Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak na co jsem přišel. Když trošku stisknu desku kolem pravýho dolního rohu, tak se PC zapne nebo vypne. A pak když jsem to zadekloval, tak sevypnul. Dráty se zdají být OK. Jinak jede dobře, jen tato "drobnost".

Davidus napsal:
Tak na co jsem přišel. Když trošku stisknu desku kolem pravýho dolního rohu, tak se PC zapne nebo vypne. A pak když jsem to zadekloval, tak sevypnul. Dráty se zdají být OK. Jinak jede dobře, jen tato "drobnost".
Mne podobné problémy spôsoboval napájací kábel do hdd, jednak bol blbo umiestnený ( blízko krytu ) a jednak bol nejako extra náchylný na zlý kontakt.

Minulý týden se mi podařilo nainstalovat MSTS bin 6.xxxxx a tak jsem si to vypáli na DVD,ale nevešla se mi tam samozřejmě Zbyňkova trať.A teď jsem tu udělal tak,že jse naninstaloval originál msts a potom překopíroval soubory z toho DVD.Jenže chybějí consisty a padaj aktivity.Samozřejmě ,že do překopírovaných souborů nainstaloval Zbyňkovu trať.Dělám to správně?

David Kodet napsal:
Minulý týden se mi podařilo nainstalovat MSTS bin 6.xxxxx a tak jsem si to vypáli na DVD,ale nevešla se mi tam samozřejmě Zbyňkova trať.A teď jsem tu udělal tak,že jse naninstaloval originál msts a potom překopíroval soubory z toho DVD.Jenže chybějí consisty a padaj aktivity.Samozřejmě ,že do překopírovaných souborů nainstaloval Zbyňkovu trať.Dělám to správně?

Tohle nemá hlavu ani patu. Když se Ti to tam nevešlo, je logické, že to nebude fungovat. Pokud nemáš zálohu, tak máš prostě smůlu. Instaluj znovu BP z DVD a dál postupně aktualizace.

Zkopírování složky MSTS na jiný PC

Ahoj, mám jeden dotaz: Kamarádovi pořád nemůžem rozchodit MSTS,respektive české tratě. Napadla mě jedna věc a prosím znalé, aby posoudili reálnost mého plánu :lol: U kamaráda nainstaluju MSTS, obsah celé složky MSTS vymažu a přes LAN bych mu nakopíroval do jeho pc obsah mojí složky. Má to šanci na úspěch? Jen dodám že mám tratě BP, Luhačovice, 321, 180 +183. U mě vše funguje korektně.

Amazon: Ak to na tvojom PC funguje, tak v tom osobne nevidim problem ... ak ste pri tom "rozchadzani" urobili niekde chybu, tak to potom pojde ... ale skor by bolo na mieste riesit co to robi a ci sa s tym neda nejako pohnut (lebo sa moze rychlo stat ze to nepojde ani po prekopirovani)

Zdravím, mám takový problém a nevím si s ním rady. Koupil jsem nový počítač. Intel Pentium D 820, integrovaná zvuková karta Realtek AC'97 Audio, graf.k. GeForce NX 7600GS, MSI motherboard. Nainstaloval jsem si MSTS a vše se zdálo být v pořádku. Grafika jede jako po másle, ale jediné, co mě zarazilo, jsou zvuky. Vše jsem ponastavoval na maximum, ale přesto se mi polovina zvuků po celou dobu nepřehrává (např. zvuk jízdy po kolejích při vyřazeném výkonu, zvuk protijedoucích souprav...) Může mi někdo prosím poradit, jak tenhle problém odstraním? Děkuji.

Vlado napsal:
Zdravím, mám takový problém a nevím si s ním rady. Koupil jsem nový počítač. Intel Pentium D 820, integrovaná zvuková karta Realtek AC'97 Audio, graf.k. GeForce NX 7600GS, MSI motherboard. Nainstaloval jsem si MSTS a vše se zdálo být v pořádku. Grafika jede jako po másle, ale jediné, co mě zarazilo, jsou zvuky. Vše jsem ponastavoval na maximum, ale přesto se mi polovina zvuků po celou dobu nepřehrává (např. zvuk jízdy po kolejích při vyřazeném výkonu, zvuk protijedoucích souprav...) Může mi někdo prosím poradit, jak tenhle problém odstraním? Děkuji.

To už se tady řešilo - zkus pohledat. Já bych tam hodil SB Live. Stojí pár stovek a je naprosto bezproblémový. Ale nejdřív bych si ho půjčil a zkusil.

Boby napsal:
To už se tady řešilo - zkus pohledat. Já bych tam hodil SB Live. Stojí pár stovek a je naprosto bezproblémový. Ale nejdřív bych si ho půjčil a zkusil.
No tak na to by som až tak nevsádzal. Vyskúšal som SB 128 aj SB LIVE! a jednoznačne najlepšiu stabilitu som mal s on board zvukovkou. Teraz už používam SB Live!, ale zachránil ma až MSTS Bin ( už to padá podstatne menej ). Zvuky sa mi vždy prehrávali korektne, samozrejme s SB je to postatne kvalitnejši a aj hlasnejšie. Vplyv na FPS som nezaznamenal. V PC mám Pentium 4/3GHz, základovka od Intelu.

Zdravim,

naistaloval jsem MSTS na rychly flashdisk (8GB) a docela pekne se zlepsilo trhani pri nahravani terenu a vlaku. Uplne ale nezmizelo.

Kazdopadne je to rychlejis nez disk (7200 ot/min).

ZSR

Zdravim.

Dnes som si napalil na DVD trat ZSR 150 aby som si ju mohol hodit do druhej instalacie MSTS na inom PC. Tak som chytil celu zlozku Routes 150 a Global 150 a dal som ju napalit. Po napaleni som obsah oboch napalenych zloziek nakopiroval do druhej instalacie MSTS, ale pri hrani tejto trate na druhom PC mi zacalo vypisovat chybajuce textury? Ako je to mozne? Pritom som si 100 percentne isty, ze som napalil CELY obsah tychto suborov a potom som aj skopiroval CELY obsah napaleneho DVD, takze mi to nejak nejde do hlavy.

Je mozne, aby sa mi niektore subory nenapalili alebo neskopirovali?

Tych textur nie je vela. Zatial som nasiel dve. Ale aj tak by ma zaujimalo, kde by mohol byt pes zakopany.

Ivan.ps napsal:
Zdravim.

Dnes som si napalil na DVD trat ZSR 150 aby som si ju mohol hodit do druhej instalacie MSTS na inom PC. Tak som chytil celu zlozku Routes 150 a Global 150 a dal som ju napalit. Po napaleni som obsah oboch napalenych zloziek nakopiroval do druhej instalacie MSTS, ale pri hrani tejto trate na druhom PC mi zacalo vypisovat chybajuce textury? Ako je to mozne? Pritom som si 100 percentne isty, ze som napalil CELY obsah tychto suborov a potom som aj skopiroval CELY obsah napaleneho DVD, takze mi to nejak nejde do hlavy.

Tych textur nie je vela. Zatial som nasiel dve. Ale aj tak by ma zaujimalo, kde by mohol byt pes zakopany.

Ano je to možné. A to je takový problém si to zkontrolovat?

Ivan.ps napsal:
Zdravim.

Zkus vypalovat menší rychlostí, třeba 12kou. My při vypalování AoE 2 sme dali rychlost 52x a první CD bylo ok ale na druhym chyběly tři soubory.

Mě se to stalo taky,je dobré před vypálením si ty soubory v okně překontrolovat,zda-li jsou všechny.Je to sice práce,ale pak máš jistotu,že se ti vypálí úplně všechno.A taky doporučuji vypalovat menší rychlostí,při větší rychlosti nemusí stíhat zásobník a prostě něco nedodá.Pokud můžeš,vypaluj raději na DVD-RAM,tam si ty soubory snadno opravíš.Já osobně na zálohy používám právě DVD-RAM a zatím nemám problémy.Jako vypalovačku používám LG a spokojenost.

Petr Novák napsal:
A taky doporučuji vypalovat menší rychlostí,při větší rychlosti nemusí stíhat zásobník a prostě něco nedodá.

To je pekna pitomost. Pokud nestiha buffer, pouzije se superlink, burnproof, ci buhvijak se to u vaseho typu mechaniky jmenuje. Proste vypne laser a na data si pocka. Podteceni bufferu se muze stat u prehistoricky 8x vypalovacky. Ale to zase vypalovaci program nenapise, ze vypalovani uspesne dokonceno.

Muze se stat ze mate vadne medium, ale jeste se mi nestalo, ze by soubory nebyly videt (vadna TOC). Hazely chybu pri kopirovani, ale v adresari byly videt. A nebo neslo vubec vlizt do adresare (to uz je vadna TOC).

Spis bych to videl na to ze nebyly vybrane vsechny soubory. Nebo byly, ale nektere mely napr diakritiku a cd bylo palene ve formatu nepodporujici diakritiku. Ale na to by musel program pri paleni upozornit.

Já neznám přesné podrobnosti problému, ale mě učili, že označit všechny ikony myší a přetáhnout není to samé jako Ctrl - A. Ctrl-A označí úplně vše včetně skrytých a systémových souborů, ale označení myší jen to, co je vidět v okně.
Ale mám pocit, že problém byl jinde. Nechápu, proč autor kopíroval MSTS do druhé instalace na témž počítači přes vypálené medium. Když druhý adresář lze udělat právě ctrl-C ctrl-V a ne vše dělat takto složitě.
Takto řešíte jen problémy, které vlastně do tohoto problému nespadají.
Mě se ještě nestalo, když jsem vypaloval cd nebo DVD, že by se ztratily nějaké soubory bez ohledu na rychlost vypalování. Pomalejší vypalování ale volím kvůli větší trvanlivosti dat na mediu. Testoval jsem vypalování DVD 16x, sice data vpořádku, ale už od pohledu byl zápis méně výrazný, jako při vypalování 8x.

Ono na rychlosti sice moc nezáleží pak-li že používáte kvalitní DVD či CD (Verbatim) ale při méně kvalitnim disku se při velké rychlosti nestihnou některá data zapsat. Takhle zní překlad odborníka kterej mi o tom něco řek. Ale jistější je vypalovat pomalu.

Dakujem za odpovede. Pretoze som si myslel az doteraz, ze som to asi ja nejak nezvladol pri vybere suborov, ktore chcem napalit. Inak som to DVD napaloval rychlostou 4x, takze to sa mi nezda nejak exstremne rychle napalovanie.

bob57_cz napsal:
MSTS obsahuje tisíce malinkých souborů a praxe mi ukázala, že zrovna Nero jako vypalovací program to nezvládá. Tváří se, že je vše v pořádku, ale nesouhlasí obsah tabulky s fyzickým zápisem. Pokud potřebuji taková data jen přenést na jiný PC, volím metodu archivů. Zabalím potřebné do zip,rar,ace,uha a teprve archivy vypálím.
Horší situace nastává, pokud potřebuji k vypáleným souborům přistupovat přímo na mediu. Zde se mi vyplácí metoda předpřipraveného obrazu disku do ISO, který si nejprve vyrobím ( UltraISO, WinISO, DirectISO,... ) a teprve zfinalizovaný obraz dám vypálit. Tam už Nero chyby nenaseká, vypaluje clustery bez ohledu na obsah a bez vlastních korekčních zásahů.
Tímto způsobem jsem napálil msts s jedinou tratí na DVD a bylo to funkční přímo z media, msts neběžel z HDD, běžel z placky. Kupodivu to běželo v hratelném stavu, přestože je mechanika podstatně pomalejší než HDD. Nelze však "save", což je logické .

Tak to taky skusím vypálit,jestli mi to půjde :lol: :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře