Stavba tratí - mohl by mi někdo poradit?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna 714.018-9
  • Datum začátku Datum začátku
To je moc objektů. To MSTS nemůže zvládnout. To je celý problém. On to sice zvládá, ale na úkor ostatních věcí. Já bych tolik objektů na čtverec nikdy nedával. Je nutné si uvědomit, že tudy budou jezdit i vlaky. Tak je třeba nechat nějakou rezervu.

Ahoj všem,
chtěl bych vás moc poprosit o radu. Postavil jsem krajinu se silnicí jenže se mi tento čtverec přepsal starší verzí čtverce takže po silnici zůstala jen databáze. Zálohu bohužel nemám. Samozřejmě vím, že na to stačí obnova databáze ale přijít o všechny návěstidla, přestavníky a jiné objekty bych nechtěl. Takže se chci zeptat, jestli když tam tu databázi nechám, postavím tam novou silnici, vadí to něčemu? Teoreticky by to tam snad zůstat mohlo, ne? Díky moc
Hynďa

A zasa ten REF...
Zmizli mi najmenej 3 Class z Editora ale v REF sú stále zapísané. Navyše po pridaní ďalších Class sa v Editore ani nezobrazia. Ako docieliť aby sa znova zobrazovali ? Zátvorky nechýbajú,ani S koncovky, ani znamienka ",
už si s tým fakt neviem rady. Vedel by prosím niekto poradiť ?

To chce klídek. Stane se to tak, že při vkládání nových zápisů se zapomene dole závorka. Také jsem se kdysi divil, že mám nabídku v editoru poloviční :D
Doporučuji se podívat na přidané věci, jestli to není v ref někde slepené . Když se zapomene dolní závorka, tak vše co je pod je v editoru neaktivní.

jasne, to chce kľud, okontroluj si tie údaje, medzery, zátvorky, ale aj text.......skús napr. aj ich strčiť do nového podadresára v ref......napr máš v "zeleň", tak ich strč do "kríky"...Niekedy sa mi stalo, že sa vôbec neukázali a keď som dal nový podadresár, tak sa objavili akoby nič.

Tak som to teda konečne rozchodil...Veru tak,boli to 3 chýbajúce zátvorky za Static. Ale keď som si prešiel REF cez Route Riter žiadna chyba sa nenašla.
Potom mi vyskakovali chyby v riadkoch, chvalabohu že existuje Excel inak by som už bol v háji.
Vďaka za pomoc páni. Chcelo to veru ten klídek...

Naposled editoval moderátor:
Ahoj lidi, mám dotaz.
Když chci osadit světelné návěstidlo na hradle, jaký mám dát 3 znak nebo 2 znak ( tipuju 3 znak ) a dále jak má být linkované, jako odjezd, nebo k tomu ještě zároveň předvezd nebo k tomu ještě volno bez linku ?
Předem dík za odpověď Martin

Odílové návěstidlo , pokud nemá přilehlé výhybky se ani linkovat nedá. Takže zde se zatrhává jen volno bez linku. Předvěst jen v případě, že se jedná současně i o předvěst následujícího návěstidla. Takové výjimky se někde vyskytují.
Pořadí světel je definováno scripty a to stavitel tratí neovlivní.

mmouka napsal:
.... jaký mám dát 3 znak nebo 2 znak ( tipuju 3 znak ) ....
Ahoj,
oddílové návěstidlo hradla (hlásky) je v zásadě dvouznakové
(volno/stůj), neboť nemá přilehlý obvod výhybek. Tříznakové bude pouze v případě, že by bylo zároveň předvěstí dalšího návěstidla (např. vjezdového - tím pádem by mělo navíc ještě žluté světlo), nebo pokud by se jednalo o oddílové návěstidlo automatického hradla, které je vybaveno přivolávačkou. Linkování - viz. Zbyněk, jen bych ještě doplnil, že u předvěsti je třeba zatrhnou "předvěst oddílového" kvůli upozorňovadlu v podobě kříže. Samozřejmostí budou před ní vzdálenostní upozorňovadla s vodorovnými pruhy.

Pokud máš hradlo obsazené hradlařem, tak tam jsou většinou 2znaké, ale pokud máš automatické hradlo, tak tam jsou 3znaké návěstidla.

Ale to přece není žádné umění.
Osadím návěstidlo, vlastnosti a zatrhnu volno bez linku. Save a valím dál. Jo kdybych řešil obrovskou stanici s šíleným zhlavím, tak bych mohl doufat "snad se to povede". Jen preventivně píšu, že u složitého větvení, kdy je třeba na návěstidle dělat hodně linků, takové návěstidlo ve hře moc dlouho přemýšlí a hráč při průjezdu takovou stanicí pojede vždy na výstrahu. Kdyby ale před výstrahou zastavil, tak by se zelené za nějakou dobu i dočkal (až to MSTS přelouská). :D

Dobré ráno mám ještě jeden dotázek? Existuje nějaká varianta návestidla pro sdružené návěstidlo s indikátoram, ALE aby mě návěstil z které koleje mohu odjíždět ? ( Příklad z praxe Brno Hl.n. odjezdové n. L5-6a před st 6 je tam 5znak AZD s indikátorem pro kolej 5 a 6a).

A dále od tohoto návěstidla odjezd do 2 směru (otázka)
1) řešit jen navěstí volno / 40 km/h - volno z indikaci odjezdové koleje
2) neřesit indikaci odj koleje a indikovat směr
3) neřešit ani jedno a nechat jen samotné návestidlo s návěstmi volno / 40 a volno

Díky za odpověď Martin

No v první řadě číslo na indikátoru musí být zelené. Název návěsti "Z dopravní koleje postaveno".
Umisťuje se na skupinová nikoliv sdružená návěstidla a v takovém případě se může odjíždět na "rozsvícení návěstidla". Jedná se potom o výpravu návěstí hlavního návěstidla, dovolující jízdu vlaku.
Kdyby to někoho zajímalo ČD D2 článek 502.

Zbytek je na tobě. Musíš si rozmyslet, co tam chceš mít za návěstidlo. Jestli je to stanice s větším provozem, tak bych se přikláněl k variantě 1) Když bys trošku nastínil kolejový schéma, můžem to tak nějak logicky splácat dokupy, co by tam asi bylo.

Tento problém skupinového návěstidla s indikátorem jsme řešili na Masaryčce. Bohužel to nešlo a je tam natvrdo nějaké číslo.
Návěstidla ze starou návěstní soustavou (v sešiťáku je označení P) máme. Jsou to návěstidla s koncovkou II. Měla by fungovat za všech situací. Dlouho jsme kolem toho s Jirkou Polákem testovali. Jako vzor a jak to linkovat si prohlédni stanici Kolín, Ústí nad Orlicí, Rosice nad Labem, Třebovice (půlka stanice), Brno... Tam je i důležité označování předvěsti. Například u vjezdu se předvěst nezatrhává. Sám si to už nepamatuji.
Návěstidla kategorie III jsou úsporky světelného bodu na čtverec. Tato jsou vždy předvěstí dalšího návěstidla, pokud není třeba návěstit přerušované světlo. Hodí se na téměř všechna odjezdová návěstidla.

Dobrá, zatím jsem s tím nechtěl jít ven, ale když potřebuju proradit tak musím jít z pravdou ven. Předělávám Ztracenou_1987 do podoby se svetelnými návestidli převážně vzor Rus. jedná se mi a žst Mlýny a to o odjezd z 3 a 5 koleje. Trať je z půlky hotová, ale jsou některé věci z kterými si nevím rady.

Díky za odpoveď

Nechráněný železniční přejezd

Zkoušel jsem hledat, ale nenašel jsem. Proto bych se chtěl zeptat zkušenějších stavitelů, jak se dá udělat nechráněný železniční přejezd (jenom s křížem), aby se před ním muselo pískat, jinak simulátor hodí hlášku. Vím že to má p. Šemora na lokálkách... Děkuji za radu

Já jsem tento fígl neobjevil, také to mám z nějakého zdroje, ale pokud chci mít aktivní přejezd a nemít tam model, z důvodů buď mám jiný model přejezdového zařízení dle místních poměrů nebo tam chci dát jen kříže nechráněného přejezdu, tak ve vlastnostech přejezdu zvolím, že přejezd je neviditelný.
A pokud chci, aby se před tímto přejezdem muselo i houkat, zapíšu libovolné číslo místo 0 do "pravděpodobnost srážky". Přesný název nevím, nemám po ruce spuštěný editor MSTS :D
Já tam píšu 0.2. nebo 0.3 podle nálady.

Nevíte někdo, jestli existuje nějaký program, který odstraní z databáze návěstidla a po rebuildu je dokáže vrátit back?

Back
Nahoře