Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dodělávám aktivitu, kdy v HK stojí souprava s mračounem směr Pardubice. Já začínám na banánu a připojím se na tuto soupravu s mračounem. Přestoupím na mračouna a normálně se rozjedu, ale problém, celou soupravu táhne jenom mračoun, banán se veze. Je to při binu 1,6 normální. Chci aby banán pomáhal 749. Před binem to tak bylo po binu už ne. Musí se ještě někde něco změnit.

alcapone napsal:
Dodělávám aktivitu, kdy v HK stojí souprava s mračounem směr Pardubice. Já začínám na banánu a připojím se na tuto soupravu s mračounem. Přestoupím na mračouna a normálně se rozjedu, ale problém, celou soupravu táhne jenom mračoun, banán se veze. Je to při binu 1,6 normální. Chci aby banán pomáhal 749. Před binem to tak bylo po binu už ne. Musí se ještě někde něco změnit.
A nechal jsi smetáky nahoře ?

bob57_cz napsal:
Davidus napsal:
Zdravím. Chci si nainstalovat nejnovější verzi patche, ale nemůžu před tím zcela odinstalovat verzi starší. Vždy to píše, že mám nejnovější verzi. Zkoušel jsem to odinstalovat jak přes ovládací panely, tak přes "odinstalovat patch..." a nic.
Ve složce MSTS zůstala složka MSTSBIN_BACKUP, zkus ji přejmenovat či odstranit a poté patchnout znovu.
Také můžeš nahradit train.exe z verze MS upd1.4 a patchnout přímo tento, najdeš v uvedené složce jako train.0001 .

Díky za radu. I všem ostatním. Už to funguje.

Tomes napsal:
alcapone napsal:

Teď jsem zkoušel podobnou aktivitu s EL, v obou směrech obě loko táhnou, pokud si dáš rozšířenou diagnostiku, zjistíš, že po odkuplování zadní loko v libovolném směru klesne tažná síla na 1/2. Z Patchem 1.6 to nemá podle mne žádnou souvislost. Nezkoušel jsem motorové, protože u lost konzistu mi vždycky dojde po přepnutí palivo a ukončí se aktivita a nechci studovat, co jsem kde zapoměl nastavit.

Jacek napsal:
Tomes napsal:
Přesně tak, rušit je, by byla velká škoda
Ale zrušit by se mohl servis3, ten nemá význam
Já používám servis 3 např., když zastavím osobákem ve stanici a předjíždí mě rychlík, tak houká, aby cestující před vlakem nevstupovali do kolejiště :wink:

Tomes napsal:
Já používám servis 3 např., když zastavím osobákem ve stanici a předjíždí mě rychlík, tak houká, aby cestující před vlakem nevstupovali do kolejiště :wink:
A právě toto jsem nastavil u všech svých zvuků - každá mašina pískne nebo houkne svým zvukem, proto servis3 nemá význam

jacek a to mi pride zbytocne. hlavne ked potom piska zas a zas a zas vzdy ked prepnem pohlad. to je uz celkom otrava. a ked piska stojaca masina v stanici atd... proste to je divne nastavenie

Jacek

Jenže je v tom rozdíl. Pokud houká jen servis 3 tak si autor úkolu určí kdy a kde. Pokud ale při potkání houká samotná loko tak houká furt a to i na trati. A to je zase solí v oku jiným jedincům zde na fóru neboť to není zcela reálné. Je to opět o kompromisech - buď a nebo. Pokud se ale nad tím zamyslím tak rozumnější mi přijde ten houkací servis 3 i když je zase stále stejný zvuk.

Ppoollll napsal:
U toho servisu3 se mi jako zvukařovi nelíbí právě ten stejný zvuk, který patří jiné řadě. Pískání je nastaveno stejně, tj. při přiblížení na 100 metrů. Houkání je nastaveno jen při rozjezdu - dle předpisu. Samozřejmě, že ne vždy je to pak reálné, ale všem se zavděčit nedá. Lidi třeba píšou, ať přidám zvuk návěsti Povolte brzdy úplně, když to vymyslím, aby to šlo spustit jen při stání, ozvou se zas jiní, že se jim to nelíbí, atd.

I když to sem příliš nepatří, mám upravený český EngMexx. Chtěl bych zrealizovat možnost nastavit i nové parametry pro světla a tak snad trochu usnadnit práci vývojářům, ale momentálně mě více bolí terminologie. Mohl by se prosím někdo podívat na názvy jednotlivých parametrů a zkritizovat je. Názvy by měly být jednoznačné, aby jim rozuměla většina uživatelů. Pro brzdové ovladače jsem například volil termíny napouštění a vypouštění brzd. potrubí, ale co je správně? Za připomínky budu vděčný.
http://www.volny.cz/j_vansa/data/EngMexx.zip
Použijte soukromé zprávy nebo mail ať zbytečně nezaplňujeme vlákno o něčem jiném.
Díky

Naposled editoval moderátor:
Zvuk pískania v Servise3 sa dá ošetriť tak, že sa tam vloží napríklad 5 rôznych zvukov a dá sa príkaz na výber pomocou položky RandomSelection. A nebude to pískať stále rovnakým zvukom.

Džordž napsal:
Tomes napsal:
alcapone napsal:

Teď jsem zkoušel podobnou aktivitu s EL, v obou směrech obě loko táhnou, pokud si dáš rozšířenou diagnostiku, zjistíš, že po odkuplování zadní loko v libovolném směru klesne tažná síla na 1/2. Z Patchem 1.6 to nemá podle mne žádnou souvislost. Nezkoušel jsem motorové, protože u lost konzistu mi vždycky dojde po přepnutí palivo a ukončí se aktivita a nechci studovat, co jsem kde zapoměl nastavit.

Nacouval jsem na soupravu, zařadil neutrál, zabrzdil a přešel na motor. Smeták jsem nechal na hoře, zde si můžete stáhnout prac. verzi, ale je tam od Vrbana 854 a 731 http://karlecj.sweb.cz/Dzordz

Kebarko napsal:
Zvuk pískania v Servise3 sa dá ošetriť tak, že sa tam vloží napríklad 5 rôznych zvukov a dá sa príkaz na výber pomocou položky RandomSelection. A nebude to pískať stále rovnakým zvukom.
No ale stále to bude pískat zvukem něčeho jiného - taková pětasedma pískající jako banán by mi asi urvala uši :eek:

Použití Patche přináší nové možnosti ale i nová témata. Při připojení el. loko (zřejmě u dieselu to bude stejné) k LOST konzistu s dieselem, po přepnutí do vedoucí loko okamžitě dojde palivo. Můžete se podívat jak nadefinovat odstavenou soupravu aby se s ní dalo po připojení jet? Pokud je to jen samostatný konzist chápu, že nemá nadefinovány výchozí podmínky jako service a´údaje z *.engu nestačí.

Džordž

Tak tohle asi nebude záležitost consistu ani engu. Tohle bude záležitost servisu (srv). V úkolu sice můžeš definovat stav paliva, vody, ... ale to se přece neukládá ani do consistu ani do eng souborů. Takže tady to bude problematičtější jak tohle smysluplně logicky vyřešit. To bys totiž musel mít možnost tohle nastavit pro každý servis zvlášť což by teoreticky i šlo ale je to dost práce pro tebe to rozchodit.

Príčina toho, že po pripojení dieselového Loose consistu zmizne všetko palivo je prostá. MSTS hľadá v ENG súbore tejto dieselovej lokomotívy parameter EngineVariables ( xxx ). Pokiaľ ho nenájde, tak predpokladá, že má nulovú hodnotu a tým pádom Loose consist má 0 litrov paliva v nádrži. Takže pokiaľ chceme mať po pripojení nejakú naftu v nádrži musíme v ENG súbore zadať do parametru EngineVariables hodnotu koľko paliva chceme mať v nádrži.
Je tu ešte jedna zaujímavosť, že MSTS hodnotu, ktorá sa nachádza v EngineVariables vynásobí konštantou 4,54 a túto výslednú hodnotu potom zobrazí po stlačení F9 ako množstvo paliva v litroch.
Príklad:
EngineVariables ( 1000 ) a postlačení F9 sa zobrazí Nafta: 4540 litrov.
Prečo to tak je zrejme môže odpovedať len Džordž, ale bolo by dobré keby sa to dalo zjednotiť aby obidva parametre ukazovali rovnakú hodnotu, alebo zistiť v akých jednotkách sa zadáva do EngineVariables.
(alebo sa zmieriť s tým ze musím zadať hodnotu cca 4,54x menšiu ako chcem mať výslednú hodnotu v litroch)

Ešte som si všimol, že keď sa pripojím s el. loko na diesel a premiestnim sa do dieselu, tak sa HUD (F5) zmení z elektrického HUD na dieselový HUD. Ale tento nový dieselový HUD nezodpovedá tomu čo je popísané v súbore hud_dsl2.dat. Bolo by vhodné tento nedostatok odstrániť pretože v tomto novom dieselovom HUD mi niektoré parametre zmiznú. Pokiaľ som v dieselovej lokomotíve od začiatku tak HUD zodpovedá súboru hud_dsl2.dat.

Kebarko

Tak tento problém mám u svých eng souborů řešen takže jsem o tomto neuvažoval/neteoretizoval v těchto souvislostech.

Kebarko: Zadava se to tam v galonech a 1 galon je tech 4,5 litru, proto to nasobeni.
Proste cely msts je postaveny na anglo-americkych jednotkach, ktere jsou defaultni.

PS: V engach hyder jsem ten parametr EngineVariables ( xxx ) doplnil

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře