Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Počítačová poradna všeobecně

Zbyněk Šemora napsal:
Asi jsi potvrdil zkušenosti ostatních, že nové grafiky nVidie už nepodporují MSTS. Já naštěstí metodou pokus a omyl zůstal věrný grafikám ATI konkrétně HD 5750 a 5770 a v obou případech vše šlape jak hodiny s vysokým FPS.
Možná je to ale jen o nastavení, asi bych se poradil s někým znalým osobně, aby situaci přímo viděl. Ale spíš bych to viděl na výměnu za ATI.

Nechcem byť skeptik, ale od kúpy nového noťasu sa potýkam s výkonovými problémami. Mám ATi 5451 a chová sa to velice roztodivne. Po štarte MSTS vždy FPS60, kontinuálne klesá a po polhodine sa ustáli na 10. A na rôznych tratiach, pričom najlepšie si stojí práve BP, tam mávam FPS okolo 20. Trať 240 úplne mizerne, to isté DVK. :( :( Nastavené mám všetko dobre... vidím skôr problém v kompatibilite nových grafických kariet s DivX 7

Zdravím.
Tak to je v hajz.... Tam je největší prdel ta, že FPS se zvedne až na 28 při pohledu doprava i venkovním, ale jakmile dám pohled vzad, či vpřed, už je zase na 2 a pokud jedu kde není žáden traffic, tak 7 -9 maximálně 10 FPS. Tak a teď mám těžké dilema. Kvůli MSTS přeci nebudu stavět další PC sestavu, takže takto:
a) máte někdo GK NVIDIA GEFORCE 1GB GDDRS, DTX 460 a máte s ní nějaké zkušenosti s nastavením do MSTS? Vypsal jsem to z krabice celé, přeci jen já a PC...:D
b) jde na jednom PC nainstalovat 2 GK a v případě potřeby je prohodit, tj. když chci hrát MSTS přehodím GK v nějakým nastavení.
Dan

Zdravím, já zas mám jiný problém. Při hraní MSTS se mi ve hře stává, že mi nepravidelně problikává obrazovka. Dělá to pouze při WIN7, v XPčkách to nedělalo. Grafická karta prozatím integrovaná Intel GMA3100.

Myslím si, že tohle vyřeší až nákup nové grafické karty, ale kdyby někdo znal nějakou fintu, tak sem s ní.

Integrovaná grafika nemá dostatečný výkon pro msts,je hlavně zapotřebí velké množství paměti pokud možno nad 512MB.Nvidia mi na msts nikdy nešlapala tak dobře jako ATI a to jsem měl přibližně stejně výkonné karty.Čím více paměti má grafika,tím lépe jede msts

Dan J. napsal:
Zdravím.
.......
a) máte někdo GK NVIDIA GEFORCE 1GB GDDRS, DTX 460 a máte s ní nějaké zkušenosti s nastavením do MSTS? Vypsal jsem to z krabice celé, přeci jen já a PC...:D
b) jde na jednom PC nainstalovat 2 GK a v případě potřeby je prohodit, tj. když chci hrát MSTS přehodím GK v nějakým nastavení.
Dan
Ad a) stačilo se podívat vedle, stejné problémy tam byly řešeny nedávno:
perinakx napsal:
.......
Problém nemám iba ja . Nové GTX4xx nezvládajú niektoŕe DX7 aplikácie takže aby som problém vyriešil musel by som si zaobstarať kartu staršiu rady GT2xx alebo ATI čo ani v jednom prípade nieje výhra.
ad b) 2 grafické karty do pc těžko nacpeš, i když 1slotové by tam fyzicky narvat šly ale to přepínání... No nevím, nezkoušel jsem to. Možná to závisí na typu MB a BIOSU.....

Miran napsal:
2 grafické karty do pc těžko nacpeš...

Mirane, ono to funguje, bežne používame integrovanú VGA pre systém a diskrétnu VGA pre aplikácie. U XP jednoducho priradíš, čo sa na ktorej karte a ktorom monitore má zobrazovať. Ale ako s DX7, tak to som ešte neskúšal :rolleyes:

Miran napsal:
Dan J. napsal:
Zdravím.
.......
Dan
Ad a) stačilo se podívat vedle, stejné problémy tam byly řešeny nedávno:

Ahoj. No, tím, že nejsem PC přeborník, spíšv uživatel, tak se v tom moc neorientuji, takže prosím tě, jestli je zde nějaká rada, který konkrétní příspěvek? Já jdu volat kámošovi, co mi PC udržuje, takže aby jsme to popřípadě našli. Vím, že chci malinko zlatý podnos, ale ať to můžem dát co nejrychleji dohromady, to že mám MSTS nehratelný je průser..... A jsem z toho docela dost rozhozený. ;)
Předem díky Dan.

Tax napsal:
Miran napsal:
2 grafické karty do pc těžko nacpeš...

Mirane, ono to funguje, bežne používame integrovanú VGA pre systém a diskrétnu VGA pre aplikácie. U XP jednoducho priradíš, čo sa na ktorej karte a ktorom monitore má zobrazovať. Ale ako s DX7, tak to som ešte neskúšal :rolleyes:
Taxi takto ano, desky s integrovanou GK s něčím takovým počítají již v návrhu, ale u desek, které nemají integrovanou GK to asi nepůjde. Můžu se mýlit, ale o něčem takovém jsem neslyšel. A žádném z obou příspěvků nebyla řeč o integrované kartě. A co se týká DX7, vždy jsem žil v domnění, že instalace vyšší verze (DX9 atd..) přepíše a nahradí tu starší a bude použita místo ní......

To Dan J.
V té citaci byl odkaz na fórum kde se o tom psalo, možná tam byl i nějaký návrh na řešení, ale nic víc nevím neb mne tento problém naštěstí netrápí. I když mám asi kliku, protože jsem po téhle kartě pošilhával. Takže jsem si zatím nechal zajít chuť....

No, já budu snad mít možnost GK i vyměnit za jinou, ale poprosil bych o radu, jakou GK, ale z nových typů vabryt, aby mi MSTS šlapal? Jak jsem psal, mít PC jen pro MSTS a nejet mi nové věci, je luxus, který si nemohu dovolit.:D
Dan

Zbyněk tady nedávno chválil nějakou ATInu v příspěvku o jeho nové sestavě, zkus si to najít, je to asi týden zpátky a buďto v tomhle vláknu nebo vedle.

Dan J. napsal:
No, já budu snad mít možnost GK i vyměnit za jinou, ale poprosil bych o radu, jakou GK, ale z nových typů vabryt, aby mi MSTS šlapal? Jak jsem psal, mít PC jen pro MSTS a nejet mi nové věci, je luxus, který si nemohu dovolit.:D
Dan
Já mám doma v novém PC tuto:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007K0BT0BVW9V
v druhém pomocném HD 5750
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=000000000000000T5R
Vše běhá na dva monitory bez problémů.
A tu starou uřvanou ATI Radeon X1900/512, tu mám teď v práci.
Na všech MSTS šlape jak hodiny, jen ta poslední má trochu problém, když jede na dva monitory a jsou spuštěné dvě náročné aplikace jako MSTS a současně se tvoří film v Pinaclestudiu. To už mi editor MSTS plaval a v obraze jsem měl blesky. Ale to tenkrát bylo i o procesoru a celé sestavě z roku 2006.
Teď mám v práci spuštěno kromě MSTS editoru i Google Earth, video, plánky stanic z druhého PC na vzdálené ploše a ještě běží webkamera ve hodně slušném rozlišení a není žádný problém. Procesor jede asi 60%. Dva monitory jsem v práci nezkoušel.

Ale koukám, že 5750 pěkně podražila, já ji v březnu kupoval za 3200. A už jsem ji stačil jednou reklamovat. Z ničeho nic druhý den po zapnutí PC jen dlouhé pípnutí a tím vše skončilo.
A tu 5770 jsem reklamoval ještě novou. Měla být tichá, ale takový rámus co dělal ventilátor jsem ještě nezažil :D
Hold někdy se daří. Ale co mi poslali jinou, ta už je opravdu tichá.

Naposled editoval moderátor:

Zdravím,
předem se omlouvám zda tu tento příspěvek je ale chci ho demonstrovat na mém HW.

V šuplíku jsem vyštrachal Microsoft Train Simulator, mělo to dvě CD tak jsem je nainstaloval. (už jsem viděl i verzi ze 4cd). Poté co jsem vše nainstaloval jsem poklepal na ikonu na ploše a jen mě probliknul příkazový řádek a nic(nejde spustit).

Můj HW je: procesor P4 (2.4 GHz)
2GB RAM
grafika: Intel 82865G Graphic Controller

Čau!
Simulátor na 4 CD si neviděl, za to ti ručím. To ti někdo ukazoval bůh ví co :D.

K tvému problému. Problém bude asi v grafické kartě, možná v nastavení. Kolega má totiž taky notebook s grafikou intel a nerozchodí tam spoustu her. Jenom kvuli tomu. Jestli ti můžu poradit, tak nejlepší grafika na msts je od ATI, Nvidia nedělá problémy, ALE. Důležitý je taky model GK.

Ja som ešte dobrú ATI nu nemal. S každou som mal problém, ktorý som síce rozbehal, ale nie som spokojný s výkonom. HW je vec taká, že každý má na to taký názor aké skúsenosti má...

Zdravím, takže zatím z GK NVIDIA, popsanou výš problémy přetrvávjí a jsem z toho hodně zkopřený.:( Tak jsem se těšil, jak se bude jezdit a je to v Přitom mi můj kámoš, co mi opravuje PC sdělil, že ona GK podporuje všechno to co typ co jsem měl předtím a MSTS mi jel v pohodě, jen mi občas házely blesky semafóry, hlavně bílý trpaslík (tadle neblýská vůbec):D To FPS mě fakt vytáčí, zajímavé je, že pokud dám venkovní pohled v Praze hln a z dálky, tak se FPS zvedne, při pohledu vpřed spadne na minimum, jak jsem psal na 2. Takže to vidím na delší dobu vychytávání (zmenu GK). Ale kdysi jsem měl podobný problém se zvuky a stačilo ubrat hardverovou akceleraci a zvuky šlapou jako hodinky, u grafikyto ale nepomáhá.:( Problém je ale v tom, že za nějakou dobu bude problém tvorby i obyčejných aktivit. Pokud se tento simulátor chová s takovými brutálními odchylkami, je vážně velký problém.:(
Dan

Ja som mal doteraz len ATI GK, rozchodil som všetko, čo som potreboval, nikdy som nemal žiadny problém ...

No, teď mi to kolega zjišťuje, ale na anglickým fóru MSTS řeší stejný problém a rada je následující, stáhněte toto:
http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=3b170b25-abab-4bc3-ae91-50ceb6d8fa8d
Pak otevřit MSTS a spustit: mprofile exe
Jenže mne osobně to nepomohlo.:(

Dan J. napsal:
No, teď mi to kolega zjišťuje, ale na anglickým fóru MSTS řeší stejný problém a rada je následující, stáhněte toto:
http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=3b170b25-abab-4bc3-ae91-50ceb6d8fa8d
Pak otevřit MSTS a spustit: mprofile exe
Jenže mne osobně to nepomohlo.:(
Otevřít MSTS a sputit mprofile exe? Co si pod tím mám představit?

*spustit
A kde se dá u WIN7 ubrat Hardwarová akcelerace?

Dane a klimi, zkuste přeinstalovat msts na čistou instalaci. Možná to pomůže. Ale hlavně nezapomeňte poprvé spustit msts pouze ikonou z plochy, kterou vám vytvořil instalátor. Bez žádných parametrů. Tím se spustí i ten mprofile.exe, který pro msts "prozkoumává" váš hardware, aby simulátor věděl, jak se má "chovat".

Možná je to blbost, ale zkuste to...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře