Repainty Čouda a Jonáš archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Repainty Čouda a Jonáš

Myslím, že bude rozumnejšie počkať na Pikkove vyjadrenie..

Já bych ještě počkal, jednak stahovat nešlo už 19.1.večer, tedy ještě
dva dny před tím, než začla tato diskuze, a potom, ještě se k tomu
nevijádřil sám Pikku. Myslím, že jde jen o nějaký technický problém
(snad)

Plně souhlasím, taky bych počkal na vyjádření přímo od Pikka. Ale doufám, že se každý nad touto možností, že by Pikku zastavil donwload všichni zamyslíme. Poněvyč prohlašuji a promiňte mi ten výraz bez těchto modelů by mohly jít všechny aktivity z období ČSD do hajzlu. Zrovna dnes jsem hrál aktivitu na DVK od Tommyho a při představě, že si ji stáhne nějaký nový přívrženec MSTS, tak nevím nevím, čím by vozidla v tomto nádherném díle nahradil. To nemluvím s čím by se jezdilo na DVK, Ztracené_old, Vysočině_old, ale to už jsem tu včera asi někde psal a klidné spaní jsem z představy této situace neměl.:(

S pozdravem a pevným přáním, ať k situaco trvalého zastavení donwloadu nedojde Dan.:cool:

Vzhledem k tomu, že downloady tramvají T3 do Trainzu fungují, tak bych za tím tušil něco zlověstnějšího...

Štěpán_mf napsal:
A Pikku tomu chtěl takto předejít a varovat tě...

Meleš sračky. Nemohl mě takto předějít, protože jeho modely mám stažené, takže když budu chtít není problém.

Štěpán_mf napsal:
Myslím, že tenhle příspěvek mluví za vše, ne? Mirku teď přemejšlej co uděláš, jestli půjdeš dál cestou opovrhování, nebo se taky urazíš, nebo... těch možností je víc, tu správnou jsem ti sem schválně nenapsal.

Myslíš, že chybí právě ta správná odpověď? Já si myslím, že se v tom hrubě neorientuješ.
Pikkuoj jsem poslal skin, vyčetl mi, že není v jeho značení a že jsem jaksi promíchal názvy textur (což jsem neudělal). Nehádali jsme se a všecko bylo v pohodě.
Skoro současně s tím jsem začal prosazovat již mnohokrát prosazovanou myšlenku jednotného značení a milý Štěpáne pokud si někdo postaví hlavu a řekne, že jeho značení je správné a nezmění ho, kdo nerespektuje jednotnou formu značení a není ochoten udělat kompromis, potom jsem mucen dát se cestou opovrhování. A jak už jsem psal. Argument, že to taky funguje je poněkud chabý. A to ostatní psaní je jenom bublina, jak z mé strany, tak ze strany druhých. Už to chápeš? není to tak složitý. Prostě stačí všechno dělat dle normy, nebát se toho a nevymejšlet nový krávoviny a nedělat si vzájemně naschvály. Budeme mít krásně funkční trainset, všechno bude tak jak má být, nikdo nebude muset nikde nic dostahovávat nebo vyměńovat vozidla. Jenže zase kuli několika lidem....

To Dan J: tak Vám párařům nezbývá nic jiného, než založit tajné ilegální stránky, kde vystavíte k downloadu perfektní dle normy značený trainset ČSD. Ostatně to taky není zlá myšlenka. Jen v rámci zachování dobrých vztahů si nikdo netroufne ji vyslovit nahlas. Ještě bych rád něco dodal, ale to by se tu nejspíš ze strany některých jedinců nesetkalo s velkým ohlasem a zbytek by raději nereagoval, aby náhodou nebyl "ukamenován" nebo zaBANován. Neřeknu tedy nic. Snad se alespoň zamyslete nad tím, jaké to je, když si každý dělá co chce a jestli je to opravdu to, co vám vyhovuje.

Prostě stačí všechno dělat dle normy, nebát se toho a nevymejšlet nový krávoviny a nedělat si vzájemně naschvály.

Máš to pomiešané. Pikku mal svoje značenie dávno pred akoukoľvek normou TBP. Takže nič nové nevymyslel len proste na ten systém neprešiel... Takže keď už niečo tvrdíš mal by si byť znalí pomerov.

potom jsem mucen dát se cestou opovrhování

Povedz mi kto je ten podliak kto ťa núti a pôjdem mu to vysvetliť, že toto sa nerobí. Alebo toho podliaka čo ťa núti opovrhovať inými proste ignoruj a stavaj sa k druhým normálne. Ver mi ,že viacej dosiahneš ako takto. Takto ako to robíš teraz nedosiahneš nič.

Argument, že to taky funguje je poněkud chabý

Nemyslíš si ,že to isté platí aj pre TBP ? (nemyslím ladenie, ale značenie).
Argument že to funguje je takisto slabý. Ta textúra sa kľudne môže volať aj Janko a druhá Marienka a bude to fungovať korektne..Tak už prestaň drístať nezmysli.

nedělat si vzájemně naschvály

Ty toto dodržuješ ? Keď chceš po niekom aby niečo dodržoval a jednal podľa toho mal by si ísť ako prvý príkladom.

Čouda napsal:
Meleš sračky.
uff aspoň že ty mluvíš rozumně.

Čouda napsal:
potom jsem mucen dát se cestou opovrhování.
Jo a kdo tě mutí?

Čouda napsal:
nevymejšlet nový krávoviny a nedělat si vzájemně naschvály.
To se mi vážně ulevilo že aspoň ty neděláš naschvály

Čouda napsal:
Jenže zase kuli několika lidem....
...budeme mít kulový

Čouda napsal:
Neřeknu tedy nic.
To bude úplně nejlepší.

Být po mém Čoudo,měl si mít BAN minimálně pod stromeček a myslím,že tento názor sdílejí o další členové fóra.:mad:

Naposled editoval moderátor:

Pokud, Pikku udelal tu nejhorsi vec co mohl udelat tak te vina nas vsech. Nase tvrdohlavost je do nebe volajici a nikdo si neuvedomujeme kam az to muze dojit. Prestanme prosim zde okamzite psat prispevky, ktere muzou nadelat jenom zle a ktere chape jenom pisatel. Pokud Pikku zablokoval svoje modely tak tim ma prace jako aktivitar skoncila a vse stahnu z internetu.

Pikku moc tě prosím obnov znova download na čoudu neber odled.

Naposled editoval moderátor:

Pikku takhle ne. Pokud ti vadí Čouda tak mu dej ban k sobě na stránky kde máš své skvělé věci ale takhle poškozuješ všechny i sebe. Opravdu ti jedna lokomotiva vadí? Můžeš ji vydat za svůj skin jako to chtěl vydat Čouda a bylo by to jedno. Teď nikdo nebude moc jezdit historické aktivity, protože historická vozidla jsou blokována u tebe. Takhle Čoudovi naopak nahráváš protože nutíš ostatní jezdit v moderní trakci. A to vše kvůli značení. Tak vydám dvojté značení podle sebe a druhé podle TBP. Ono jedno značení má svůj smysl. Aspoň nemusím pořád přejíždět a hledat v CB při tvorbě soupravy navíc se mnohem snadněji vyhledává. Takhle ta aféra z mého pohledu vypadá.

Čouda napsal:
Skoro současně s tím jsem začal prosazovat již mnohokrát prosazovanou myšlenku jednotného značení a milý Štěpáne pokud si někdo postaví hlavu a řekne, že jeho značení je správné a nezmění ho, kdo nerespektuje jednotnou formu značení a není ochoten udělat kompromis, potom jsem mucen dát se cestou opovrhování. A jak už jsem psal. Argument, že to taky funguje je poněkud chabý. A to ostatní psaní je jenom bublina, jak z mé strany, tak ze strany druhých. Už to chápeš? není to tak složitý. Prostě stačí všechno dělat dle normy, nebát se toho a nevymejšlet nový krávoviny a nedělat si vzájemně naschvály. Budeme mít krásně funkční trainset, všechno bude tak jak má být, nikdo nebude muset nikde nic dostahovávat nebo vyměńovat vozidla. Jenže zase kuli několika lidem....

Ahoj Čoudo,
už jednou jsi tu rozpoutal hon na modeláře historických vozidel a už je to tu zase. Nechtěl jsem psát nějaký obsáhlý příspěvek, ale nedá mi to. Chtěl bych Tě vyvést z několika omylů:
1/ Značení TBP není norma, viděl jsi snad, že by ji vydal ČNI? Já ne. Je to jen a jen doporučení, které vzniklo jako výsledek první sleziny a mělo vnést systém do tehdy skutečně chaotického značení a systému umisťování vozidel.
2/ Je skutečně nedůležité, zda se adresář jmenuje CD_Xxx nebo CDvagXxx. Jak pro uživatele, tak pro aktivitáře a skinaře. Adresář je dán autorem modelu a pokud každý dodržíme instalační pravidla daná autorem, nevidím sebemenší problém.
3/ Jako skinař si musíš uvědomit, že sice tvoříš svoje dílo, kabát modelu, ale na model, který vytvořil někdo jiný. Využíváš tedy jeho dílo, a pokud si stanovil nějaké podmínky (mimochodem v MSTS důsledek zneužívání cizí práce), musíš je respektovat. A není to výmysl z MSTS, takhle musíš respektovat autory čehokoliv i běžném životě.
4/ Opovrhovat? Kým? Snad ne Pikkem nebo Taxem? Hochu, na to nemáš ani věk, životní zkušenosti a ani nemáš za sebou dílo pro MSTS, aby Tě k tomu cokoliv opravňovalo. Tenhle Tvůj výrok už je pomalu na právní postih. Ty můžeš maximálně nesouhlasit.
5/ A funkční trainset ... nevím, jak souvisí se značením složek ... respektuji značení autorů a nemám s funkčností trainsetu sebemenší problém.

Nechci peskovat jen Čoudu, i mnozí další tu plácali pěkné nesmysly, ale teď vás všechny velice prosím, abyste se přestali navážet do autorů modelů, a moderátory prosím, aby to zde vyčistili, optimálně příkazem Delete.
A vše obdivovatelům éry ČSD držím palce, aby u Pikka šlo skutečně jen o výpadek serveru a aby Pikku, Tax, JiříkTK a další nepřestali věci z této éry tvořit. Určitě mají spoustu zajímavějších věcí na práci, než trávit čas u tvorby pro MSTS. A proto si jejich práce važme a chovejme se k nim podle toho.

Honza Ungrman

Zdravím.
Nedá mi nepripojiť sa do tejto debaty. Moj názor je taký: Rešpektujme autorské práva, pretože bez autorov modelov by napríklad ni toto fórum pravdepodobne nevzniklo. Ľudia, ktorí spravili pre MSTS toľko ako Pikku by mali byť cenení a nie zatracovaní. To že si autor vymyslí svoje značenie je len a len jeho vec a nikto nemá právo toto vôbec hodnotiť. Keď chce nech skinuje a nech dodržuje to čo ostatným problémy nerobí. Alebo je problém v tom, že niektorí ľudia sú vo svojom okolí ignorovaní a potrebujú niekde vzbudiť záujem a dokazovať si svoju vymyslenú chytrosť, tak to robia prostredníctvom internetu.

Honza napsal:
... Nechtěl jsem psát nějaký obsáhlý příspěvek, ale ...

Tak tomuto sa hovorí rozumná, zmysluplná odpoveď. Presne si vystihol celú podstatu problému ...

Taky k tomu musím přidat jednu maličkost. Pokud autor modelu vytvoří systém značení a budou ho všichni dodržovat nemůže se stát že si stáhnu do počítače asktivitu, chci ji projet a Activity Analysis mi vypíše 30 chybějících vozidel která jak později zjistím mám,ale pod jiným značením!

Podle mě by se tohle mělo prostě na dlouhou dobu nechat být. Když značení někdo nedodržuje, tak sice dělá nepořádek nám ve složkách trainsetu, ale protože si to všichni nainstalují do těchto složek stejně, tak se ty vozidla v aktivitách měnit nemusí. I já se s Pikkem bavil na téma značení a jakákoliv debata byla zamítnuta... Ale prostě to beru že s jeho majetkem si může zacházet jak chce a on asi i bere, že my si o tom myslíme co chceme. Ale proč to sem pořád tahat a hádat se o tom? Je to pořád o tom samém.

Čoudo bobina je, je pěkná a když si jí všichni stáhnou bude sice ve složce traiset úplně jinde, ale v aktivitách půjde, protože jí tam jinde budou mít všichni. Ber to takto. Já vím, že vidíš budoucnost MSTS jako simulátoru železnice v co nejreálnější, současné podobě. Já také, ale určitě nejsme všichni a tak kdo chce tuto podobu, bude ji dále rozšiřovat a kdo chce jiná léta nechť si je rozšiřuje taky dál, protože kdo co dělá záleží prostě na tom co se mu líbí. To, že většina modelářů dělá historii, to tak prostě je a takovými scénami se nikdo neužene. No nic, doufám, že aspoň něco pochopíš, protože jsem asi poslední oponent, kterej tu s tebou má trpělivost... :(

Tommy66 napsal:
Taky k tomu musím přidat jednu maličkost. Pokud autor modelu vytvoří systém značení a budou ho všichni dodržovat nemůže se stát že si stáhnu do počítače asktivitu, chci ji projet a Activity Analysis mi vypíše 30 chybějících vozidel která jak později zjistím mám,ale pod jiným značením!
To se mi stalo s vozidlama od Čoudy.
Ať to tady administrátor fora promaže protože tohle si myslím nikam nevede:(jenom se tu opakujem.
Jen mě mrzí že musíme trpět všichni.

Tak jsem tu půl dne nebyl a žasnu.
Neustále se tu omílá jako hlavní příčina nefunkčnosti downloadů u Pikka problém značení vozidel v trainsetu. Na to přišel kdo?
Já tedy toto jako ten důvod nevidím - stačí si přečíst jeho poslední příspěvky!!!!

Čouda napsal:
A pokud se nemýlím, tak jsem se tě na nic neptal, tak buď ticho, buď rád že dejcháš, ty buď rád, že vůbec seš.

Psychologická sonda do hlubin duše Mirka Čoudy. Neboť známo jest - podle sebe soudím tebe. Své mindráky hážu na druhé, místo toho, abych si je přiznal a začal s nimi něco dělat. A když se jedno téma ukáže jako neúčinné, najdu si jiné. Jakékoliv.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře