Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Není nad dobré evropské míry.Ještě měřit teplotu ve Farhnheitech(opravte mne pokud jsem to napsal špatně ) místo v Celsiu,a je z toho těžká matematika. :P

Vrbam napsal:
Proste cely msts je postaveny na anglo-americkych jednotkach, ktere jsou defaultni.
To mne na tom nejvíc štve,že tvůrci MSTS nepočítali se zbytkem světa.

Jiří

Kdyby to byla pravda, co jsi zde napsal, tak by celý simulátor vypadal trochu jinak. A že se ti něco zobrazuje v jiných než evropských jednotkách není chyba tvůrců simulátoru ale chyba těch, co dělali addony, že neumějí správně zadat jednotky v odpovídajícím místě definice. Není problém aby se například u dieselů zobrazoval obsah nafty v litrech a ne v galonech pod klávesou F5. Nebo tobě vadí že ne u všech parametrů v eng/wag/a dalších je implementována možnost definice jednotek? A k čemu by ti to bylo? Ty znáš význam všech těch parametrů? A umíš je také správně nastavit?

Takže se příště nejdříve zamysli nad tím co píšeš než takovýto nesmysl napíšeš veřejně. Tímto dokazuješ ostatním pouze svou nevědomost/neznalost a nikoliv to že se někdo jiný vykašlal na tebe a celý svět.

Vrbam napsal:
Kebarko: Zadava se to tam v galonech a 1 galon je tech 4,5 litru, proto to nasobeni.

Máš pravdu je to galon ale UK a to ma poplietlo lebo som predpokladal, že MSTS používa americký galon a ten je trošku iný (3,785L).

Problem v Z-LINE se mi sama rozpojuje sourpava.

PS: Fakt skvele je to pripinani loko, muze se tak realizovat napetovka ci odklony s dieslem v cele

Naposled editoval moderátor:
S poměrným úspěchem jsem si upravil cab 363 pro Bin 1.6092223 a potýkám se s problémem, že mi nejdou odpřáhnout vozy, ačkoliv dříve jsem s tím neměl nejmenší problém (zkoušel jsem to na 363.045 a na obou stanovištích) Může být problém v Msts bin, nebo nastavení spřáhel? Vždycky v ikonce pod F9 zmizí a když se lokomotiva rozjede zas se přivěsí...

Kontra

Jednoznačně nastavení spřáhel. Stejný problém jsem řešil nedávno u 810 a 010 ze Zbyňkova trainsetu. Taktéž se na mne přes SZ obrátil uživatel a po pár upřesněních a nakopírování odpovídajícího výseku parametrů už to měl plně funkční.

Zbyňku
Nech prozatím ty 810 v klidu. Chystám se je zveřejnit co nejdříve. Stránky po převodu z http na ftp už mám "plně" opět funkční až na indikaci velikosti souborů. Takže teď tam budu doplňovat pár věcí co se mi mezitím nasbíraly.

Zkoušel jsem to u několika vozidel i těch s vyladěným chováním z trainsetu BP a pořád stejný problém. Avšak když jsem train.exe změnil zpět na verzi 1.4 a pak i na 1.5.3 vše zase funguje jak má... Nějak se mi nezdá, že by byly v nepořádku spřáhla. Nebo se snad v 1.6 odpřahá nějak jinak, či je nějaká změna?

Je opraveno chování předního spřáhla.

A jen tak pro kontrolu když mi nevěříš - pošli mi sd a eng/wag dotyčné loko a vozu kde to nemužeš odpojit. A taky mne zajímá co máš v default.wag za rozměr - 30/80. Já nejsem Jiří či jemu podobní "znalí jedinci" a vím co zde píšu.

No, mě nejdou odpojit ani defaultní soupravy od sebe. Řešil jsem to s Džordžem po instalaci předposledního buildu. Je zajímavé, že se jedná jen o první vagon za hnacím vozidlem, s ostatními není problém.

Ppoollll napsal:
Kontra

Jednoznačně nastavení spřáhel. Stejný problém jsem řešil nedávno u 810 a 010 ze Zbyňkova trainsetu. Taktéž se na mne přes SZ obrátil uživatel a po pár upřesněních a nakopírování odpovídajícího výseku parametrů už to měl plně funkční.

Zbyňku
Nech prozatím ty 810 v klidu. Chystám se je zveřejnit co nejdříve. Stránky po převodu z http na ftp už mám "plně" opět funkční až na indikaci velikosti souborů. Takže teď tam budu doplňovat pár věcí co se mi mezitím nasbíraly.
Pavle, 810 čekají jen na Tebe, už se těším. Když už budeš v tom ladění koukni prosímtě na ten wag u xxx011w ,ať je tam dobře nastavená brzda, pracovní odkaz máš v odpoledním emailu.
Jinak obecné věci musíme probrat na slezině a veškeré technické připomínky do Trainsetu ohledně BIN doplním.

Pikku a ostatní

Co jsem napsal výše tak na tom TRVÁM a dám za to klidně i ruku do ohně. Při správném nastavení NEMÁM žádný problém s rozpojováním. A k těm defaultním strojům - bohužel ani tam nejsou rozměry nastaveny zcela správně což je s podivem vzhledem k tomu že se jedná o autorskou tvorbu. A proto také nemohlo nikdy fungovat správně spojování na přední spřáhlo. V okamžiku, kdy Džordž opravil "správně" chování předního spřáhla tak musí být nastavení v default.wag v naprosté shode s nastavením v eng,wag a sd.

Kritické jsou tyto hodnoty:

Pro 30 cm
Defautl.wag
"30cm # Minimum couple distance"

Eng, wag
Size ( XXXm YYYm ZZZm )
r0 ( 30cm 60cm ) - technická poznámka - jakékoliv jiné hodnoty na prvním místě jsou :!: :!: ZCELA NESMYSLNÉ :!: :!: a na druhém místě MUSÍ být jen vyšší hodnota

sd
ESD_Bounding_Box ( -XXX/2 0.5 -ZZZ/2 XXX/2 YYY ZZZ/2 )

kde ZZZ je absolutní délka modelu zobrazovaná v ShapeVieweru bez 30 cm.

Pro 80cm
Defautl.wag
"80cm # Minimum couple distance"

Eng, wag
Size ( XXXm YYYm ZZZm )
r0 ( 80cm 150cm )

sd
ESD_Bounding_Box ( -XXX/2 0.5 -ZZZ/2 XXX/2 YYY ZZZ/2 )

kde ZZZ je absolutní délka modelu zobrazovaná v ShapeVieweru bez 80 cm.

Ta absolutní délka může být i kratší u modelů vozů, kde návalky přesahují přes rovinu nárazníků.

Takže je na Džordžovi jak se k tomuto problému postaví. Zda na toto upozorní v manuálu a přinutí tak celý svět zkorigovat rozměry na správné hodnoty nebo tam povolí nějaké vůle a bude to dělat někde jinde zase jiné problémy.

Pokud není někomu jasné co je zde napsáno (nepochopil to) tak mu doporučuji si přečíst návod na nastavení spřáhel od Frinty. A to klidně vícekrát. A nebude li to jasné ani pak tak bude lepší do toho nevrtat anebo se spokojit se starší verzí MSTSbin do doby než toto bude vyřešeno uspokojivým způsobem osobami schopnými toto řešit.

Zbyňku, já osobně v mém trainsetu všechny mašiny definované jako vozy zrušil. Porouchané či nečinné verze mám stále jako eng ale s odpovídajícím nastavením. Jsou to přece mašiny a ne vagony. V seznamech mezi vagony nemaj co dělat.
A když už je řeč o neobsluhovaných mašinách tak u elektrik v "s" souboru vyhazuju animaci sběračů. Přeci jen pokud za sebou táhneš porouchanou elektriku tak vypadá dost nelogicky po první stahovačce zvednutý pantograf i na porouchané loko.
Džordži - když už je řeč o pantografech. Pokud mám zapojeno například třikrát za sebou tu samou elektriku s výchozím stavem spuštěného pantografu a bez toho abych okouněl zvenku zvednu pantograf tak se někdy nezvedne vůbec nebo se mi zvedal jen na první řízené loko. A další ho zvedly až někdy později. Tohle podivné chybné chování ale je v MSTS už od jeho samých počátků. Bohužel se mi zatím nepodařilo vysledovat přesné závislosti co a kdy. Neměl jsem důvod.

K spřáhlům: Ppoolll má pravdu, včera jsem si hrál s nastaveními na intervenci Otto Wipfela a nevypátral jsem nic jiného než Frint. Někdy opravdu objevujeme objevené.
A k těm sběračům, bohužel vypátrat co a kdy to dělá je to nejtěžší. Když budu vědět, za jaké situace to opakovaně zlobí, je naděje, že najdu příčinu. Jinak se cokoliv těžko hledá.
A ještě jeden poznatek, Bouning_boxy vůbec nejsou pro dynamiku vozů vyhodnocovány, slouží pro kolizi vozů se siding objekty. V žádném případě by neměly být větší než je průjezdný profil. Už mi jedna loko zůstala stát v Baltimore a já nevěděl proč se nechce hýbat. Visela za nástupiště. S normami si zřejmě KUJU při stavbě tratí nedělalo starosti.

Ppoollll napsal:
Zbyňku, já osobně v mém trainsetu všechny mašiny definované jako vozy zrušil. Porouchané či nečinné verze mám stále jako eng ale s odpovídajícím nastavením. Jsou to přece mašiny a ne vagony. V seznamech mezi vagony nemaj co dělat.
A když už je řeč o neobsluhovaných mašinách tak u elektrik v "s" souboru vyhazuju animaci sběračů. Přeci jen pokud za sebou táhneš porouchanou elektriku tak vypadá dost nelogicky po první stahovačce zvednutý pantograf i na porouchané loko.
Teď jsme se nepochopili. Nečinné loko vyřešíme na slezině. Rád si argumenty vyslechnu. Mě se jedná jen o nastavení parametrů, abych se tím nezdržoval. Přece jen po mě chcete prioritně stavět trať, tak mi prosím v trainsetu alespoň pomozte. Vyladěný eng naklonovat je už pro mne otázkou pár minut. Nebo mám tuto verzi raději vyřadit? Ale já si myslím, že už s ní někdo počítá v aktivitě. Ale opravdu to spěchá, uzávěrka je po víkendu. Nemám rád rozpracované a odložené věci na půl roku a více.

Džordž

K BoudingBoxům - částečně máš pravdu. Podle BB obecně se MSTS řídí zda dojde ke kolizi či ne. Proto musí být vozidla alespoň 0,5 m nad zemí aby nezakopla o perony a podobné blízké objekty.
Má to ale ještě jedno použití. MSTS se podle toho rozměrově řídí u odstavených a trafic vlaků. Na rozměry v eng/wag se přepne v okamžiku připojení modelu k hráčem ovládané soupravě. Proto MUSÍ být tyto rozměry navzájem ve shodě. A to jsem z toho pro zjednodušení vynechal to kdy se přičítá těch 30/80 cm z default.wag. Ale tohle všechno je popsáno podrobně ve Frintově manuálu o spřáhlech.

Sice by to patřilo do diskuze ke spřáhlům, ale vzhledem k předchozím příspěvkům ... na adrese http://honza-u.webzdarma.cz/ najdete excelovský sešit, který vám usnadní správný výpočet spřáhel.

Naposled editoval moderátor:
Po naistalování Patche 1.6.092223 mi nejde spustit žádná aktivita a ani prozkoumání trati.Vždy se mi to spustí dojede to až na konec ( napíše mi to :Inicializace a nahrávání je kompletní ) a pak mě to pošle k Bilovi.Přitom předchozí verze 1.6.092222 mi šla.Bohužel jsem byl tak hr,že jsem jí odistaloval a už jí nemůžu nikde stáhnout.Chtěl bych proto někoho poprosit jestli by mi jí nemohl poslat a ještě bych poprosil zda by mi někdo neporadil co s tím mám dělat.Děkuji předem.

Dotaz na všechny:
Svítí vám v aktivitách u traffic vlaků poziční a koncová světla? U mě se pod 1.6kou neobarví konce vlaků. Jakmile Bin odinstaluju, tak zadky svítí normálně. Zkuste prosím spustit nějakou aktivitu a mrknout na to. Zajímalo by mě, zda je problém jen u mě, nebo u všech.

Tak to nemáš definované svetlá podľa Bin 1.6. Pokiaľ sú svetlá správne nadefinované tak všetko svieti tak ako má. Mám to odskúšané.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře