Zvuky Jacek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Makrdop
  • Datum začátku Datum začátku
Čouda napsal:
A jaké pochybnosti o BPE? prostě je to pochybný brzdič a poloha švih v msts u 731 nemá co ělat. stejně tam je na nic. Už vidím jak při odbržďování mašiny použiju polohu švih.
Nic ti nebrání si v .eng odebrat obě krajní polohy ( pro tebe je úprava.eng přece brnkačka ), když si myslíš, že ten ovladač má jen 3 polohy. Mimoto, ten ovladač ovládá jen 2 EPV - brzdící a obrzdění, nic víc, akorát ty dvě polohy blíže střední jsou nearetované a vrací se do střední po uvolnění, zatímco ty krajní jsou aretované kvůli zajištění . Proto to má 5 poloh. Se švihem to nemá nic společné, je to jen český "překlad"/bublina, který nemůže souhlasit se všemi definicemi brzdičů a už vůbec u nás.

Mno Bobe už se dostáváme k jádru věci. U té 731 tedy jsou ty polohy nadefinované 4 a ne 5. To je jedno. myslím, že lepší by bylo prostě nechat tam jenom ty tři (úprava u mě už provedena)

Jacek napsal:
bob57_cz napsal:
Buď dostane Jacek rozum a přestane se hádat o nesmyslná práva a doplní je sám nebo je doplním já …..
Jacku, co ty na to ? ! Máš šanci ukázat svůj nestranný metr.
Mám počkat na odpověď nebo tu ostudu mám rovnou prsknout do fora sám s výčtem dalších bot v 5.upd ?
O co se snažíš vytažením tří řádků z kontextu ?
Na předchozí stránce je plné znění, tak tu laskavě nedezinformuj.
Jacek napsal:
No a jsme zase u toho. Kdokoliv s Tebou nesouhlasí, tak ho okamžitě zprdneš. Kdokoliv kromě Tebe je prostě blbec...
Žádná korouhvička, prostě mě už tohle jednání "chytrý s úplným hlupákem" nebaví. Tvoje znalosti Ti neberu, tak taky neber mě moje.
Dokud jsem ti byl dobrý na hledání tvojich chyb, tak bylo vše OK a jakmile jsem si po jejich odstranění dovolil vyjádřit další pochybnosti, už jsi začal kategoricky blokovat.
Už jsem to psal, že nemohu za to, že mi v PC něco funguje bezproblémově, zatímco tobě něco hapruje. To platilo o zvucích i o té tvé údajné chybě v bin, kterou můj PC se stejnou verzí patche prostě netrpěl. ( I to jsem tu citoval bez krácení.)
Že jsem tě zprdnul ? A kdepak ? Nebyl to ten mail, kdes psal, že se ventilátory Bobiny zapínají na 5.stupni a já to nastavil na 1.? Přitom se ukázalo, že znám dvě verze - jedna zapínala na 1. a druhá ( pravda většinována ) na 3.stupni ? Tam byl akorát nesoulad v tom, žes pochopil 5.polohu řídícího kontroleru jako 5.stupeň. To se vysvětlilo, že je 5.poloha kontroleru = 3.stupeň ( vysvětlil jsem spíš já tobě,že ).
To byl právě okamžik, kdy ses začal šprajcovat a rozčilovat.
Jacek napsal:
K tomu monopolu:
Píšu snad někde "já dělám zvuky, zakazuju je dělat ostatním"? Nikdo Ti nebrání začít s původním Dejvovým balíkem jako já před rokem. Kde je problém?
Problém je právě v tobě a tvém volání po tvých autorských právech, přestože jsem jasně napsal, že se to tvé složky zvuků ani nedotkne a tím ani tvých práv ( opakovaně ! ). Máš asi krátkou paměť nebo jsi to ještě stále nebyl schopen v tom vláknu přečíst přes červená kola před očima. Ujasni si, co tedy má platit: tvoje předchozí nesmyslné zákazy k uvedenému nebo nyní poslední "nařízení", abych to dělal ?

Spíš na pozadí vidím jiný problém: ne vše bylo dosud v tom balíku bezezbytku dořešeno a ty ses najednou dostal do slepé uličky. Protože ses ale mezitím již stačil se mnou rozhádat a neumíš chlapsky přiznat barvu a požádat o pomoc, což ti tvoje ego nedovolí, vymyslel sis pro zdůvodnění zastavení projektu takovou blbou pohádku.
Koupej se v tom dál sám, dokud veřejně nepřiznáš, odkud vítr fouká.
Je to už jen na tobě.
Svoje jsem sdělil a dál se tím nehodlám zabývat, piš si tu svoje bláboly dál, jak chceš. Rozumný člověk si i v tom málu dokáže pozadí najít a nemusí být ani detektiv.

Čouda napsal:
Mno Bobe už se dostáváme k jádru věci. U té 731 tedy jsou ty polohy nadefinované 4 a ne 5. To je jedno. myslím, že lepší by bylo prostě nechat tam jenom ty tři (úprava u mě už provedena)
Nevím, co to máš za verzi, ale já tu mám právě poslední TBP plus 5.upd. a tam je poloh 5:
Comment (verze ladeni 28-4-2007 Bob_57, 30-07-07 uprava pro TBP - Semora - vychozi polohy, monitory)
Brake_Engine ( 0 0.76 0.05 0.25
NumNotches ( 5
Notch ( 0 0 EngineBrakesControllerFullQuickReleaseStart )
Notch ( 0.3 0 EngineBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.5 0 EngineBrakesControllerRunningStart )
Notch ( 0.7 0 EngineBrakesControllerContinuousServiceStart )
Notch ( 1 0 EngineBrakesControllerEmergencyStart )
) )
Původní verze měla 3
comment (
Model Jiří Polák, Textury Jiří Polák, Cabview Jiří Polák, Chovani vychozi verze 1.0 ZSR, Chovani uprava Ppoollll, Chovani uprava verze 1.3 : bob57_cz tato verze 29.3.2006, nastavení spřáhel na 30cm upravil Šemora )
EngineControllers (
Brake_Engine ( 0 1 0.1 0.0
NumNotches ( 3
Notch ( 0.0 0 EngineBrakesControllerReleaseStart )
Notch ( 0.5 0 EngineBrakesControllerNeutralhandleOffStart )
Notch ( 0.9 0 EngineBrakesControllerFullServiceStart )
) )

bob57_cz:
A pořád budeš kafrat o ničem a pořád budeš dokazovat, že jen Tobě všechno funguje a ostatní jsou blbci. Mým původním záměrem s tím balíkem bylo toto:
- úprava zvuků brzd (wav i sms)
- úprava kompresorů (wav i sms)
- úprava na 2 pantografy (wav i sms)
Obojí je již dávno hotové a mělo být zveřejněno v srpnu. Další úpravy jsem chtěl dělat až formou aktualizací podle nových engů, které dosud nejsou (např. řady 110 – 123). Testeři ale chtěli víc a jediná slepá ulička si byl Ty s prosazováním svých pravd. Ostatní tomu přece nerozuměli, ani strojvedoucí.

bob57_cz napsal:
Problém je právě v tobě a tvém volání po tvých autorských právech, přestože jsem jasně napsal, že se to tvé složky zvuků ani nedotkne a tím ani tvých práv ( opakovaně ! )

A to je další důvod proč zvuky nebudou, asi neumíš číst:

Archiv ani zadny jiny soubor v archivu NESMI BYT POUZIT V ZADNEM KOMERCNIM PROJEKTU (ci jinem projektu, ktery je nabizen ostatnim subjektum za nenulovou financni castku) BEZ SOUHLASU AUTORA!!!
Archiv ani zadny jiny soubor v archivu NESMI BYT DALE SIREN BEZ SOUHLASU AUTORA!!!
Archiv ani zadny jiny soubor v archivu NESMI BYT UPRAVEN A V TAKOVE UPRAVENE PODOBE DALE SIREN BEZ SOUHLASU AUTORA!!!
Autor:

David Vasica

Já ten souhlas mám, ale jeho součástí je i několik podmínek, mj. zachování názvů souborů a zveřejnění balíku v jednom kuse.
Takže místo mletí prázdné slámy si vyjednej souhlas a začni tam, kde já před rokem. Nahraj lepší zvuky, stávající uprav a pak si upravuj sms. A až potom kafrej !
Vydávat sms na cizí produkty je velmi snadné, nemusíš ztrácet měsíce času s nějakými wav. I když i toto je věcí domluvy a ne tvrzení „já vydám svoje sms a ty o tom nerozhoduješ“

Tvůj problém je, že umíš jen kafrat a urážet každého kolem sebe. Ale výsledky nikde. Kde je Tvůj slavný trainset AntiBP?

Jacek napsal:
A to je další důvod proč zvuky nebudou, asi neumíš číst:

Archiv ani zadny jiny soubor v archivu NESMI BYT POUZIT V ZADNEM KOMERCNIM PROJEKTU (ci jinem projektu, ktery je nabizen ostatnim subjektum za nenulovou financni castku) BEZ SOUHLASU AUTORA!!!
Archiv ani zadny jiny soubor v archivu NESMI BYT DALE SIREN BEZ SOUHLASU AUTORA!!!
Archiv ani zadny jiny soubor v archivu NESMI BYT UPRAVEN A V TAKOVE UPRAVENE PODOBE DALE SIREN BEZ SOUHLASU AUTORA!!!
Autor:
David Vasica

Tvůj problém je, že umíš jen kafrat a urážet každého kolem sebe. Ale výsledky nikde. Kde je Tvůj slavný trainset AntiBP?
Číst neumíš ty !
Tu citaci jsem už psal a zároveň jsem jasně napsal, že ničí soubory ani neměním ani nedistribuuji a ani nepřejmenuji.
To jen ty jaksi nejsi schopen pochopit, že si mohu vytvořit libovolný počet svých vlastních sms a vložit kamkoliv jako rozšíření či doplněk.

TABP je u mne na HDD paralelně s TBP ! A opět se odkládá - nyní už jen díky tobě !!
( Už mohl být na ftp, teď už tam není nic ani to, co tam bylo a dlouho nebude ! )
Slepá ulička u mne ? Chyba je tedy u toho, komu vše funguje a ne u toho, komu ne. Zajímavý poznatek.
Kdože to tu někoho uráží ? Přece ty tím svým webem. Já jsem se k tobě takhle sprostě nezachoval.

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
TABP je u mne na HDD paralelně s TBP ! A opět se odkládá - nyní už jen díky tobě !!
( Už mohl být na ftp, teď už tam není nic ani to, co tam bylo a dlouho nebude ! )

Já teda nevím Bobe, ale o svém trainsetu TABP si tady mluvil už před hodně dlouhou dobou a od té doby stále nic.Najednou při této hádce už mohl být na ftp ? Kdy si se k tomu rozhodl ? A proč si ho tam nedal ? Kvůli tomu, že nemáš hotové svoje zvuky ? Jako výmluva nic moc A že tam teď dlouho nic nebude ? Nepřipomíná Ti to Jacka se svými novými zvuky pro el.loko, kterého si tak zavrhnul kvůli tomuto kroku.
Myslím, že by jste toho měli nechat už oba, akorát tohle fórum zas...te nesmyslama a házíte špínu jeden na druhého. Ukaž co umíš, Jacek udělá totéž a pak to porovnejte.......jsme zvědaví

TABP by měl/má v tuto chvíli skoro 7GB a to nebudu uploadovat už kvůli autorským právům. Kdo by to pak kde stahoval ? Musím udělat "instalátor", který využije soubory, které už v PC uživatel má, tím nebudu žádné cizí nabízet k downloadu ani měnit, aby se to nikoho nedotklo. Jsou to stovky položek. Soubory, které by vyžadovaly zásah uživatele, si musí uživatel pozměnit sám u sebe podle návodu. Nepůjdu proti modelářům.

bob57_cz napsal:
Jsou to stovky položek. Soubory, které by vyžadovaly zásah uživatele, si musí uživatel pozměnit sám u sebe podle návodu.

Nie som ani na Zbynkovej strane ani na tvojej Bobe, to pre ujasnenie k dalsim riadkom. Ked porovnam dva trainsety tak zatial podla toho co si tu napisal ma nvrch BP. Konkretne preto,lebo tvoj trainset (aj ked sme zatial o nom iba poculi) si vyzaduje zasah do stovky suborov. A to je zdroj takych motanic ze stoho bude riadny gulas. Je pravda ze je kopec ludi ktory to vedia spravit, ale tento trainset sa netyka potom obycajnych uzivatelov konzumentov. V tomto je BP vyhoda. Nainstaluje si ho aj lama a bezi mu to. A ked mam hovorit iba za seba teda osobny nazor, tak aby som si instaloval TABP a potom este travil cas na upravou tych stoviek suborov, tak to urcite nie.

Celkem by mě i zajímaly názvy složek. Když se Bobův57 trainset jmenuje TABP, tak předpoklám, že zvuky budou ve složce zvuky_antiJacek :lol: :lol: :lol:
Ale za další, kde vzal 7 giga? Přece jen ne všechna vozidla měla svolení k šíření jako TBP. Asi se jedná o celou složku Trainset v adresáři dotyčného. Pak by se Trainset měl jmenovat TB57 nebo tak nějak, protože s TBP nemá moc společného. Není nad to být originální. :wink:

AirVolk napsal:
bob57_cz napsal:
Nie som ani na Zbynkovej strane ani na tvojej Bobe, ...
Na něčí straně uživatel může být jen za předpokladu, pokud bude mít na výběr nainstalovat Trainset z DVD BP nebo Trainset od Boba 57. To samé se týká zvuků. Až budou ke stažení kompletní zvuky i od Boba57, můžeme porovnávat. Jinak se zde bavíme o ničem. "Já bych to udělal lepší" takových výkřiků už tu bylo a skutek utek.
Šanci předložit svou koncepci má přece každý. Ohledně autorských práv. Rozšířit takové práce jen mezi testery by snad nevadilo. A vítězný návrh by se zlegalizoval.
Ale já jsem pesimista, nevěřím, že Dejvova nebo Jackova práce lze spíchnout dohromady za měsíc nebo dva.

Hezký den. Když jsme u toho trainsetu, tak já osobně mám spoustu vozů mimo TBP, ale samozřejmě TBP je základ, ale např. zvuky u čmeláků mám směrované do "../../ZVUKY/loko_diesel/... od Jacka a to z toho důvodu, že když jsem potkal tuto mašinku v aktivitě a měl jsem to směrované dle standardu TBP, tak mašinka byla totálně bez zvuků. To je však jen uprava v mém PC a můj názor je, že pokud se začnou míchat dva trainsety tak vznikne nezkutečný zmatek. S pozfravem Dan.

Dan J. napsal:
Hezký den. Když jsme u toho trainsetu, tak já osobně mám spoustu vozů mimo TBP, ale samozřejmě TBP je základ, ale např. zvuky u čmeláků mám směrované do "../../ZVUKY/loko_diesel/... od Jacka a to z toho důvodu, že když jsem potkal tuto mašinku v aktivitě a měl jsem to směrované dle standardu TBP, tak mašinka byla totálně bez zvuků. To je však jen uprava v mém PC a můj názor je, že pokud se začnou míchat dva trainsety tak vznikne nezkutečný zmatek. S pozfravem Dan.
Jen tak pro info, v TBP jsou všechny zvuky motorů převzaty od Jacka. Jen cílová složka je v common.snd/sndxxx, kvůli kompatibilitě se všemi engy. (vše přepisovat je nadlidský úkon a zatím myslím zbytečně unáhlený) Podle mě je jen podstatné dodržet obsah cílové složky. Důležitější práce je, srovnat nastevení v engech, aby to s Jackovými zvuky všude synchronizovalo. (respektive to bylo obráceně, Jacek zvuky nastavil podle vzorového engu) Není to tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Den má 24 hodin a testerů je opravdu málo.

AirVolk napsal:
bob57_cz napsal:
Jsou to stovky položek. Soubory, které by vyžadovaly zásah uživatele, si musí uživatel pozměnit sám u sebe podle návodu.
... potom este travil cas na upravou tych stoviek suborov, tak to urcite nie.
Ách jo. Ta čeština, že ? Já jsem nenapsal, že uživatel bude měnit stovky položek. To jsou položky do inst. Ty se právě přesypou samy. Uživatel si změní jen některé!!!
Zbyněk Šemora napsal:
Podle mě je jen podstatné dodržet obsah cílové složky.
Změna složek oproti autorovi, no neřve tu snad Jacek proti tomu ??? !!!!
Si každý dělá, co se mu zlíbí, každému prochází všecko a zrovna do mne se bude nějaký blbeček navážet.
Do druhého, který si přeprcává všechno unlegal se ani neťukne.

Víte co , trhněte si ! Teď jste mne už nasrali.
Přilezte si , až budete nestranní.
Tečka konec !

Bobe57, to chce klídek, projeď se na kole v přírodě a ono se to srovná.
Víš, já jsem postaven před hotovou věc a musím to nějak řešit a to metodou nejmenšího zla. Víš dobře, že pokud je lokomotiva naladěna na Jackovy zvuky, tak musím použít jeho zvuky. Také mi to bylo vyčítáno, že šířím pravěk, tak jsem to napravil. S Jackem jsme se kdysi domluvili o kompromisu, kdy sice zvuky budu mít v common, ale cílové soubory musí být zachovány. Pak padly návrhy, že by se vše přestěhovalo do Zvuky, ale zatím nejsou lidi a chce to slezinu a nějak se domluvit ústně.
Pro mě je priorita, aby uživatelům vše fungovalo. Složky se dají srovnat jednoduše, ale jak jsem vyčetl z rozepře, Jackovi pochopitelně vadilo, že jsi mu změnil úpravu v zápisech sms takovým způsobem, že jsi se v tom vyznal jen ty sám.

Já osobně bych raději zakopal všechny rozepře a rád bych pokračoval ve zvukových testech elektrik. Jenomže já jsem jen kazimašina, tak mi Jacek nemá nic posílat :lol: :lol: :lol:

bob57_cz napsal:
Číst neumíš ty !
..To jen ty jaksi nejsi schopen pochopit, že si mohu vytvořit libovolný počet svých vlastních sms a vložit kamkoliv jako rozšíření či doplněk.
Ty zas nejsi schopen pochopit, že tohle bez toho slušného jednání a domluvy nejde. Jak by asi reagoval P. Kapoun, kdybych bez práce vydal sms na jeho wav a tvrdil, že tam má spoustu chyb a vůbec tomu nerozumí. A ještě ho případně sjel, že o tom rozhodovat nebude, protože si můžu šířit co chci a jeho zvuků se to netýká, že je to jen doplněk.

Jak tak ale čtu posledních pár Tvých příspěvků, nabývám dojmu, že nejmenší zlo by bylo, kdybych přece jen ten balík prostě vydal se svými sms a Ty někde zveřejníš svoje sms. Nebudem se boxovat proti sobě, lidi budou používat co si vyberou a bude klid. Vlk by se snad konečně nažral a koza (balík) by zůstala celá.
Ale proč ses mě hergot na to slušně nezeptal už v tom srpnu?? Místo toho mi vnucuješ svůj systém formátování a pojemování a když to takto nechci vydat, sjedeš mě, že o tom nerozhoduju, že tomu nerozumím. Nebýt tohoto, už ten balík dávno mohl být venku.

Otázkou co se stane, když udělám první aktualizaci a napíše mi padesát lidí, že jim něco přestalo fungovat se radši nezabývám. O roku práce po večerech na všech wav a sms, která byla Tebou označena za unreal, už vůbec neuvažuju. Škoda, že jsem místo toho nestavěl svoje kolejiště.

bob57_cz napsal:
Kdože to tu někoho uráží ? Přece ty tím svým webem. Já jsem se k tobě takhle sprostě nezachoval.
To zaměněné písmenko byla záměrná narážka. Čekal jsem, že si toho všimneš mezi prvními a snad se zamyslíš nad svým stylem „já a vy blbci“, kterým se chováš ke všem. Nestalo se, místo toho si přešel do protiútoku. Budiž, spravil jsem to. V samotném htm žádné urážky nejsou, je to jen moje vysvětlení, co se vlastně stalo. A to před Zbyňkem ostatními „kazimašiny“, kteří měli testovací verzi neokecáš.

Jacku v klidu, tvé zvuky jsou dokonalé , 8) obzvlašt 810 lepší už to snad ani nejde . dékuji a přeji hodné štéstí v další práci. :eek:

Back
Nahoře