Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
Praveze maju ine globaly. Mam BP, 321, ZSR 130, 150 a 169. Takze asi bude lepsie ked tu trat budem stavat na kompe kde nemam ziadne instalacky?

Já to mám vyřešeno tak, že mám jednu instalaci "jezdící" a jednu "tvořící". A pak se Ti to nestane.

IceMcLaren napsal:
Takze asi bude lepsie ked tu trat budem stavat na kompe kde nemam ziadne instalacky?
Ehm, čemu říkáš "instalačky"? Já pod tím pojmem chápu instalační soubor (tedy v případě MSTS je to originál 2CD).
Pokud máš více instalací MSTS na počítači, tak s tím nemám zkušenosti. Já mám jednu instalaci a prohazuju Globaly (bez TS), toho se také týkala moje rada.

Zdravim vsetkych, potreboval by som poradit. Chcem si dat do trate nejake objekty, jedna sa konkretne o vyhybky, lampy, koncove kolaje a skolonove tabule ale este tam budem davat aj dalsie a neviem kam to mam vsetko nakopirovat a ci mam vsetko zapisat aj do ref suboru. Som zaciatocnik v stavani trati a preto sa pytam. Budem vdacny za akukolvek pomoc.

IceMcLaren napsal:
Zdravim vsetkych, potreboval by som poradit. Chcem si dat do trate nejake objekty, jedna sa konkretne o vyhybky, lampy, koncove kolaje a skolonove tabule ale este tam budem davat aj dalsie a neviem kam to mam vsetko nakopirovat a ci mam vsetko zapisat aj do ref suboru. Som zaciatocnik v stavani trati a preto sa pytam. Budem vdacny za akukolvek pomoc.
Já jsem pro přidávání jednotlivých objektů, zejména pokud už v trati něco máš. Takže do shapes patří soubory .s a .sd, do textures soubory .ace. Každý model musíš mít zapsán v .ref, jinak jej do tratě nedostaneš. Ref najdeš často u modelu, který je ke stažení na netu. Pokud si model vytahuješ z jiné trati, lze najít jeho zápis v ref trati podle jména .s souboru. Pozor na závorky.
Jediný problém je, které textury patří k modelu. To se zjistí třeba tak, že si model otevžeš v Sview a pak klikneš na wiew / textures a máš je tam vypsané.
Pokud k tomu ještě něco potřebuješ, ozvi se mi mailem.

IceMcLaren napsal:
Soubory .s a .sd nakopíruješ do složky Shapes a soubory .ace nakopíruješ do Textures. A pak samozřejmě zápis do .ref. Dá se to udělat i tak, že by sis z jiné trati zkopíroval kopletně Shapes, Textures a .ref
Tak byl jsi rychlejší Jíříku:)

Naposled editoval moderátor:
Hynďa napsal:
IceMcLaren napsal:
Zdravim vsetkych, potreboval by som poradit. Chcem si dat do trate
Soubory .s a .sd nakopíruješ do složky Shapes a soubory .ace nakopíruješ do Textures. A pak samozřejmě zápis do .ref. Dá se to udělat i tak, že by sis z jiné trati zkopíroval kopletně Shapes, Textures a .ref

Dakujem za pomoc, ale niektore veci nie su zapisane v ref. subore, napr. tie ovladace vyhybiek som nenasiel v mojich tratiach ktore mam doma.

IceMcLaren napsal:
Dakujem za pomoc, ale niektore veci nie su zapisane v ref. subore, napr. tie ovladace vyhybiek som nenasiel v mojich tratiach ktore mam doma.
Ostatní dořešíme v SZ

IceMcLaren napsal:
Hynďa napsal:
IceMcLaren napsal:
Zdravim vsetkych, potreboval by som poradit. Chcem si dat do trate

Ty jsou, stejně jako návěstidla zapsaná, pokud vím, v sigcfg.dat a sigscr.dat.

Zdravím všechny příznivce MSTS!
Měl bych opětně problém se stavbou tratí a to, že když mám postaveno cca 5km tak jsem si chtěl vyzkoušet trat tím zůsobem, že si udělám jednoduchou aktivitu...
U Trati BP a 321 se mi tratě načítají cca 4minuty.. U mojí se mi schéma kolejiva vůbec nenačetlo a pouze to dělalo jako že to načítá..
Nechal jsem to běžet 2hodiny a furt nic :cry::cry::cry:..
Fakt mi to jde na nervy.. Nemá někdo s tímhle problémem nějaké Zkušenosti a neporadil mi ???
ps. doufám že jsem správně popsal problém a je to pochopitelné :wink:
_________
Honza

Ad Johníík

5 km hotové trati by pro AE neměl být problém. Předpokládám tedy že ta vilkost 2.4 GB je ukryta v Shapes, Textures a možná i Tiles. Tedy na základě toho bych si troufnul tipnout, že problém bude někde v samotném hotovém kolejišti.
5 km - to by mohlo být tak v 3 - 4 kvadrantech - to není mnoho. Zkuste je prosím ještě jednou projít prostřednictvím RE a zkontrolovat:
1) není-li někde šance uzaveření dráhy do kruhu
2) nekončí-li někde rozestavěná část trati vyhybkou
3) jsou-li nad všemi kolejemi bílé nitky (signalizují že danný kolejový dílec je zapsán v databázy)
Pokud by se našla jedna z uvedených chyb - potom bych ji doporučoval opravit - uložit. Otevřít znovu RE s volbou "Možnosti" a zde objednat Obnovu Databáze tratě
Pokud ani toto nepomůže - napište prosím sem - a budeme pátrat dál ...

Pokud je trať do kruhu nebo končí výhybkou, tak by měla jít v AE normálně otevřít.
AE zamrzne např. po neuvážené manipulaci s návěstní soustavou.

Johníík napsal:
Měl bych opětně problém se stavbou tratí a to, že když mám postaveno cca 5km tak jsem si chtěl vyzkoušet trat tím zůsobem, že si udělám jednoduchou aktivitu...
U Trati BP a 321 se mi tratě načítají cca 4minuty.. U mojí se mi schéma kolejiva vůbec nenačetlo a pouze to dělalo jako že to načítá..
Fakt mi to jde na nervy.. Nemá někdo s tímhle problémem nějaké Zkušenosti a neporadil mi ???
_________
Honza

Ahoj, otevři si trať v editoru a zkontroluj všechny návěstidla včetně posunových. Někde na trati si umístil návěstidlo a zapomněl si ho nastavit, proto ti editor aktivit trať nenačte.

Zdar všetci, prosím o jednu radu:
Vie mi niekto kto stavia na koľajive BP ozrejmiť toto:
Neviem nalinkovať vo "WORLD-e" variantné textúry koľajiva /tráva,drevené podvaly/ k dynamickej koľaji nakoľko v zápise "dyntrack" vo "WORLD-e" sa nenachádza položka "FileName" pred ktorú sa dáva odkaz ../../trackB........., u normálnych koľají napr A1t100mstrt to ide klasicky lebo tam FileName je ale u dynamickej nie.Díky za odpoveď.

Dynamická kolej se podkládá texturami kolejiva. Ale existuje na to nějaký software, který z dynamických kolejí udělá klasiku a zde je možné pražce měnit. Tak mi to kdysi poslal jeden polský uživatel. Export je pak ve Shapes/DynaTrax-1829.s (příklad).

Stavitelxx napsal:
Johníík napsal:
_________
Honza

Ahoj, otevři si trať v editoru a zkontroluj všechny návěstidla včetně posunových. Někde na trati si umístil návěstidlo a zapomněl si ho nastavit, proto ti editor aktivit trať nenačte.
Děkuji všem za pomoc...
problém opravdu byl v nenadefinovaném návěstidle.. :wink:

Back
Nahoře