Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Doporučíte mi procesor "navláčky" v hodnotě 2500-3000tis ?? Delší dobu jsem to teď nesledoval, protože nebylo třeba a tak nějak jsem ztratil přehled.
Díky předem :)

Tomas Lee napsal:
Doporučíte mi procesor "navláčky" v hodnotě 2500-3000tis ?? Delší dobu jsem to teď nesledoval, protože nebylo třeba a tak nějak jsem ztratil přehled.

Tohle není jen o procesoru, je třeba mít vyladěný celý systém....

Tomas Lee napsal:

Já osobně bych doporučil mrknout na http://www.svethardware.cz kde každý měsíc vychází průvodce koupí cenově výhodného počítače ve třech cenových kategoriích a je tam povídání o jednotlivých komponentách...

Naposled editoval moderátor:
Miran: Vím, že jde o celý systém. Mě MSTS funguje tak nějak relativně dobře. Ale cítím, že příchodem např. railsimulatoru bych musel dělat hodně ústupků. V podstatě doladění bude probíhat průběžně. Nyní bych potřeboval jen trefit procesor aby bylo na čem stavět. Těch technologií je teď tolik, že se v tom ztrácím.

Tomas Lee napsal:
Miran: Vím, že jde o celý systém. Mě MSTS funguje tak nějak relativně dobře. Ale cítím, že příchodem např. railsimulatoru bych musel dělat hodně ústupků. V podstatě doladění bude probíhat průběžně. Nyní bych potřeboval jen trefit procesor aby bylo na čem stavět. Těch technologií je teď tolik, že se v tom ztrácím.

Já osobně si myslím, že nakonec stejně zjistíš že bude lepší postavit komp od píky :) ...můj názor, přijde na to jak je na tom tvůj současný
Já jsem taky myslel, že tu vylepším to a tu ono ale pak jsem zjistil, že základovka je šmé tudíž jsem přikročil k řešení od píky...

StrojvedouciDoBoha napsal:
Tomas Lee napsal:

Já osobně si myslím, že nakonec stejně zjistíš že bude lepší postavit komp od píky :) ...můj názor, přijde na to jak je na tom tvůj současný
Já jsem taky myslel, že tu vylepším to a tu ono ale pak jsem zjistil, že základovka je šmé tudíž jsem přikročil k řešení od píky...

Je to tak, v dnešní době dělat modernizaci postupně nejde. Koupíš např desku a než ušetříš na ostatní komponenty tak je deska zastaralá a začne to nanovo...

Tomas Lee napsal:

Kup ten kterej ti cenově vyhovuje a i výkonem. Jo a taky koukni co potporuje tvoje základní deska. Asi nic složitého.
Já bejt na tvim místě tak šetřim a po vánocích si postavim novej kop. Jak už tady zaznělo.

Zdravím,
taky se podělím o mou zkušenost,citil jsem potřebu přejít z P4 na dual a protože jsem měl grafiku AGP A DDR1 a ne dostatek peněz na celý počítač řešil jsem to kompromisem a to koupi desky se socketem 775 a chipsetovou řadou která podporuje jak AGP,PCI-E tak DDR1 a DDR2.Postupně jsem přešel z AGP na PCI-E a teď přecházim z DDR1 na DDR2.Ovšem je to opravdu jenom kompromis protože to stejně časem bude chtít novou desku..a tak pořád dokola.

Takže nejspíš koupím do své staré kysny toto:
-CPU AMD ATHLON 64 X2 5000+ EE (cca. 3000 příští týden prý ještě méně)
-MSI K9N Neo-F, AM2, nForce 550 (1800,-)
-DIMM DDR2 1024MB 667 DC KIT (2x512) (650,-)
- možná nějaká nová kysna kvůli lepšímu chlazení procesoru ze strany (1000,-)

No a zbytek vytahám z nynějšího. Snad to bude stačit aspon na zlepšení MSTS a railsimulator. Jinak nyní funguji na Athlon 2000+ a 640RAM Nebo byste volili něco jiného? :roll:

Zdravím. Môj problém nesúvisí priamo s MSTS ale myslím, že do tohto vlánka patrí.

Mám doma dva PC a na oboch mi zvykol bežať internet cez router D-link DSL-562T. Jeden počítač je pripojený cez USB, druhý cez Sieťovú kartu.

Problém je, že dnes ráno som zistil, že sa neviem pripojiť na net. Počítač ukazuje, že je pripojený k sieti, všetko vyzerá v pohode, ale akonáhle dám otvoriť nejakú stránku, tak ju neviem nájisť.
Už som skúšal aj preinštalovať router, reštartovať, atď, ale bez výsledku.

Keď som ale nainštaloval obyčajný modem, tak net mi v pohode bežal, ale vždy iba na jednom PC.

Neviete mi prosím niekto dať nejakú dobrú radu? Už som zúfalý. Ďakujem

Ivan.ps napsal:
Zdravím. Môj problém nesúvisí priamo s MSTS ale myslím, že do tohto vlánka patrí.

Mám doma dva PC a na oboch mi zvykol bežať internet cez router D-link DSL-562T. Jeden počítač je pripojený cez USB, druhý cez Sieťovú kartu.
Počítač, který je připojený k internetu, přes průvodce nastav připojení a u druhého PC, který je připojen síťovým kabelem do Připojení k místní síti- Protokol sítě internet (TCP/IP)- Vlastnosti - zatrhnout obě adresy "Získat automaticky"
A musí to fungovat.

Ale já mám také dotaz na sítě, ale u MS Vista. Tyto jsem si musel koupit a nainstalovat, protože se množí dotazy, že někomu nefunguje moje trať. (opravdu funguje, ale je nutné nejprve tyto nově nainstalované aktualizovat těmi 33 aktualizacemi)

Z PC na Vistách se dostanu kamkoli, ale z jiných PC na Visty to chce heslo a nevím co s tím. Podařila se mi aktivovat jen jedna Veřejná složka, do které se z jiných PC dostanu.
Nevíte někdo, jaké heslo síť Visty chce? (jak tohle aktivovat, abych mohl číst a kopírovat sdílené disky jako u XP) Heslo k přihlášení nepomohlo.

Zdravím Vás. Stalo sa už niekomu, že sa vám po dvojkliku na ikonu nejakého programu ten program nedal spustiť??? Mne sa to dnes stalo po nainštalovaní trainsim gamepacku do Gmaxu. Program nie a nie sputiť. Vždy sa po kliknutí na odkaz zobrazia pri kurzore na pár sekúnd presýpacie hodiny, potom zmiznú a program sa nespustí. Ako keby som ani neklikol na jeho ikonu. Stretol sa s tým niekedy niekto? Neviete poradiť prosím? Ďakujem

Ivan.ps napsal:
Zdravím Vás. Stalo sa už niekomu, že sa vám po dvojkliku na ikonu nejakého programu ten program nedal spustiť??? Mne sa to dnes stalo po nainštalovaní trainsim gamepacku do Gmaxu. Program nie a nie sputiť. Vždy sa po kliknutí na odkaz zobrazia pri kurzore na pár sekúnd presýpacie hodiny, potom zmiznú a program sa nespustí. Ako keby som ani neklikol na jeho ikonu. Stretol sa s tým niekedy niekto? Neviete poradiť prosím? Ďakujem
Zamrzne celý program, nebo i Windows?

Ivan.ps napsal:
Windows beží v pohode a aj všetky ďalšie aplikácie. Iba program sa jednoducho nespustí.
Pokud se to děje i po restartu PC, tak si vyčisti regitry a pamět PC.Věř že to potom půjde

phptt napsal:
Ivan.ps napsal:
Windows beží v pohode a aj všetky ďalšie aplikácie. Iba program sa jednoducho nespustí.
Pokud se to děje i po restartu PC, tak si vyčisti regitry a pamět PC.Věř že to potom půjde

Nepomohlo to aj tak no nevadí. aj tak musím formátovať disk s Windowsom, tak potom to už hádam pôjde.

Chystám sa kúpiť k notebooku extrený USB disk. Chcel by som sa spýtať, či je možné mať celú inštaláciu MSTS na tomto disku aby všetko korektne chodilo a či to môže mať nejaké mínusy keď budem mať MSTS nainštalovaný na externom disku? teraz mám v notebooku 5400 otáčkový disk a extrený je 7200 otáčkový. Je možne že by sa mi zlepšil o niečo chod MSTS??? Ďakujem

Ivan.ps napsal:
Chystám sa kúpiť k notebooku extrený USB disk. Chcel by som sa spýtať, či je možné mať celú inštaláciu MSTS na tomto disku aby všetko korektne chodilo a či to môže mať nejaké mínusy keď budem mať MSTS nainštalovaný na externom disku? teraz mám v notebooku 5400 otáčkový disk a extrený je 7200 otáčkový. Je možne že by sa mi zlepšil o niečo chod MSTS??? Ďakujem
Mohlo by to běhat slušně až s plánovaným rozhraním USB 3. Na stávajících USB 1 a 2 ne - je na to pomalé. Na zálohování stačí, ale pro běh aplikací IDE/SATA.

Re: Počítačová poradna všeobecně

Zbyněk Šemora napsal:
Potřebuji poradit. Doma se mi občas stane jev, kdy po delší práci na PC po kliknutí na plochu nebo ikonu se mi označi několik ikon najednou a otevřít samozřejmě nejdou. Vyřešil to restart PC. Právě se mi to stalo v práci po 3 hodinách provozu, kdy byl spuštěný jen účetní program. Po příchodu zákazníka mi nešlo zboží zaúčtovat, otvíraly se mi jiná okna (dosovský program). Tak jsem Účto ukončil a chtěl znovu spustit. Ejhle označilo se mi asi 15 ikon najednou a PC nešel ani vypnout. Tak jsem ve správci úloh povypínal co se dalo a až potom se PC dalo restartovat.
Po restartu PC vše OK. Takže to samé jako se mi stávalo doma.
Možná to má společného jmenovatele, vždy byl spuštěn a ukončen editor MSTS.
Rád bych znal příčinu.
Nedávno se mi podařil vyřešit tento problém, kvůli kterému jsem vlastně založil tohle vlákno.
Stačí někam napsat několik čísel ne přes numerickou, ale čísla přes Shift v horní části klávesnice. Například do souřadnic v editoru nebo otevřít nějaký textový soubor. Pak už vše začne normálně fungovat a není třeba ukončovat editor ani restartovat PC. Už asi 4x jsem tento problém tímto způsobem vyřešil. Tak snad tento tip někomu trápícímu se pomůže.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře