Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
bob57_cz napsal:
Tak toto kolejivo jsem už viděl někde mezi alternativami XYZM-tracks. Jen to pohledat....

Bobe,je to přesně dual tracks a měl by být součástí xtrack.Označuje se D1t a něco .s a ještě N1t a něco.s jako použití je perfektní takhle na ten Jindřichův Hradec nebo tam kde je jak klasický rozchod tak i úzkorozchodná trať spolu v jednom.Jen si nejsem jist jetli to bude spolupracovat dobře s xtrack kolejivem,myslím tím jestli třeba se bude moci dát A1t250mConcreate.s a k tomu D1t150mStrt.s .Lukáš

KimiR napsal:
Bobe,je to přesně dual tracks a měl by být součástí xtrack.Označuje se D1t a něco .s a ještě N1t a něco.s jako použití je perfektní takhle na ten Jindřichův Hradec nebo tam kde je jak klasický rozchod tak i úzkorozchodná trať spolu v jednom.Jen si nejsem jist jetli to bude spolupracovat dobře s xtrack kolejivem,myslím tím jestli třeba se bude moci dát A1t250mConcreate.s a k tomu D1t150mStrt.s .Lukáš
Jo, to bude ono, jen mi není jasné, jak je to s definicí osy koleje, aby příslušné vozidlo bylo posazeno na odpovídající dilataci.

bob57_cz napsal:
KimiR napsal:
Jo, to bude ono, jen mi není jasné, jak je to s definicí osy koleje, aby příslušné vozidlo bylo posazeno na odpovídající dilataci.

Jestli umíš dobře anglicky tak si najeď na xtracks.tk sekce dual tracks a tam něco je,nějaké to psaní,nebo pak si tu http://www.dementia.org/~adams/ebtmsts/ .Jen si to přeložit.Lukáš

Naposled editoval moderátor:
A ještě jednu otázku. Protože jsem se dal do stavby ještě mě zajímalo jaký je rozdíl ve vzdálenostech. Tam kde jsem měl koleje 2x100 m + 1x10 mi 810ka pomocí F5 ukázala 185 m :roll: Tak bych se chtěl zeptat stavitelů tratí co s tím? Jestli to mám nechat tak, nebo jak to řeší oni. Díky za info

Tomas Lee napsal:
Takže plně důvěřovat kolejím a jejich délkám :?:
Já měřím podle nasázených sloupů TV po 50m. To je myslím nejpřesnější metoda. na vyhýbkách se to sice trochu rozhodí, proto před pokládkou vyhýbek nejprve položím solo kolej a nasázím sloupy. A tam kde to není jinak možné, máme přece pravítka nebo dlouhé rovné díly kolejí.

Tak opět můj dotaz, při testovací jízdě (položeny koleje, pár nástupišť, jinak zeleno) padám do windows s hlášením chyby v train.exe, dá se nějak vyzkoumat v čem je chyba?? :mad:

Oni úplně stačí jako poslední kolej na konci trasy nechat vyhýbku. Pak se ve hře MSTS odporoučí do pryč. Stačí za vyhýbku dát nejkratší kolej.
Dalších důvodů, proč MSTS může padat je asi tisícjedna :) Může to dělat i chybný osazený objekt. Měl jsem jednou takový most a ten pak šel odstranit jen ve world smazáním textového zápisu v souboru.

Jasný, mam tam tu vyhýbku :roll: Člověk postupně zjišťuje prapodivný pravidla, který mu podstrkuje MSTS Děkuji za radu

Tomas Lee napsal:
A ještě jednu otázku. Protože jsem se dal do stavby ještě mě zajímalo jaký je rozdíl ve vzdálenostech. Tam kde jsem měl koleje 2x100 m + 1x10 mi 810ka pomocí F5 ukázala 185 m :roll: Tak bych se chtěl zeptat stavitelů tratí co s tím? Jestli to mám nechat tak, nebo jak to řeší oni. Díky za info
Mě při testech každá lokomotiva naměřila jinou vzdálenost takže je lepší těch lokomotiv vyzkoušet víc a třeba si vypočítat průměr....

Zdravim! Při testech tratě 036 jsem zjistil že v Liberci když si postavím cestu na výměnu ve směru šipky na obrázku, MSTS totálně zamrzne. Kolej není ukončená hrotem výměny (na to si dávám bacha) takže už fakt nevím co s tím. Zkoušel jsem výhybku vyměnit ale je to pořád stejný. Určitě je chyba ve výměně, protože když ji vyměnim za rovný úsek tak vše šlape jak má...Nevíte někdo co s tím?
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img166.imageshack.us/img166/4231/vhybkagq1.png[/url]

Stavitelxx napsal:
pitt napsal:
Ahoj, mám problém, keď vyberiem úpravy terénu a čtervenou označím územie, ktoré chcem upraviť, mi to padne. Robí mi to všade v celej krajine. A to ešte len začínam budovať trať.

Zkus klavesou Page Down snížit dohlednost kamery v editoru, anebo označovat menší území...

Zistil som, že mi túto chybu robí v nasledujúcich situáciach:

Pracujem s terénom, nie sú žiadne chyby, dokonca mi ide normálne aj označiť úsek terénu, ktorý chcem upravovať,. Ale keď urobim SAVE a znovu stlačím tlačidlo úprava terénu, označím červeným obdĺžnikom a zamrzne mi to. Niekedy mi to zamrzne už pri stistknutí tlačídla na úpravu terénu.
Padá mi to na všetkých tratiach, nie je to ani vplyvom veľkosti obdlžnika, ani viditeľnosti krajiny. Chybu, ktorú mi vyhadzuje je, že je nájdená v súbore train.exe.

Dřív mi editor zamrzl když jsem ozačil červený čtvercem plochu, kteroou chci upravit a pak jsem se pohledem otočil Zkrátka pokud mi označené území zmizelo z dohledu...Ale možná to bylo slabým PC...

pitt napsal:
Chybu, ktorú mi vyhadzuje je, že je nájdená v súbore train.exe.
Houbeles. Tento soubor ti to vyjmenuje automaticky jako hlavní programový.
Děláš chybu v tom, že po save to celé nevypneš a znovu pak nezapneš. Nemáš dostatek volné paměti.

Tohle byly začátečnické chyby,kolikrát se mi to jenom stalo,pak následoval nemilosrdný pád.

Zdravím Vás. Mám takýto problém. V Globale trate mám uložené jednotlivé modely ciest aj s textúrami atď. Tieto textúry ciet však obsahujú alfakanál, ale v Shape Wieweri a v Editore sa tento alfakanál nezobrazuje a cesty sa mi zobrazujú bez alfakanálu. Nevie mi niekto poradiť kde by mohol byť problém??? Ďakujem

Ivan.ps napsal:
Zdravím Vás. Mám takýto problém. V Globale trate mám uložené jednotlivé modely ciest aj s textúrami atď. Tieto textúry ciet však obsahujú alfakanál, ale v Shape Wieweri a v Editore sa tento alfakanál nezobrazuje a cesty sa mi zobrazujú bez alfakanálu. Nevie mi niekto poradiť kde by mohol byť problém??? Ďakujem
Jsi si naprosto jistý, že v té textuře je opravdu alfakanál zabalený ? Zkontroluj pomocí TGAtool2.

bob57_cz napsal:
Ivan.ps napsal:
Jsi si naprosto jistý, že v té textuře je opravdu alfakanál zabalený ? Zkontroluj pomocí TGAtool2.

Veď práve tam som to kontroloval. Nejde mi to do hlavy.

Back
Nahoře