Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
No a mohl by teda někdo ukázat screen toho původního problému? Já totiž stále nevím, o čem je tu řeč. Dal jsem nějaké screeny, ale to to prý není.

Hynďo, obrázek jim nepomůže, oni to stejně nechápou. :D Jo kdyby si zkusili postavit nějakou trať s ostrými zářezy, tak by pochopili. Viz zbytečná diskuze zpět, co vznikla za dobu, než jsem se vrátil z Ostravy z fidlací zkoušky na novoroční koncert. Nestačím zírat :D Vygenerovaný terén nebo uplácaný. Je to to samé, modrý čtverec je modrý čtverec a MSTS nerozeznává, chová se k obojímu stejně.
Ale když už je řeč o přesnosti generovaného terénu, tak jsem si všiml u 310, že přesně kopíruje mapu v MSTS editoru světa. Tak si přisadím, já mám právě z tohoto důvodu kratší úsek o několik kilometrů mezi Břeclaví a Brnem jen proto, že jsem věřil této GPS mapě. A když jsem jí přestal věřit, tak jsem v České Třebové asi o 8 km výš. Pokud chcete stavět kilometricky přesně, není nad to si kopečky plácat sám.

Hynďa napsal:

No, tak si na ten vrcholek vpravo najedu šipkou, přepnu si F9, nenechám se zmást tím, že v tu chvíli ten zával zmizí a snížím ten bod dolů.
Je to přesně to samé, co jsem popisoval o pár příspěvků zpět.

mikulda napsal:
No, tak si na ten vrcholek vpravo najedu šipkou, přepnu si F9, nenechám se zmást tím, že v tu chvíli ten zával zmizí a snížím ten bod dolů.
Je to přesně to samé, co jsem popisoval o pár příspěvků zpět.
...uložím a při dalším načtení ho tam mám zpět.

Hynďa napsal:
Jo, to už funguje. Reagoval jsem na mikuldovu metodu.
Hyňďo, Tobě už se zával nevrací ? Tak to se rád přiučím. Ale někde na slezině. Z této debaty mám pocit, že se každý bavíme každý o něčem jiném, jen my dva řešíme totéž :D.

Tak to jsem tenkrát chyběl ve škole, když se to probíralo. To je u mě normální. Kde je ta volba "vždy vybraný" ? Já toho ještě nevím. :D A co jsem se s těmi skupinami bodů, které mi vyskakovaly zpět natrápil. Takových míst mám v trati ne desítky, ale už snad stovky.

Zbyněk Šemora napsal:
Tak to jsem tenkrát chyběl ve škole, když se to probíralo. To je u mě normální. Kde je ta volba "vždy vybraný" ? Já toho ještě nevím. :D A co jsem se s těmi skupinami bodů, které mi vyskakovaly zpět natrápil. Takových míst mám v trati ne desítky, ale už snad stovky.
Připojuji se k Tobě a také děkuji za vysvětlení
Mirek

Tom Kanka napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... Kde je ta volba "vždy vybraný" ? ...

Pravé tlačítko myši při vybraném módu na úpravu terénu.;)

Díky moc. teď jsem to vyzkoušel na jednom rozpracovaném zářezu a jinde na zavalené silnici a fakt to funguje.

A když už jsme v tom školení, k čemu je volba "vždy nevybraný" a "nikdy nevybraný" ?

Včera po náročnější neděli mi zachutnala jedna lahvinka dobrého vínka :eek: Tak jsem vůbec nechápal, o čem jste tady s Mikuldou dělali školení. Na druhou stranu jsem vůbec neměl problém jak někdy s nespavostí a jak kdysi napsal klasik a "usnul zdravým spánkem opilce" :twisted:.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
.... Tohle je problém modrých hranic čtverců. ...

Tak mě Pán Bůh potrestal!:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.sdilej.eu/pics/0e0615c122cd514a5410314406661a19.jpg[/URL]

Půl roku byla tahle odbočka v pořádku! Dá se říci, že minimálně měsíc jsem při každém otevření editoru tudy prošel, a terén byl jak měl! Dnes otevřu editor, a přestože jsem dělal ve zcela jiném čtverci, mám tohle!!!!
Zbyňku, nemáš v tom prsty?! :D

PS: Takže 310 v Bruntálu už raději otvírat nebudu! :D:D:D

To budou jen utopené koleje v terénu po zarovnání terénu podle koleje vlevo. Opět budu tvrdit, že tohle se dá řešit jen modelem náspu pod kolejí vlevo a terén se zarovná podle koleje vpravo. Ale nedivil bych se, kdyby Mikulda přišel s nějakou fintou, kterou neznám, jak čtverečky pro tvarování terénu ještě víc zjemnit, aby tohle šlo zvládnout i bez modelu náspu.

Pokud v tom stavitel nemá prsty, tak to mohlo vzniknout přepsáním starou zálohou terénu.

Ale nějaká černá ruka o víkendu řádila. V pátek jsem v práci ve volných chvilkách pracoval v editoru, pak si nahrál změny v trati na doma. V pondělí jsem změny v adresáři trati z domova přinesl do práce, spustím editor a při načítání BUM. "Nelze načíst nějaký důležitý soubor z Global/Textures" Tak otevřu Global, kam jsem už alespoň rok nelezl a chybějící ace tam opravdu není. Tak porovnám s Global, který mám v instalačce a tam jsem zjistil, že mi vlastně chybí ještě jeden ace.
Normálně mi přes víkend za mé nepřítomnosti někdo vykradl dva soubory z Global. A nedělal jsem žádné reinstalace v počítači ani aktualizace, kromě automatických pro Windows.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale nedivil bych se, kdyby Mikulda přišel s nějakou fintou, kterou neznám, jak čtverečky pro tvarování terénu ještě víc zjemnit, aby tohle šlo zvládnout i bez modelu náspu.
S metodou "vždy vybraný" přišel Karlos, to jemu se musíme klanět :D

Zbyněk Šemora napsal:
... Pokud v tom stavitel nemá prsty, tak to mohlo vzniknout přepsáním starou zálohou terénu. ...

To je právě ta záhada, že jsem nic nezarovnával, dělám o několik čtverců jinde, a nic jsem nepřepisoval. :)
Ale o nic nejde, za 1. - po zarovnání je opět vše v pořádku, za 2. - obě větve přijdou ještě podnáspovat a za 3. - terén v těchto místech stejně budu ještě dodělávat. ;)

Back
Nahoře