Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
RE: error kolaje

Bender napsal:
Ahojte.Ked stavam trat tak niekde pri vybere trati mi pise error a uz ma to otravuje.PLS help.
Bender,nemůžeš prosím Tě Tvůj dotaz nějak upřesnit??
Co kde a jak, na jakým globálu stavíš, co Ti to vyhazuje za chybu a pod??
To jako bych se zeptal "něco mě bolí-nevíte čím to bude?

Domino napsal:
Prosím vás jak se staví tratě v MSTS?
Je to docela nudné. Kladeš kolej ke koleji, stromeček ke stromečku, domeček k domečku, kopeček ke kopečku, .... a týdny a týdny furt takto dokola. A při dostatečné trpělivosti z toho za půl roku něco vyleze. :D
Otázka je neskutečně obecná, je to jako kdyby ses zeptal "jak se staví panelák?" Zajímá tě územní plán, kopání základů, izolace střechy či detailní řešení rozvodu vody?

Domino napsal:
Prosím vás jak se staví tratě v MSTS?
Nejlepší způsob, jak to zjistit je, že si otevřeš Editor a budeš to zkoušet. Tímto způsobem se to učil skoro každý. Kdyby ses chtěl zeptat na něco konkrétního, napiš mi třeba SZ.

Zdravím! Prosím vás, dělal jsem krajinu na trati a když jsem se po několika dnech po trati projel, našel jsem místo, kde jsem omylem úplně zvoral terén. Zálohu mám ale netuším, jak najdu ten správný soubor? Platí u Tiles něco podobnýho jako ve World se čtvercema? Dá se najít raw soubor konkrétního místa? Díky

Nejrychlejší způsob je tento. Najeď si v editoru do příslušného čtverce, pohni terénem, ulož a pak například v totalcmd si v adresáři Tiles seřaď soubory podle data. A ty co budou první, jsou, které hledáš. Každý čtverec má 4 soubory, tak tyto si přepiš ze zálohy. Jinak pokud znáš w souřadnice, tak si dej editor generování světa a jak jedeš myší po vygenerovaných čtvercích, tak v dolní liště se Ti zobrazují jak hodnoty w tak hodnoty Tiles pro každý čtverec.

Zbyněk Šemora napsal:
Nejrychlejší způsob je tento. Najeď si v editoru do příslušného čtverce, pohni terénem, ulož a pak například v totalcmd si v adresáři Tiles seřaď soubory podle data. A ty co budou první, jsou, které hledáš. Každý čtverec má 4 soubory, tak tyto si přepiš ze zálohy. Jinak pokud znáš w souřadnice, tak si dej editor generování světa a jak jedeš myší po vygenerovaných čtvercích, tak v dolní liště se Ti zobrazují jak hodnoty w tak hodnoty Tiles pro každý čtverec.
Zbyňku jen bych doplnil (z vlastní zkušenosti), ve čverci kde se se zneprůhlednůje terén (tunel,podchod), tam je ještě jeden soubor a to _f.
Pokud (jak mě se zdálo,že je tam navíc), se nepřesune, tak se čtverec totálně zbourá.

Miky, tak to jsi mne poučil. Hledal jsem u sebe a opravdu našel, ale také jsem našel řetězec, kde nebyl soubor "y"
Asi platí obecně vše co je pod stejným číslem.

Stavba tratě

Dobrá den,

Chci se stavět do smyšlené tratě v MSTS, ale nevím co znamenají všechny ty tlačitka v Editoru.Mohl by mi někdo stručně popsat co znamenají všechny tlačítka v editoru?Mám totiž Editor&Tools v Angličtině a nerozumím tomu.

Děkuji za odpověď
Daniel

RE: Stavba tratě

Daniellino napsal:
Dobrá den,

Chci se stavět do smyšlené tratě v MSTS, ale nevím co znamenají všechny ty tlačitka v Editoru.Mohl by mi někdo stručně popsat co znamenají všechny tlačítka v editoru?Mám totiž Editor&Tools v Angličtině a nerozumím tomu.

Děkuji za odpověď
Daniel
Vítám Tě mezi námi a vidím,že jsi si nabral velké sousto.
V první řadě si nainstaluj češtinu,máš snad BIN??
V druhé řadě se se simulátorem seznam a přečti si toto forum,je toho tady popsáno dost a dost. Potom zjisti jestli ti to chtění vydrží a až si budeš jistej,tak se ozvy a třeba já osobně Ti na ICQ pomůžu. Nebyl bys poslední. Ale radama jsem strávil už hodně času a potom jsem zjistil,že dotyčný se od té doby ani nepřihlásil,natož,že by stavěl.
Mirek

Když zapnu bin a proklikám se až k výběrové složce tak mi to napíše, že mám na PC novou aktualizaci a na češtinu se mě to vůbec nezeptá.

Nezapomněl jsi nainstalovat update msts na verzi 1.4, která je k tomu nutná? Dále jsem ti posílal odkaz na český překlad do msts včetně editoru, ten jsi nezkoušel?

A) Proč se vzájemně citujete, když si píšete hned za sebou? Pak zase budeme fňukat, jak se ve fóru špatně hledá.
B) Co myslíš pojmem "zapnu Bin"? Volbu českého prostředí jsi měl zatrhnout při instalaci Binu. Pokud máš Bin již nainstalovaný, pochopitelně se k této volbě vůbec nedostaneš, protože Ti instalačka nahlásí, že máš Bin již nainstalovaný.
C) Takže teď Ti zbývá buď reinstal MSTS Bin nebo stažení češtiny od Martense a její instalace.

spýta. Pri inštalácií Binu zaklikni " používam české prostředí " ... a potom by som mal mať čestinu aj na editore.

To Pavlík a Candy: podle toho co Daniellino napsal už Bin má, ale při instalaci právě nezatrhl české prostředí ...

Honza: prepáč zato citovanie neukázalo mi príspevky vyžšie... bol tam iba Danielliho príspevok.

Cafte..mám jednu otázočku.Začal som stavať svoju trať (fikcia).Postavených mám cca 10Km.Otázka znie prečo v základnej zložke mojej trate chýba položka tsection.dat? Alebo na čo slúži táto položka? V defaultných tratiach sa nachádza.Dakujem.

Tsection.dat je soubor, který se ti vytvoří po té co položíš dynamickou kolej. Tento soubor obsahuje data k této dynamické koleji - délka + poloměry ty totiž nejsou obsaženy v tsection.dat v global. Podle zápisů se tvoří ona linka nad kolejí!!! Pro každou trať je jedinečný. Nelze kopírovat z jiných tratí!!!

Back
Nahoře