Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Mě se najednou aniž bych zasahoval nějakým způsobem do počítače a nastavení MSTS rapidně snížil FPS.Dělá mi to u všech tratí,tak kdyby měl někdo radu co s tím.

Šnek napsal:
Mě se najednou aniž bych zasahoval nějakým způsobem do počítače a nastavení MSTS rapidně snížil FPS.Dělá mi to u všech tratí,tak kdyby měl někdo radu co s tím.
O podobnom probléme som síce iba počul od niektorých kamarátov, ale pomohla iba preinštalácia MSTS. Samozrejme vychádzam z predpokladu že v PC nežije nejaký vírus a pod.

Šnek napsal:

Mě to dělá taky ale když vypnu PC a dám Režim spánku. Tak mi to sleze z 60fps na 20fps a vyrtualní paměť se pěkně plní a nepročistí.

Bobe prosí Vám. Co máte na mysli tím tweekovým programem? Také mi trvá dlouho vypínání PC. Prosím pěkně :eek:

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz: měl sem na mysli když chci vypnout PC. Nějak sem to špatně napsal. :eek: Jinak dík za vysvětlení.

Čouda napsal:
Bobe prosí Vám. Co máte na mysli tím tweekovým programem? Také mi trvá dlouho vypínání PC. Prosím pěkně :eek:
Tweekovací programy slouží na úpravu Windows. Kvalitní tweekovací program je TuneUp Utilities 2007.

Hezky vecer, pred chvilickou jsem zazil smrtelny pot na cele a mel jsem obrovsky vysoky tlak jako pred infarktem.

Z jistych pochopitelnych duvodu jsem byl nucen restartoval Windows XP, a po restartu nastal smrtelny pot, pocitac se vubec nenabootoval, misto toho mi psalo anglickou hlasku DISK BOOT FAILURE, jako kdybyste zformatovali pocitac a nemel z ceho pocitac bootovat. Tak jsem tedy jeste jednou provedl restart a podival se do BIOSU nic podezrelyho mi to nic nehlasilo, mel BIOS nacteny HDD i vypalovacku a cd mechaniku tak jsem tedy restartnul PC a pomale chvilice opet napis DISK BOOT FAILURE, pak jsem dostal sesty smysl a aniz bych se nejak rozmyslel jsem vypnul pocitac tim hlavnim tlacitkem kterym startuji PC. Pocitac se vypnul a pak mne napadlo ze zadu pocitace vypnout tlacitko napeti, tedy uplne pocitac vypnout aby do neho nesel el.proud. Pak jsem tlacitko po chvilce zapnul a zkusil spustit PC. Po zapnuti PC BINGO windows zacal normalne bootovat a pak uz jsem se normalne prihlasil pres svoje uzivatelske jmeno a heslo do windowsu.

JSEM Z TOHO JELEN A KOUKAM NA TO JAK NA ZAHADU BLAIR WITCH, NEVITE CO TO MOHLO ZPUSOBIT, PRECE JENOM NECHAPU TU HLASKU disk boot failure, insert disk, bla bla bla :eek: :eek:

To co tady popisuješ, se mi taky už párkrát stalo. Já jsem na to nepřišel proč se to děje, ale opravdu to není příjemný pocit.

Čuřil napsal:
Hezky vecer, pred chvilickou jsem zazil smrtelny pot na cele a mel jsem obrovsky vysoky tlak jako pred infarktem.

Z jistych pochopitelnych duvodu jsem byl nucen restartoval Windows XP, a po restartu nastal smrtelny pot, pocitac se vubec nenabootoval, misto toho mi psalo anglickou hlasku DISK BOOT FAILURE, jako kdybyste zformatovali pocitac a nemel z ceho pocitac bootovat. Tak jsem tedy jeste jednou provedl restart a podival se do BIOSU nic podezrelyho mi to nic nehlasilo, mel BIOS nacteny HDD i vypalovacku a cd mechaniku tak jsem tedy restartnul PC a pomale chvilice opet napis DISK BOOT FAILURE, pak jsem dostal sesty smysl a aniz bych se nejak rozmyslel jsem vypnul pocitac tim hlavnim tlacitkem kterym startuji PC. Pocitac se vypnul a pak mne napadlo ze zadu pocitace vypnout tlacitko napeti, tedy uplne pocitac vypnout aby do neho nesel el.proud. Pak jsem tlacitko po chvilce zapnul a zkusil spustit PC. Po zapnuti PC BINGO windows zacal normalne bootovat a pak uz jsem se normalne prihlasil pres svoje uzivatelske jmeno a heslo do windowsu.

JSEM Z TOHO JELEN A KOUKAM NA TO JAK NA ZAHADU BLAIR WITCH, NEVITE CO TO MOHLO ZPUSOBIT, PRECE JENOM NECHAPU TU HLASKU disk boot failure, insert disk, bla bla bla :eek: :eek:

Tak to mi psalo když si soused hrál na jističe jak na piano a hledal který je od jeho bytu. Pomohl až čudl na zdroji a nevim proč to napsalo. A ještě mě seřval ať ho vypínám standartně přes nabídku start. Jednou vypli proud a mě se ukončili všechny programy a následně se vypnul a to vše za 15vteřin. A když ho normálně vypínám tak je to věčnost.

Ta hláška znamená,že BIOS hledal na disku Master Boot Record a ten nebyl nalezen,tak jsi měl vložit bootovací disk do mechaniky.To se stane,když běh windows nebyl korekně ukončen,nejčastěji po vypnutí proudu,kdy Windows nemají čas uložit soubory na disk.Oprava je jednoduchá,stačí opravit MBR.Je na to malý prográmek FixMBR anebo spustit konzoli na opravu systému a zadat příkaz fixmbr.Pak restartovat a jede se dál. :wink:

ad bob57_cz - mě se to stalo minulý týden na SATA disku,kdy mi havarovala jedna aplikace a musel jsem ji tvrdě odstřelit vypnutím celého PC.Po zapnutí a náběhu BIOSu ta hláška o špatném MBR.Pro tyto případy mám na disketě ten prográmek FixMBR,stačilo ji vložit do mechaniky,v BIOSu nastavit bootování z diskety,FixMBR naběhl,opravil chybu v MBR,pak v BIOSu vrátit vše zpět a po restartu již PC normálně naběhl.

ad bob57_cz - je to opravdu WD,přesněji WD3000JS SATAII/300 7200rpm 300GB.Už mám objednaný další HDD Seagate Barracuda ST3320620AS SATAII/300 7200rpm 300GB a na ten šoupnu systém a WD bude jako skladiště všeho možného.A k tomu napájení proudem - možné to je,zdroj mám Fortron 400W a ještě tak půl vteřiny po vypnutí vypínače svítí kontrolka běhu disku,zřejmě se vybíjejí nějaké kondenzátory.

Mám takový problém a newím kde ho dát tak jsem ho dal tady. Když spustím MSTS přes trainstore všechno mi načtě a spustí train simulator. Neobjeví se zněla ale načítání ano. Chvilku tam je a najednou zmizí a přepne se do černé obrazovky oramovanou modrou jak to u XP bývá. Prosím newím s tím rady co s tím. Prosím o rady

151-tka napsal:
Mám takový problém a newím kde ho dát tak jsem ho dal tady. Když spustím MSTS přes trainstore všechno mi načtě a spustí train simulator. Neobjeví se zněla ale načítání ano. Chvilku tam je a najednou zmizí a přepne se do černé obrazovky oramovanou modrou jak to u XP bývá. Prosím newím s tím rady co s tím. Prosím o rady
Ta znělka se nezobrazuje, protože ve složce Global nemáš požadovaný soubor Startup. Jinak podle mého názoru se ti to v okně otevírá proto, protože to spouštíš s parametrem. Viz jiné vlákno. Toť můj názor.

Zdravím, mám problém který mě poněkud zneklidňuje. Jel jsem aktivitu IC Jaroslav Hašek a v ČT mi počítač vytuhnul s klasickou hláškou že program je třeba ukončit, ale pak následovala modrá smrt a pomůže jen reset. Nyní to dělá pokaždé když spustím aktivitu i jinou, zvuky trhaně přeskakují a asi po dvou vteřinách zase pád a modrá smrt. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Hardware je ani ne půl roku starý :( , tak doufám že tam to nebude i když tomu vše nasvědčuje

bob57_cz napsal:
StrojvedouciDoBoha napsal:
.. ale pak následovala modrá smrt a pomůže jen reset. ...Hardware je ani ne půl roku starý :( , tak doufám že tam to nebude i když tomu vše nasvědčuje
" Modrá smrt" obsahuje číslo chyby, to si opiš a dej vyhledat ne webu.

asi se jedná o jinou chybu než máte na mysli, asi jsem podal klamavou informaci- jediné co na té modré obrazovce bylo tohle:
Technické informace:
STOP:0x0000008E (0x0000005, 0xBFC0B82F, 0xA4E69974, 0x00000000)
ati3duag.dll - adress BFC0B82F base at BFB33000, DateStamp4681c032

můj selský rozum mi říká že je nějaká potíž s knihovnou kterou používá grafika

Pak ještě po resetu vyběhla windowsovská hláška kde byla chyba popsána takto:
BCCode : 1000008e BCP1 : C0000005 BCP2 : BFC0B82F BCP3 : A4E69974
BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 768_1

Nějak z toho nejsem moudrý

Díky za odkaz, něco málo jsem tam našel, ale co opravdu pomohlo bylo to, že jsme přeinstaloval bin zmenšil parametr paměti na 512 a zrušil parametr spuštění v okně, jedna z těchto tří věcí to vyřešila, těžko říci která. Možná někdy až budu mít chuť tak to pořádně otestuju.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře