde je medzi tým 18 svetlami z manuálu definovaný svetlomet, lebo všetky sú len pravé a ľavé ???

JANíčOK napsal:
To upravovanie súborov je dosť dlhá záležitosť. Ja som si chcel upraviť r. 240 a už sa s tým zabávam druhý deň. Svetlá nesvietia vôbec tak ako majú. Upraviť .cvf súbor nie je také strašné, ale z tých svetiel v .eng sa neviem vymotať - svieti to ako sa mu chce. Určite niekde robím chybu ale netuším kde.
Ešte jedná otázka: Kde je medzi tým 18 svetlami z manuálu definovaný svetlomet, lebo všetky sú len pravé a ľavé ???

Musíš si uvědomit, že světlonet u vzorové 363 tvoří zase dvě světla (levé a pravé) a v manuálu je jasně označeno slovem světlomet. A i ve vzorovém engu je u těch světel jasně napsáno světlomet. U vzorové 363 je to komlikováno tím, že i světlomety mají jak plné tak i tlumené světlo. Pokud Tam budeš definovat jen jedno světlo jako světlomet tak tam nebude světlomet pravé a levé ale pouze jeden světlomet. A ty světlomety v neznámým engu poznáš zpravidle podle toho, že jsou nejvýše (druhá položka v Position je kolem 3 a víc) a pokud si nejseš jistej který světlo děláš tak si do té druhé položky v Position napiš třeba 5 a to upravované světlo uvidíš někde ve výšce troleje. A až ti bude fungovat jak má tak ho zase dáš tam kam patří. Jasný?

Jasné Myslel som si, že to bude niečo také. Čo sa týka toho označenia svetla: napr. "Head light top bright" by mohlo byť "reflektor predný svetlé". Aj reflektor na r.240 má dve polohy tlmený a plný

Naposled editoval moderátor:
JANíčOK napsal:
Jasné Myslel som si, že to bude niečo také. Čo sa týka toho označenia svetla: napr. "Head light top bright" by mohlo byť "reflektor predný svetlé". Aj reflektor na r.240 má dve polohy tlmený a plný
Urobil som to podľa tvojho návodu:
1. Svetlomety svietia obidva ale iba na jednej strane je vidieť svetelný kužel.
2. Prave a lave zadne biele svetlá mi vôbec nesvietia. Neviem prečo už som to viac krát kontroloval aj som menil ich polohu a farbu. Nesvietia ani po prepnutí kabíny.
Nemáš náhodou upravený 240004.eng alebo inú 240-tku ? Ak áno môžeš mi to poslať na mail ???

JANíčOK napsal:
2. Prave a lave zadne biele svetlá mi vôbec nesvietia. Neviem prečo už som to viac krát kontroloval aj som menil ich polohu a farbu. Nesvietia ani po prepnutí kabíny.

zdravim!
zadne svetla musia mat spravne nastaveny smer svietenia (tam bude podla mna prvy problem), dalsi mozno bude so spravnym nastavenim polohy v consiste/stavu prepinaca svetiel/stavu spriahla...
uff... niekde bol navod - nieco je na stranke patch v sekcii help+

poznamka odo mna:
podstatna je tusim polozka Azimuth (alebo Direction - nie som isty)
obsahuje tri cisla - tri uhly (v stupnoch). je to klasicky od-cez-do viditelnost toho svetla - tj. ak chcem aby ho bolo vidiet z vacsej casti zadneho vyhladu tak pouzijem nejaku definiciu ako

Kód:
Azimuth ( 100 180 260 )

to by pre zaciatok mohlo pomoct. dalsie pomocky su na strankach patch-e v sekcii tipy-triky -> eng-wag manual

Já si myslím, že dotazy kolem světel jsou spíše pro autory modelů. Přece nebude každý uživatel si vše nastavovat sám. To pak nebudeme dělat nic jiného než odpovídat na dotazy. Každý autor modelu by měl správně vydat update nebo kompetentní člověk by měl autory požádat o svolení a výsledek se zveřejní pro všechny. Kdo je nedočkavý, ať si světla upraví podle manuálu a kdo jej nepochopil, ať potom raději do nastavení neleze. Nějaké výsledky a závěry si slibuji na slezině. Mě osobně světla zatím netrápí. Přece jen druhým stanovištěm vpřed se snažím jezdit co nejméně a pokud možno ve dne. Alespoň do doby, kdy bude vše v MSTS Bin vyřešeno. Stále je nutné počítat s variantou, že vše může být úplně jinak a práce s předěláváním všech vozidel by byla k ničemu. Proto navrhuji zveřejnit několik upravených vozidel v zastoupení jednotek a lokomotiv věžových i kapotových. A tyto používat na testování. A pokud možno vyladěných. Když to budeme mít všichni stejně, až teprve potom můžeme dělat nějaké testy a závěry.

2zbynek je vlastne dohodnute ako sa budu opravovat svetla? myslim, ze idealne by bolo ak by boli nastavene pre vsetky masiny rovnako. navrh ktory pisem obsahuje bez optimalizacie vyssimi cislami headlight (featura zavedena v predchadzajucich MSTSbin) priblizne 50 svetiel, ale tento pocet sa da skresat asi na polovicu prave pouzitim vyhod bin-u. kedysi som takto optimalizoval /svetelne/ 350 ale neviem kde je tomu eng-u koncos.

moj navrh (nie nutny, ale hodny posudenia) je:
*kontrolovane hracom
** off: "obsadene hnacie vozidlo" -> tj. jedna biela na kazdom konci bez ohladu na zapriahnuty vlak /2 svetla/
** dim: "vlak" -> dve biele v predu podla smeru jazdy (nastavenie Unit() podla MSTSbin), dalej v smere jazdy svetelny kuzel s kratkym dosahom (10-15 metrov). na slovenskych masinach rozsvieteny aj reflektor ako tlmeny. na opacnom konci masiny dve cervene. svetla svietia len ak nie je na prislusnom konci masiny nic zavesene -> postrk s hracom v kabine v smere jazdy bude svietit iba dvoma cervenymi na konci vlaku. /12 svetiel/
** full: v podstate dim, len sa prida v predu velky reflektor (400 m) (a k nemu zodpovedajuca textura svetla na masine). aspon sa mohutne vyuziju nove polozky headlight /12 svetiel/

* kontrolovane pocitacom, na rozlisenie svetiel sa pouzije param DayLight() (a Weather())
** den, jasno: ako dim hraca, ale bez kuzela /10 svetiel/
** den, skaredo, alebo noc: ako full hraca, ale bez kuzela /10 svetiel/

* loose consist
** "obsadene hnacie vozidlo" -> jedna biela na kazdom konci. /2 svetla/

za uvahu by mozno stalo rozsvietit v smere jazdy "stoj, zastavte vsetkymi prostriedkami" po pouziti zachrannej brzdy...

* vagon /wag/
** dve cervene na volnom konci/zaciatku consistu (tj podla parametra Unit s vymozenostami MSTSbin, teda otocenim supravy...)

bob57_cz napsal:
Zkouším toto nastavení světel
Myslím si, že takto dlhý traktát by bolo lepšie dať do texťáku a niekam na stiahnutie. Jednak by to nenatiahlo fórum a jednak by to čítal len ten, kto to chce. Toto je na prehliadanie príliš dlhé.
Pravdou je, že by sa zišlo vytvoriť príklad nastavenia svetiel pre bežné druhy vozidiel aj s popisom, ktorý zápis sa na čo používa. Ono čosi tu na fóre o tom je, ale zrejme už nevyhovuje pre MSTS Bin.
Až také čosi bude, tak to šupneme medzi FAQ a zamkneme to, nech k tomu zbytočne nepribúdajú ďalšie príspevky.

Taxi, máš samozřejmě pravdu a klidně to přesuň, zatím to nemám kam dát , protože Ppoollllův server je ještě v přestavbě.
Až bude fungovat, tak by se tam pak daly i "etalony" pro některé řady.
Sem jsem to dal zatím pro urychlení náhledu pro ty, kteří si neví rady.
Pozn. moderátora: nebudem presúvať nič, len som nadškrtol, že by to bolo lepšie v texťáku. Až budú hotové nejaké funkčné vzorové súbory, máme k dispozícii najmenej 3 servery, kde to môže byť k downloadu. Pokec k tomu potom dáme do FAQ. Tax

Zdravím. Chci si nainstalovat nejnovější verzi patche, ale nemůžu před tím zcela odinstalovat verzi starší. Vždy to píše, že mám nejnovější verzi. Zkoušel jsem to odinstalovat jak přes ovládací panely, tak přes "odinstalovat patch..." a nic.

Davidus napsal:
Zdravím. Chci si nainstalovat nejnovější verzi patche, ale nemůžu před tím zcela odinstalovat verzi starší. Vždy to píše, že mám nejnovější verzi. Zkoušel jsem to odinstalovat jak přes ovládací panely, tak přes "odinstalovat patch..." a nic.
Ve složce MSTS zůstala složka MSTSBIN_BACKUP, zkus ji přejmenovat či odstranit a poté patchnout znovu.
Také můžeš nahradit train.exe z verze MS upd1.4 a patchnout přímo tento, najdeš v uvedené složce jako train.0001 .

Svetlá v MSTS bin v1.6:

V návode autor píše citujem: "Headlight (7) = Headlight (2) + Headlight (3) = tlumená + dálková ; pro tlumená není vyhodnocována podmínka Unit () - použitelné pro posun".
Tak tejto poznámke nerozumiem (hrubo vyznačené písmo). Ako MSTS rozlíši, že je posun? Čím sa odlišuje v MSTS, akým parametrom, jazda vlaku od posunu? Kedy vstúpi v platnosť táto podmienka, že začne platiť Headlight (7)?

Davidus napsal:
Mal som tiež podobný problém. V Microsoft Games\Train Simulator\ je súbor Uninst_MSTS Patch 1.6.09XX.exe, ten som spustil odinštaloval starú verziu a potom som bez problémov nainštaloval aj tú novú.

Kebarko napsal:
Svetlá v MSTS bin v1.6:

V návode autor píše citujem: "Headlight (7) = Headlight (2) + Headlight (3) = tlumená + dálková ; pro tlumená není vyhodnocována podmínka Unit () - použitelné pro posun".

Od konce - při posunu není zapotřebí rozlišovat pozici v soupravě. Proto Unit() není vyhodnocována. V samotném MSTS není režim posunu nikde rozlišován. Je to jen ORGANIZAČNÍ stránka ovládání provozu v úkolu.
A čemu z toho vzorce předtím nerozumíš? Že hodnota 7 ti nahradí/zjednoduší/ zápis ve světlech tak že místo toho abys to tam psal 2x jen s rozdílem hodnoty parametru Hedlight() tak to tam píšeš jen 1x s touto hodnotou?

Ppoollll:
Z toho vzorca rozumiem všetkému. Len mi nie je jasné kedy sa tie svetlá zaktivizujú. Problém je v tom (ako správne píšeš), že je to "jen ORGANIZAČNÍ stránka ovládání provozu v úkolu". Keď mám nadefinované svetlá pre normálnu jazdu tak MSTS mi neprepne svetlá pre posun - lebo to nevie rozlíšiť. Takže tá poznámka "použitelné pro posun" asi nie je realizovateľná. Pri posune loko svieti ináč ako pri normálnej jazde.

Ignorování pozice v soupravě bych ale použil u odstavců pro řízení loko PC, protože pokud je na čele servis4, světla nesvítí.
Na nějakou návěst "Stůj, zastavte všemi prostředky" při použití rychlobrzdy bych ale zapomněl, to je nesmysl - už se to tu kdysi řešilo

Ppoolll má pravdu, MSTS nedovede odlišit posun ale Headlight(7) nejsou závislá na pozici v konzistu a proto jsou použitelná například pro obrysová světla (u řízené loko), nebo pro loko před kterou je předřazen neviditelný vůz. Pro AI loko je podmínka Control (1).

Teraz keď je funkčný vyčkávací bod, tak Servis4 sa môže zrušiť. Na správne zastavenie použijem vyčkávací bod...

Ještě bych jej nerušil. Dají se s ním skvěle dělat díry v trafficách, které simulují odstavené soupravy.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře