3. setkání příznivců MSTS

Hawk napsal:
přidal bych názornou debatu aktivitářů s znázorněním některých fint atd. nejlépe velkoplošně a to samé pak pro stavitele tratí a modeláře budov, vlaků a vůbec vškerých objektů.... z těchto tří praktických diskusí bych vycházel + samo chování msts, kde by byl především zahrnut MSTSbin

Hawku velkoplošně by se daly řešit spíše věci obecné a elementární, tím, že tam bude více skupinek lidí, kteří se zajímají o jiné části MSTS, tak bych to spíš viděl na to, že si prostě ty skupinky sesednou....notebooků tam bude určitě dost....

No asi máš pravdu...možná by v tom byl trochu zmatek....

ale demonstrativně velkoplošně by jsme si mohli zahrát mojí novou aktivitu:-)...nebude moc dlouhá :D ....

Já bych tedy taky napsal, co bych rád vyřešil:

1) stanovení určitých pravidel pro tvorbu aktivit ( pády )
2) dozvědět se, jaké aktivity jsou žádáné resp. jakým směrem se ubírat
3) problém zrychlování MSTS
4) nahlédnout do práce ladičů engů, dozvědět se, na kterých vozidlech se pracuje
5) vidět jak jezdí v MSTS profíci ( Bob57_cz, Zbyněk, ok1dnh ), okoukat nějaké fígle

Pajavlaky napsal:
5) vidět jak jezdí v MSTS profíci ( Bob57_cz, Zbyněk, ok1dnh ), okoukat nějaké fígle
Pokud jsi tam byl posledně, jako že byl, tak víš, že s City Frogem to byla docela psina....

Pajavlaky napsal:
Já bych tedy taky napsal, co bych rád vyřešil:
Asi tě zklamu, jsem zvyklý na "svoje definice kláves" ovládání v PC a na cizím NTB se nebudu učit hledat default klávesy. (Pokud jsi z AB, tak ti to klidně ukážu v reále, pokud se nebojíš díry a nedělá se ti špatně.) :D . Pak budeš :eek: .

Naposled editoval moderátor:
Prosím, prosím. Kde mám teda hledat chybu, viz. moje předcházející příspěvky. :?

Anonymous napsal:
Prosím, prosím. Kde mám teda hledat chybu, viz. moje předcházející příspěvky. :?
Ať hledám, jak hledám, tak v tomhle vlákně se na to neptáš, pokud to Anonymní je Mira...
A pokud správně dedukuji, tak TI šlo o ten problém s 240?
Jestli je to v aktivitě, tak je ještě jedna možnost, že to nastavil autor aktivity tak, že Ti to kontroluje ne Vmax vlakové loko, ale Vmax nejpomalejšího vozidla v consistu nebo to máš nastaveno v propozicích k aktivitě.....

Zkus se podívat ještě do itineráře přes klávesu F11, zda tam autor aktivity něco nepíše.....

Však minule na slezině jsem numerickou klávesnici měl a opět mít budu. Vždyť jsi mne Bobe na Tvém řízení zaučoval. A nebylo špatné. Jenomže já toho moc v MSTS nenajezdím, protože 99% času jsem v editoru, tak se ani mezi profiky zařazovat nemohu. Vlastně poměr ježdění v MSTS je stejný jako když jsem mechanikoval a mám pocit, že jezdím stejně blbě. (hold starého koně učiti) Dojíždím do stanice se 451 a slyším hlasy z historie "pane strojvedoucí, to není pumpa, to je brzda" Profik zastaví na značce na jedno zabrzdění, ale já někdy krátkej....pak odbrzdit a opět zabrzdit. Mirane a ladiči ta 451 je opravdu reál simulátor.

Jinak ke slezině a programu. Pokud by se měli realizovat všechny připomínky, tak bychom museli diskutovat nejméně týden. Proto doufám někdo zkušený program sestaví dle oblastí, kde je největší zájem. Prezentování nových aktivit bych nedělal z časových důvodů, ale spíše bych uvítal výklad tvorby aktivit na názorném příkladu. Hodně lidí ještě neumí využít všechny nástroje, včetně mě. (ale dle zájmu ostatních)
Ohledně MSTS Bin, tam bych to neviděl o dalších požadavcích na Džordže (to by bylo debatování na měsíc), ale spíše výkladu jak je nutné trainset přizpůsobit, aby vše 100% fungovalo pro aktuální MSTS BIN. Ale tohle téma je pouze pro autory vozidel, ladiče a všechny ostatní, kteří mají svolení vozidla šířit. Nikdo jiný nemá práva do chování vozidel zasahovat.
No, nějak to dopadne. Když už nic, alespoň se sejdeme, lépe se poznáme a rozvineme další spolupráci.

2 Zbyněk Šemora> preznetace aktivit, alespoň jedné vybrané by nemusela být špatná...resp. jedné vybrané hodně technické aby autor aktivitu přerušoval a vysvětloval kde co a jak a proč zde něco stojí a zde ne....i když...no:-) ale budu bojovat za aktivitářská práva 8) ...
Každopádně se těším, že se mnoho nového přiučím a snad se budu moci i o něco podělit!
Říkám, cca hoďka prezentace staby tratí v RE, kter by jste se mohl ujmout klidně vy, pak 3/4 hoďka aktivity a hoďka třeba modelování v 3DS maxu...toto vše na velkoplošce a pak individuelní debata v kroužku konkrétních tvůrců...
Co vy všichni na to?

Vasek napsal:
Asi tě zklamu, jsem zvyklý na "svoje definice kláves"......
Jo,tyhlety tvoje definice kláves používám taky. To ovládání je super! :)
Už to mám zase poněkud poupravené, takže nemusím přemýšlet, jestli mám v mašině "zjednodušené" či plné ovládání - je to num4 a num7 pro oba případy a A/D je zrušeno a basta.

Beatlesák napsal:
No jo to video z minula a jinak pro boba57_cz bych dal demo pražského metra. :)
Děkuji - nemusím, toho si užiju denně v práci dost.

Vasek napsal:
Prosím pana Starého o propagaci sleziny na http://www.msts.cz.
Děkuji!
Můžeš to vložit všem zaregistrovaným do SZ. :lol:

No, pánové, já dnes testoval anglický profi simulátor s 3D pohledem a profi stanovištěm lokomotivy. Zlatý MSTS! Vidět to pořádně nebylo, 3D brýle nic moc, měl jsem hodně zúžený pohled. Po deseti minutách jsem nemohl na oči.

Zdravím,
kdyby někdo netrefil 11.listopadu do stanice mladých techniků nebo potřeřeboval poradit s dopravním spojením tak jsem k dispozici na mobilu 736 170 987
Ad: Nevím,jestli budu umět navigovat lidi,co přijedoui autem,ale MHD vás navedu určitě!

Chtěl bych se optat jaký bude program a jak časově. Snad to tu už nevisí. Ptám se jestli se náhodou už něco nenarodilo. :eek:

Back
Nahoře