Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyňku.
Trošku mě těší (i když Tebe určitě ne) skutečnost, že problém směřuje do obecnější roviny. Popisované stavy (např. jako by zůstala viset klávesa Shift) znám celkem dobře. Způsobují je většinou chyby programů v oblasti vykreslování. Většinou pomáhá zavřít několik aplíkací, popř. odhlásit a znovu se přihlásit do windows, popř. operavdu reset počítače. Horší je to ale s radou jak to řešit. Mám za to, že většinu těchto projevů mají na svědomí samotné DirectX. Mohlo by pomoci zkusit nainstalovat jiný ovladač grafické karty )nejnovější nemusí být vždy nejlepší), od věci by určitě nebylo provést "údržbu a vyčištění" počítače. Nevím jak mnoho používáš aplikací, ideální by totiž byla čistá reinstalace windows. Vím, že ty nespíš nejseš počítačový guru, ale nebydlíš zas tak daleko, abychom s tím nemohli něco udělat, pokud by problémy přetrvávaly.

Džordž napsal:
Zbyňku.
Trošku mě těší (i když Tebe určitě ne) skutečnost, že problém směřuje do obecnější roviny. Popisované stavy (např. jako by zůstala viset klávesa Shift) znám celkem dobře. Způsobují je většinou chyby programů v oblasti vykreslování. Většinou pomáhá zavřít několik aplíkací, popř. odhlásit a znovu se přihlásit do windows, popř. operavdu reset počítače. Horší je to ale s radou jak to řešit. Mám za to, že většinu těchto projevů mají na svědomí samotné DirectX. Mohlo by pomoci zkusit nainstalovat jiný ovladač grafické karty )nejnovější nemusí být vždy nejlepší), od věci by určitě nebylo provést "údržbu a vyčištění" počítače. Nevím jak mnoho používáš aplikací, ideální by totiž byla čistá reinstalace windows. Vím, že ty nespíš nejseš počítačový guru, ale nebydlíš zas tak daleko, abychom s tím nemohli něco udělat, pokud by problémy přetrvávaly.
Jenomže tady se jedná o to, jestli někdo umí identifikovat to co způsobuje kolize s MSTS. V tomto vlákně se ptám proto, že se tyto BUGY MSTS zřetelněji projevují v BIN1.6. Já si myslím, že zase tolik požadavků a dotazů nemám a vše bychom projednali cestou do Prahy, pokud by jsi cestoval bezpečněji Strelou. Rád bych Tě seznámil s novými chybovými hlášeními po instalaci 1.6. Opravdu toho moc nechci. Na slezině pochybuji, že bude chvilka, tam na Tebe bude čekat dalších 60vlčáků s rozmanitými přáními. Opravdu je nutné držet na uzdě jak stabilitu hry tak stabilitu editoru.

909dd8f0d62c5fc30c08b77567c7d635.jpg
Já se omlouvám, že jsem nepřiložil k mému problému rovnou obrázek.
Problém je v tom, pokud chci hodnotu potvrdit, nelze, pomůže jen storno. Blbne to takto až během práce v editoru (ne při nastartování MSTS editoru) na obou PC, na kterých tuto trať stavím. Po odinstalování MSTS BIN už vše funguje normálně. Ale tato závada se asi v 1% případů se mi stala i v MSTS 1.4. MSTS BIN je zřejmě na některé věci choulostivější.
Ptám se, jestli se tohle stává i ostatním stavitelům. Pokud ne, až teprve potom bych hledal chybu ve svých PC.

Naposled editoval moderátor:
Já používám BIN1.6 už od první verze a problém co popisuje Zbyněk jsem nikdy neměl. Taky používám na zarovnání terénu nastavením výšky, a co mám nainstalovanou poslední verzi BINu tak práce v editoru je daleko stabilnější.

Luděk napsal:
Já používám BIN1.6 už od první verze a problém co popisuje Zbyněk jsem nikdy neměl. Taky používám na zarovnání terénu nastavením výšky, a co mám nainstalovanou poslední verzi BINu tak práce v editoru je daleko stabilnější.
A jakou trať stavíš?
Já si spíš myslím, že se takto stane až po použití určitého nástroje.
Ohledně stability editoru v BIN 1.6, nevím nevím, mám pocit, že naopak MSTS 1.4 byl tolerantnější. Ale je fakt, že při hodně používaných forest v kombinaci pohybu kamery kolmo dolů editor v 1.4 vždy padl. V 1.6 jsem takto editor ještě neprovokoval.

Já jsem dieselovej a tak jsem se rozhodl postavit 240ku, která se mi zdá jako jedna nejhezčích tratí u nás. Mám postaveno zatím necelých 50km. Dříve jsem měl problém při zarovnáváni terénu pomoci klávesy Z, kde mě to dost často poslalo k Billovi. Tento problém skončil s BINem. Při pohybu kamery kolmo dolů mne to padlo i v 1.6.

MSTS bin je super. Chtěl bych se zeptat,jestli by nešlo někdy v budoucnu nějak msts "vnutit" brzdový systém DAKO. Aby šlo stupňovitě brzdit,jako teď,ale i odbrzďovat. Aby se tlak v brzdových válcích měnil podle tlaku v průběžném potrubí. Vím,že to není a asi nebude jednoduchý,ale bylo by to super.
V programování se nevyznám,takže moje pomoc k věci se rovná nule. =(
Maximálně tak můžu změřit časy,jak rychle se naplní brzdový válec na max.tlak a zase vyprázdní v osobním a nákladním režimu.. Ale to vás asi může změřit víc..

K částečnému odbrždění - v původním záměru to určitě bylo. Podle manuálu by se tak měly dát brzdy nastavit jenže funkce k tomu určené se nechovají podle manuálu výrobce. Jakmile pohneš s pákou brzdiče tak tlak prostě letí až na doraz a nezastaví se.

Chtel bych se zeptat jestli pude udelat aby slo u lokomotivni brzdy sliset zvuky brzdice a odbrzdeni tak jak je to sliset u vlakove diky.

Při testování engu jsem přišel na to,že pod Binem 1.6.1 funguje pískování jen při trvale stlačené klávese X.Jinak je pískování trvale nefunkční.Po stisku klávesy X vyskočí hláška "Pískování ukončeno".Pokud potřebujeme pískovat,klávesa X musí být stačena.Klávesy C a Y fungují normálně.Pod Binem 1.5.7 se tento jev nikdy neobjevil.

Petr Novák napsal:
Při testování engu jsem přišel na to,že pod Binem 1.6.1 funguje pískování jen při trvale stlačené klávese X.Jinak je pískování trvale nefunkční.Po stisku klávesy X vyskočí hláška "Pískování ukončeno".Pokud potřebujeme pískovat,klávesa X musí být stačena.Klávesy C a Y fungují normálně.Pod Binem 1.5.7 se tento jev nikdy neobjevil.
To je snáď dobré, nie? Veď aj v reále je to na tlačítko.

Petr Novák napsal:
Bože, čo by sme si počali, keby sme teba nemali ...

nebulus napsal:
Petr Novák napsal:
To ať posoudí jiní,jen jsem na tento jev upozornil.Ale v podstatě máš pravdu. :lol:

Petr Novák napsal:
nebulus napsal:
Petr Novák napsal:
To ať posoudí jiní,jen jsem na tento jev upozornil.Ale v podstatě máš pravdu. :lol:
Zase jeden, který nečte návody. Džordž o pískování, že je aktivní jen na stisk klávesy psal. A já tohle uvítal, opět jsme blíže k realitě. (jinak by neměla ladění s aktivními skluzy smysl.)

Petr Novák napsal:

Petře, můžu vědět alespoň jeden typ loko v současnosti, kde to funguje v reále tak, že stisknu pískování a ono to pískuje i po uvolnění tlačítka pískování?

Otázka pro starší a pokročilé - jak fungovaly kohouty na pískování u parních mašin a třeba u řady 140? Tam jsou ty kohouty snad dvoustavové s aretací, takže by to mělo fungovat jako původní MSTS?

Martens napsal:
Petr Novák napsal:

Petře, můžu vědět alespoň jeden typ loko v současnosti, kde to funguje v reále tak, že stisknu pískování a ono to pískuje i po uvolnění tlačítka pískování?

Otázka pro starší a pokročilé - jak fungovaly kohouty na pískování u parních mašin a třeba u řady 140? Tam jsou ty kohouty snad dvoustavové s aretací, takže by to mělo fungovat jako původní MSTS?
Jo , Bobina ( a její odvozeniny ) měla kohout pro pískování dopředu i dozadu podle toho, kam se kohout otočil. Vše ostatní už jen tlačítko nebo pedál. Reál je tak, jak je to namapované v bin, byl to uživatelský požadavek. Je to v pořádku.

Martensi,já na loko nebyl už cca 20 let,tak nemohu sloužit.Když jsem byl naposled na všudybylce,tak to fíra obsluhoval ručně...

Zrovna jsem na stejný dotaz odpovídal. Jakékoliv tlačítko můžete přidržet tak, že je stisknete, podržíte a současně stisknete "Shift" a obě klávesy pustíte. Funkci zrušíte opětovným stiskem příslušné klávesy. Pro sander tedy "X", přidržet + "Shift" a obě pustit. Zrušit stiskem "X".
V podstatě takto můžete přidržet houkačku, píšťalu ale i živák, ačkoliv u toho vám to nebude moc platné protože je u něj vyhodnocována změna stavu.

Ovládání dveří na notebooku Ctrl+num7/9

Džorži,
MSTS mám nainstalované ve svém notebooku a volba ovládání dveří přes Ctrl+num7/9 je pro nás, kteří na tom jsou stejně, poněkud nešťastná.
:(
Co takhle jiná kombinace?
Nekamenujte mě, jen se ptám. 8)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře