Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Ovládání dveří na notebooku Ctrl+num7/9

Mopii napsal:
Džorži,
MSTS mám nainstalované ve svém notebooku a volba ovládání dveří přes Ctrl+num7/9 je pro nás, kteří na tom jsou stejně, poněkud nešťastná.
:(
Co takhle jiná kombinace?
Nekamenujte mě, jen se ptám. 8)

A to nemáš na notebooku možnost aktivovat numerickou klávesnici? Mě to jde, u mě jsou to klávesy O a í. Num. klávesnici aktivuju stiskem Fn + Num Lk.

Re: Ovládání dveří na notebooku Ctrl+num7/9

train.msts napsal:
Mopii napsal:
Džorži,
MSTS mám nainstalované ve svém notebooku a volba ovládání dveří přes Ctrl+num7/9 je pro nás, kteří na tom jsou stejně, poněkud nešťastná.
:(
Co takhle jiná kombinace?
Nekamenujte mě, jen se ptám. 8)

A to nemáš na notebooku možnost aktivovat numerickou klávesnici? Mě to jde, u mě jsou to klávesy O a í. Num. klávesnici aktivuju stiskem Fn + Num Lk.
Nehledě k tomu, že si můžeš namapovat klávesy uživatelsky úplně jiné. Ještě zůstaly některé klávesy mezi písmenky pořád volné.

Modely s otevíracími dveřmi

Dobrý večer,

omlouvám se, že vstupuji jako uživatel MSTS čistě "jezdící" a netvořící do profesionální debaty, ale vy si upravujete modely tak, aby jim šly otevírat dveře sami, nebo jsem někde propásnul informace o tom, že už jsou k dispozici upravené animované modely vozů?

Děkuji,

Tom

Animaci dveří může u/dodělat jedině vlastník zdrojové verze modelu, tedy modelář.

Na základě odkazu v NK jsem objevil opravdu povedený editor consistů CONVOI. A protože poslední verze zahrnuje i prográmek pro hromadnou opravu cabů upravených pro verzi do 1.5.7 a umožňuje hromadnou tvorbu _rv cabů a spostu velmi užitečných a povedených funkcí, přeložil jsem program do češtiny. Program obsahuje i skvělý jednoduchý editor pro profesionály, kteří jsou zvyklí na Wordpad. Určitě CONVOI vyzkoušejte. Doplnil jsem i kolem 1200 thumbnailů pro kompletní trainset Zbyňka. Sice ne uplně ten poslední ale případné rozdíly doplním, až budu mít chvilku si jej nainstalovat. Pokud mi vyjde chvilka času a budu mít náladu přeložil bych i dobře udělaný návod.
Odkazy najdete na stránkách MSTSBin v sekci novinky.

A jedno upozornění!! CabinPatcher.exe vymaže z vašich souborů úpravy pro patch 1.5.7 již po startu, sice vytvoří zálohy, ale pokud si chcete nemodifikované soubory ponechat do budoucna, je na místě udělat si zálohu. Ale to platí snad u všech programů.

Chtěl bych se zeptat na jednu věc. Jedu se soupravou 754+122+wag+wag+...+wag. (Zatím na 754 pač byla výluka). Přijedu do stanice. Přestoupím na 122 a 754 chci aby odjela, "nepřekážela" tedy za "rohem" zmizela. Já pak se soupravou na 122 odjíždím dále. Není mi jasné jak definovat path. Je toto vůbec řešitelné?

Džordži nešlo by časem udělat automatické ovladání peršingů ? Jako nadefinovat souhlas k jízdě a klávesnici s rychlostma...

Vasek napsal:
Džordži nešlo by časem udělat automatické ovladání peršingů ? Jako nadefinovat souhlas k jízdě a klávesnici s rychlostma...
A taky systém AVV a ARR pro ešusy - aby to bylo blíže reálu......
Vašku, už jsme to spolu probírali - dovedeš si představit aktivitu tak na 4 hodiny, kde si trošku zakvedláš při výjezdu z Prahy, a pak hodinu koukáš na monitor než na automat dojedeš do Kolína?

Možná by se chtělo nejdříve zeptat lidí, jestli chtějí mít loko hráče s ARR.....zda by je vůbec bavilo s tímto jezdit sáhodlouhé aktivity...

Martens napsal:
Vasek napsal:
Vašku, už jsme to spolu probírali - dovedeš si představit aktivitu tak na 4 hodiny, kde si trošku zakvedláš při výjezdu z Prahy, a pak hodinu koukáš na monitor než na automat dojedeš do Kolína?

Možná by se chtělo nejdříve zeptat lidí, jestli chtějí mít loko hráče s ARR.....zda by je vůbec bavilo s tímto jezdit sáhodlouhé aktivity...
Probírali ale mě se to furt zamlouvá navíc se bavíš změnou rychlosti.....

Martens napsal:
Vasek napsal:

Myslim, ze by to nebylo od veci. Vzdyt (temer) vsichni chteji co nejrealnejsi ovladani. Proc tedy ne? Vzdyt ten, kdo nechce, ho pak nemusi pouzivat. Fira taky prece nemusi ne?

Kosac napsal:
Martens napsal:
Vasek napsal:

Myslim, ze by to nebylo od veci. Vzdyt (temer) vsichni chteji co nejrealnejsi ovladani. Proc tedy ne? Vzdyt ten, kdo nechce, ho pak nemusi pouzivat. Fira taky prece nemusi ne?
Nemusí - buď má automat zaplej nebo vyplej.

Džordž napsal:
Na základě odkazu v NK jsem objevil opravdu povedený editor consistů CONVOI. A protože poslední verze zahrnuje i prográmek pro hromadnou opravu cabů upravených pro verzi do 1.5.7 a umožňuje hromadnou tvorbu _rv cabů a spostu velmi užitečných a povedených funkcí, přeložil jsem program do češtiny. Program obsahuje i skvělý jednoduchý editor pro profesionály, kteří jsou zvyklí na Wordpad. Určitě CONVOI vyzkoušejte. Doplnil jsem i kolem 1200 thumbnailů pro kompletní trainset Zbyňka. Sice ne uplně ten poslední ale případné rozdíly doplním, až budu mít chvilku si jej nainstalovat. Pokud mi vyjde chvilka času a budu mít náladu přeložil bych i dobře udělaný návod.
Odkazy najdete na stránkách MSTSBin v sekci novinky.

A jedno upozornění!! CabinPatcher.exe vymaže z vašich souborů úpravy pro patch 1.5.7 již po startu, sice vytvoří zálohy, ale pokud si chcete nemodifikované soubory ponechat do budoucna, je na místě udělat si zálohu. Ale to platí snad u všech programů.
Tak jsem to vyzkoušel a spustil kontrolu. Zatímco Conbuilder hlásí 0 chyb, tak tomuto prográmku se toho nelíbilo na Trainsetu požehnaně. Našel chyby v odkazech na interiery, nelíbil se mu Servis 2, kde je jako typ spřáhla "servis" Když jsem šel hlouběji do zvuků, tak je toho ještě víc, ale chyby jsem nehledal, protože se mi neuložil výpis. Musím kontrolu spustit znovu. A jsem zvědav, jestli tolik Waw opravdu chybí.

Také jsem zkoušel tento program a zjistil jsem to stejné.Ovšem zvuky ve složkách jsou.Programu zřejmně vadí,že v odkazech na soubory wav,není uvedená celá cesta.Tam,kde je cesta uvedená celá,chybu nehlásí.

Co se týče automatiky tak by se to muselo vyřešit,aby jsi si mohl přepínat
z ručního ovládání na automatiku nějakou klávesou.Při posunu se na automatiku nejezdí,ale jinak převážná většina strojvedoucích na trati na automatiku jezdí.Na koridoru je to ale nuda.S nákladem naklepneš 80 a jedeš.Jak je zelená tak neděláš nic.

Šnek napsal:
Co se týče automatiky tak by se to muselo vyřešit,aby jsi si mohl přepínat
z ručního ovládání na automatiku nějakou klávesou.Při posunu se na automatiku nejezdí,ale jinak převážná většina strojvedoucích na trati na automatiku jezdí.Na koridoru je to ale nuda.S nákladem naklepneš 80 a jedeš.Jak je zelená tak neděláš nic.

No právě, a u simulátoru Ti chybí podstatná část vjemů a to ta dynamická, které by jízdu dělaly reálnou.....jde o to, aby se nedělala úprava, se kterou budou jezdit jenom 2 lidi.....

Zatím do reálného ovládání v cabech chybí mimo automatiky dodělat či upravit daleko více věcí .....

To máš pravdu,já osobně si nestěžuju jak to v současné době jezdíme,spíš jsem někdy až překvapenej co se ještě dá do reálu udělat navíc.

Snad jsem něco neprošvihl v diskusi. Přihodilo se mi toto: U své soupravy mám nadefinovanou poč. rychlost 60 km/h. Zastavil jsem na STUJ a zkusmo kliknul na "1" pro přepnutí na druhé stanoviště. A ejhle já si to mažu 60-sátkou nazpět i když jsem před před přepnutím stál (ono ani nejde přejít za pohybu). Kde chybus?

Zdeněk Itterheim napsal:
Snad jsem něco neprošvihl v diskusi. Přihodilo se mi toto: U své soupravy mám nadefinovanou poč. rychlost 60 km/h. Zastavil jsem na STUJ a zkusmo kliknul na "1" pro přepnutí na druhé stanoviště. A ejhle já si to mažu 60-sátkou nazpět i když jsem před před přepnutím stál (ono ani nejde přejít za pohybu). Kde chybus?
Taky se mi to několikrát stalo bylo to u aktivity R 243 Fatra ,Pn 69944/5.

Řešení by bylo, pokud to půjde, při přechodu na druhou stranu neresetovat protní nastavení se kterým vstupuju do act. ale při přechodu mít natvrdo nastavenou "0" a hodnoty na manometrech = rychlobrzdě.

Stačilo by začínat aktivitu při nulové rychlosti a je po problému. Mě osobně se takový začátek nelíbí, zvlášť pokud následuje omezená rychlost a já už jedu víc. Navíc většinou pokud chci přibrzdit, musím pohnout brzdičem opačně a pak teprve brzdit, jinak padne do rychlobrzdy.
Šichtu taky člověk nezačíná skokem na jedoucí vlak.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře