Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Počítačová poradna všeobecně

Pavlík napsal:
Dane a klimi, zkuste přeinstalovat msts na čistou instalaci. Možná to pomůže. Ale hlavně nezapomeňte poprvé spustit msts pouze ikonou z plochy, kterou vám vytvořil instalátor. Bez žádných parametrů. Tím se spustí i ten mprofile.exe, který pro msts "prozkoumává" váš hardware, aby simulátor věděl, jak se má "chovat".

Možná je to blbost, ale zkuste to...
To je taky doporučený postup při instalaci,nic neměnit při prvním spuštění.Veškeré úpravy se doporučuje dělat až po spuštění mprofile.exe.Teprve pak je možné něco upravovat.

Tak ja som nainštaloval tú aplikáciu odporučenú Danom. Balíček stiahnutý zo stránok microsoftu som si rozbalil mimo MSTS, našiel som v ňom inštalačný súbor DirectXov. Ten som nainštaloval (ako správca) a následne som spustil mprofile.exe. Ako správca samozrejme. Po spustení MSTS som mal sprvoti FPS 60 (čo mi spadla sánka, po niekoľkých týždňoch na FPS 10 je to zázrak), ale po pár vonkajších pohľadoch som spadol na FPS 20 a neodlepil som sa z neho. Takže nejaký posun to je, ale minimálny. Vo väčších staniciach na BP (konkrétne Kolín), FPS 2. Takže neviem, asi to nie je žiadna záchrana. Vyzerá, že nové grafické karty sa s MSTS nekamarátia. :( :( :(

Možná by stálo za to vytvořit nějaký seznam grafických karet, na kterých MSTS šlape dobře a hlavně seznam grafik, které se s MSTS nedomluví, aby každý kdo si kupuje nový počítač věděl, jakou grafickou kartu nebrat.
U ATI po HD 5770 jsou kompatibilní myslím všechny. Jinak FPS přes Kolín na nových PC musí být na BP kolem 35. (s občasnými načítacími výchylkami 20)

Ahoj Zbyňku. Jenže, tady jde o nové GK, tu atinu co popisuješ (odkaz), je slabší než NVIDIA GTX460 a jde o jiný problém, jiné hry, tedy ty nové se vyvíjí a zanedlouho se stejně bez nových GK neobejdem a tím se vracím k problému, luxus zvlášť PC pro MSTS. Já osobně kvůli MSTS mám stále nainstalované XP, poněvač zatím moc nevěřím, jak se chovají 7-čky. Ale co chci hlavně napsat k příspěvku a odkazu na stažení, co jsem tu dával výše a reakci, kterou tu napsal Michailus. Tam může být další zádrhel. Na anglickém fóru toto sice uvádějí jako radu, ale nejsem si jistý zda ne do čisté instalace MSTS. Nevím, zda Angličané používají MSTS Bin a spousty dalších parametrů pro spuštění simulátoru, jako my Češi. Už jen to, že je standard po instalaci spouštění MSTS přes Lauchner a my jej spouštíme přes train exe. Nevím, fakt nejsem PC znalec a škoda, velká škoda, že už není další vývoj MSTS Bin. Tím, že je MSTS tak nevyspitatelný, tak to zvednutí FPS pod novými GK může být pro znalého programátora opravdu banalita viz změna parametru v soundcfg dat, kdy stačilo zvednout hodnotu a najednou začaly šlapat všechny zvuky u MSTS.
S pozdravem Dan

Ahoj Dane.
To je otázka do pranice. Pro nejnovější hry jsou nVidie opravdu lepší. Ale otázka je, jestli výkonnější grafiky ATI (ta moje je taková střední třída) mají nebo nemají stejný problém.
Já například hry moc nepařím, proto po nejdražších grafikách se nedívám. Sranda je, že kdysi jsem byl v dobrém rozmaru a zkusil jsem si koupit do nového PC to nejlepší od ATI, tenkrát grafika ATI Radeon X1900 za 14 tisíc korun. Blázen. Pak už bylo jen zklamání s poměrem cena a výkon. Aktuálně ty mé grafiky za 3 a půl tisíce jsou mnohem výkonnější než ta má drahá potvora.
Jinak jak se dívám na Tvou grafiku, je to stejná cenová třída, jako ty mé Atiny. A já přemýšlel, jestli nezkusit nVidiu. Možná by stálo za hřích tu Tvou grafiku vyzkoušet u někoho, komu MSTS šlape jak hodiny. Pak to bude 100% jistota jestli je problém v grafice nebo v něčem jiném. Ideální je slezina. V Bratislavě bude Tax, který je na tohle odborník. Jen se domluvit, aby tam někdo přinesl monitor. (skříň, myš a klávesnice se dá zabalit do cestovní kabele, i když pojedu vlakem.) Někdo jiný by na otestování mohl přivést nějakou adekvátní nebo lepší grafiku, na které MSTS šlape a určitě by se nějaké řešení našlo.

Ahoj, no, já měl NVIDIA starší, typ už nevím, ale MSTS jelo však proto tu vznikly dotazy jakto že mám tolik vozů ve stanicích v aktivitách, po výměně GK se stalo to co tu teď píšu, nic jiného jsem s PC nedělal, jen výměna GK a MSTS stále nainstalován. Teď už chápu ty zoufalé stížnosti, že i v banálních mých aktivitách hráč například nestíhal časy. Testy s novou GK a aktivitama dopadly katastrofálně. Nikdy by mne nenapadlo, že novější GK může takto spomalit MSTS na nízkém FPS.
Dan

No ja by som mohol priniesť na slezinu bedňu od PC, ale mám ešte iba AGP sloty, takže nič nové neodskúšate. Mám ATI X1650, predtým NVIDIA 5700 a okrem problémov v AE ktoré vyriešil BIN som problémy nemal ani s jednou.
Teraz vidím, že Zbyňek požadoval monitor, na slezine bude projektor, takže problém vyriešený.

Naposled editoval moderátor:

Pánové zdravím, takže existuje utilita (program a název jsem zapoměl), který údajně vnutí PC jakoby simulaci starších GK a spouštění jde přes procesor. Já ji ještě nestahoval, za chvilku odjíždím, hrajem v Brně. Takže po neděli budu intenzivně zkoušet rozchodit MSTS pod novou GK. Jestli to vyjde, tak máme vyhráno a dám sem odkaz na stažení. Jen jedna věc, tento prográmek lze používat za předpokladu výkonného procesoru. Toto není z mé hlavy, kolega mi stále pomáhá rozchodit simulátor a takto mi to bylo podáno. Funguje to prý na bázi podobně jako trainstore, jen s tím, že si lze vybrat program, který chci takto spustit. Jinak vyzkouším i jiné GK a test sem napíšu, jak která GK[/u] dopadla v závislosti na FPS, ale pokud by to klaplo s tím co jsem napsal výš, byla by to bomba, poněvač by odpadly i problémy s obrovskými rozdíly chování simulátoru na různých PC sestavách.
S pozdravem Dan.

Super Dane, veľmi sa teším a držím palce. Včera som si všimol takú zvláštnosť v prípade mojej GK (ATi Mobility Radeon 5451) - po načítaní simulácie pri pohľade z kabíny vpred FPS 40-60. Pokiaľ nemením pohľady, toto FPS ostáva. Prehodil som pohľad 5 z kabíny, FPS klesá až na staré známe 10 pri akýchkoľvek pohľadoch.

Páni myslíte, že procesor i5 M450 (2.4GHz a 2.53GHz TurboBoost) je dostatočne výkonný pre prípadnú utilitku? dík komukoľvek za odpoveď

Ahoj Dane. Teď jsem se bavil s jendím známým, který si chce také koupit grafiku, jako máš Ty. MSTS sice nepaří, ale nevěří tomu, že by nefungovalo a že to bude jen v ovladačích.
Hledal a našel. Někdy 19.10 vyšly na tuto grafiku nové ovladače, které podporují hry na DX7. (minulé verze tyto hry nepodporovaly) Tak to vyzkoušej.
Ale mám pocit, že je to problém nových modelů grafik obecně. Kdysi dávno měl někdo problém s novou ATInou nějakou HD 4xxx . Až se vychytají ovladače, tak MSTS už problémy v minulosti nedělal.

Pavlík napsal:
Dane a klimi, zkuste přeinstalovat msts na čistou instalaci. Možná to pomůže. Ale hlavně nezapomeňte poprvé spustit msts pouze ikonou z plochy, kterou vám vytvořil instalátor. Bez žádných parametrů. Tím se spustí i ten mprofile.exe, který pro msts "prozkoumává" váš hardware, aby simulátor věděl, jak se má "chovat".

Vyzkoušeli jste tu moji radu?

Pavlík napsal:
Pavlík napsal:

Vyzkoušeli jste tu moji radu?

Tento týden, ještě mí v PC sestavě chybí CD DOM, poněvaš se mění také a zatím nedorazila, takže nemám jak MSTS instalovat a stahovat jej z nejmenovaého webu nebudu, přeci jen mám originál a nerad bych, aby se hra například nechovala korektně. Avšak už tu bylo psáno, že to někdo zkoušel a pomohlo to jen na chvíli. Jinak Zbyňku, vyzkoušeno kde co, co se týká ovládačů ke GK, ale jak jsem psal výše, během týdne se staví kámoš, co mi udržuje PC a budem na tom intenzivně makat.

Ja mam napriklad overene, ze MSI 465 ka slape s msts bez problemov, jak na XP 32bit, tak W7 64bit. A ako tu uz bolo pisane, tiez neverim, ze 460 ka nepobezi korektne.

Zdravím, takže dnes už budu mít novou CD ROMku a pustím se do reinstalace MSTS, v závislosti s novou GK, tím bych chtěl poprosit o pomoc, nevíte prosím, kolik by mělo být FPS na defultním MSTS? Ať poznám korektní chování hned v začátcích reinstalace.
Předem díky za pomoc. Dan.

Tipuji že maximum - 60. Méně to spadnout ani nemůže.
Já mám jen změřeno tohle.
Start aktivity Topírna noc, na vstupu 20 až 25. Volná jízda Kutná Hora - Kolín FPS 60 před Kolínem to spadne max na 19, vjezd k peronu v Kolíně asi 35.
Pokud máš slušný procesor a sestavu.

Hmmm, tak já jsem nainstaloval defuult MSTS a FPS je na tom v japonské trati s tím dieselem, název si nepamatuju:D , při bočním 57 a při pohledu vpřed z kabuny 27 a to ve volné jízdě, takže jdu makat dál a uvidíme co dál, ale dle tvého příspěvku je to FPS nízké už teď.

Zdraavím.
Takže po včerejších celoodpoledních testech je věc jasná. GK NVIDIA GEFORCE 1GB GDDRS, DTX 460 s MSTS nespolupracuje. Po výměně GK taky NVIDIA, ale typ jsem zapoměl, FPS vyletělo nahoru. Avšak na GK chybí zetržítko zachování poměrů stran, takže na širokoúhlým monitoru je MSTS roztáhlý. Takže můj PC je v "depu" na testech jaká GK se bude chovat nejlépe a výsledek zveřejním.:D U GK NVIDIA GEFORCE 1GB GDDRS, DTX 460 se děje to, že simulátor prostě grafárnu jakoby nevidí a při testech zjištěno, že ji využívá jen na 3%. Takže kdo chce jezdit, tak s touto GK v žádném případě nepochodí.:( Tím se objasnily i stížnosti v mých aktivitách, s totálními skoky v nádražích. V životě by mne nenapadlo, že nové GK mohou zpomalit MSTS.
Dan

Dan J. napsal:
....Avšak na GK chybí zetržítko zachování poměrů stran, takže na .....
Tak to mám podobný problém na novém PC doma. Grafika HD5770. Když rozbalím v Catalyst tuto volbu, tak jsou zatržítka šedá neaktivní. A není to ani grafikou ani monitorem, protože ten samý monitor a tu samou grafiku jsem měl na předchozím PC a volba o dodržení poměru stran fungovala.
Asi soudruzi z NDR udělali někde chybu při instalaci grafiky nebo netuším. Zatím to nijak neřeším, protože PC využívám hlavně na práci do MSTS a tam to nevadí, pracovně pouštím MSTS v okně a když chci si opravdu zahrát, tak mám LCD televizi, kde se dá manuálně přepnout na 4:3 ovladačem k televizi. Ale ani tak mi to nefungovalo hned 100%, protože když dám klonovat obraz s monitorem, tak obraz na televizi v MSTS je neklidný, třepe se a navíc jen zde u klonovaného obrazu mám černé pásy na boku, tedy správně ve formátu 4:3, ale mám slabé pásy nahoře i dole, což je špatně. Normální obraz se mi podařil jen když jsem PC spustil jen s monitorem televize. Až teprve potom jsem si MSTS mohl zahrát. Ale je zajímavé, když jsem měl jako hlavní monitor 4:3, tak ten klonovat s televizí šel bez problémů. Asi je to dáno rozlišením. Monitor má x 1200 a televize x 1080. Jinak televize jako rozšířený monitor funguje bez problémů. Klidně si tam mohu přetáhnout myší film v HD rozlišení a maximalizovat přes celou obrazovku a na monitoru 1 pracovat v editoru MSTS. Obraz je klidný a PC s takovou zátěží problém nemá.

Zdravím,chci se zeptat,jestli někdo provozujete MSTS na grafické kartě GeForce 9800,jak to na ní funguje, a hlavně, kolik máte tak průměrné fps? díky t.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře