Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Krwel napsal:
....dle meho nazoru by ten cyklus byl dobry, kdyby fungoval i zpetne....
A o čem je podle tebe psáno zde?

bob57_cz napsal:
Jestli mohu k tomu něco navrhnout - pro panto by mohla zůstat stále stejná klávesa P a více polohami :
0-Z-Z+P-P-0 s opakováním stále dokola (lze-li vůbec něco dokola, zatím vše je snad jen v limitu "od-do") a pro zpětný běh zase klávesa P+shift.

Ono to je opravdu jen o tom si některé příspěvky pořádně a pozorně přečíst.

Jinak to co navrhuje bob57_cz by mělo největší logiku jak z pohledu ovládání tak i z pohledu programátorského. Nemusel by být tak velký problém ošetřit i to vypínání proudu a další věci o kterých se už zmiňoval i Džordž.

zberace

jj. a keby slo nastavit nejake opozdenie (najskor ako parameter eng-u) medzi zdvihnutim zberaca klavesou a pripojenim na napatie... to by bolo labuzo mat tam takych 5-10 sekund :)

Re: zberace

jeffer napsal:
jj. a keby slo nastavit nejake opozdenie (najskor ako parameter eng-u) medzi zdvihnutim zberaca klavesou a pripojenim na napatie... to by bolo labuzo mat tam takych 5-10 sekund :)
Doufám, že tím myslíš i to, že sice zvedneš klacek, ale do těch 10 sekund Ti nejenomže nenaskočí V-metr, ale ani nenajedeš do výkonu....

Taky by bylo efektní, kdyby při kontaktu smetáku s trolejí ručička na V sebou mrskla na hranici 3,6 kV a vrátila se např na 3,2 kV. A s tím by bylo pěkné při jízdě se zvyšujícími se proudy, aby klesalo napětí, né vždy je ten zdroj tak tvrdej. Pokud klesne moc tak nejedeš. Ale to bychom chtěli moc. Jsou důležitější věci.

Zdeněk Itterheim napsal:
....A s tím by bylo pěkné při jízdě se zvyšujícími se proudy, aby klesalo napětí, .....

Tohle by se asi dalo i na současném MSTS pokud by jsi zauvažoval o možnosti přebít ten napěťový měřák ještě měřákem proudu s patřičně upravenými hodnotamy a odpovídajícím alfakanálem. Na to není zapotřebí upravovat MSTSbin.

Předpokládám, že smetáky mají svý nezávislý ovladače a tak by to mělo být i v MSTS. Jeden ovládaný "P" a druhý "Shift+P".
Martensovi a bobovi jsem poslal jeden včerejší "nápad" mailem.

PS. Ráno jsem zahlíd náklad do "Hory". Loko i přípřež měly přední smetáky, postrk se zatím vezl.

Jasně ve skutečnosti mají ovladač na mašině polohy zadní,přední+zadní,a přední.Většinou se jezdí na zadní,ale při přípřežích je pravidlo jezdit obě mašiny na přední.

Šnek napsal:
Jasně ve skutečnosti mají ovladač na mašině polohy zadní,přední+zadní,a přední.Většinou se jezdí na zadní,ale při přípřežích je pravidlo jezdit obě mašiny na přední.
Je to kvůli tomu, aby se tomu druhému nezaflákalo čelní sklo grafitem z lyžiny a humusem z troleje.

Největší zátěž pro MSTS představuje výpočet stínů jedoucího vlaku. Může představovat až 50% pokles FPS v kritických místech. V nové verzi bude při pohledu z cabu blokováno vakreslování stínů vlastního konzistu. Umožní to použít stíny, včetně dynamických bez znatelného poklesu výkonu. Použití stínů s velkými deteily již nemá takový vliv na FPS, protože ty jsou vykreslovány jen do vzdálenosti 75m.

Džordž napsal:
Největší zátěž pro MSTS představuje výpočet stínů jedoucího vlaku. Může představovat až 50% pokles FPS v kritických místech. V nové verzi bude při pohledu z cabu blokováno vakreslování stínů vlastního konzistu. Umožní to použít stíny, včetně dynamických bez znatelného poklesu výkonu. Použití stínů s velkými deteily již nemá takový vliv na FPS, protože ty jsou vykreslovány jen do vzdálenosti 75m.
Nevíš proč některé lokomotivy se zapnutými stíny shazují MSTS? (Skůrovy Poštovní spořitelny atd.)

bolo by možné zapracovať reálnejšie správanie živáku ? - 15 s. svieti - to je ok, ale keď zhasne, nepáči sa mi, že začne revať. Revať začína tuším 10 s po zhasnutí a potom po niekoľkých s (neviem koľko) sfučí.

Robo napsal:
bolo by možné zapracovať reálnejšie správanie živáku ? - 15 s. svieti - to je ok, ale keď zhasne, nepáči sa mi, že začne revať. Revať začína tuším 10 s po zhasnutí a potom po niekoľkých s (neviem koľko) sfučí.
Robo, tohle není věc Binu - toto už funguje na 451, 731, vzorek jsem dával Dráčikovi i na 263, myslím, že to už bylo i na 240/230, i do 350 v testu - ale tady si nejsem jistý .... a postupně se to dodělává i do ostatních mašin podle toho jak se to ladí....je to věc jenom nastavení eng a sms souboru ( a patřičných wav)

OK, ďakuejm za odpoveď. Na 451 nejazdím, na 731 a 35 som si to nevšimol, ale to nie je podstatné.

Zdravím!
Používal jsem MSTS Bin, a musím říct, že jsem byl spokojen. Objevil jsem ale jeden nedostatek, s čímž ale autor určitě nepočítal, protože je to problém tramvají. Mají naddefinováno blikání blinkrů podle polohy vypínače světel. Bez instalovaného Binu blinkry fungují, ale jakmile nainstaluji Bin, blinkry jsou potmě. Vím, že tento problém se týká tak deseti lidí ze sta, ale myslím, že by bylo fajn na tuto nemoc najít účinný lék.

V souvislosti se světly jsem si všiml dalšího problému - nesvítí Loose consist. Nebo se pro něj světla definují jinak?

Davidus: No to je mi jasné, ale prostě bez Binu to svítí (je-li nadefinováno) a s Binem ne

Tak to nevím.Nezkoušel jsem. Tento týden jsem se trochu prokousával světly a mám jiný problém, na který mi zatím v příslušné sekci nikdo neodpověděl. Když mám nadefinovaný pro polohu vypnuto světla jako při posunu, jak udělat, aby když se připojím, světla zhasla?

Jacek napsal:
V souvislosti se světly jsem si všiml dalšího problému - nesvítí Loose consist. Nebo se pro něj světla definují jinak?

Ja som si toto všimol už po inštalácii Bin 1.6.1, že prestali svietiť Loose consisty resp. parameter Service prestal byť účinný. Písal som o tom aj Džordžovi, sľúbil, že sa na to pozrie. Dúfam, že popri iných problémoch s MSTS na to nezabudol.

Pozn.: Podľa mňa by LC nemal svietiť - nie je tam rušňovodič. Takže ja už som tieto svetlá pre LC zo sekcie Light vyhodil.

Kebarko napsal:
Jacek napsal:

Ja som si toto všimol už po inštalácii Bin 1.6.1, že prestali svietiť Loose consisty resp. parameter Service prestal byť účinný. Písal som o tom aj Džordžovi, sľúbil, že sa na to pozrie. Dúfam, že popri iných problémoch s MSTS na to nezabudol.

Pozn.: Podľa mňa by LC nemal svietiť - nie je tam rušňovodič. Takže ja už som tieto svetlá pre LC zo sekcie Light vyhodil.
To je fakt, ale když místo Lc použíješ odstavenou soupravu se servisem 1 (aby zmizela a nezatěžovala PC), tak ta svítit bude

Kebarko napsal:
Já mám zas opačný názor - ať už tam fíra je nebo není (ve všech modelech taky není), tak je nastartarovaný motor - běží zvuky a proto by dle předpisu měly svítit pozičky.
Aby byla lokomotiva potichu, musí se použít jiná verze, např. mimo službu, a tam už nejsou definována světla pro Loose Consist.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře