Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
Ja zase som sa učil pokus omyl a hladaním na internete aj prva verzia trate bola stavana bez vydeji a len s google earth ked ešte v tej dobe neboli ani kvalitne snímky a tpp zo stranky vlaky.net a stavba prebiehala podstate pokus omyl az na koniec som sa dostal ku kvalitným videam tak som zistil ze všetko prerabat by nemalo zmysel tak som začal staviat trat od znova a ta sučastna verzia aj tak bola niekolko krat rekonštruovaná z dovodu zlych sklonov a napojeni kolaji. Ešte v súčastnosti sa sem tam dajaka chyba najde napríklad pred Slancom kde som to nechtiac vynechal ale v najblyzšej dobe sa bude menít cely zvršok takže tie skoky zmyznu a tak isto aj zatacky dost mam aj ostre takze na tom useku to sa da doporiadku. Proste v tejto brandži sa proste neda pytat kazdu hlupost proste ostava len hladat a hladat študovat a experimentovat a mat strasne obrovsku trpezlivost a ked nie tak si zajistit pancierový počitač aby prípade nečoho vydržal pad z osmeho poschodia :D O tom všetko je. Ako dobre vazny problem tak sa spytam to je v pohode ale učit klast kolaje a objekty to musi sa kazdy proste naučit a najst si sposob ktorý mu vyhovuje.

Ale neviem v čom robím chybu lebo mi pred každým návestidlom píše že je nefunkčné :/ neviem v čom robím chybu (je to aj v sekcii nef. navestidla a žiadna iná sekcia tam nie je)

Tak vyrieš to tak skopiruj si obsah inej trate do svojej aj s refom aj s sigcfg a sigcr a najdeš ich v sektcii tratový objekt a pozor kazde navestidlo treba nalinkovat spravne aby ti potom spustilo simulator.

Bez linkování fungují snad všechna návěstidla. Vždy je tam volba nějaké barvy bez linku. Byla by pak škoda, kdyby člověk pokročil a nebyla jiná volba než vjíždět do stanic jen na dvě světla bez možnosti dát na přímý směr jednu barvu. Linkování návěstidlel musí zvládnout i ten nejnechápavější stavitel tratí.

To jsem si myslel do okamžiku, kdy jsem začal dělat prvorepublikovou Zlatohorku. Zapomeneš nalinkovat jediné návěstidlo a trať nefunguje.
Samo, že jsem tím nemyslel "nelinkovat", ale jen upozornit na to, že existují z pohledu stavitele sady, ze kterými se příjemněji pracuje.

Ja neviem ako použivam aj voľby bez linku ale ak treba tak linkujem zalezi od typu kolajište. Najlepšie sa stavaju lokalky kde je s rychlostníkom obmedzena rýchlost na 40 cez vyhybky ako v Humennom tam linkovat netreba nič len zaškrtnut volbu volno bez linku.

Správně. Jediné návěstidlo, které dělá problémy jsou návěstidla pro posun. Jakmile se nic nezatrhne, tak nejde spustit ani hra, ani editor aktivit. Například oddíl autobloku, tam se většinou nic nezatrhává, kromě předvěsti před dopravnou. Možná by zlobil samostatný indikátor směru. Ale ten by nikdo neosazoval, kdyby jej nenalinkoval. Kdysi jsem na něj zapomněl a myslím že byl také příčinou poruchy. Ale o ničem jiném nevím.

Ja to riešim tak ze davam atrapy a pri vlečkach alebo nakladných kolajach zasktrtavam posun bez linku. A atrapy preto aby som nemusel ist celu stanicu 30 km za hodinu. A autoblok to je pravda akurat ma nenapadlo a pri predzvestiach pokial je to oddiel.

Zdravím vospolok ! Chcem sa spýtať na číselnú položku "Alternative texture" v sd súbore modelov. Ide o to že moje vedomosti siahajú len k tomu, že pokiaľ tam je 0 tak model variantné textúry nemá a v noci je tmavý, pri zápise 1 má len zimné textúry, pri 257 zimné a nočné. To je všetko čo za tie roky viem...chcem sa ale spýtať aký zápis treba napr. na vegetáciu ktorá má aj jesenné textúry prípadne či existujú aj ďalšie varianty. Vďaka.

Back
Nahoře