Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Já bych do těch AI světel zase tak moc nerejpal. Kdo by to předělával? A zohledňuje se že za chvíli bude nový simulátor? Aby to nebyla zbytečná práce.

Pokud by se s nima mělo něco dělat tak přes přepínač v MSTS buď nechat dosavadní AI funkce anebo přepnout na stejné chování jako v ovládané soupravě. Tím by se dalo pak řídit jak bude i AI vlak svítit. A bylo by to na každém jednom uživateli aby se rozhodl sám a nebylo by zapotřebí sahat do eng.

Ppoollll napsal:
Já bych do těch AI světel zase tak moc nerejpal. Kdo by to předělával? A zohledňuje se že za chvíli bude nový simulátor? Aby to nebyla zbytečná práce.

Pokud by se s nima mělo něco dělat tak přes přepínač v MSTS buď nechat dosavadní AI funkce anebo přepnout na stejné chování jako v ovládané soupravě. Tím by se dalo pak řídit jak bude i AI vlak svítit. A bylo by to na každém jednom uživateli aby se rozhodl sám a nebylo by zapotřebí sahat do eng.

Ale podľa mňa nebude ani ten nový simulátor nebude taký super ako ČD a ŽSR predpisy, mašiny a vagóny ....

Naposled editoval moderátor:
Nevím jestli už to bylo řešeno,teď jsem zkoušel tu novou ZSSK 350 když se spustila hra, tak mi bez problému svítila světla. Na předku mašiny bílá světla,na konci vlaku červená světla. Pak jsem loco odpojil, pocouval jsem na vyhybku a taky v pořádku,na předním čumáku lokomotivy mi svítila bílá světla na konci čumáku červená světla. A teď, při změně stanoviště klávesou 1 jsem sice spustil světla,viděl jsem to krásně z kabiny,ale při venkovním pohledu nebyly vidět bílá a červená světla na loco. V úpravě světel se moc nevyznám a tudíž nevím,kdo je autorem modelu a tak se mu nechci rýpat v jeho díle.Co s tím ? :cry:

Jiří napsal:
Nevím jestli už to bylo řešeno,teď jsem zkoušel tu novou ZSSK 350 když se spustila hra, tak mi bez problému svítila světla. Na předku mašiny bílá světla,na konci vlaku červená světla. Pak jsem loco odpojil, pocouval jsem na vyhybku a taky v pořádku,na předním čumáku lokomotivy mi svítila bílá světla na konci čumáku červená světla. A teď, při změně stanoviště klávesou 1 jsem sice spustil světla,viděl jsem to krásně z kabiny,ale při venkovním pohledu nebyly vidět bílá a červená světla na loco. V úpravě světel se moc nevyznám a tudíž nevím,kdo je autorem modelu a tak se mu nechci rýpat v jeho díle.Co s tím ? :cry:
Není nad to se ptát u více zdrojů:
http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=t518ivk16mv206pt5x8pn3p7rmb3f4
bob57_cz reaguje:25. 10. 2006 (00:31) X Loko je nastavena správně a mi světla svítí tak, jak mají. Asi nestíhá grafická karta.
Právě jsem to přezkoušel s poslední verzí patche a noproblem. Dojezd soupravy, její objetí a jízda zpět v pořádku. Vše svítí OK.
Autor původního modelu je Starý, přeskin někdo jiný ( podle konkrétního stroje ) a ti s tím nemají co dělat. Své dílo odvedli výborně.
Nastavení vlastností já a kolektiv šikovných lidí. V samotném eng by měla být poznámka.

Co se týká AI světel je to jen otázka do diskuze. Kdybych se zeptal před 5 lety, situace by byla jiná, to zcela chápu. Jenom jsem prostě nepochopil myšlenkové pochody KUJU proč mám pro vlaky řízené počítačem definovat jiná světla než mám na ovládacím panelu loko. Viděl jsem lokomotivy s nadefinovanými odlesky na zábradlí, blikajícími sběrači a další podobné "dokonalosti" a nedovedu si představit jak by se to MSTS líbilo, kdybych všechna světla zdubloval pro AI. Toť vše.

2dzordz: ako by to vyzeralo? neviem nakolko to dokaze sucasne nastavenie, ale idealne si predstavujem svetlo tak, ze bude nieco ako:

Kód:
light {
conditions {... podmienky 1...}
conditions {... podmienky 2...}
conditions {... podmienky 3...}
... definicia svetla
}

tj svetlo by svietilo pri splneni ktorehokolvek z odstavcov conditions. nie som isty, ci je to momentalne mozne (esli chapem manualy k eng spravne, tak plati len and na vsetky podm. v jednom conditions, neviem co by to spravilo ak by som pridal druhy rovnaky odstavec). prave to by pomohlo aj s AI ->
Kód:
light{
conditions {riadene clovekom, napr. stav full}
conditions {riadene pocitacom, v noci}
conditions {riadene pocitacom, za znizenej viditelnosti (dazd/sneh)}
... definicia svetla
}

potom by som nevidel problem -> prudko by sa znizil pocet svetiel kedze kazde fyzicke svetlo (na masine) by malo prave jednu polozku v lights.

toto je myslim lepsia uprava ako nahradzat AI svetla uplne

a ad blikajuce zberace: je to imo kravina to pouzivat, lebo to blika aj ked je zberac stiahnuty (naviac taketo blikanie som snad videl pri namrznutom TV alebo na krizeniach, ale nie na rovnom drote).

Tak jsem to zkoušel s více druhy ZSSK 350 a u některých mi svítí a u některých mi nesvítí na lokomotivě přední a zadní světla po změně stanoviště klávesa 1
viz obrazek 1
viz obrazek 2

Nefunguje mi to konkrétně u engu zssk_350001 a 350014

Pokud jedu normálně ve směru jízdy ( jak se načte hra ),tak mi světla svítí v pořádku,jakmile pak změním kabinu a tím pádem směr jízdy, tak už světla nesvítí. Co s tím ? :cry:

Jiří napsal:
Tak jsem to zkoušel s více druhy ZSSK 350 a u některých mi svítí a u některých mi nesvítí na lokomotivě přední a zadní světla po změně stanoviště klávesa 1
viz obrazek 1
viz obrazek 2

Pokud jedu normálně ve směru jízdy ( jak se načte hra ),tak mi světla svítí v pořádku,jakmile pak změním kabinu a tím pádem směr jízdy, tak už světla nesvítí. Co s tím ? :cry:

To je takový problém překopírovat celou sekci Lights z funkčního stroje a nahradit ji v těch nefunkčních?

Miran napsal:
To je takový problém překopírovat celou sekci Lights z funkčního stroje a nahradit ji v těch nefunkčních?
To bude najskôr tým, že poniektorých ľudí myslenie preukrutne bolí.

Můžete, prosím, někdo pomoci? Jak má vypadat nastavení u světla které má svítit v poloze "vypnuto" bez ohledu na pozici v consistu? ( pro MSTSPatch 1.6.102213 )
Díky za ochotu.
Carlos

To Jeffer:

To mne taky už napadlo, ale dostal bych se do jiného extrému, pokud by platila byť jen jediná podmínka, už bych nemohl světla zhasnout při nesplnění druhé. Příklad "otočím přepínačem světel a světla nezhasnou, protože mají svítit ve dne, nebo když je loko v čele, nebo když je řízená, nebo když není řízená, ..." Nechci celou rutinu předělávat, to by asi všichni vyletěli z kůže a musí to být i zpětně kompatibilní. Je to složitější než to na první pohled vypadá.

Já bych měl pár připomínek ke zvukům, kdyby něco z toho šlo realizovat:
- některé streamy fungují pouze v kabině nebo venku, to bych zrušil. Ať to funguje bez omezení, je tu nespočet možností různých zvuků
- stream přídavné brzdy nefunguje
- počet přepínačů (triggers) v jednotlivých streamech nesmí být vyšší než asi 65. Pokud by se to podařilo zvýšit aspoň na 150, můžu udělat špičkové zvuky pro parní lokomotivy.

Pak je tu problém přechodu z jedné mašiny do druhé. Buď má postrk definované zvuky pro postrk a reaguje na rychlost, což je při přechodu na takovou mašinu nežádoucí nebo používá normální sms, ale po "odchodu" pryč bude jen blafat na volnoběh. Šlo by třeba, aby se při přechodu na postrk načetl jiný sms soubor jako u kabin? Např. v každém eng souboru by byly odkazy na xxxcab.sms a xxxeng.sms a pokud by se ocitlo vozidlo na soupravě jinde než jako vlakové, došlo by k načtení xxxpos.sms místo xxxeng.sms (cab.sms beze změny). Na nic jiného jsem nepřišel.

Já mám taky problém se zvuky,zvuky z venčí jsou slyšet strašně potichu.Asi to sem nepatří,ale rada by byla dobrá.

Šnek:
To už záleží na konkrétním vozidle, příp. vzájemném sladění hlasitosti u zvuků vozidel a trati

Miran napsal:
Jiří napsal:
viz obrazek 1
viz obrazek 2

No jo,ale jak se to dělá ? Já jsem v těchto věcech úplný laik skoro blb a nechci něčím nevyváženým nebo příliš zbrklým postojem něco zkazit a pak mi nepojede daná loco.
Takže bych potřeboval aspoň vědět,které položky v engu se mají přepsat,aby to fungovalo :eek:

Jiří napsal:
Takže bych potřeboval aspoň vědět,které položky v engu se mají přepsat,aby to fungovalo :eek:
Celou sekci Lights ( ... ) z funkční do nefunkční. ( A zálohovat a zálohovat,...) Která jde a která nejde ? 350015 by měla fungovat na 100%, alespoň, co jsem poslal pro bin1.6 .

Jiří napsal:
Miran napsal:

No jo,ale jak se to dělá ? Já jsem v těchto věcech úplný laik skoro blb a nechci něčím nevyváženým nebo příliš zbrklým postojem něco zkazit a pak mi nepojede daná loco.

Tak teda nevím pane Jiří, ale chtěl jste s velkou slávou otevírat (a také jste ho otevřel) své fórum, na kterém jste se chystal poskytovat dokonalý servis všem, na které jsme tady byli "agresivní". To že neumíte si v Notepadu odevřít dvě okna, v jednom si něco označit, potom stisknout CTRL+C a v druhém podobnou sekci smazat a potom stisknout CTRL+V, tak to jsem tedy opravdu, ale opravdu netušil. Vždy jsem vás měl za GURU MSTS (alespoń co se přínosnosti vašich příspěvků týká). Je vidět, že jsem se krutě mýlil.....

dzordz zrejme si nepochytil celu moznost:
Kód:
light{ /* reflektor jasny */
condition {riadi clovek && je prva && svetla full}
condition {riadi pocitac && je prva && je noc}
condition {riadi pocitac && je prva && snezi}
condition {riadi pocitac && je prva && prsi}
{reflektor}
}
a kazdy blok condition sa vyhodnoti a ak je aspon jeden z nich splneny, tak svieti. to uz si ostatne robil spolocnou podmienkou ked si zaviedol headlight (dim+full), lenze toto by bolo este lepsie - nemusel by som robit nieco ako:
Kód:
light{ /* reflektor */
condition {riadi clovek && je prva && svetla full}
{reflektor}
}
light{/* reflektor pocitac, noc */
condition {riadi pocitac && je prva && je noc}
{reflektor}
}
light{/* reflektor pocitac, snezi */
condition {riadi pocitac && snezi}
{reflektor}
}
light{/* reflektor pocitac, prsi */
condition {riadi pocitac && je prva && prsi}
{reflektor}
}
lebo po starom mam 4 rozne svetla (resp. condition (sneh, dazd) sa tusim da spojit do jednej, ale aj tak by boli tri - jedno pocitacove na noc, jedno na zle pocasie. s tou upravou by bolo jedine a nic sa nemeni ohladom funkcnosti, len odstavec {reflektor} kde je pozicia, smer, farba atd. by bol iba jeden.

2 jeffer
Já to tvoje třídění nějak nechápu.
Jak se liší světla za různé denní doby či podle počasí ?
Na mašině mám jen vypínač pro světlo vypnuto/zapnuto a reflektor vyp/tlumený/plný.
Na co další komplikace ?

bob57_cz napsal:
2 jeffer
Já to tvoje třídění nějak nechápu.
Jak se liší světla za různé denní doby či podle počasí ?
Na mašině mám jen vypínač pro světlo vypnuto/zapnuto a reflektor vyp/tlumený/plný.
Na co další komplikace ?

Bobe, když na to koukneš, tak to tam má rozlišeno na soupravu hráče a počítačem řízenou soupravu.....jestli to není to, co myslel

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře