Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Martens napsal:
bob57_cz napsal:
Klídek, Džordž už na těch sběračích nějakou dobu dělá, takže Frantíci si to posléze jen přemapují a bude to fungovat stejně.
Bobe a co normální animace a ovládání pro pulsní regulaci a řady x5x, x6x a další, aby šlo normálně animovat? Dělá na tom taky?
Nejsem s Džordžem v "přímém kontaktu", jako jsme byli, když začínal. Na a po slezině si udělal pár poznámek s požadavky na papír a do hlavy a souběžně sbírá totéž z celého světa. Nemám info o ničem, na čem momentálně přímo dělá a jak je daleko, prakticky je info jen na jeho stránkách obecně. "Účty" nikomu neskládá a nemusí. Co obnáší zpětné inženýrství, snad víš sám. Já nemám ani na normální programování.
Musíme se spolehnout, že když prohlásil, že na tom dělá, tak to tak i je.
Zatím o žádnou konzultaci nepožádal, tak si snad ví rady i bez lam, jako jsme my. Já můžu stejně jako spousta aktivních fírů poradit jen s reálem a tam už jsem pro potřebné další fce snad sdělil dost, na co jsem byl tázán. Na druhou stranu v jedné poznámce Džordž připustil, že na některé fce a požadavky pozapomněl, tak se můžeme připomenout.
Bude-li to v jeho silách, pokusí se o řešení čehokoliv prospěšného v rámci limitů, do kterých se musí vejít.
S těmi rajčáky se snad připomeneme. Já to vidím ale na jinou filozofii- a sice možnost snímat mapování klávesy a tomu přiřadit/promítnout pevný nod v cvf z TwoState(TriState) - stisklá klávesa=nod2, volná klávesa=nod1, na více poloh s proměnlivou rychlostí "krokování" to nevidím ani náhodou.

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
bob57_cz napsal:
Klídek, Džordž už na těch sběračích nějakou dobu dělá, takže Frantíci si to posléze jen přemapují a bude to fungovat stejně.
Bobe a co normální animace a ovládání pro pulsní regulaci a řady x5x, x6x a další, aby šlo normálně animovat? Dělá na tom taky?
Nejsem s Džordžem v "přímém kontaktu", jako jsme byli, když začínal. Na a po slezině si udělal pár poznámek s požadavky na papír a do hlavy a souběžně sbírá totéž z celého světa. Nemám info o ničem, na čem momentálně přímo dělá a jak je daleko, prakticky je info jen na jeho stránkách obecně. "Účty" nikomu neskládá a nemusí. Co obnáší zpětné inženýrství, snad víš sám. Já nemám ani na normální programování.
Musíme se spolehnout, že když prohlásil, že na tom dělá, tak to tak i je.
Zatím o žádnou konzultaci nepožádal, tak si snad ví rady i bez lam, jako jsme my. Já můžu stejně jako spousta aktivních fírů poradit jen s reálem a tam už jsem pro potřebné další fce snad sdělil dost, na co jsem byl tázán. Na druhou stranu v jedné poznámce Džordž připustil, že na některé fce a požadavky pozapomněl, tak se můžeme připomenout.
Bude-li to v jeho silách, pokusí se o řešení čehokoliv prospěšného v rámci limitů, do kterých se musí vejít.
S těmi rajčáky se snad připomeneme. Já to vidím ale na jinou filozofii- a sice možnost snímat mapování klávesy a tomu přiřadit/promítnout pevný nod v cvf z TwoState(TriState) - stisklá klávesa=nod2, volná klávesa=nod1, na více poloh s proměnlivou rychlostí "krokování" to nevidím ani náhodou.

no právě, že na slezině jsem nebyl a psal jsi, že jste spolu proguľali noční prahou, tak třeba víš více.....

Martens napsal:
no právě, že na slezině jsem nebyl a psal jsi, že jste spolu proguľali noční prahou, tak třeba víš více.....
Zkusíme připomenout přímým dotazem. Sepiš do mailu svoje definice požadavků, pošli mi to, poupravím, vrátím a společně "zaútočíme". OK ?

Nejlepší obrana je útok. :lol:
Opravil jsem jeden problém, který mi vyvstal s opravou mizení terénu. Opravil jsem chování servisů. Problém byl částečně v tom, že hodnota "efficiency" nemohla být pod 0.05 a tím pádem i používaná hodnota 0.01 byla ve hře 5x větší. Nyní lze nastavit tuto hodnotu až na 0.005! (Zbyňku, ten posunovač mě dostal, hodně jsem se nasmál, aktivita už chodí jak má).
Další současně opravená věc je oprava přepnutí do pohledu cestujícího při připojení k loose consist. Přepnutí je možné ihned na klávesu "5".

"Rajčák". Osobně mě taky nevyhovuje současný stav. Momentálně ale ještě opravuji věci spojené s reverzní jízdou atd, takže nechci rozdělávat něco nového. Výhledově ale už vidím jeden pro mě zatím velký problém, a to je autorepeat klávesnice, který se mě vůbec nehodí.

Jestli si někdo všiml, nevim, ale po připojení soupravy a přepnutím klávesou 2 a 3 pro externí pohled, jsem zjistil že tyto klávesy jsou prohozeny. Po uložení a opětovném nastartování se to srovná.

Zdeněk Itterheim napsal:
Jestli si někdo všiml, nevim, ale po připojení soupravy a přepnutím klávesou 2 a 3 pro externí pohled, jsem zjistil že tyto klávesy jsou prohozeny. Po uložení a opětovném nastartování se to srovná.

Takhle se choval MSTS vždycky i bez Binu.

Džordži, ještě jeden postřeh, když jsem si hrál s aktivitou.
Jedná se o kameru pohledu 4. Pokud jedu po Load hry s jakkoli otočenou lokomotivou, je to vpořádku. Ale jakmile sáhnu na klávesu 1 a otočím se tam a zpět, kamera 4 sleduje konec vlaku. Asi to souvisí i s tím, jak píše Zdeněk I.

odpoved na zly smer pohladu (zle umiestnenu kameru 2,3,4) je: pohni kamerou o jeden vozen proti predpokladanemu smeru (pohyb je ctrl+sipka vpravo/vlavo) tj. napr. kamerou 2 smerom ku koncu supravy - skoci na 2. vozen v suprave a uz sa s nou da normalne pracovat. to iste 3 (k masine) a 4 (aj tou sa da hybat, ku koncu). ja viem, krajsie by bolo keby nebolo nutne takto fintovat, ale inak...

Jeffer má pravdu. Při přechodu na 2. stanoviště, nebo při připojení na LC se seskládává nově konzist a mění se šísla (pořadová) wagónů. V bloku parametrů kamery ale zůstává zapsáno poslední navolené číslo vozu, na který je kamera směrována. Je to "kosmetiská" chyba, ale podívám se jestli to půjde ošetřit např. resetem kamery.

Zdeňek I.
Prohození kamery 2 a 3 je záměrně, aby se při přechodu na 2. stanoviště neměnilo zaměření kamer. Kamera 3 m.j. reaguje na výběr v TO.

Džordž napsal:
Zdeňek I.
Prohození kamery 2 a 3 je záměrně, aby se při přechodu na 2. stanoviště neměnilo zaměření kamer. Kamera 3 m.j. reaguje na výběr v TO.

Nj, ale po save a opětovnym load je to zase OK. Mě nedochází co se tam děje.

Zdeněk Itterheim napsal:
Džordž napsal:
Zdeňek I.

Nj, ale po save a opětovnym load je to zase OK. Mě nedochází co se tam děje.

Protože se načte blok dat pro kamery znova, ten se do save neukládá.

Zajímavý dotaz Pikku na mail, jehož odpověď uvádím i pro ostatní:

Pikku
predem se omlouvam, jestli bude muj dotaz nepripadny :) Prave jsem shledl francouzske video s novym modelem tgv. To, ze se animuje kryt automatickeho sprahle me moc neprekvapilo, predpokladam ze to je nahrada zrcatek nebo dveri. Co mi ovsem zaujalo je animace dvou pantografu. Mam rozpracovany model E499.1 a mam v maxu animovane oba pantografy. Je tedy mozne nejak v msts rozhybat i ten druhy ?

Džordž.
Protože jsem přednostně řešil problémy ještě spojené s obrácenou jízdou a servisy v aktivitách (protože bez aktivit by MSTS moc nebavilo), odsunul jsem problematiku zatím do pozadí. Frantíci opravdu animují 2. pantograf nejspíše jako dveře, nebo zrcátka, přední kryt je chytrej a efektní nápad. Ale, ale. Není spouštěna animace 2. pantografu jako anim_node PANTHO... To zatím dokážu jen já a k dokonalosti chybí: vazba na zkratkovou klávesu, spínání a odpínání proudu! a také by měl přibýt samostatný ovladací prvek v kabině.

Džordž napsal:
Zajímavý dotaz Pikku na mail, jehož odpověď uvádím i pro ostatní:

Pikku
predem se omlouvam, jestli bude muj dotaz nepripadny :) Prave jsem shledl francouzske video s novym modelem tgv. To, ze se animuje kryt automatickeho sprahle me moc neprekvapilo, predpokladam ze to je nahrada zrcatek nebo dveri. Co mi ovsem zaujalo je animace dvou pantografu. Mam rozpracovany model E499.1 a mam v maxu animovane oba pantografy. Je tedy mozne nejak v msts rozhybat i ten druhy ?

Džordž.
Protože jsem přednostně řešil problémy ještě spojené s obrácenou jízdou a servisy v aktivitách (protože bez aktivit by MSTS moc nebavilo), odsunul jsem problematiku zatím do pozadí. Frantíci opravdu animují 2. pantograf nejspíše jako dveře, nebo zrcátka, přední kryt je chytrej a efektní nápad. Ale, ale. Není spouštěna animace 2. pantografu jako anim_node PANTHO... To zatím dokážu jen já a k dokonalosti chybí: vazba na zkratkovou klávesu, spínání a odpínání proudu! a také by měl přibýt samostatný ovladací prvek v kabině.
Jestli mohu k tomu něco navrhnout - pro panto by mohla zůstat stále stejná klávesa P a více polohami :
0-Z-Z+P-P-0 s opakováním stále dokola (lze-li vůbec něco dokola, zatím vše je snad jen v limitu "od-do") a pro zpětný běh zase klávesa P+shift. Nastavení nodů by bylo jako dosud v cvf a navíc předpokládám rozšíření definic i v eng.
Spolu s tím by pak už byl asi i jen krůček k přepínání systému v kabině vícesystémovek na Vmetrech podle navoleného sběrače (jako původní 350 po výjezdu z fabriky)-asi zatím "nejjednodušší/nejschůdnější" řešení.

bob57_cz napsal:
Jestli mohu k tomu něco navrhnout - pro panto by mohla zůstat stále stejná klávesa P a více polohami :
0-Z-Z+P-P-0 s opakováním stále dokola (lze-li vůbec něco dokola, zatím vše je snad jen v limitu "od-do") a pro zpětný běh zase klávesa P+shift. Nastavení nodů by bylo jako dosud v cvf a navíc předpokládám rozšíření definic i v eng.

Bobe a jak bys to chtěl řešit u jednopantografových mašin typu žehlička? Tam žádná poloha Z, P+Z není ....spíš bych to viděl na 2 různé klávesy a 2 oddělené ovladače, které by se mohly překrývat.....

A nebo - a to by pak mohlo jít i Tvoje řešení - v definici engu nadefinovat, jestli je jeden nebo 2 sběrače - úprava definice Pantograph třeba na ( 0 1 2 3 0), kde 0=staženo, 1= zadní nahoře, 2=oba nahoře, 3=zadní nahoře a ta čtvrtá hodnota je defaultní .....

Pro jednosběračové : Pantograph( 0 1 0) tak, jak to známe z dneška: otázka, jak by to bylo náročné na realizaci v rámci možností.

Martens napsal:
Bobe a jak bys to chtěl řešit u jednopantografových mašin typu žehlička? Tam žádná poloha Z, P+Z není ....
Naprosto jednoduše a stejně jako u tebe ( 0 1 2 3 0) 0=nic, 1=Z, 2=Z+P, 3=P
u jednopantografových ( 0 1 0 1 0) ,kde poslední je opět výchozí hodnota při startu.
Můj návrh byl jiný jen v tom, že by to mohlo běhat v cyklu (i zpětném).

Nechci se vam misit do debaty, jelikoz zas tolik tomu nerozumim. Ale dle meho nazoru by ten cyklus byl dobry, kdyby fungoval i zpetne. Asi by nebylo zrovna zadouci, aby pri prejizdeni 1.TK na 2.TK se misto zadniho sberace zvedl treba predni. Pokud uz to tu bylo receno, tak se omlouvam.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře