Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Počítačová poradna všeobecně

Omlouvám se bob57 tak mě prosím navedte na to kde to již bylo probíráno a já to hned zde odmažu. Takhle umí odpovědět každy. Já jsem dnes po registraci a prostě jsem to zkusil do dvou dle podle mě odpovídajících sekcí. Vážně od vás povzbuzující odpověd. Díky.

Libor Doležal napsal:
Omlouvám se bob57 tak mě prosím navedte na to kde to již bylo probíráno a já to hned zde odmažu. Takhle umí odpovědět každy. Já jsem dnes po registraci a prostě jsem to zkusil do dvou dle podle mě odpovídajících sekcí. Vážně od vás povzbuzující odpověd. Díky.
Stačí se jen porozhlédnout !
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/268
Ale co bych se namáhal s hledáním, když jednodušší je si tu hodit vlastní požadavek na stříbrný tácek a nejlépe hned několikkrát, aby to nebylo přehlídnuto.

Povzbuzující ? Aby ne, když si neráčejí ani přečíst "pravidla": napřed hledat a teprve při nenalezení se tázat.
Obráceně je to špatně !!!

Naposled editoval moderátor:

Velice se omlouvám ale to vlákno jsem přehledl a to jsem zde vážně strávil spoustu času hledáním. Bohužel jsem byl asi už tak zoufalý, že jsem se prostě překoukl. Pokusím se mé příspěvky odmazat at tu nezaclánějí pro důležitější pomoc. Mějte se a děkuji L.D

Zbyněk Šemora napsal:
Mám opět obecný problém. Před rokem jsem si na starší PC pořídil ze cvičebních a testovacích důvodů systém Vista Home Basic. Nejoškubanější verze. Tenkrát se víc točilo načítací kolečko než se otevřelo okno, tak jsem čekal na SP1. Stáhnul jsem si ji z Microsoftu, nainstaloval a byl asi měsíc spokojen. Vše šlapalo jak hodiny. Pak mi to začalo blbnout do úpného kaput. Myslel jsem, že to dělá základní deska a vyměnil za jinou. Nakonec to dělala vadná ramka, kterou už mám zpět vyreklamovanou.
Stala se ale jiná věc. Nainstaloval jsem Visty znovu a chtěl rovnou SP1, ale ouha, ve finále instalace mi to ohlásilo vnitřní chybu. Myslel jsem, že problém je v tom, že systém nemám aktivován. Abych nemusel aktivovat telefonicky, čekal jsem na tento okamžik asi 3 měsíce (měsíční lhůta aktivace se dá 3x prodloužit). Pak jsem systém úspěšně přímo aktivoval a SP1 zkusil nainstalovat. Opět ta samá chyba. Tak jsem šel na Windows Update a SP1 zkusil odtud. Aktualizace SP1 se stáhla a začala instalovat. A opět stejná chyba. Opravdu nevím co s tím. A každý restart PC mi tuto aktualizaci nabízí. Šel jsem po kódu chyby a jediné co jsem se dozvěděl, že by mohl nějaký program bránit instalaci SP1. Kromě AVG a věcí k MSTS tam zatím nic nemám. Zkusil jsem nouzový režim, kdy je hodně programů povypínaných. Během instalace SP1 to ale vyhodilo tu samou chybu.

Napadají mne dvě varianty. Buď se stala chyba při instalaci Vist (nejsem si jist, jestli jsem je instaloval s vadnou ramkou), pak by mě zajímalo, jestli se dá tato instalace opravit (XP nabízí opravit, ale u Vist to nikde nevidím).

Našel jsem na Microsoftu podmínky pro OEM systém. Mohu vyměnit veškerý HW, kromě základní desky. A já to udělal obráceně. Že by si Visty pamatovaly že jsem kdysi aktivoval systém na jiné desce?

Jelikož to byl planý poplach, tak není problém jít zpět do původní ZD, ale to jsou jen dohady.
Ptám se proto, že mne to žere a zdržuje od vlastní práce do MSTS. Možná je řešení velmi jednoduché. Hold pravdu má opět Lenin. Učit se ,učit se, učit se.

Instalace SP1 dělala problém, byl-li změněn obrázek plochy mimo defaultní Windows. Nevím ,jestli je to tím, ale byla to jedna z chyb, na kterých končila instalace SP1.

Zdravím. Stala se mi taková věc. Ráno jsem si chtěl pustit PC a nastal problém. Vše bylo jako obvykle, ale když se měla ukázat načítací obrazovka Win XP, konec. Místo toho zpráva o tom, že nelze najít nebo je poškozen soubor WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM, a že to můžu zkusit opravit pomocí konzoly pro zotavení a obnovu systému. Tak jsem to zkoušel, ale nevím jak jak na to. Napadlo mě, jeslti by nestačilo soubor jednoduše nakopírovat z jiného PC. Jen ještě nebyl čas to zkusit. Mám Win XP SP2 a dva HDD na NTFS. Díky za případné rady.

Tohle jsem také zažil. Ale nemohu si vzpomenout, jak jsem problém vyřešil. Tenkrát jsem si na PC spustil jiný systém, abych se do zlobivého XP podíval. Ale mám pocit, že se vše vzpamatovalo po vložení instalačního CD.

[quote='Davidus]... Napadlo mě, jeslti by nestačilo soubor jednoduše nakopírovat z jiného PC. [/quote]Každá instalace si generuje vlastní. Kdyby byl na instalačním CD, šel by okopčit z něj.
Klasicky ses stal obětí nedokonalosti NTFS. Ten soubor tam je, akorát systém má problém s jeho čtením.
Pomocí jiného OS jej stačí okopírovat jinam a pak přepsat zpět.

bob57_cz napsal:
[quote='Davidus]... Napadlo mě, jeslti by nestačilo soubor jednoduše nakopírovat z jiného PC.
Každá instalace si generuje vlastní. Kdyby byl na instalačním CD, šel by okopčit z něj.
Klasicky ses stal obětí nedokonalosti NTFS. Ten soubor tam je, akorát systém má problém s jeho čtením.
Pomocí jeného OS jej stačí okopírovat jinam a pak přepsat zpět.
[/quote]
Mám pocit, že jsem to asi tak tenkrát vyřešil také, respektive jsem vrátil zpět zálohu.

Díky za rady. Nakonec musel být soubor opravdu poškozený, protože nic nepomáhalo, ale mám to už vyřešeno. Problém je, že mi teď některé progamy nejdou ani přeinstalovat (nebo oprava instalace), ani odinstalovat a vůbec se nedostanu do jejich složek (nejdou ani smazat).

Davidus napsal:
Díky za rady. Nakonec musel být soubor opravdu poškozený, protože nic nepomáhalo, ale mám to už vyřešeno. Problém je, že mi teď některé progamy nejdou ani přeinstalovat (nebo oprava instalace), ani odinstalovat a vůbec se nedostanu do jejich složek (nejdou ani smazat).
A co tak napsat, jak jsi to "úspěšně" vyřešil ?

bob57_cz napsal:
Davidus napsal:
A co tak napsat, jak jsi to "úspěšně" vyřešil ?
Po neúspešném přesunutí souboru a následném navrácení zpět jsem ho přepsal přejmenováním souboru system.sav na system (system.sav jsem si předtím dal bokem). To taky nešlo, ale spustila se instalace (její záverečná část) a chtěla po mě instalační CD. A systém se "doinstaloval". To ale nebylo bez problémů. Instalační program vyžadoval určité soubory, které na CD nebyly. Jejich jména už nevím. Ony soubory na CD jsou, ale chybí jim jeden detail, a to taková zváštní koncovka (např. u jednoho bylo k názvu přidáno _ex nebo tak něco). Šlo to odklikat a instalace se dokončila i bez toho. Pak jsem ještě nainstalovat SP2 a zde nebyl problém. Stačí to takto?

Davidus napsal:
Po neúspešném přesunutí souboru ...
To už je lepší. Takže zapůsobila vnitřní ochrana systému.
Ty chybějící soubory na CD samozřejmě jsou a každý je ve vlastním archivu v adresáři I386.
Jméno souboru je stejné, akorát ten archiv má v příponě místo jednoho písmenka podtržítko.
S tím si systém ví rady a je mu známo, že požadovaný soubor je uvnitř archivu formátu .cab s upravenou příponou.

Pokud byl soubor poškozen, bude vhodné udělat SW diagnostiku a údržbu disku ( scandisk, chkdsk, defrag, ... ).

Otázka. Je možné aby ramky ovlivnily kvalitu zvuků v MSTS ?
V práci mám PC, kde jsem měl v duálu 2X512MB ram. Nedávno jsem přidal 2x1024, abych max využil 32 bitový systém. Počítač šlape jak hodiny, ale v MSTS editoru, pokud jedu s kamerou nad návěstidlem, ozve se hučivý zvuk. (Nedávno jsem to ukazoval Pawlíkovi s Michalem) Ale při práci to jinak nevadí. Dnes jsem pro otestování trati v provozu spustil MSTS. Zvuky v kabině jsou normální, ale pohledy z okna a EX v rychlých impulsech mám tento hučivý zvuk i ve hře. A to nonstop. Na pozadí pak slyším zvuky MSTS. Hrůza a děs. Zítra zkusím ty ramky odebrat a uvidím. Jen mne zajímá nějaké odborné vysvětlení, proč tomu tak je. Nebo zkusím nejprve jinou zvukovou kartu.

No podle mě, je kravina, aby měli RAMky něco společného se zvukem.

Zbyněk Šemora napsal:
...Nebo zkusím nejprve jinou zvukovou kartu.
Já bych se do toho tak nehrnul.
První bych si zkontroloval, jak mám provedeno elektrické propojení všech komponent PC a všech zařízení k němu nějak propojených.
Různé rozpočky a prodlužovačky jsou významným zdrojem podobných efektů. Nedejbože ještě k tomu použít propojení zařízení, která jsou napájena v baráku z jiných fází ( třeba PC v jedné místnosti a TV ve druhé ).
Ono někdy postačí obyčejné otočení vidlicové přípojky u napáječe ze sítě , radioamatéři jistě vzpomenou, o čem to asi řeč.
Plovoucí zem a zasmyčkování jsou nepřítelem každého přenosového zařízení.

Tak jsem si vzal z domova starou SB Live 1024 a z PC v práci vyhodil SB Live 5.1 a vyměnil za tuto. Problém vyřešen, MSTS šlape jak hodiny, kromě odstranění lupání hraje vše i ex a na stanovišti 230 proti včerejšku se začaly přehrávat i ventilátory. A já blbec tuto vynikající, snad nejlepší pro MSTS zvukovku zdarma nabízel v burze.
Tato 5.1 měla i v minulosti u MSTS malý problém. Občas nějaké zvuky se z jednoho kanálu přehrávaly zkresleně. Podezíral jsem bedýnky a později koupil nové. Ale od té doby jsem MSTS na tomto PC nehrál. Jinak pro ostatní zvuky, jako hudba, tato zvukovka hraje jak hodiny. Tato karta asi nemá ráda jen MSTS. Ale je zajímavé, že se závada projevila naplno až po přidání RAM. Že by větší odběr proudu a narušení nějaké rovnováhy?

Spis horsi kvalita odstineni zvukovky. Mene kvalitni navrh odolnosti EMC. Ja mam onboard zvukovku - ani nevim jakej cip, a chyta elmag. signal vyzarovany grafikou. Je poznat napr. kdyz koukam na monitoru na jednobarevnou plochu (napr. zelenou placku v msts - repracky lehce piskaji) a nahle se zmeni barva (projede cerveny vlak - zmeni se frekvence piskani). A to do toho jeste obcas zachrasti HDD :shaking: Onboard zvukovky stojej za prd.

Včera jsem instaloval známým do jejich nového PC mou trať. Systém XP, grafika nVidia 9500GT 3 giga RAM.
Zkusil jsem kvůli nastavení širokoúhlého monitoru už nainstalované MSTS (originál anglicky). Po ukončení hry se ale nezavřelo okno a MSTS šlo ukončit jen ctrl-alt-delete.
Nainstaloval jsem svou trať, vše nastavil, spustil testovací aktivitu "Topírna noc", která už v úvodu běhala s FPS 19 až 30. Vše šlape jak hodiny. Ale až na to ukončení. Na pozadí zůstane jako by maximalizované černé okno. To samé dělá i editor MSTS. Já se s tím setkal jen u Vist a to myslím vyřešilo nastavení v zástupci pro spuštění.

Jestli jste se s takovým jevem někdo setkal, tak se rád přiučím. Děkuji.

Pokud se nepletu Zbyňku, tak se to tu probíralo mnohokrát a příčinou toho co popisuješ, je snad to, že MSTS nespouštíš s právy lokálního admina - takto to alespoň blblo i na WinXP ( u W2k stačilo být ve skupině PowerUser).

Nastaveného zástupce podle svého desatera máš? kompatibilitu s Win XP SP2 a spouštět jako správce?

Ale třeba u XP nestačilo spouštět jako správce ( to nezabíralo), ale musel jsi být už s právy správce přihlášený. Nemůže se tohle chovat stejně i Vist?

Je to ono?

Já si jen pamatuji, že v provopočátcích MSTS žádná nastavení podle desatera neexistovala. MSTS se sprostě nainstalovalo a nebyl žádný problém. Já u sebe MSTS instaloval mnohokrát a na různá PC, jak šla doba, kupovaly se nové sestavy a nikdy jsem na nic podobného nenarazil. MSTS je obyčejný uživatelský program a nevěřím, že by k jeho spuštění a ukončení bylo třeba být přihlášen jako správce. Ale je fakt, že já jsem používal vždy účet se všemi právy.
Visty jsou už něco jiného. MSTS je pro ně starý software.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře