3. setkání příznivců MSTS

Zbyněk Šemora napsal:
Názor může mít účastník sleziny. Ale od organizátora čekám jasnou odpověď.
Od kolika hodin se účastníci mohou scházet , abychom nestepovali někde celé hodiny na ulici (program je psaný od 12.00) a jestli se bude pokračovat i v neděli.
Zbyňku, my, prípadní účastníci z daleké ciziny zvané západné Slovensko to máme pomerne jednoduché: príchod 10:25 so strelou - k tomu nejaký presun na Julisku, odchod buď strela o 18:40, alebo R375 Panonia o 23:05 alebo R377 Devín o 0:52 ...
Osobne si myslím, že sleziny by nemali byť príliš dlhé, dvojdňové, ale by mali byť častejšie, nech sa dá pružnejšie reagovať na vznikajúce problémy.

Zbyněk Šemora napsal:
Od kolika hodin se účastníci mohou scházet , abychom nestepovali někde celé hodiny na ulici (program je psaný od 12.00) a jestli se bude pokračovat i v neděli.
http://mlasevic.ic.cz/?adata=./admin/akce_registrace.php&id=3
Jasně tam stojí že Učastníci mohou přicházet od 10 hodin.

Naposled editoval moderátor:
Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Zbyňku, my, prípadní účastníci z daleké ciziny zvané západné Slovensko to máme pomerne jednoduché: príchod 10:25 so strelou - k tomu nejaký presun na Julisku, odchod buď strela o 18:40, alebo R375 Panonia o 23:05 alebo R377 Devín o 0:52 ...
Osobne si myslím, že sleziny by nemali byť príliš dlhé, dvojdňové, ale by mali byť častejšie, nech sa dá pružnejšie reagovať na vznikajúce problémy.
Pně souhlasím s Taxym.....

Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

No na řešení problémů jsou častější sleziny určitě vhodnější, ale určitě ne v počtu 41 lidí všeho zaměření či nezaměření.....na toto jsou vhodnější operativnější menší schůzky jenom těch dotyčných....

Martens napsal:
No na řešení problémů jsou častější sleziny určitě vhodnější, ale určitě ne v počtu 41 lidí všeho zaměření či nezaměření.....na toto jsou vhodnější operativnější menší schůzky jenom těch dotyčných....
No šak takéto operatívne minisleziny sa dajú celkom ľahko riešiť - príkladom je opakovaná trojnásobná schôdza z Českej hospody v BA alebo v podobnom obsadení v reštaurácii U Vodníka či v Pizzerii Alviano a naposledy na akciách ako Rendez 2006 a GP Zvolen 2006

Takže z nepřímých odpovědí, vylučovací metodou jsem to pochopil tak, že v sobotu večer se slezina rozpustí a sbohem. Škoda.
Hold změna programu.

Sice nejsem účastníkem sleziny,dívám se na to z venčí,ale dle některých co tady píši,mne to připadá jako kdyby ani na tu slezinu nechtěli přijít.Co je za tak velký problém si v Praze prodloužit pobyt o jeden den. Já kdybych jel na tu slezinu,abyl aktivní modelář,stavitel tratě,tak jsem v Praze dva dny. To víte,ta dráha taky není zadarmo a jezdit do Prahy jen na pár hodin je pro mne příliš drahé.
Takže jako pozorovatele a nezúčastněného sleziny mne to příjde podivné, nebo-li " přišel jsem, viděl jsem, odešel jsem ". Takové sleziny by se měli konat častěji,ale ve dvou dnech, aby se na těch slezinách probralo spousta věci. Ale takhle se každý bude snažit odjed dom co nejdřív, nic se neprobere a zůstaneme tam,kde jsme byli.

Když to teda bude jenom v sobotu v jakých nočních hodinách se předpokládá konec???

Jestli mám schánět nocleh, nebo jet ještě večer vlakem a nebo nejete na "chvílí" vůbec???

Vasek napsal:
Konec v 22:00 ale jistě budou mnozí odcházet už dřív.

Tak mám Václave sto chutí svoji účast na slezině přehodnotit. Nejprve silné řeči o tom jak dokážeš zorganizovat slezinu, jaká tady ještě nebyla. Potom jsi asi týden smolil dohromady "Program sleziny" z něhož se vyklubal cár papíru s nic neříkajícími obecnými body. Takovýhle program mám napsanej za 10 minut jednou rukou. A nakonec jenon na jeden den... Promiň, ale kdyby ses to toho nevrtal, mohla být dvoudenní slezina pořádně zorganizovaná v pravidelném termínu a basta.
S ubytováním zdarma se mi trochu změnily podmínky, ale snad to bude v pořádku. Jinak platit někde 400 - 600 Kč za noc a ráno jet domů se mi nechce. Nejde o peníze jako takové, v tom problém nevidím, ale nevidím účelnost jejich vydání. No a přijet v 10 a v 16 se sebrat a jet domů, protože poslední vlak mi jede v 17:14 z Hlaváku.... To pokládám za naprosto ztracený čas. Je sice pravda, že účast přislíbila spousta lidí, se kterými bych se rád viděl a osobně setkal, ale mám takový dojem, že podobný názor budou mít i někteří jiní, zejména ti co jsou zdaleka.

Miran napsal:
Vasek napsal:
Konec v 22:00 ale jistě budou mnozí odcházet už dřív.

Tak mám Václave sto chutí svoji účast na slezině přehodnotit. Nejprve silné řeči o tom jak dokážeš zorganizovat slezinu, jaká tady ještě nebyla. Potom jsi asi týden smolil dohromady "Program sleziny" z něhož se vyklubal cár papíru s nic neříkajícími obecnými body. Takovýhle program mám napsanej za 10 minut jednou rukou. A nakonec jenon na jeden den... Promiň, ale kdyby ses to toho nevrtal, mohla být dvoudenní slezina pořádně zorganizovaná v pravidelném termínu a basta.
S ubytováním zdarma se mi trochu změnily podmínky, ale snad to bude v pořádku. Jinak platit někde 400 - 600 Kč za noc a ráno jet domů se mi nechce. Nejde o peníze jako takové, v tom problém nevidím, ale nevidím účelnost jejich vydání. No a přijet v 10 a v 16 se sebrat a jet domů, protože poslední vlak mi jede v 17:14 z Hlaváku.... To pokládám za naprosto ztracený čas. Je sice pravda, že účast přislíbila spousta lidí, se kterými bych se rád viděl a osobně setkal, ale mám takový dojem, že podobný názor budou mít i někteří jiní, zejména ti co jsou zdaleka.

Přesně moje slova, líp bych to nenapsal, bohužel!!!!!

Mirane, mluvíš mi z duše. Mě jede poslední vlak z Prahy v sobotu před 15. hodinou. Další až v neděli po 4. ráno. Když to bylo na dva dny, tak se nocleh v Praze vyplatí, ale jít někam spát, abych ráno jel domů?

Takže k tomu jak to zde vypadá - nemá smysl někoho obviňovat že něco dokáže či nedokáže. To nikam nevede.
K těm 2 dnům - na druhé slezině tam byla v neděli cca 1/2 zůčastněných ze soboty. A dá se předpokládat že teď by to bylo podobné.
K ubytování - zde je odkaz http://www.ddmpraha.cz/index.php?cesta_org=content.php&id=53&stanice=klamovka kde je možné zajistit přespání. Pokud by šlo o 1-2 lidi tak se to dá domluvit i soukromně. Takže to shrnu takto jelikož zde v diskosi to vyvolává opět zbytečně nesmyslné reakce - zájem o dvoudení trvání sleziny by u části lidí byl. Taktéž by byl zájem i o nocleh. Zájemce o jedno, druhé či oboje tímto žádám aby mi napsali na můj mejl. Při dosažení určitého počtu lidí (nemusí být nijak vysoký - může z toho být i jen základní činné jádro lidí tvořících pro MSTS) zamluvím sál na oba dny a domluvím i ten nocleh. Pokud se mi ale ozvou pouze 2-3 lidi tak to nemá význam. Zase na druhou stranu aby to netrvalo zbytečně dlouho tak nechávám čas na zveřejnění závěrečného rozhodnutí do konce tohoto týdne. Nejpozději v pondělí bych zveřejnil zda to bude jen jeden nebo dva dny. Čím dříve se mi ozvou zájemci na 2 dny tím dříve padne závěrečné rozhodnutí. Případné noclehy nebudu řešit zde v tomto vláknu ale přímo s konkrétními zájemci.

Miran, Kuba

Pánové trochu nadhledu ve svých vyjádřeních. Je fakt že krátké setkání pro spoutu lidí nemá význam ale proto také Vasek počítal s trváním sleziny do 22 hodin. Na druhou stranu je problém u cestovatelů z daleka pak v tuto hodinu vyrazit na cesty. To ne každému dojde hned napoprvé. A zase začátek v brzkých raních hodinách - kolik lidí by přijelo už ráno? Zatím jste se sjížděli až do zhruba půl jedenácté, někteří i později. A za jednu hodinu se toho veřejně moc neprobere. To je vhodnější využít pro soukromé debaty v menších skupinkách - čili mimo program volná diskuse.
Možnost ubytování je ale řešitelná. Taktéž není problém to protáhnout na dva dny. Je to vše jen o zájmu nás všech se setkat.
A teď ruku na srdce. Na malá setkání se lidi domlouvaj úplně jinak. Vesměs to je při příležitosti konání nějaké zcela jiné akce jako druhotný efekt této akce. A to se sejde vždy jen úzce zaměřený kolektiv a probíraj se jen specifická témata odpovídající daným časovým možnostem. A že někdo nedokáže napsat program hned respektive to co napíše že je možné sesmolit za 10 minut? To je důvod neúčasti? Tomu přece sami nevěříte.

K pokusům o setkání na Slovensku - má smysl se vyjadřovat? Po jednom se lidi rozhádaj proč tam někdo nepřijel a další to podmiňují účastí někoho jiného. Další návrh v zajímavém prostředí samostatného baráku zůstane jen v úrovni návrhu a to jen díky tomu, že navrhovatel neunese některé výpady proti jeho osobě v některých vláknech a svůj návrh zruší.
Co se teda nakonec konalo? Setkání v malých skupinkách při konání jiných akcí. To je ale přece o něčem úplně jiném!

Takže dokážeme se sejít i ve větším počtu a bez zbytečných rozepří?

Nu dobrá je mi teda jedno jak dlouhá slezina bude,klidně ať trvá celý rok,jenže většina lidí stejně určitě na druhý den nepřijde,takže se mi to zdá zbytečné.A program ? Nevim,co se vám na něm nelíbí.
Domluvil jsem

Vasek napsal:
Nu dobrá je mi teda jedno jak dlouhá slezina bude,klidně ať trvá celý rok,jenže většina lidí stejně určitě na druhý den nepřijde,takže se mi to zdá zbytečné.A program ? Nevim,co se vám na něm nelíbí.
Domluvil jsem
Není tam krom nicneříkajících obecných nadpisů žádný časový harmonogram ( alespoň přibližný ).
Kolik času ukrojí jen ten samotný oběd - 2hodiny určitě.
Co pak zbude v jediném dni na samotnou práci ? Každé téma by vydalo minimálně na jeden půlden.

bob57_cz napsal:
Vasek napsal:
Domluvil jsem
Není tam krom nicneříkajících obecných nadpisů žádný časový harmonogram ( alespoň přibližný ).
Co pak zbude v jediném dni na samotnou práci ? Každé téma by vydalo minimálně na jeden půlden.
Na minulých slezinách taky nebyl časový harmonogram....

bob57_cz napsal:
Vasek napsal:
Domluvil jsem

Bobe na poslední slezině jsi byl a sám jsi zažil, že program vzal záhy za své......taktéž jsi zažil i oběd čili Tvůj odhad je docela správný (no být to tam mohlo) .... totéž bylo i na první slezině, kde diskuse k trainsetu zabrala celé odpoledne a na další body už jaksi nezbyl čas ..... takže ani nyní se nepředpokládá, že pokud se napíše Modelování od 14:00, tak ve 13:59 se tomu utne tipec a vrhneme se na další téma

Proto tam nejsou žádné časy, je to jenom rámcové ...

Spíš Vašek předpokládal, že modeláři se vrhnou k sobě, aktivitáři taktéž, a řešilo by se to po skupinkách......

K tomu obědu - se dvěma hodinami nesouhlasím. Souhlasil bych tak s jednou hodinou. Od 13 jsme už byli totiž na baráku. Takže sem nepište takové nesmysly. Oba (bob57_cz, Martens) jste tam byli na obou slezinách. Něco jiného je kdy jsme se začali rozumně bavit.

Pokud bych byl nezůčastněný pozorovatel tak bych ze zde uvedených příspěvků získal následující dojem - začátek po 14.00, konec před 16.00 a to opravdu nemá pro více jak polovinu přihlášených význam do Prahy jezdit. V tom by měl Miran pravdu. Ale i on sám už byl účastníkem takže ví jak to probíhalo a do kdy jsme tam seděli.
Takže abych to uvedl na pravou míru - já budu v baráku už okolo 9.00 a jak se dostavěj další lidi tak se začnou vytvářet skupinky debatující mezi sebou na konkrétní témata pro ně zajímavá. Mnohdy je to pro těch několik lidí produktivnější neboť nejsou zbytečné odbočky a rozmělňování tématu příliš velkým počtem lidí. Debata ve velkém kolektivu je pak určena na odpoledne, případně večer. Je to odvislé od toho kdy začnou někteří prchat směrem k domovu. A tam je také průběh mnohem hůře uřiditelný jakýmkoliv programem. To už ukázaly minulé sleziny. Také v tom nevidím žádný smysl utnout jedno téma v půlce a u jiného tématu pak bude možná i volný čas neboť to proběhne rychleji.

A mám ještě jednu věc na bob57_cz - vzhledem k tvým námitkám k programu jsi se tímto "dobrovolně" přihlásil na tvorbu programu pro další slezinu. Budeš mít alespoň příležitost předvést jak by to mělo být podle tebe. A uvidíme jak to zvládneš ukormidlovat.

Ppoollll: no až je možnosť primeraného ubytovania, je výhodnejšie, ak tam zostanem aj na nedelu ... tá strela odchádza potvorsky skoro a tak by som si nemohol dať s Miranom kofolu s postrkom :wink:
Teda až sa nájde predmet jednania na dva dni, zostávam aj na nedelu ... tých 250 za nocľah ma nezabije, cestu platím rovnako.

Keďže som v programe nevidel pokračovanie v nedeľu, tak som sa do toho moc nehrnul. Samozrejme keď sa už dotrepeme do Prahy, tak by som ostal aj na nedeľu. Takže máme sa niekde hlásiť ako záujemci o ubytovanie?

Back
Nahoře