Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Měl bych dotaz. A nevím kam to napsat.. Snad to souvisí s Bin 1.6 předtím mi to nedělalo.. Když stisknu klávesu "B" tak se místo pískotu spustí rychlobrzda.. =( Jedná se o loko 742 a 751.. Nevíte,kde bych měl co změnit? V engu je píšťalka nadefinovaná správně
--- BellToggle ( 0 1 0 ) ---

Tuším je to tak že rýchlobrzda cez klávesu "B" sa aktivuje ak máš v súprave zaradenú aj elektrickú lokomotívu.

nebulus napsal:
Tuším je to tak že rýchlobrzda cez klávesu "B" sa aktivuje ak máš v súprave zaradenú aj elektrickú lokomotívu.
No, a díval jsi se do definic mapování kláves v MSTS pro diesel a el. trakci? Na jakou akci máš to B namapováno?

Každopádne u mňa klávesa "B" normálne funguje ako píštala pre všetky trakcie, ale uvedený jav s rýchlobrzdou som už zažil a to tuším pri zaradení el. loko za motorovú. Je to asi ďaľší bug MSTS :x . Teraz si ale napamätám či to nastáva vždy. Tento problém sa tu už dávnejšie spomínal.

V mapování kláves problém nebude. Mě se stalo totéž, když jsem si před časem napsal eng pro 753. Ve volné jízdě nic, ale v aktivitě po určité době přestala na B fungovat píšťala a shazovala se rychlobrzda. V tom engu prostě nějaký řádek přebývá nebo chybí. U jiné verze engu už k tomu nedocházelo.
Mimochodem na soupravě jsem žádnou další mašinu neměl.

pro všechny trakce mám B jako zvon/píšťala.. =)

Nebulus.. Měl jsi pravdu. Já měl za 742 připojený lehlý pantograf 451.. Jak jsem ho odpojil,tak to píská a nebrzdí =) Dík

Slexx napsal:
pro všechny trakce mám B jako zvon/píšťala.. =)

Nebulus.. Měl jsi pravdu. Já měl za 742 připojený lehlý pantograf 451.. Jak jsem ho odpojil,tak to píská a nebrzdí =) Dík

Jakou konkrétní soupravu 451 jsi tam měl? Zkusím se na to podívat.

Miran: naskládal jsem si tam panťák s poruchou.. Ale to je asi jedno.. Zkoušel jsem to s 471 , loko ř. 242 a dělá to to samý..
Takže když bude mít diesel v soupravě el. loko ,tak nesmí pískat píšťalou.. =)

Ještě je u toho jeden problém,možná to spolu souvisí.. Když vybavím VZ klávesou Y tak mi to napíše,že jsem pískal.. Když zmačknu živáka myškou na pultě,tak se pohne tlačítko píšťalky vpravo.. Jedná se o 754.058
Jinak to B = rychlobrzda funguje i tady s el. lokomotivou.. Bez ní to píská,tlačítka blbnou i bez Elok

Opravuju náročnou act. na trafic z počátku roku NEX_Pha_ČT. Ta myslím prověří padavost binu 1.6 . Trasy vlaku jsem poupravil. Chci se zeptat co vše se upravovalo v eng. přímo 363. Pač když s ní vyjedu strojově a z místa jí tam nasypu 45 - 50% tak mi po chvíli padne rychlobrzda. Rychlý přesun proto, že mám rychle hejbnout zadkem. Čím to je? To je aktivovaná proudovka?

Zdeněk Itterheim napsal:
Opravuju náročnou act. na trafic z počátku roku NEX_Pha_ČT. Ta myslím prověří padavost binu 1.6 . Trasy vlaku jsem poupravil. Chci se zeptat co vše se upravovalo v eng. přímo 363. Pač když s ní vyjedu strojově a z místa jí tam nasypu 45 - 50% tak mi po chvíli padne rychlobrzda. Rychlý přesun proto, že mám rychle hejbnout zadkem. Čím to je? To je aktivovaná proudovka?
Na dráze platí pravidlo, "spěchej pomalu". Tak pokud nám někdo řekl ať si pohneme, tak na just jsme jeli klídek piánko.
363 a její kombinace ladil Roman. Rychlobrzdy padne, pokud překročíš rychlost. Jinak jsem u těchto loko nic nepozoroval. Která je to konkrétně?

Zbyněk Šemora napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
Na dráze platí pravidlo, "spěchej pomalu". Tak pokud nám někdo řekl ať si pohneme, tak na just jsme jeli klídek piánko.
363 a její kombinace ladil Roman. Rychlobrzdy padne, pokud překročíš rychlost. Jinak jsem u těchto loko nic nepozoroval. Která je to konkrétně?

Je to loko 363 087. Startuju z Bubenče, na klacku je 40 a volno na TM svítí 50. Když jsem jel asi do 500 A, tak to šlo jakmile více tak to padalo, a rychlá padne kousek za klackem první koleje.

Zdeněk Itterheim napsal:
Je to loko 363 087. Startuju z Bubenče, na klacku je 40 a volno na TM svítí 50. Když jsem jel asi do 500 A, tak to šlo jakmile více tak to padalo, a rychlá padne kousek za klackem první koleje.
Nejde o to, kde to padne, ale v jaké rychlosti to padne. Když se rozjíždíš s malým zadáním, máš menší zrychlení a v místě pádu rychlobrzdy ještě nemáš rychlost jako u prudkého zrychlení. Možná v tom místě krátkodobě "problikne" nižší "kódovaná" rychlost a ty jsi tím pádem nad ní.

Padne to z důvodů že na TM je LIMIT 0.0 tudíš překročím-li rychlost o 10 tak padne rychlá. 50-tka na TM naskočí až při průjezdu okolo klacku. Ale proč je LIMIT 0. Začínám takto: jedu ze šturcu do stanice na otočák, přejdu na druhou stranu a ihned jedu .... .

Zdeněk Itterheim napsal:
Padne to z důvodů že na TM je LIMIT 0.0 tudíš překročím-li rychlost o 10 tak padne rychlá. 50-tka na TM naskočí až při průjezdu okolo klacku. Ale proč je LIMIT 0. Začínám takto: jedu ze šturcu do stanice na otočák, přejdu na druhou stranu a ihned jedu .... .

Tak to je známý, nesmíš ten otočák daleko přejet, jinak MSTS ztratí info o povolené rychlosti, protože jsi v podstatě mimo trasu, a je to. Lepší je po přejetí otčáku kousek couvnout, a potom přelézt. Ono to má asi něco do činění s přeskládáním consistu v paměti když přelézaš na druhé stanoviště. To přeskládání se provádí i když jsi sólo.

Miran napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:

Tak to je známý, nesmíš ten otočák daleko přejet, jinak MSTS ztratí info o povolené rychlosti, protože jsi v podstatě mimo trasu, a je to.

Hm, díkes za radu, bude to asi ono. Akorát ve verzi bez bin to bylo OK, holt s binem si budu muset zvyknout na novou "kulturu".

Miran - Tak to je známý, nesmíš ten otočák daleko přejet, jinak MSTS ztratí info o povolené rychlosti, protože jsi v podstatě mimo trasu, a je to. - co si napsal nesouvisí s rychlostí. To souvisí s tím že vyjedeš z předem dané trasy a MSTS pak neví kam ti má stavět vyhybky.

A teď k té rychlosti. Už tady někde (možná přímo v tomto vlákně - nebudu to hledat) padla zmínka o tom kde mouhou a nemohou být otočné body. Sice je lze umístit skoro kamkoliv ale v souvislosti s MSTSbin a přeskládáním soupravy je nelze umisťovat do těsné blízkosti vyhybek. Přesněji nelze beztrestně měnit kabinu na vyhybkách. Pokud totiž změníte kabinu v dosahu vyhybky tak ve vazbě na přeskládání soupravy MSTS ztratí informaci o povolené rychlosti. Proto tam pak je ta 0.

Zdeněk Itterheim napsal:

Z této situace se lze poměrně snadno dostat. Zatím jsem ji využil jednou a není tedy jisté, zda bude fungovat stoprocentně. Takže zde je takový popis situace:

1) Jedu na 1. stanovišti ze stanice na zhlaví, rychlost normální. Zastavím.
2) Přejdu na 2. stanoviště a lehce cuknu -> na TM vyskočí traťovka 0 km/h
3) Přelezu zase na 1. stanoviště, naskočí původní traťovka a hned zase vlezu na 2. stanoviště. Traťovka nyní zůstane a já můžu bez obav posunovat do stanice.

Mám takový dotaz...... co musím udělat aby mi BIN 1.6 fungoval stejně na všech tratích? BIN jsem nainstaloval při složce ROUTES a GLOBAL s tratí BP, Luhačovice apod, ale když chci jet trať 180, která používá xtracks, tak mi nejde funkce zapnutí a vypnutí živáku (Ctrl+4) a jine takové vylepšení, nedělá vám to taky? :?:

fíííííra: Súbory, ktoré sú súčasťou inštalácie Bin 1.6.1 (adresár Global) musia byť nainštalované do každého odlišného Globálu pre danú trať.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře