Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak jsem z toho jelen, nicméně jsem se dopátral správného svícení.
1) Spustím aktivitu, konec traffic vlaku nesvítí.
2) Do wagu posledního vozu přidám Control ( 0 ) - zda lokomotivu řídí hráč, nebo počítač - v tomto případě 0 značí ignoraci. Spustím aktivitu a konec svítí!
3) Následně Control ( 0 ) z wagu zase vymažu, abych si ověřil zda tato položka má na svícení skutečně vliv. Spustím aktivitu a konec kupodivu svítí. Zajímavé...
Co se týče pozičních světel na loko, tak ty se chovají normálně.

Odvolávám co jsem napsal v príspěvku výše. Po několika testech je to úplně jinak. Světla traffic vlaků svítí v pořádku jedině, pokud hráč řídí loko z výchozího stanoviště. Pokud hráč přepne do zadního stanoviště, MSTS zřejmě taktéž přepne do zadního stanoviště a světla nesvítí. U loko se světly na MSTS Bin je to v pořádku, u vozů se musí doplnit světla s Unit ( 4 ).
Jediným problémem tak asi zůstává rozsvícení koncovek na posledním voze po objetí soupravy.

Funguje to! Má to ale jeden háček, který je naštěstí řešitelný. Bobův návrh se bude chovat správně jedině v případě, že takto upravené vozidlo bude v soupravě ovládané hráčem. Jakmile ale v aktivitě přesednu na druhé stanoviště, koncová světla u traffic vlaků budou sice fungovat, ale rozsvítí se na opačné straně vozu (tedy čelem k vozidlu před ním). Pro správné fungování je nutné počet světel rozšířit na 6 s přidáním prvku Control ke světlům použitým při řízení ze zadního stanoviště. Zde je odkaz na upravenou část wagu.

Kank napsal:
Funguje to! Má to ale jeden háček, který je naštěstí řešitelný. Bobův návrh se bude chovat správně jedině v případě, že takto upravené vozidlo bude v soupravě ovládané hráčem. Jakmile ale v aktivitě přesednu na druhé stanoviště, koncová světla u traffic vlaků budou sice fungovat, ale rozsvítí se na opačné straně vozu (tedy čelem k vozidlu před ním). Pro správné fungování je nutné počet světel rozšířit na 6 s přidáním prvku Control ke světlům použitým při řízení ze zadního stanoviště. Zde je odkaz na upravenou část wagu.
Mi ty světla "naopak" nesvítila - zhasla úplně.
( Rozšíření by pak muselo být ne na 6, ale na 8 světel..., ten vůz musí být "obousměrný". ).
On je tam ještě i jiný problém: pokud si na hráčově loko přelezu do druhé kabiny, tak na vlaku trf nesvítí světla ani na trf lokomotivě, které na trf loko svítí při jízdě z první kabiny hráče.
Ještě bude nějaká chybka v bin.
Vlak trf by neměl být ovlivňován vlakem hráče.

Zdravím. Mám naistalovaný MstsBin 1.6 a přestala mi fungovat kombinace kláves ctrl+4 "vypnutí/zapnutí živáka" Zkoušel jsem to na loko 749.187 vše fungovalo,a najednou to nechodí.. Nevím proč. Přitom vypínat si LVZ při posunu je super.. :)

Při úpravě aktivity pro MSTS Bin 1.6 jsem si všimnul dalšího problému:
f9deddb7542416f2fc54a468bf7c5aae.jpg
Jízda po objetí soupravy: Loko řízena ze zadního stanoviště, na předním spřáhle loko jsou přes zadní špřáhlo wagu připojeny vagony. V klidu se nárazníky dotýkají tak jak mají. Po rozjezdu se mezery mezi nimi začnou prodlužovat a vagony při jistém úhlu pohledu začnou vibrovat (pouze v aktivitě, volná jízda bez vibrací). Pokud ale soupravu táhnu stejným způsobem a řídím z předního stanoviště, spřáhla se neprodlužují...
Vagony i loko jsou vyladěny. Default wag je z MSTS Bin 1.6, vše nastaveno na 30 cm. Zkoušel jsem i původní default wag (z TS BP), ale výsledek byl stejný...

Naposled editoval moderátor:
to Kank - zkus mít nadefinováno pouze jedno spřáhlo,pak MSTS nebude rozlišovat,zda-li je to spřáhlo přední či zadní a mělo by to být bez problému.Nevím,proč u dieslů a elektrik jsou definována dvě spřáhla,když to potom dělá problémy.Stačí přece jedna definice spřáhla.K tomu prodlužování mezer mezi vozy - měly by to dělat jedině špatně nastavené síly ve spřáhlech a je podmínka,že všechny spřáhla jsou nadefinovaná úplně stejně.

To Petr Novák: pokud jsi si všiml, jsou na Ppoollllem vyladěných vozech rovněž dvě spřáhla. Pokud jsou obě nastavena stejně, což pokud se někdo ve wag nehrabal jsou, není důvod, aby způsobovala výše uvedené ... a podle mých poznatků ani nezpůsobují. Problém bude jinde.

Honza napsal:
To Petr Novák: pokud jsi si všiml, jsou na Ppoollllem vyladěných vozech rovněž dvě spřáhla. Pokud jsou obě nastavena stejně, což pokud se někdo ve wag nehrabal jsou, není důvod, aby způsobovala výše uvedené ... a podle mých poznatků ani nezpůsobují. Problém bude jinde.
A kde Kank píše,že používá Ppoollllův trainset?Píše,že používá vyladěný a to může být i Šemorův,asi si trošku konkurují.Když dva dělají totéž,není to totéž.Mohou být špatně nastaveny rozměry v délce,už jsem na to upozorňoval,mohou se lišit v Size a ESD_Bouding_Box.Tohle si musí každý zkontrolovat sám,chybička se vždy může vloudit.Vzdálenost vozů je vždy ovlivněna nastavením spřáhel,na tohle MSTS Bin 1.6 asi vliv nemá,to musí potvrdit či vyvrátit Džordž.A pak ještě jedna věc - přední spřáhlo dělalo vždy problémy.

To Petr Novák: sice sem zatahujeme diskuzi, která patří spíše jinam, ale pokud napíšu, že mám vozy vyladěné, tak předpokládám, že základ vyladění jsou spřáhla a jízdní vlastnosti. Pokud jde o Zbyňka, tak ten v rámci svých možností, aby mu zbyl čas na trať, udržuje Trainset aktuální, a to zejména pokud jde o spřáhla (a s tím související údaje Size, ESD_B_B). A Ppoollllovi rozhodně nekonkuruje, ale přebírá jeho nastavení (zrovna třeba pokud jde o vozy B ze screeenu). A pokud jde o spřáhlo, máš pravdu, že přední zlobilo, ale to byla chyba v jádru MSTS, kterou Džordž odstranil, a šlo o problémy při spřahování a odbržďování. A bylo jedno, zda máš v eng/wag jednu nebo dvě definice coupling. Nehledejme problémy, kde nejsou.

Matýsek napsal:
Po naistalování Patche 1.6.092223 mi nejde spustit žádná aktivita a ani prozkoumání trati.Vždy se mi to spustí dojede to až na konec ( napíše mi to :Inicializace a nahrávání je kompletní ) a pak mě to pošle k Bilovi.Přitom předchozí verze 1.6.092222 mi šla.Bohužel jsem byl tak hr,že jsem jí odistaloval a už jí nemůžu nikde stáhnout.Chtěl bych proto někoho poprosit jestli by mi jí nemohl poslat a ještě bych poprosil zda by mi někdo neporadil co s tím mám dělat.Děkuji předem.
Tak opravdu nikdo neví co s tím udělat? :?: :?: :?:

Matýsek napsal:
Matýsek napsal:
Po naistalování Patche 1.6.092223 mi nejde spustit žádná aktivita a ani prozkoumání trati.Vždy se mi to spustí dojede to až na konec ( napíše mi to :Inicializace a nahrávání je kompletní ) a pak mě to pošle k Bilovi.Přitom předchozí verze 1.6.092222 mi šla.Bohužel jsem byl tak hr,že jsem jí odistaloval a už jí nemůžu nikde stáhnout.Chtěl bych proto někoho poprosit jestli by mi jí nemohl poslat a ještě bych poprosil zda by mi někdo neporadil co s tím mám dělat.Děkuji předem.
Tak opravdu nikdo neví co s tím udělat? :?: :?: :?:

Tak já jsem se tím trochu zabýval, zazálohoval si MSTS a nainstaloval tenhle patch a no problém. Můžu ti večer poslat nejbližší z nižších verzí ale tu 1.6.092222 nemám, ani jsem nevěděl že existuje.

Miran napsal:
Tak já jsem se tím trochu zabýval, zazálohoval si MSTS a nainstaloval tenhle patch a no problém. Můžu ti večer poslat nejbližší z nižších verzí ale tu 1.6.092222 nemám, ani jsem nevěděl že existuje.
Mám ještě patch 1.6.0910 a tam mi to dělá to samé.Tak opravdu nemám ponětí co to může být.Škoda, že to patche jde stáhnot jen to nejnovější a nejdou sehnat dřívější verze.

Džordž

Mám na tebe dotaz k bin 1.6. Jak se maj chovat podle tebe ve finále světla na trafic vlacích? V současnosti v okamžiku přestupu do zadní kabiny je změněn význam světel na ovládané loko/soupravě. To je v pořádku. Jenže se změní i význam/směr na těch trafic vlacích. Konkrétně například samotná loko svítí koncovkama vepředu. Po návratu do přední kabiny je u trafic koncovka opět vzadu. Takže jak to bude?
a - trafic nebude reverzovat světla což by bylo logické chování
b - trafic bude reverzovat světla a je nutné s tím počítat v eng/wag což značně znepřehlední definice světel.
Tohle je podstatné vědět než se začnou vytvářet a hromadně uvolňovat updaty chování.

Dále k pohledu vnějších kamer.
Mám spojené 4 stejné loko. Přejdu do 4 loko. Pohlad 2 a pohled 3 zaměřím na tu zadní (nyní obsazenou) 4 loko. V okamžiku kdy přecházím z předního na zadní stanoviště a obráceně tak se mi vnější pohledy chytnou první loko ačkoliv vnitřně si MSTS drží pozici čtvrté loko. Nejde se pohnout/zaměřit s kamerou dozadu (což by bylo v pořádku kdyby i ten zobrazovaný záběr byl zaměřen na 4 loko). Jakmile ale dám příkaz pro kameru k zaměření se na předešlou loko (ze 4 na 3) tak zobrazení kamer přeskočí z té 1 loko na 3 loko. Tahle chybka v pohybu kamer tam je už od samého začátku MSTS. Nesouvisí s binem.

Matýsek napsal:
Po naistalování Patche 1.6.092223 mi nejde spustit žádná aktivita a ani prozkoumání trati...
Už je to vyřešený, chyba byla mezi klávesnicí a židlí.Děkuji za radu Miranovi, ktery mi moc pomohl.

AI světla

Proč se vůbec definují AI světla, protože si to někdo u KUJU vymyslel?
Kacířský nápad, proč nenechat na AI vlacích svítit už nadefinovaná světla pro řízené loko? Veškeré další definice v .engech by byly zbytečné.
(Doufám že mne hned neupálíte)

Re: AI světla

Džordž napsal:
Proč se vůbec definují AI světla, protože si to někdo u KUJU vymyslel?
Kacířský nápad, proč nenechat na AI vlacích svítit už nadefinovaná světla pro řízené loko? Veškeré další definice v .engech by byly zbytečné.
(Doufám že mne hned neupálíte)

Ono už to tak tuším u některých vozidel je - příslušné světlo svítí jak na vozidle hráče, tak i na trafficu. To je definováno v následujím řádku:
Control ( 1 ) - Udává zda lokomotivu řídí hráč
0 - Ignoruje.
1 - Lokomotivu neřídí hřáč (např. pomocná lokomotiva, nebo řídí počítač.
2 - Lokomotivu řídí hráč.

Prostě tam není ani 1 ani 2, ale 0

Ppoollll: Traffic vlak predsa riadi počítač - je to okoloidúci vlak - a ako tam môžeš prestúpiť z jednej kabíny do druhej. Definovať svetlá u traffic vlaku nie je problém a správajú sa korektne.
Nasimuloval som si aktivitu kde sa počas jazdy s mojím vlakom pripojím k traffic vlaku. Vznikne nová súprava. Svetlá sa správajú korektne a to jak u mojej lokomotívy tak aj u trafficovej lokomotívy. Môžem prestupovať z kabíny do kabíny, z lokomotívy do lokomotívy a svetlá sa správajú vždy tak ako majú. Skúšal som rôzne kombinácie a vždy to bolo správne.
Jediná vec, ktorá sa vyskytla že po odpojení lokomotívy (či už mojej alebo trafficovej) sa MSTS poplietla jej pôvodná definícia - odpojená lokomotíva zostane úplne bez svetiel. Nesvieti ani ako traffic, ani ako Loose consist. Ale po opätovnom pripojení sa zas všetko správa normálne.

Kebarko - nepochopils. Já nestřídám kabiny na trafiku ale na hráčem ovládané soupravě/loko. A právě ta samá loko jako trafik na to reaguje taky - mění si směr pro světla.

A celé to je o tom že odladěná 350, kterou chce Zbyněk pustit do světa, nemá rozlišení definice světel pro hráče a pro trafik. Na to se tam nikde nehraje (alespoň zatím).
No a těch problémů je vícero co se musí ošetřit různými kombinacemi podmínek.

Ad Džordž - právě pokud nebudeš rozlišovat AI soupravy od řízených tak pak NESMÍŠ komutovat ty světla na AI vlacích. Zatím je komutuješ. Takže jak to teda bude po tvém? Zabývat se AI definicí světel kvůli nežádoucí komutaci binu ?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře