Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Pajavlaky napsal:
Tak to mám myslím PCI... Mě by docela zajímalo, jestli Ti třeba Mikšiho aktivita Os 4640 na maximální grafiku nepadne po výjezdu z Břeclavi. Nebo jestli je někdo, kdo to projede. Mám zkušenost, že všechno stáhnu.Úplně všechno na minumum, kromě kvalitu zobrazení objektů a zvuky. Aktivita padne...

Kde najdem tu aktivitu??? Este som to neskusal hrat. Vyskusam to aj ja spustit a uvidime co to urobi!!!

Já mám taky zvukovu Realtek AC97, když se mrknu na správce zařízení, tak mi vypíše toto :

Typi zařízení : Řadiče zvuku, videa a herních zařízení
Výrobce : Realtek
Umístění : Sběrnice PCI 0, zařízení 4, funkce 0

Tendle problém vylepšení vlastností MSTS pomocí lepší zvukovky se tu už řešil někdy v minulosti,tenkrát sem si půjčil tři různé zvukovky,testoval sem MSTS s níma ale výsledek byl ten,že žádnej rodíl mezi níma a integrovanou zv. nebyl.Ale čas postoupil,nároky MSTS taky,......chyby ve windósech asi taky(spíš určitě)a tak nějak po aktualizaci 71,72 už sem nemohl žádnou aktivitu projed bez pádu.Toš sem sáhl do tajných zásob věcí na PC a dalsem do chodu Sound Blaster Live 5.1.Teď to zase nemá chybu,aktivity jezdím opět s ninimem pádů,dokonce se vrátily zvuky kolem jedoucích traficů a tak nějak celkově je ten zvuk tak nějak lepčí.Heuréka.Mě teda ta zvukofffka(teď)pomohla. :D

Dám si do počítače nejnovější ovladače co jdou. Můžu něco zmastit instalací nových ovladačů pro procesor?

JOHNZ: http://www.pegasoft.cz/hledejveverzi.php?veverzi=26566 , mám AMD Athlon 64 3800+
Může časté pády způsobovat také třeba síťová karta? Myslím, že Bob57_cz tu o tom něco psal. Jak ji vypnu? V ssprávci zařízení - nabídce síťových adaptérů mám 3 položky: 1394 Net Adapter, Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller, NVIDIA nForce Networking Controller.
Co mám případně povypínat, abych to nezničil?

Naposled editoval moderátor:
Čím víc se člověk snaží tím hůř to de :( . Už to padá i za snížené grafiky... Sakra vždyť ten PC jsem kupoval před rokem jako špičkovej. Kdepak, mně nikdy nic nepude. I kdybych se zbláznil.

Zdroj a gk jsou pravděpodobně v pořádku. Vytvořil jsem si nový hardwarový profil. Jaká všechna zařízení mám zakázat?

Tak, nový hardwarový profil vytvořen, polovina věcí zakázaná, ukončitelné úlohy ukončeny, gk nastavená na největší výkon, změna žádná :( .
Bob57_cz: Vám to opravdu vůbec nepadá?

Mám takový dojem, že chyba je v aktivitách a ne v mém PC, protože tohle už neni možný. Jestli někdo víte, co s tim a umíte to, můžete si udělat výlet do ČB :D.

Mám velmi závažný problém s počítačem a omlouvám se,že to nemá nic společnýho s MSTS,ale nevím si rady,tak se ptám,kde může být havárie. Od včerejší 22.hodiny mne začal zlobit počítač a když dám start počítače či restart, tak se windows dlouho načítá, nikdy to nedělalo. Když jsem třeba ukončil práci ve windows a dal jsem restart,tak za pár vteřin se počítač restartoval a bez problému se načetl windows,kde jsem pak se úspěšně přihlásil pomocí účtu do windowsu.
Nyní to dlouho startuje, zhruba 45 vteřin vidím na monitoru logo Windows XP a pod ním vidím kraulovat takový modrý váleček, pak mi obrazovka zčerná a po vteřině mi naskočí přihlašovací obrazovka.
Taktéž mi blbne vypalování,když chci vypálit 4400 MB, tak to dlouho trvá než NERO načte adresáře.
Mám vážné podezření,že se něco děje s hardiskem. Protože něco podobného se mi stalo před 4 lety. Měl jsem OS Wind 98, a taky ten windows strašně dlouho se načítal a jednou jsem pak počítač nespustil, hlásilo mi to, Disk boot failure. Když jsem se pokoušel znovu nainstaloval Win 98,tak mi to hlásilo chyby a nešel WIN 98 nainstalovat,jako kdyby tam žádný hardisk nebyl a když jsem ten počítač odnesl do servisu,tak mi řekli,že se hardisk usmažil,tedy došlo k poškození HDD, naštěstí mi běžela 3 letá záruka tam mi hardisk vyměnili zdarma, loni jsem na protiúčet koupil nový počítač s rychlejším HDD a přesto se začíná opakovat situace jako před 4 lety.

Čím to může být ? Může to být HDD, procesorem či RAMkou ? Teďka jako o závod vypaluji skoro celý Trainset včetně Globálů a taktéž některé aktualizaci zálohuji, pro případ,kdyby počítač havaroval.

Mám Sapphirre ATI Radeon 9550, základní deska Asus A7N8X-E Deluxe, procesor Athlon 1,2 GHz, 512 RAM DDR. Jaké je nejvhodnější nastavení v ATI Catalyst Control Center verze 1.2.2405.30455 aby byla Trať Bratislava-Praha graficky co nejvěrnější? Na FPS mi v tuto chvíli nezáleží.

bob57_cz napsal:
Tak po konzultacích pomocí SZ a mailů a vykonání doporučených testů se příčiny přece jen ukázaly v komponentách HW:
Pajavlaky napsal:
Mám takový dojem, že chyba je v aktivitách a ne v mém PC, protože tohle už neni možný. Jestli někdo víte, co s tim a umíte to, můžete si udělat výlet do ČB :D.
Pája má vadný jeden blok RAM, cesta do CB nebyla nutná, stačil na to test GoldMemory.

Jiří napsal:
Mám velmi závažný problém s počítačem ......Čím to může být ? Může to být HDD, procesorem či RAMkou ? Teďka jako o závod vypaluji skoro celý Trainset včetně Globálů a taktéž některé aktualizaci zálohuji, pro případ,kdyby počítač havaroval.
Jiří má nabouranou alokační tabulku na HDD.

Oba budou řešit svoje PC v dalším řízení u svého prodejce/servisu (garance).
No tá Pajova RAM-ka môže byť aj výrobnou vadou (samozrejme nieje vylúčené zasahovanie užívateľom, prípadne použitie nevhodného SW ktorý poškodí modul), ale Jiřího vadná alokačná tabuľka môže byť následkom nejakého "sajrajtu" v PC.Známy mal takú istú skúsenosť - sťiahol pravdepodobne vírus a ten mu rozhodil alokačnú tabuľku.Takže jedine reinstall OS.Ale zase sa potvrdilo zmáme pravidlo "veľa kriku pre nič", nakoľko ak aktivita šlape 10 ľudom z 11 asi to nebude náhoda a väčšinou ide o vadu pri 11 používateľovi.

Mirec napsal:
No tá Pajova RAM-ka môže byť aj výrobnou vadou (samozrejme nieje vylúčené zasahovanie užívateľom, prípadne použitie nevhodného SW ktorý poškodí modul),
To bude urcite HW vada, nebo nekompatibilita s deskou...Ale tezko muzes znicit RAM softwarem...

zarkow: naozaj ide to tazko, ale ide to a uz som to videl v praxi, takisto som v praxi videl SW odpalenie procesora, grafickej karty a cipsetu na doske ... sikovnemu programatorovi sa medze nekladu :lol:

Mirec napsal:
Jiřího vadná alokačná tabuľka môže byť následkom nejakého "sajrajtu" v PC.Známy mal takú istú skúsenosť - sťiahol pravdepodobne vírus a ten mu rozhodil alokačnú tabuľku.Takže jedine reinstall OS.Ale zase sa potvrdilo zmáme pravidlo "veľa kriku pre nič", nakoľko ak aktivita šlape 10 ľudom z 11 asi to nebude náhoda a väčšinou ide o vadu pri 11 používateľovi.

Asi to nebude alokační tabulkou,začínám se přiklánět k možnosti,že nemám ve Windows zapnutou podporu bigLBA to musí být zapnuté pro disky větší než 130 GB. Dneska dopoledne jdu do servisu s počítačem,tak jsem zvědav,co mi na to řeknou.

JOHNZ napsal:
zarkow: naozaj ide to tazko, ale ide to a uz som to videl v praxi, takisto som v praxi videl SW odpalenie procesora, grafickej karty a cipsetu na doske ... sikovnemu programatorovi sa medze nekladu :lol:
Tak tak ... :lol: Kamarát pri pretaktovaní CPU odpálil všetko ... Grafika, CPU, RAM, Čipset.Obyčajne RAM-ky bežia na 400 MHz, ale ako hovorí Johny medze sa nekladú, takže stačí nezmyselne zvýšiť frekvenciu pamäti a môžme fritovať ... :lol: :lol: :lol:

Jiří napsal:
Asi to nebude alokační tabulkou,začínám se přiklánět k možnosti,že nemám ve Windows zapnutou podporu bigLBA to musí být zapnuté pro disky větší než 130 GB. Dneska dopoledne jdu do servisu s počítačem,tak jsem zvědav,co mi na to řeknou.
Tak to som zvedaví aj ja, čo nato povedia páni IT odborníci ...

JOHNZ napsal:
Pokud to clovek prezene s overclockingem, muzou nastat problemy. Ale odpalit neco lze podle me jedine pri zvysenem napeti, pokud pojedes na default napeti a zvednes neumerne frekvenci napr. CPU, RAM nebo GPU, vznikne maximalne nestabilita a pady systemu.
Kazdopadne taktujes vlastne pres bios, takze se to da povazovat za SW pricinu. V tom pripade jsi mel ty a Mirec pravdu :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře