Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
dave01 napsal:
dave01 napsal:
Když už, tak by to chtělo, aby se nenakláněl v obloucích jen pohled ze stanoviště, ale i model zvenku..

Tím jsem chtěl pouze říci, že pokud by se toto řešilo, tak jedině i naklápění modelu, naklápění pouze cabu by bylo... ehm, divný :wink:
Tady není co řešit. Pokud bude osazená naklopená kolej, tak se naklopí ve hře i kamera i celý vlak automaticky. (pokud osa vozidla sleduje osu koleje)
Ale umíte si představit, kolik by bylo potřeba nových kolejí přechodnic? To by se muselo stavět vše od píky znovu a pak už by se vyplatilo počkat na nový simulátor. Ale ten se asi také naklápět nebude. (Vánoce jsou tu a nový simulátor zatím nikde. Že by tvůrci zjistili, že po vydání MSTS BIN jsou se svou novinkou za Džordžem hodně pozadu? :lol: )

Řekl bych,že ano,stačí se podívat na jiné stránky o MSTS a tam se o BIn 1.6 dost píše.Tak to asi autoři zabalili a čekají,s čím ještě Džordž přijde.To bude něco,až v rámci možností Bin umožní další věci,o kterých zatím jen v koutku duše doufáme...

Petr Novák napsal:
Řekl bych,že ano,stačí se podívat na jiné stránky o MSTS a tam se o BIn 1.6 dost píše.Tak to asi autoři zabalili a čekají,s čím ještě Džordž přijde.To bude něco,až v rámci možností Bin umožní další věci,o kterých zatím jen v koutku duše doufáme...

Kdyby KUJU a MS uvolnili zdroje starého MSTS pod GPL, to byla teprve sranda! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ale tohle skutečně nehrozí......

Petr Novák napsal:

Obávám se, že i když MSTS bin dokáže bezesporu zázraky, na vývoj Rail Simulatoru asi velký vliv mít nebude. RailSim je vyvíjen jako součást serie Games for Windows s určitými parametry a za podmínek splnění určitých kriterií která si určuje Microsoft. (Např. podpora certifikovaného hardware, unifikovaný instalační proces, spolupráci s aplikací Windows Vista Games Explorer apod.) MSTS je v současnosti opravdu na hranici možností a i když se díky MSTS bin jedná o radikální úpravy, které ho posouvají z úrovně roku 2000 o nějaký rok ve vývoji dál, stejně jednou doba jeho kralování skončí. Kromě toho, Railsim má vyjít až někdy na jaře 2007. Nechme se překvapit, čím nás Kuju překvapí příští rok a nedělejme ukvapené závěry :wink:

Miran napsal:
Petr Novák napsal:

Kdyby KUJU a MS uvolnili zdroje starého MSTS pod GPL, to byla teprve sranda! :lol: :lol: :lol: :lol:
Mirane,myslíš,že by se daly zdojáky upravit na dnešní stupeň vědomostí,které teď máme?Je to jen taková teorie,jak sám píšeš,ale bylo by to velice zajímavé.
ad Pikku:no s vydáním nového simulátoru by se měnila situace a kdo ví,zda-li bude vůbec spolupracovat se starým MSTS tak,aby se trati daly překonvertovat do nového simulátoru.Tolik jsme se těšili na MSTS 2 a jak to dopadlo...

Naposled editoval moderátor:
Petr Novák napsal:
Miran napsal:
Petr Novák napsal:

Mirane,myslíš,že by se daly zdojáky upravit na dnešní stupeň vědomostí,které teď máme?Je to jen taková teorie,jak sám píšeš,ale bylo by to velice zajímavé.
ad Pikku:no s vydáním nového simulátoru by se měnila situace a kdo ví,zda-li bude vůbec spolupracovat se starým MSTS tak,aby se trati daly překonvertovat do nového simulátoru.Tolik jsme se těšili na MSTS 2 a jak to dopadlo...
S tou konverzí je to čistě teoreticky pravděpodobné, protože by byli autoři z KUJU sami proti sobě...na co bude nový simulátor, když všechna ta práce by se musela dělat znovat.....

Spíš mám obavy, že konverze nesežere upravené engy a wagy z MSTS Bin, protože to není oficiální update MSTS od Microsoftu - ale třeba to tam taky zapracují, protože je docela rozšířený....

Petr Novák napsal:
[Mirane,myslíš,že by se daly zdojáky upravit na dnešní stupeň vědomostí,které teď máme?Je to jen taková teorie,jak sám píšeš,ale bylo by to velice zajímavé.

Ono jde o to že zdrojáky jsou psány asi v C nebo C++, což jsou vyšší jazyky. Není to žádný med hrabat se v cízím programu, ale zase je to o něčem jiném než dekompilovat spustitelný soubor a dostat z toho pouze kód v ASM, a tam se snažit pochopit jak to autor myslel. A všechny úpravy opět programovat v ASM jako rozdílový patch na hotový kód je pěkná otročina, za kterou si Džordž zaslouží velké uznání. Pokud by byly zdroje nechá se cokoliv upravit a předělat daleko rychleji a snadněji. Dají se tam dodělat i optimalizace kódu a všechny fíčurinky co moderní překladače dokážou.
No nic, to o tom GPL bylo jen takové povzdechnutí.....

ad Martens: nejsem moc silný v programování,tak mám teoretický dotaz - čím se liší eng či wag pod Binem od defaultního engu či wagu?Ta syntaxe je úplně stejná a až na ty kabiny by měly být úplně stejné.Zkusil jsem jezdit s upravenými engy na defaultním MSTS (tedy nainstalovaném z CD bez jakýchkoliv úprav) a ono to jezdilo,jen nefungovaly ty fičurky Binu.Světla správně svítily,tak tedy nevím,v čem by měl být rozdíl.
ad Miran - tak uděláme loupež století a ty zdrojáky ukradneme,dáme je Džordžovi a nový simulátor alá Džordž bude na světě...

Petr Novák napsal:
ad Martens: nejsem moc silný v programování,tak mám teoretický dotaz - čím se liší eng či wag pod Binem od defaultního engu či wagu?Ta syntaxe je úplně stejná a až na ty kabiny by měly být úplně stejné.Zkusil jsem jezdit s upravenými engy na defaultním MSTS (tedy nainstalovaném z CD bez jakýchkoliv úprav) a ono to jezdilo,jen nefungovaly ty fičurky Binu.Světla správně svítily,tak tedy nevím,v čem by měl být rozdíl.
ad Miran - tak uděláme loupež století a ty zdrojáky ukradneme,dáme je Džordžovi a nový simulátor alá Džordž bude na světě...
Petře třeba v tom, že máš pro MSTS Bin nově nadefinované hodnoty pro podmínku Unit ve světlech, které standardní MSTS nezná a pokud s nima nebude umět pracovat ani MSTS 2, tak to prostě svítit nebude.

Další věc, je otázka cabů, pokud se podaří to, co Džordž zkouší a pokud se to povede, tak to bude zase krok k realitě, ale .... opět, pokud to nebude umět zpracovat MSTS 2, tak to prostě v MSTS 2 fungovat nebude

Další věc, je otázka cabů, pokud se podaří to, co Džordž zkouší a pokud se to povede, tak to bude zase krok k realitě, ale .... opět, pokud to nebude umět zpracovat MSTS 2, tak to prostě v MSTS 2 fungovat nebude
Snad nebude takový problém pro Džordže upravit MSTS 2,pochybuji,že by autoři byli takhle daleko.On si už Džordž poradí,nabírá stále více zkušeností a moc bych se nedivil,kdyby naprogramoval nový MSTS,který by toho uměl o hodně více než ten stávající.

Myslím si, že vzájemná kompatibilita tratí MSTS a RailSimu je utopií. O definicích jízdních vlastností bude zřejmě platit to samé co u tratí. Ohledně vozidel bude záležet na tom, zda autoři RailSimu vydají importní nástroje pro implementaci hotového 3D modelu do nové hry. Já bych nechal spekulací a počkal na release nového simulátoru. Zatím máme jezdit kde a s čím, a až tu bude Railsimulator tak se uvidí. Mezi námi, dneska už taky nikdo nelétá s před šesti lety vydaným Flight Simulatorem, ať bude nový železniční simulátor jakýkoli, pokud bude graficky strhující tak náš starý dobrý MSTS nebude mít mnoho šancí. :roll:

To máš pravdu,ale dočkáme se ho někdy?Už bylo hodně oznámení a skutek utek...A ty programy na převod hotových modelů,to jsem zvědav,jest-li vůbec zvládnou takové monstrum,jako je ČME 5 od J.Skůry... :roll:

pikku ale v msfs je ista kompatibilita modelov so starsimi verziami + ten zaklad - tj. svet a letiska nemusi nikto tvorit, kedze sa dodavaju s nim. ale co tu?!

Neo151 napsal:
Prosím vás jak se dají v MSTS bin v 1.6 ovládat dveře ??? díky
Nemám manuál před sebou, ale v instalaci MSTS Bin je to velmi krásně a jednoduše popsáno Ctrl+Num7 a Ctrl+Num9

Při ladění chování vozů jsme s Ppoollllem narazili na odlišné chování koncových světel u Trafficu na našich PC při stejné definici ve .wag souboru. Pokud v aktivitě Ppoollll přejde na opačné stanoviště a trf. nemá ve .wag souborech definovány koncová světla pro opačnou polohu, přestanou u něj tato svítit. U mě naopak u .trf koncová světla svítí, ať jsem na 1. nebo 2. stanovišti. Čili mám nejasno v tom, zda při přechodu na opačné stanoviště Traffic načítá taktéž "obrácená" data či nikoliv, resp. jak se toto komu chová. :?:

Pro tuto situaci a její ověření jsem si .wag poupravil tak, že mám definováno jen jedno světlo. U mne svítí vždy (podmínka Unit 3), u Ppoolllla při přechodu na opačné stanoviště ne. Džordž zatím na můj mail nereagoval, takže bych na vás měl prosbu. Na níže uvedeném odkazu je ke stažení testovací aktivita + upravený vůz včetně texťáku "Jak na to". Případný test by vám neměl vzít více jak 5 minut a za sdělení výsledku předem děkuji (buď do mailu nebo SZ, ať nezahrnujeme fórum).

Verze Binu samozřejmě 1.6.102213.

Kdo by tedy měl zájem, stahujte zde: http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/95687/Bob_Test.zip_154.61kB.html

Nová verze patche MSTS Bin 1.6.122008 je u Džordže na webu ke stažení: http://mstsbin.uktrainsim.com/cz/cz.html

Tak radost byla u mne předčasná, MSTS ani nenastartuje a hned volá Billovi.... :x :x :x

Jak jsou na tom ostatní?

Ještě konfigurace: Athlon 64 3000+, MSI K8T Neo, 1 GB RAM, MX 440 64 MB, WXP SP2 CZ.

Bobe, mě ten vůz svítil z obou stanovišť. Mimochodem lokomotiva 363.021 (ČEZ), kterou jsem na ten traffic dal místo původní taky.

Stejný stav, ani MSTS, ani editor, soustavně mám volat někam do jůesej.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře