Repainty Čouda a Jonáš archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Repainty Čouda a Jonáš

Jiříku, do kamene tesat tvá slova.
Já si myslím, že Pikku jen kouká a škodolibě se směje, co dokáže způsobit jeden nevychovaný * na fóru. Čouda buď bude muset změnit své radikální, ramenaté chování (což je asi tak pravděpodobné, jako že Zemi pohltí černá díra), nebo nebude s čím jezdit; s tím, "co potřebujeme", což je velká škoda....(ale vzhledem ke globálnímu oteplování a tomu, že už i konečně po dvou hodinách vysvětlování pochopil, horní rychlostníky a kotoučové brzdy) se možná ledy hnou.
Ale přesto nedokážu pochopit, že někdo s figurou alá "přeložený vítr" tady někoho upozorňuje na to, ať je rád, že vůbec dýchá. :) Tomu se fakt musím smát.
Mě osobně ta stávající situace dost trápí, protože jsem si při dělání pořádku v počítači vymazal jedničky bobiny, což je též moje srdeční záležitosti a nemohu se těď prohánět ve svém domovském úseku ani na hradeckých tratích se soupravami ČSD. :-(
Ale zase na rovinu říkám, že není řešení, kvůli jednomu nebo několika magorům zrušit downloady. Je zde 99,9% uživatelů, kteří si práce modelářů váží a nezaslouží si být v roli rukojmích!!!
To, že zatnu downloady, mi připadá jako taková umělá snaha o tvorbu statisktiky, kolik škemralů přileze a bude prosit o jejich obnovení a plácat mi na rameno, jaký jsem nepostradatelný borec. Nezlobte se, ale tak to vidím!

Tohle už fakt není možný, jeden arogantní jedinec, který si o sobě myslí, že má vždycky pravdu a nevidí si na špičku nosu a hlavně jak vidno z jeho přízpěvků má sport z toho provokovat a hádat se, donutil skvělého modeláře k zablokování downloadu. No nejsem sice modelář v MSTS, ale zase něco vím o autorských právech: Jestli někdo udělá model a veřejně ho vydá, nikdo druhý nemá nejmenší právo to svévolně měnit!!!! Takže vám pane Čoudo jménem všech, kteří by si rádi zajezdili na skvělých a opravdu věrně se chovajících historických vozidlech z Pikkovy dílny opradu upřímně děkuji!! Jinak jak už zde výše psáno, máte problém a měl byste ho řešit, nejlépe za pomoci odborníka.

Pavel Škrdla napsal:
Tohle už fakt není možný, jeden arogantní jedinec, který si o sobě myslí, že má vždycky pravdu a nevidí si na špičku nosu....
To máš úplnou pravdu,ale jen za monitorem s klávesnicí na klíně.Do očí nikomu z nás by své zdejší výplody neřekl.
Je to hnusné,ale já jsem pro BAN uživateli ČOUDA.:!::!::!:

Já se musím ztotožnit s Pawlíkem. Napsal to komplet velmi pěkně.
Ale stále mi vrtá hlavou, proč zrušení downloadů Vám všem udělalo takovou čáru přes rozpočet.
Podle kladných ohlasů na Pikkovu tvorbu nepochybuji, že komukoli z Vás naříkajících Vám žádný model ve svém Trainsetu od tohoto vynikajícího modeláře nechybí. Naříkat snad může Pawlík, který tuto debatu nezačal a snad jenom já, který kvůli pracovnímu zaneprázdnění většinu jeho modelů staženu ještě nemá.
Ono totiž v MSTS platí, že buď budu tvořit nebo si jezdit. Obojí současně opravdu nejde. A když už jezdím, tak je to tvorba aktivit a testování i připomínkování vozidel v TBP.
Takže místo dlouhých eleborátů, myslím, že Pikku je někde na dovolené, že nereaguje, ale číst to vše po Vás určitě celé nebude. Čas je drahý. Určitě by si raději přečetl ve Smírčím kříži omluvu. Pokud na to dotyčný (ní) má. (mají). Není to vůbec těžké, já už si to vyzkoušel. Nebolí to. (na rozdíl od zlých slov přijatých z opačného směru)

Zbynek na to treba chrbticu....Napísať prepáč nie je ťažké ani pre najväčšieho darebáka, ale myslieť to vážne a podľa toho aj konať je niečo úplne iné.

dem napsal:
Zbynek na to treba chrbticu....Napísať prepáč nie je ťažké ani pre najväčšieho darebáka, ale myslieť to vážne a podľa toho aj konať je niečo úplne iné.
Navštivte Smírčí kříž v hydeparku, přečtěte si těch pár příspěvků.
Pak si promítněte, kolik tady bylo za těch mnoho let hádek.
Po té zjistíte, že pro ostatní členy tohoto fóra, kteří se do jakéhokoli konfliktu dostali, je véééélmi těžké napsat i to jedno slovo prepáč, promiň nebo sorry.

Jenže tyhle hnusné hádky nejsou o smírčím kříži, ale o naprosté anarchii, která tu vládne. Všichni mají svá práva, pravidla žádná nejsou, každý může na kohokoliv útočit, z autorských práv si dělat kalendář a nic mu nehrozí. Věci, za které by na kterémkoliv jiném fóru dotyčný dostal bez milosti BAN, mu tady ve jménu dost pokřivené demokracie kdykoliv projdou.
Jeden hulvát tu řádil poslední dva roky jako "černá ruka". A co se stalo? Nic. Z machra se stal moderátor a mohl vesele urážet a ještě po sobě zametat. Teprve až urazil admina, dostal BAN. Několik autorů se nadobro vykašlalo na nějakou veřejnou tvorbu a jejich vozidla, kabiny, zvuky, jsou jen v okruhu známých.
A teď to začíná nanovo s jiným spratkem. Od podzimu se tu neustále řeší napadání autorů, že si dovolují modelovat nepotřebné zhovadilosti, apod. Teď spratek pohrozí, že si s autorovým dílem bude dělat co chce, takže autor zrušil downloady. A místo, aby okamžitě přišel nějaký zásah, je vytýkáno autorovi, že si bere ostatní za rukojmí. A co mu tedy zbývá? Být rukojmím spratka?
Přemlouvat Čoudu, aby se omluvil, to je opravdu výsměch. Vždyť podle těch řečí o zhovadilostech dosáhl svého.

Jsem jenom zvědavý kolik lidí ještě bude muset skončit s veřejnou tvorbou, aby se konečně něco stalo. Chce se mi z toho akorát zvracet

Jacek to napsal také dobře. A pěkně od plic. Nelze než souhlasit.
S tím Smírčím křížem jsem to myslel tak, že žádný z těch, co zde se účastnili hádek nemají ani na to, aby se alespoň omluvili. To je první krok. Nic víc.
Jinak si myslím, že by tady měla platit nějaká pravidla a jedno z nich být, že nikdo nesmí špinit práci druhých, porušovat autorská práva nebo nábádat k jejich porušování. Také nikdo nesmí nijak hanit jiného člená tohoto fóra.
Moderátor by měl mít žlutou kartu, která by byla jako varování a kdyby se dotyčný nepolepšil, BAN. Nejprve na dobu určitou (dal bych mu druhou šanci) a kdyby se nepolepšil doživotí. Nebo 3x a dost.

Aby to ale mělo nějaký smysl a nediskutovalo se na způsob "mělo by se", tak to rovnou navrhuji. Co na to moderátoři?

Ahoj Jacku.
Už jsem tu nechtěl psát a počkat, až se ozve Pikku, ale ještě jedna věc. Musím souhlasit s tím, že napadání autorů modelů je fakt hnus. Jenže víš sám, ža nás milovníků období ČSD je jako šafránu a teď jestli se situace nezlepší, tak jsem v ... :( Přitom s Pikkem jsem si několikrát psal (hotová 3 hod. akt pro DVK a jeho nový model Všudybylky), ostatně i s tebou a ostatními a za svou osobu mohu říct jen jedno. Já nikdy s nikým neměl žádný problém a většinou mi každý vyšel vstříc. Vždy jsem se nějako dohodnul a respektoval přání autorů. Za příklad Trolejová věž (Mandelinka), která se dostala omylem ven s trainsetem 090-ky a na přání Pikka o nepoužívání v aktivitách toto respektuji, i když se mi model neskutečně líbí a teď do chystané aktivity by sednul jako "prdel na hrnec".:D

Ahoj Zbyňku.
Já vím, že většina z nás má modely od Pikka staženy, ale co noví uživatelé? Vem si, že při nefunkčnosti veřejného donwloadu jsou valstně modely postaveny na vedlejší kolej, protože pokud tvořím aktivity hlavně z období ČSD viz R1125 Gerlach 88/89, i tak musím použít dost lokomotiv se znakem ČD, alespoň s totožným/podobným nátěrem. Např. ČD Uacs. A když se zhroutí základna modelů pro období ČSD, tak si mé aktivity zahraje pár vyvolených a co ostatní, noví příznivci těchto dob, ti budou mít smůlu? To bych v každém případě nerad.

S pozdravem a více zde psát nebudu, počkaám až se ozve a vyjádří Pikku osobně.

Dan

Jacku,souhlasím s tebou, ale řekni co dělat ! Dát Čoudovi Ban je sice hezký,ale ! Stahovat modely ze stránek autorů mu těžko zakážeš, stejně jako jejich úpravu (skinování) a následně jejich vydání na jeho stránkách bez souhlasu autora modelu. To by si to musel hnát přes soud,autor modelu by musel mít daný projekt řádně zaregistrovaný jako jeho dílo a pak by se dali uplatnit autorská práva.Vzpomeň si na dobu,když se tu kdysi řešilo to,že NĚKDO dal k volnému stažení Zbyňkovu trať.A co se stalo - nic.Ten kdo si jí tehdy stáhnul a ROZCHODIL (pamatuju si,že se tu psalo o její neúplnosti), tak si od té doby taky mohl bezproblému stáhnout aktualizace ze Zbyňkova webu.Já bych to spíš viděl-pokud to samozřejmě jde-zaheslovat soubory .ace pro úpravu a ten,kdo by chtěl jakkoliv upravovat-skinovat model,tak by si o toto heslo musel požádat u autora.Ale jak říkám,nevím,jestli toto je technicky možné-v pc nejsem až natolik zkušený.

Zbyněk Šemora napsal:
Moderátor by měl mít žlutou kartu, která by byla jako varování ... Co na to moderátoři?
Zbyňku, moderátor má možnosť udeliť varovanie na dobu určitú alebo aj trvalé. V prípade čoudu bolo použité nie raz - čo myslíš, s akým efektom ? Jeho nemenovaný veľký vzor a učiteľ mal udelené varovanie takisto a nie raz - výsledný efekt bol ten, že nám ( Martensovi a mne ) vypisoval somariny do hodnotenia a zvysoka na to kašlal - až pokiaľ sa neprelial pohár trpezlivosti a vyslúžil si definitívny ban. Potom začal kdekade s ohováračskou kampaňou - napríklad aj tu teba v návštevnej knihe ... proste škoda reči.
Tu pomôže len jedno - dôrazná ignorancia, ale na všetkých frontoch - nie len tu na fóre, kompletne ... Proste nechať ho nech si žije vo svojom PC, vo svojej virtuálnej hyperrealite - nakoniec také skiny, ako robí čouda dokáže kdektorý troška schopný skinár, ale nahradiť modelára Pikkovho formátu alebo zvukára, akým je Jacek nedokáže ani 256 čoudov s 256 jonášmi dohromady aj s ich učiteľom.

nic v zlom ale to vas bavi sa este hadat???? nech si autori oznacuju modely alebo repainty jak chcu a kto si ich chce prepisat nech sa paci

to je moj nazor na tuto temu a bol by som rad keby ste vo vlastnom zaujme skoncili

Pawlik napsal:
Ale zase na rovinu říkám, že není řešení, kvůli jednomu nebo několika magorům zrušit downloady. Je zde 99,9% uživatelů, kteří si práce modelářů váží a nezaslouží si být v roli rukojmích!!!
Tak tímto systémem je rukojmím autor, pak se divte že se na to spousta lidí vykašlala. Opravdu místo toho aby se usměrnil, tak se bude pořád házet špína na autora - proberte se!
Osobně také uvažuju podpořit Pikka v jeho protestu.

dem napsal:
Toto nejde. V tomto je Trainz na vyššej urovni.
No to tak není zrovna pravda, Trainz poslední dobou také zažívá dobu temna.

Vrbam napsal:

Kľudne ... polovica užívateľov fóra má aj tak bloknutú IP, takže smutno nám nebude.

Robo napsal:
Vrbam napsal:

Kľudne ... polovica užívateľov fóra má aj tak bloknutú IP, takže smutno nám nebude.

Njn, aby jsi se hned neprojevil. Další co nahání body.

PS: Jinak pár uživatelů ti brzo poděkuje za zrušení downloadu na 736. Tak se těš. :)

Trainz zaziva dobu temna to ano. A dovod? Presne to iste ako tu. Zbytocne omielate dokola to iste a potom sa zacnu hadat vsetci kvoli nicomu. Pozrite sa na zaciatok a na koniec. Davno sa to malo stupnut.Kam to vedie? Uplne nikam. Ak Vam Caouda vadi za jeho nazor, v poriadku, zamknut vlakno, zabanovat a ideme dalej.

Vrbam napsal:
PS: Jinak pár uživatelů ti brzo poděkuje za zrušení downloadu na 736. Tak se těš. :)

Aká 736 ? Myslíš tú drevorezbu, čo sa mala na ňu podobať ? Máš pravdu, bežný užívateľ by si ju nemal stiahnúť, aby neprišla naňho slabosť. Ale nemuselo to tak byť, stačilo len prijať trocha konštruktívnej kritiky, ale to som sa rovno mohol baviť so stenou.

Vrbam napsal:
Robo napsal:
Vrbam napsal:

Njn, aby jsi se hned neprojevil. Další co nahání body.

A on o ten ingot někdo stojí?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře