Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím,
po delší době jsem si otevřel editor tratí s tím, že položím zase nějaký ten kilometr tratě, ale začaly se dít věci ... :mad:

1. Po zadání čísla čtverce a kliknutí na volbu "Skok", se objevila mi dosud neznámá hláška ...

863ee7de4adc904329fe83368e210199.jpg

2. Na místo prací jsem se tedy "proklikal" skokem přes pozici jinou, ale na onom pracovním místě jsem objevil krajinu v podobě, která je staviteli obecně nazývána krajinou po atomovém výbuchu ...

06c4a549991a5acc2923682d424e9193.jpg

3. Ovšem při jízdě s simulátoru je vše v pořádku ...

2b407d82fe54eaf75261de792a898ecb.jpg

Ví se tedy co s tím ? :rolleyes:

Ten editor tratí byl otevřen poprvé po instalaci Win7, takže asi pomalu začnu hledat instalačku s Win XP, za jehož "vlády" v mém PC se nikdy nic takového nestalo.

David

Naposled editoval moderátor:
Ale ano, Davide.
To je normální jev. Zkrátka nesmíš skákat z hustě zastavěných do hustě zastavěných oblastí. Na to nemá vliv XP nebo 7. Já z toho důvodu jsem si udělal vstupní bod editoru někde na širé trati, kde jsou holé louky. Pak mohu skočit kamkoli. Když jsem měl vstup v Praze a skočil do ČT, tak jsem viděl to co ty na obrázku. Šlo to obejít tak, že jsem napřed skočil z Prahy někam na venkov a pak teprve do ČT. :)

U mě se to taky stává často :D
Přesně jak píše Zbyněk, je třeba "skočit" někam na venkov a pak teprve do toho hustě zastavěného města dojet s kamerou pěkně pomalu v editoru.
Kdybys měl ale hodně zastavěnou oblast, může se Ti stát, že i když se do toho daného města budeš přibližovat pomalu bez skoků, stejně se Ti ta chybová hláška objeví.....v tom případě často pomůže zkusit se tam zákeřně přiblížit z opačné strany :oops:
To jsem třeba hodně využíval v Praze, když jsem potřeboval něco upravit u Balabenky, tak od Masaryčky jsem se tam nedostal, to se na mě sesypala sprcha chybových hlášek, ale od Libně jsem se tam dostal bez problémů.

Zdravím, neví někdo náhodou co by mohlo způsobovat extrémní zasekávání editoru tratě? Do včerejška byla vše v pořádku a plynulé... -_- :(

Burky napsal:
Zvukový sloup????
Hmm.. To pravděpodobně ne, včera jsem s žádným nepracoval... Poslední věc, kterou jsem udělal byla, že jsem nakopíroval náspy na část úseku z novější verze tratě ( world ), ale šlapalo to bez problému... Tož já neviem hoši :D

Tequilla020 napsal:
Burky napsal:
Zvukový sloup????
Hmm.. To pravděpodobně ne, včera jsem s žádným nepracoval... Poslední věc, kterou jsem udělal byla, že jsem nakopíroval náspy na část úseku z novější verze tratě ( world ), ale šlapalo to bez problému... Tož já neviem hoši :D
Já jsem debil :D :D :D Už to šlape Díky :3

Dnes ma napadlo či by sa nasledovným spôsobom nedali odstrániť problémy na priecestiach, kde sa závory zapichujú do áut a autá zachádzajú moc ku koľaji: Na problematických priecestiach by sa vedľa traťovej koľaje položil kúsok neviditeľnej koľaje a tým by sa mohla hranica zastavovania áut posunúť na rozumnú úroveň. Čo vy na to, je to možné?

Stojí to za vyzkoušení. Otázkou je, jak bude reagovat auto, které se dostane za první neviditelnou kolej a v tom se spustí závory tý normální koleje.

A co místo koleje "vedle" použít na úsek přejezdu trojkolejný u jednokolejky, resp. čtyřkolejný úsek u dvoukolejky a ten přepsat ve world?

Auto by malo reagovať normálne, tj opustiť prejazd, podľa mňa je to podobná situácia ako na dvojkoľajnej ( viac koľajnej ) trati.

nebulus napsal:
Dnes ma napadlo či by sa nasledovným spôsobom nedali odstrániť problémy na priecestiach, kde sa závory zapichujú do áut a autá zachádzajú moc ku koľaji: Na problematických priecestiach by sa vedľa traťovej koľaje položil kúsok neviditeľnej koľaje a tým by sa mohla hranica zastavovania áut posunúť na rozumnú úroveň. Čo vy na to, je to možné?

Možné to je, ale je to zbytečně složité.
Stačí otevřít soubor RDB, najít v něm příslušný přejezd a přepsat první číslo v řádku TrItemSData na číslo trochu menší (nutno vyzkoušet).

http://msts.steam4me.net/tutorials/carspawner.html

Páni stavitelia, je možné nejako jednoducho zmeniť traťovú rýchlosť v nejakom úseku pre už spravenú trať? Napr. na trati je postavený rýchlostník ukazujúci rýchlosť 60 km/h ale TM ukazuje ešte pár km 40 km/h. Chcel by som to skorigovať ale s editorom tratí zatiaľ e-e ... ;(

bez změny v editoru to nepůjde, a navíc jestli je to v obvodu stanice kde je ta 40 daná návěstidlem tak musíš nejdřív zrušit tu 40 z návěstidla aby se chytl rychlostník.

Myslel som si to... Je to konkrétne na 321, kde pri výjazde z Košíc smer Čierna n/T je už rýchlostník 60 km/h ale TM udáva tú 40 km/h a teda bez prekročenia rýchlosti nemám šancu dodržať cestovný poriadok. Navyše niektoré lokomotívy pri prekročení rýchlosti reagujú rýchlobrzdou :) Nie je problém to v mašine upraviť ale nie je to ono. Dík.

Dobrý den přeji,
prosím pěkně, může mi někdo poslat nějaký poslední pracovní Global BP, který fachá s Binem? Omylem jsem si jej opět smazal. Díky novému fóru nejsem schopen dohledat link ke stažení. :confused:

Děkuji pěkně.

Back
Nahoře