RE: Repainty Čouda a Jonáš
Naozaj v skratke, pretože LOD je dosť obsiahla téma. Ide vlastne o odmazávanie častí modelu, ktoré sa pri nastavenej vzdialenosti už nebudú zobrazovať. Sú v podstate dva spôsoby ako niečo LODovať.
1) S každého materiálu zmažeš to čo potrebuješ aby sa ti nezobrazovalo, ale musíš dať pozor na to aby ti tam ostal aspoň jeden poligon s toho materiálu. Nemôže sa stať, že budeš mať v materiál editore materiál, ktorý na modely fyzicky nie je zastúpený. (takto to robia niektorý. Ja neodporúčam)
2) Zmazať to čo nepotrebuješ a kľudne aj všetky polis daného materiálu, ale potom aj odmazať materiál s materiál editoru. Je to podla mňa oveľa prijateľnejšia verzia, pretože klesajúcim počtom materiálov , klesá aj výsledné číslo kujus.
Také základné veci čo by si mal vedieť.
Existujú dva conv3ds.exe súbory. Jeden ktorý dokáže exportnúť do LOD u aj animáciu, ale ako daň za to je miznutie malých plôch modelu pod istým uhlom pohľadu., (neodporúčam, pretože je to dosť viditelné a znehodnocuje to model.)
Ten druhý nedokáže exportnúť model do 3ds pokiaľ obsahuje neatachnuté diely a preto je potrebné všetko v prvom stupni LOD atachnúť do jedného celku MAIN.
Ďalej v LOD e sa nesmú nachádzať materiáli , ktoré majú koncovku s... Napríklad: AlphDrkShd-1s ,AlphDrkShd1s inak sa nepodarí export.
Toto ti ale hrozý len pri modeloch kde sú okná. Teraz ti to môže byť lautr jedno
Inak som ti zabudol pochváliť. Model. Je to veľmi pekne spracované.