Zvuky Jacek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Makrdop
  • Datum začátku Datum začátku
Dráčik napsal:
Zvuk shuntov? A ten je aký?
Jacek i old, tam měli pneumotor. Tak je tam jen zvuk klapnutí "volantu" :D.
Asi by jsi měl tu 240 naladit Ty. Jacek udělá jen šablonu. Vlastně už udělal. Máš možnost porovnávat s reálem. Jen prosím tě, nevyber si nějakou moc rozhrkanou lokomotivu jako vzor. Mám rád namazané převodovky :D. A do vrzající sedačky vraz dřevěný klín.

A pokud tohle někdo rád, tak podobné skřípání a ječící trakčáky přiřaď tomu nejoprýskanějšímu skinu, který většinou stojí někde v kopřivách:D.

Duuso: Na 230 má být kompresor K1, který je i na 141. http://spz.logout.cz/vozidla/230/230.html

Zbyněk Šemora napsal:
Tak je tam jen zvuk klapnutí "volantu" :D.
Asi by jsi měl tu 240 naladit Ty.

Aha, tak to hej.

Ja som už doladil, aj "do-msts-oval" úplne. Jediné, čo už poskytnem, je nejaká rada...

Takže abychom jen zde nepsali prázdná slova, zaměříme se na 451. Nedalo mi to a znovu jsem porovnal sms soubory od Dejva, které mi hrály OK. A našel jsem to co jsem hledal. Jak jsem psal výše, že mi nesedí zvuk trakčáků.
Dejv použil trakcni_motory1.wav, ale Jacek trakcni_motory.wav. Po dopsání 1 už to hraje jak má. Ještě doplním že volume trakčáků jsem stáhl z 1.0 na 0.1 a ještě se mi to zdá dost. Mohou se použít i menší čísla? To je obecný problém všech eletrik. Nebo zeslabit přímo waw. Pak by tento zvuk byl i méně zkreslený.
Naopak kompresor jsem (v aktualizaci 7.2) dal na hodnotu 1.0. Je umístěn hned za umakartovou stěnou kabiny a je to nejsilnější zvuk na stanovišti.
Ale při brzdění se ozývá jeden pazvuk, který tam nepatří. Identifikoval jsem jej jako brzdeni3_z.wav
Tam je na pozadí nějaké silné hučení, které tam nemá co dělat. Když porovnám nahrávku od Dejva (to samé označení), tak on tuto nahrávku má krátkou a proto tam nežádoucí pazvuk dříve nebyl slyšet.

Jinak pokud se chceme hnout z místa, Jacek by si měl vždy vybrat nějakého fíru, který určitou mašinu dobře zná (ne člověka, který má na ní první směnu), myslím minimálně 10 let praxe, pošle mu sms, napíše kde jsou které hlasitosti, přibalí i alternativní wav (viz mé trakčáky na 451) a ať si s nastavením pohraje další odborník.
Tudy vede cesta.

Zkousel jsem 749 008,187,264 a nestacil jsem se divit, ze mame takovou modernizaci, caterpilar zvuk motoru. Trainset 7.2. Mozna to je jenom u me, ale radsi to prekontrolujte.

Já se teda ještě vrátím k těm laminátkám. Co tu dával passion nebo kdo to video z 240, tak právě to video se dá považovat za solidní podklad pro zvuky. A jestli e nemílím ten hlavní rachot odboček je vlasntě vzduch, co vyfukuje oblouk ne?

Na druhou stranu, pokud panu šemorovi někdo z dráhy pomáhal se zvuky, tak to taky bude pravda. Jsou dvě verze. Je možný, aby sem někdo dal nahrávku z nějaký český 230tky pro porovnání?

Zbyněk Šemora napsal:
Takže abychom jen zde nepsali prázdná slova, zaměříme se na 451. Nedalo mi to a znovu jsem porovnal sms soubory od Dejva, které mi hrály OK. A našel jsem to co jsem hledal. Jak jsem psal výše, že mi nesedí zvuk trakčáků.
Dejv použil trakcni_motory1.wav, ale Jacek trakcni_motory.wav. Po dopsání 1 už to hraje jak má. Ještě doplním že volume trakčáků jsem stáhl z 1.0 na 0.1 a ještě se mi to zdá dost. Mohou se použít i menší čísla? To je obecný problém všech eletrik. Nebo zeslabit přímo waw. Pak by tento zvuk byl i méně zkreslený.
Naopak kompresor jsem (v aktualizaci 7.2) dal na hodnotu 1.0. Je umístěn hned za umakartovou stěnou kabiny a je to nejsilnější zvuk na stanovišti.
Ale při brzdění se ozývá jeden pazvuk, který tam nepatří. Identifikoval jsem jej jako brzdeni3_z.wav
Tam je na pozadí nějaké silné hučení, které tam nemá co dělat. Když porovnám nahrávku od Dejva (to samé označení), tak on tuto nahrávku má krátkou a proto tam nežádoucí pazvuk dříve nebyl slyšet.
tak jsem se na to podíval a tady je ukázka:
http://msts.jacek-modely.cz/ukazky/451.mp3
Hlasitost trakčních motorů jsem stáhl, ale jak jsem právě zjistil, není to o prostém stáhnutí Volume z 1.0 na 0.1. Můžete tam dát třeba 0.0 a pořád to bude stejné, protože hlasitost je primárně dána nastavením ve streamu a u trakčních motorů je hned trojí nastavení podle výkonu a rychlosti.
Kompresor je hlasitější a u brzd nevím o jaký pazvuk jde, v ukázce jsou ty špalky sotva slyšet

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak pokud se chceme hnout z místa, Jacek by si měl vždy vybrat nějakého fíru, který určitou mašinu dobře zná (ne člověka, který má na ní první směnu), myslím minimálně 10 let praxe, pošle mu sms, napíše kde jsou které hlasitosti, přibalí i alternativní wav (viz mé trakčáky na 451) a ať si s nastavením pohraje další odborník.
Tudy vede cesta.
No to nevím, kde bych ty fíry měl brát (a čas), navíc podle jednoho fíry se nastaví sms a pak se ozve druhý, že tak to nemá být. Navíc pokud se pak v sms bude každý přehrabovat systémem "zkusim co to zrobi", tak je to cesta do pekel, to už jsem zažil s B57, kdy on tvrdil, že jeho nastavení mu funguje a moje ne. Já jsem tvrdil přesný opak a on všechno ukončil tím, že bude po jeho, protože on tomu rozumí :twisted:

Jinak k těm vrzajícím stoličkám a podobným zvukům. Podle fírů párařů, nemám ani jedny zvuky pro páru podle reálu. Nějaký fíra z 475.1142 třeba kdysi říkal, že ve vyšších rychlostech není skoro vůbec znát zvuk parního stroje, naopak všechno přehlušuje skákající plech mezi tendrem a mašinou a jiné pazvuky
U olomockých krokodýlů 851 zas v oddíle pro cestující na každém stupni něco drnčí a vrže jinak, až by člověk řekl, že se to každou chvilku musí rozpadnout :D

Tak jsem si poslechnul nahrávku. Ty máš trakční motory bez 1 ? nebo ty původní Dejvovy ?
Ta hlasitost trakčáků, to jsem také zjistil, že mám pocit když dám jakoukoli hodnotu Volume, tak to hraje stejně. To asi bude práce jen pro Tebe. Když TM všude trochu stáhneš, nic nepokazíš.
Ten pazvuk při brzdění jsi tam měl také. Když nabíhá brzda, jako by tam zapnulo něco jako vzdálený kompresor. Je to i v té nahrávce zřetelné. Nepatří to tam.
Jinak co se týká různých fírů, vzal bych si názor jednoho, kterému se dá důvěřovat. Tady se jedná o průměrný celek. Některé mašiny jsou víc vymlácené, některé méně. Některé jsou po rekonstrukcích a hraje tam něco jinak. A nevidím problém mít i několik variant. A spokojeny budou všechny strany

Tak jsme konečně o krok dál :oops:
V ukázce jsou wav s názvem trakcni_motory1, podle data poslední změny v roce 2004 to bude nepochybně Dejvův soubor.
U brzd je použitý soubor brzdeni_3, to jsem převzal, jen měl ten wav jiný název. Podle mě je to ale klasický zvuk "ypsilonových" vozů. Stačí ale změnit odkaz na jiný wav, třeba brzdeni_2

Naposled editoval moderátor:
Také mne napadlo změnit hukot brzd za jiné. 451 nejsou Y ale pelsynválské, nebo-li se jhy. Snad jsem to vyslovil dobře :-)
Jinak Bob57 psal, že 363 měj správně nastavené Dejv. Dráčik to údajně měl už jinak. Nemohu posoudit, ale podle videa co mám, rozjezd a frekvence vrčení jsou opravdu jinak. Asi by bylo dobré oprášit tohle staré nastavení a jen zmodernizovat dle vymožeností BIN. Bob57, ať se zde choval jak se choval, tohle musí vědět, protože na těchto jezdil.
A kéž by někdo nahrál 111 a 210. Ať mohu konečně ze zvuků zrušit Acelu a spol. :-). Tam nejsou stupně, tak snad nějaké synchro s engem nebude tak přísné.

Dobře, takže u 451 ještě vyměnit ty špalky a bylo by to.
Do 363 a spol bych se velmi nerad pouštěl. Původní balík verze 1 měl jiné wav, u Dráčikovy verze jsou nové kvalitnější, po poslední úpravě podle nových poznatků nebudou vzájemně zaměnitelné. Nastavení jednotlivých "bzučení" v sms jsou plné nejrůznějších podmínek. Jestli v tom něco změním, rozhodím něco jiného. V každém případě bez nahrávek a záznamu nějaké delší jízdy nejlépe Os vlaku se nechytám.
Podobně u těch 111 a 210, které mají znít "jako tyristorky". Můžu tam použít Dráčikovo nastavení, ale nikdy jsem tu mašinu neslyšel.
Jinak co to je Acela? :cool:Vždyť jakékoliv naše zvuky jsou podobnější než ty defaultní hrůzy.

Ahoj zdravim mel bych jenom malou pripominku ke zvukum mam dotaz na autora,nevim zda uz to nekdo tady zminil ale chybi zvuky houkacky u 754 jinak co jsem zkusil zatim tak v pohode u 750 bezva dunni motor, dekuji za vysvetleni s pozdravem Pegaus.

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či sa dá nastaviť zvuk vzduchových bŕzd už keď začnem brzdiť a nie až keď sa dostanem pod určitu rýchlosť?

Zdravím
Pegaus,
u 754 jsou houkačky 754_houkacka.wav a x_754_houkacka.wav, jsou v této části balíku - http://www.msts.jacek-modely.cz/soubory/Zvuky_loko_diesel_wav_749-776.exe jestli není problém jinde.

Smigy,
odpověděl jsem v návštěvní knize

Zbyněk Šemora napsal:
...A kéž by někdo nahrál 111 a 210...
Ako som už hore písal určite nahrám zvuky 210 a 240 na komplet, takže to neriešte, zvuky na 111 už musí poriešiť nejaký Pražák alebo Ostravák, ja som túto mašinu ešte naživo ani nevidel :D.

Takže hlásim, že dnes som nahral zvuky 240 na komplet zvnútra,zvonka a aj za jazdy, archív je už na patričných miestach.

Dúfam že sa Ti podarilo nahrať húkačky zvonku a zberač vonku, to v mojich nahrávkach chýba, alebo nie je dobré.

prosim poradte mi pri 350 a 362/363 mi sustavne hucia trakcne motori,same sa zapnu a idu sustavne ako to mam vypnut da sa to nejako nestavit?

Back
Nahoře