730 "ponorka"

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vrbam
  • Datum začátku Datum začátku
Jiří napsal:
Vrbam si zaslouží ode mne pochvalu za skvělý model,leč mi nefungují zvuky.V instalačním balíku sice je adresář /common.snd/snd730/730cab.sms a 730eng.sms, ale chybí mi wav soubory,které by se přehrávali. Když jsem editoval tyto sms soubory,tak to odkazovalo na lokomotivu 742 a když jsem chtěl zkopírovat obsah adresáře \common.snd\snd742 do složky snd730, tak jsem si pro změnu všimnul,že mi chybí soubor 742_rychlomer.wav na který odkazuje sms soubor 730cab.sms. Soubor 742_rychlomer.wav nebyl ani ve složce snd742 ani jinde v Trainsetu.

Tak doufám,že mi autor engu odpustí,když jsem si dovolil v EngMexxu upravit cestu a to tak, že zvuk wagonu jsem nasměroval na ( " ..\..\Zvuky\loko_diesel\742\742eng.sms " ) a zvuk kabiny jsem nasměroval na ( " ..\..\Zvuky\loko_diesel\742\742cab.sms " ). To jsou nové zvuky,které jsem si stáhnul z http://jacek-msts.ic.cz/

Škoda,že Vrbam do toho instalačního balíku,kde jsou soubory snd730/730cab.sms a 730.eng.sms nepřidal i zvukové soubory wav :roll: Možná jsem tímto ochuzen o reálnější zvuky. :roll:

Jiří, tohle je problém, když existují 2 typy společných adresářů pro caby a zvuky a není vůle se dohodnout ...... Vrbam je v tom nevinně.... engy jsou práce toho, kdo engy ladil.....

Naposled editoval moderátor:
S těmi zvuky by to možná šlo,akorát je nemám na co nahrát a ani nevím jak.730 v Hradci posunuje.
A co cab ,ten se nechystá?
Model j vynikající

Jan Květ napsal:
S těmi zvuky by to možná šlo,akorát je nemám na co nahrát a ani nevím jak.
Stačí třeba digitálním foťákem natočit rozjezd. Aspoň volnoběh a přechod do výkonu, zbytek už se dá vyrobit

Já top zkusím až pojedu do Hradce.Doufám,že budu mít kliku a zrovna vyjede.Nedávno byla jedna v Tu na opravě.
Nevím přesně ,kdy to bude,ale budu se snažit do konce prázdnin.
Pokud ji vytáhnou tak určitě do konce září
Rád taky s něčím pomůžu.Když to pude vyfotím i kabinu,a´t si může někdo pohrát a poprosím fíru,aby to dal jednou na plno a dolu i v kabině,ale hradečáky moc neznám ,tak asi těžko to půjde,ale budu se snažit

JOHNZ napsal:
Sorry, ale sekcia adheasion súvisí s rozmermi spriahla tak ako súvisí to, koľko včera meškal R611 a tým, čo si dá dnes váš pán prezident Klaus na večeru...
Johnzi,tady nešlo jen o nastavení spřáhel,ale o naladění reálných adhezních vlastností.S pouhým nastavením spřáhel na 80cm bych Vrbama neotravoval.A co se týče zvuků,o tom jsme si s Jackem psali a Jacek to už vysvětlil,tak to tu nebudu opakovat.Tak si příště nepiš takové s prominutím bláboly...Už jsme se spolu párkrát chytili a nikdy jsi neuznal,že jsi neměl pravdu.To,že se napsalo,že je nastavení spřáhel na 80cm jsi vzal jako obyčejné přepsání pár čísel,ale už jsi se neobtěžoval oba engy porovnat...jen tady plácat svoje moudra.Mluviti zlato,mlčeti stříbro,plácati platina :?: :idea:

Já top zkusím až pojedu do Hradce.Doufám,že budu mít kliku a zrovna vyjede.Nedávno byla jedna v Tu na opravě.
Nevím přesně ,kdy to bude,ale budu se snažit do konce prázdnin.
Pokud ji vytáhnou tak určitě do konce září
Rád taky s něčím pomůžu.Když to pude vyfotím i kabinu,a´t si může někdo pohrát a poprosím fíru,aby to dal jednou na plno a dolu i v kabině,ale hradečáky moc neznám ,tak asi těžko to půjde,ale budu se snažit
Zdravím, pokud by se podařila domluva s fírou, chtělo by to, aby postupně přidával stupně po jednom a na každém chvilku zůstal (tak 5 sekund). Když se to nepovede, mohl by stačit ten rozjezd. Zkrátka mělo by to vypadat takto http://jacek-msts.ic.cz//soubory/ukazka_nahravky_830.mp3

Naposled editoval moderátor:
Rozjezd bude určitě.
Myslím,že 730 nemá výkon na stupně,aůle jako u 810.
A u 810 by nešli lepší zvuky?Myslím otáčky

Jan Květ napsal:
Rozjezd bude určitě.
Myslím,že 730 nemá výkon na stupně,aůle jako u 810.
A u 810 by nešli lepší zvuky?Myslím otáčky
No to je jedno - jde o to, aby to bylo jako ta ukázka. Zvuky 810 dělal Dejv, já nemám použitelnou nahrávku

V atlase lokomotív - v technických parametroch o 730 sa píše, že otáčky motora sú regulované plynulo.

No a hádám, že zvukově by to mělo být podobné spíš 731 než 742, ne?
Pro výrobu zvuků je jedno jakou to má regulaci, ale nahrát se to musí v těch "stupních", tj. ne volnoběh a hned 100% výkonu

Malinko odbočím.U 854 to je regulované plynule a nebo stupně.Když jedem ,tak ty otáčky jsou při rozjezdu furt stejné.

Jan Květ napsal:
Malinko odbočím.U 854 to je regulované plynule a nebo stupně.Když jedem ,tak ty otáčky jsou při rozjezdu furt stejné.
Vím, že jsem otravný a že Tě 854 straší i ve snu, ale zkus 854 řešit ve vláknu k 854 a ne tady.....tisíceré díky

Martens napsal:
Jan Květ napsal:
Vím, že jsem otravný a že Tě 854 straší i ve snu, ale zkus 854 řešit ve vláknu k 854 a ne tady.....tisíceré díky
Je to nutnost, kvuli druhu prenosu

Back
Nahoře