Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
E499_2002 napsal:
Tož jdu vygenerovat trať.
Je sice apríl, ale měl bych přesto k tomuto jednu poznámku nebo doporučení: Nebylo by lepší prvně dokončit postupně všechny své rozdělané projekty (TPZD, PUDr), a pak teprve rozpracovávat další trať?

Naposled editoval moderátor:
Já také dnes generoval trať :) Respektive mě chyběl jeden čtverec před Moravským Pískem :)
Dnes je Apríl ? A já udělal tolik práce a není to apríl.

Zdravím Jiří,
jo jo, ta PUDr už hnije ve šupleti jako prase... Chudák George. Ale taky na ni dojde řada. Je to můj vroubek, který vůči němu mám. Z Technoplastu - Závodní dráha jsem udělal Technol Dukla - ZD. Takže se bude jednat o stejnou trať. Jen jsem ji postavil na novém Globalu. Předtím to měla být chemička na granule, ze kterých se pak vytvářely umělohmotné výtobky. Teď to bude chemička na minerální oleje a maziva. Detaily víš - viz minulé maily.

Nevim v jaké stavu - přesněji jaká verze GLOBAL je umístěna na Mikuldově odkazu.
Já jsem po pádu hlavního MSTS PC zde na I-netovém PC provizorně instaloval MSTS a byl jsem nucen stahovat celý GLOBAL X-Track z jeho (asi) domovských stránek. A vzal jsem to od "podlahy": základ + všechny další verze 3.10 počínaje a 3.20 konče včetně silnic NEW ROADS a tramvajových kolejí. To vše je stále platný a uznávaný mezinárodní základ kolejí a silnic, které nerozhodí ani Novozélanďana ani občana Burundi-Urundi.
Ty přílepky (update) výrazně rozšiřují nabídku kolejí a silnic v takové míře, že kdo chce může stavět bez Dyntrack.
Zadrhel je v tom, že se někdo na přelomu let 2004-2005 "vrtal" v silnicích a tak na různých místech i světových serveru kolují vedle původních i editované silniční úseky, které ale mají upravenou výšku (jsou výš). Da se to vyhodnocovat podle data stáří souboru *.s
Příklad:
Stavitel AB postaví trať a uživatel CD najde vše v pořádku, pouze na silničních přejezdech zjistí že temena kolnic ma schovaná pod vozovkou. Stavitel AB má v SHAPES původní silniční úseky, kdežto uživatel má tu novější verzi (s editovanou výškou) a proto se mu všechny tyto silnice zobrazují o cca 30 cm výš než jak zamýšlel Stavitel
Druhý menší problém je u sady oblouků s poloměrem od 35m do 65m kde autor objektů otočil texturu temen kolejnic o 90 stupň s ohledem k použití na ostatních kolejových dílech. Pokud je použita klasická jednoduchá textura je to snesitelné - projeví se jako matnější mené ojetá kolej.... Ale při texturách pro žlábkové kolejnice to udělá podivné štráfované koleje.
Jiný problém jsem nezjistil.

Já přišel ještě na další problém a to, že nějaká kolej (tuším 1.4 m - nepamatuju si to už přesně) má ve starších verzích nepatrně odlišný název oproti novým verzím. Problém se silnicemi jiné výšky a kolejí s opačnou texturou se dá řešit tak, že si do tratě dáme "vhodnější" modely a přepíšeme potřebné směrování v souborech W v adresáři World. U silnic to pak mnohdy vyřeší i modely "přejezdníku"
PS: Vidím, že už jsem za uplynulých 5.5 roku na tomto Fóru vyplodil právě 1500 příspěvků (keců), takže je třeba se odmlčet.

Jiříku - bylo by škoda kdyby jsi se odmlčel. Tvoje postřehy jsou cenné, podnětné a konstruktivní.

Co se týká silnic, držím se těch původních a mám pokoj.

Co se týká přepisování obsahů souborů WORLD - to je moje hrůza a noční děs. Ručně editovat tyto klíčové soubory MSTS ! ! ! Hrátky dětí se sirkami u sudu s dynamitem se mi proti tomu zdají jako neškodné legrácky ......

Jo kdyby se našel nějaký šikovný "kocour" co má rád lazaně, nebo nějaký rychlý "stihač" mig a vyrobil + publikoval malý editorek na tyto soubory, ktery by idiotům mého ražení nedovolil tam natropit nějakou škodu nebo nepravost - to by byla jiná kava (kafe) .....

Občas přemýšlím zda-li by nebylo lepší, kdybych ty s-soubory zmíněných oblouků otevřel a udělal v nich odkaz na jinou texturu. Jenže pokud bych tuto úpravu "neprotlačil" jako daší upgrade X-Tracku na mezinárodní úroveň, potom by problémy nastaly nejen na Nové Zélandu ale také občanům Burundi-Urundi a to jsem potom tam, kde jsem nikdy nechtěl být ....... :-(

Na ty 35 a 65 je jednoduchá rada. Vzít Dynatrax a vytvořit nové modely kolejí. Tak si předělávám koleje pro DB track. Což je ironie. To, že je Apríl je výstižné. Ve středu jsem zrovna převáděl koleje a dostal jsem se k A1tpnt1mstrt. Povedlo se pravda, ale nějak sem si neuvědomil že to není animovanej objekt což u výhybek vada dosti podstatná. Ano správně následoval pád databáze na což jsem, ale přišel až v pátek večer. ( openrail fungoval a track wiever neukazoval chybu). No anabáze vyhodit návěstidla, postupně statické objekty, až jsem se dostal k oněm pnt. Pak mi to bylo jasné co a jak. A závěr když už jsem to dal do provozuschopného stavu dneska ráno v 5 na noční tak mi na oplátku slítl lapťop. Tak že oprava a vše je v pr...ášku. A zálohy na C disku, o který jsem komplet přišel. Včetně převodníku na DB track. Ještě, že MSTS se vším potřebným bylo na Ečku. Tak teď se jen usmívám a lítám po netu a naháním vše potřebné. A mám radost, že to relativně dopadlo. Jen týden práce je v trapu proto nebojme se ono to tu a tam uklepnutí je taky někdy k pobavení. Ale jede se dál přátelé :D .

ahoj mám dotaz,když položím A1t6000r0_5d a mám to zvednuté o 0.750 v editoru,tak mi to hra přelouská tak že tam je ještě prudší stoupání,jak je to možné
a dělá to jen tato 6000 na půl stupen.Půl stupně v MSTS je docela problém sehnat.Bud si ho složím z 500r0_25d 2* nebo 6000r0_5d.Při hře na té A1t6000r0_5d je větší stoupání,přitom celé stoupání je 0.750.Jak je vůbec toto možné,že to takhle habruje.Když stoupání je stejné.Lukáš

Zdravím mám dotaz jestli by mě mohl zde někdo polopatě vysvětlit, jak se vymění klasické koleje za ty s ozubnicí je to jen určity úsek tratě.

Už jsem ho našel... děkuji moc

Prosím, mohl by mi někdo poradit, stavím trať a najednou mi nejde otevřít v editoru tratí, napíše to nejprve chyba při nahrávání databáze tratě a potom načtení databáze silnic selhalo a pak to spadne. Neví někdo co s tím…?

Bechyně napsal:
Prosím, mohl by mi někdo poradit, stavím trať a najednou mi nejde otevřít v editoru tratí, napíše to nejprve chyba při nahrávání databáze tratě a potom načtení databáze silnic selhalo a pak to spadne. Neví někdo co s tím…?
Ví. Kolik toho máš postaveného?
Jestli to stojí za to,to opravovat.
Mirek

Back
Nahoře