Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Počítačová poradna všeobecně

Zbyněk Šemora napsal:
Ale je fakt, že já jsem používal vždy účet se všemi právy.
Asi proto Tě to nikdy nemohlo napadnout, že i na WinXP potřebuješ práva admina.

Práva správce jsou potřeba od WinXP ( a to nestačí dát Spustit jako), ale je potřeba být přihlášen účtem, který má práva správce, což to, co jsi napsal výše potvrzuje.

V opačném případě se to chovalo přesně tak jak popisuješ - při ukončení zatuhnutí v černém okně.

Ve W2k stačilo na to, aby se MSTS chovaly korektně, aby měl přihlášený uživatel práva skupiny PowerUser. A u Win98 to bylo úplně jedno - tam nic takového jako práva neexistovalo.

S právy admina si to na WinXP vyzkoušej ( odeber si je, spusť MSTS) a uvěříš. Schválně jsem zvědavý na to, jak dopadnou Tvé pokusy na Tvém kompu.

To, že to je MSTS obyčejný program ještě neznamená, že ty práva nepotřebuje - záleží to na tom, jak moc prasácky je napsaný .....

Martine, měl jsi pravdu. Vytvořil jsem si nový účet s omezenými právy a spustil MSTS. Pak jsem jej ukončil a bingo. okno se nezavřelo. Hned jsem žhavil telefón a zeptal se, jak jsou přihlášeni. Mají v compu jen jeden účet a ten je jako správce. V nastavení "omezená práva" jsou mlhavě.
Když to shrnu. Je tam jeden účet jako správce počítače, ale chová se v MSTS jako s omezenými právy. " A teď babo raď "

Zbyněk Šemora napsal:
Zkusil jsem kvůli nastavení širokoúhlého monitoru už nainstalované MSTS (originál anglicky).
Mi není jasná tahle věta.
Byla provedena regulerní instalace z original CDs ?
Nebo bylo provedeno jen zkopírování celého adresáře simulátoru a poté uměle vytvořen zástupce pro spouštění ?
V tom druhém případě nejsou v registrech odpovídající zápisy a spuštěním se vytvořily náhradní, ale nesprávné.

Chlapi zdravím, možná jsem úplně dutej, ale radši se zeptám.:D Pokud chci přehodit MSTS z disku D na E, stačí, když udělám následující?
1. Udělám si kopii celého už nainstalovaného MSTS někde bokem na HOD.
2. Odstraním MSTS z disku na kterém byl instalován.
3. Nainstaluji MSTS z CD (defultní) na disk E.
4. Nakopíruji zálohovaný MSTS do zrovna nainstalovaného defultního MSTS z CD a dám přepsat vše.
Bude toto fungovat? nechce se mi vše instalovat znovu. Jo a pokud budu mít Trainstore, CB na jiném disku, (tam kde jsem měl MSTS původně) poběží vše OK?
Předem díky za odpověď . Dan

Dan J. napsal:
Chlapi zdravím, možná jsem úplně dutej, ale radši se zeptám.:D Pokud chci přehodit MSTS z disku D na E, stačí, když udělám následující?
1. Udělám si kopii celého už nainstalovaného MSTS někde bokem na HOD.
2. Odstraním MSTS z disku na kterém byl instalován.
3. Nainstaluji MSTS z CD (defultní) na disk E.
4. Nakopíruji zálohovaný MSTS do zrovna nainstalovaného defultního MSTS z CD a dám přepsat vše.
Bude toto fungovat? nechce se mi vše instalovat znovu. Jo a pokud budu mít Trainstore, CB na jiném disku, (tam kde jsem měl MSTS původně) poběží vše OK?
Předem díky za odpověď . Dan
Proč tak komplikovaně ? !
1. překopíruji funkční "D:/Train Simulator" na "E:/Train Simulator"
2. provedu verifikaci - v tcmd "synchronizovat adresáře"
3. spustím regedit a vyhledám si klíče msts, v nich opravím původní cestu k programu na nově požadovanou a to včetně zástupců ( user i all user )
4. po ověření správné funkčnosti mohu původní "D:/Train Simulator" zlikvidovat
5. stejný postup platí i pro doplňkové programy, kde si navíc musím opravit i cesty uvnitř jejich konfiguračních souborů ( .ini, .cfg, ... )

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Zkusil jsem kvůli nastavení širokoúhlého monitoru už nainstalované MSTS (originál anglicky).
Mi není jasná tahle věta.
Byla provedena regulerní instalace z original CDs ?
Nebo bylo provedeno jen zkopírování celého adresáře simulátoru a poté uměle vytvořen zástupce pro spouštění ?
V tom druhém případě nejsou v registrech odpovídající zápisy a spuštěním se vytvořily náhradní, ale nesprávné.
Já jsem jim ten MSTS neinstaloval. Ale vzhledem, že jejich MSTS na předchozím PC byl už celý počeštěn a MSTS je v novém PC v nabídce Programy, tak je vyloučeno, že by se vyskytovala na novém PC jen zkopírovaná verze. MSTS mají originál CD.
Však jim tam příjde zítra "odborník" ze servisu. Koupili celou sestavu, ale monitor byť širokoúhlý, ale analogový. To by mne ve snu nenapadlo, že se ještě vyrábí LCD monitory, které nemají připojení DVI. Obraz také nebyl nic moc. Takové bledé barvy. Naštěstí je ještě možnost tuto komponentu vyměnit za lepší. Tento monitor mi připadal jako dostačující do kanceláře, kde pracuji jen s MS Office.

Zbyněk Šemora napsal:
Já jsem jim ten MSTS neinstaloval. Ale vzhledem, že ...
Aha. Už je mi to asi jasné. Nainstalované to nejspíše je, ale ne tebou, tys přišel už k hotovému... .

Chtěl bych se podělit se včerejší zkušeností, kdy jsem měl víc štěstí než rozumu.
Koupil jsem si Pinacle studio 12 (kvůli zpracování formátu AVCHD) Tato verze nabídla převod součástí verze 10 a po finále mi bylo oznámeno, že starou verzi už mohu odinstalovat. A tady nastal problém. Odinstalační soubor žádal SP2, ale já mám XP SP3. Tak jsem nejprve SP3 odinstaloval a pak už nebyl problém Studio10 odebrat. Pak jsem chtěl disk defragmentovat, ale ouha, tento nástroj je poškozen. Jelikož wokna dělala neplechu s ikonami spuštěných programů, tak jsem se rozhodl systém inovovat. Na čistou novou instalaci není nyní čas. Vložil jsem instalační disk a spustil opravu instalace Windows. A teď to začalo. Mám instalační DVD, kde jsou volby buď česky nebo slovensky nebo anglicky. A po restartu PC, kdy mělo začít kopírování souborů tyto nebyly nalezeny. Pro tento případ jsem si kdysi udělal v nLite bootovací disk jen s českou verzí. Vložil jsem jej do mechaniky a kopírování začalo, ale asi v 50% se objevil nečitelný soubor a tím instalace skončila. Jenomže po restartu byl už původní windows oškubaný jako v nouzovém režimu. Tak jsem znovu restartoval a zvolil započatou instalaci XP. Napadla mne taková kulišárna. Mám ještě jedno normální instalační CD systému XP do notebooku. Světe div se, instalace se chytila a než jsem se vrátil z vycházky s pejskem, systém XP byl opraven a dokončen. Tak jsem chtěl znovu udělat defragmentaci, ale opět ta samá chybová hláška. A dole v liště ve spuštěných programech opět nebyly všechny ikony, hlavně postrádám "Bezpečně odebrat hardware". Ale nedávno dobře poradil Kosac a já si už také našel fígl, jak tam zobrazit vše. Tak jsem z windows update nainstaloval znovu SP3 a pak už začala chodit i defragmentace a vše jako dřív. Ale jedno se zlepšilo. Po inovaci systému mám ve spuštěných programech sice ne vše, ale o jednu ikonku víc :-) Opravit systém jiným CD šlo asi z důvodu, že heslo jsem zadával ještě před restartem, kdy jsem začal instalaci s originálním DVD.

Závěr je takový, že stačilo jen znovu nainstalovat SP3. Zkrátka proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Ale zase jsem o něco chytřejší :-)

Zbyněk Šemora napsal:
... já si už také našel fígl, jak tam zobrazit vše.
Mohl bych se zeptat, jaký ten fígl je? Této části lišty jsem totiž nikdy neporozuměl, objevuje se mi tam doslova co chce, kdy chce.

Je to popsáno na straně 24 a 25. Záleží, co uživatel potřebuje. Pokud nic, tak nemá smysl to řešit.

Chtěl bych upozornit na jednu věc. Asi jednou za dva roky si kupuji novou DVD mechaniku. Současné mechaniky jsou už jen do SATA. A tady nastal problém. LG GH20NS15. Zkusil jsem vypálit DVD, ale zůstalo to na 1% a vypalování se nezdařilo. Zkusil jsem čtení, vložil disk s videem. Vše fungovalo, film běží, ale asi po minutě obraz zamrzl a s PC. Když jsem stisknul tlačítko vysunutí disku, tak se systém restartoval. Zkusil jsem prohodit SATA výstup, ale to samé. Poslední pokus, vzal jsem mechaniku domů, kde mám mnohem novější počítač a zde mechanika šlape jak hodiny. Tady mám také novou SATA mechaniku koupenou před několika měsíci, ale nevyužívanou. LG GH20NS10. Tak jsem ji zkusil dát do práce a tahle tam šlape jak hodiny. Takže jsem měl víc štěstí než rozumu.

Současně mi kamarád říkal, že nové nejen mechaniky, ale i hardisky do SATA, stává se, že je systém XP vůbec nenajde. Dokonce to zlobí i ve Vistách, ale ty si umí najít nové ovladače. Vyřeší to nové ovladače k základní desce nebo v Biosu do SATA zapojené zařízení nastavit jako že je v IDE.
I na mým vlastním pokuse se prokázalo, že modernizovat staré počítače je velké riziko.
To jen pro info, kdyby někdo plánoval, že si do svého starého PC koupí nový disk 1Tera, aby se pak nedivil, že Bios jej vidí, ale systém XP na něj nejde nainstalovat. Opravdu se stalo. A pomohl jen bootovací disk v nLite, kam se do instalace systému přidaly nové ovladače.

Mě se stalo před měsícem že sem si nainstaloval OS XP,ovladače,programy apod.Hrál jsem hry a vše bylo v pohodě,ale když jsem spustil editor úkolu,tak se mi místo bílý plochy zobrazila černá na kterou se zobrazila mapka tratě a ta se v tom vykreslovala a editor trati se mi sekal tak jako bych v PC žádnou grafiku neměl.Po velkém bádání jsem zjistil že to byl ovladač na GK ATI Radeon.S CD jsem si nainstaloval ovladač a ten MSTS nejspíš vadil,tak jsem si z internetu stáhnul nejnovější ovladač a šlape jako hodinky.

Zdravím. Snažím se trochu dát do kupy laptop pro MSTS. Mám GK ATI HD 2400XT ( nefungující texty v MSTS ) a chtěl bych si stáhnout nové Catalysty 8.10 . Má s nimi někdo nějaké zkušenosti? Zajímalo by mne, jestli si v něčem pomůžu nebo ne. Díky.

Václav B. napsal:
Zdravím. Snažím se trochu dát do kupy laptop pro MSTS. Mám GK ATI HD 2400XT ( nefungující texty v MSTS ) a chtěl bych si stáhnout nové Catalysty 8.10 . Má s nimi někdo nějaké zkušenosti? Zajímalo by mne, jestli si v něčem pomůžu nebo ne. Díky.

Mě osobně pomohl nejnovější ovladač na ATI.Já mam taky HD2400 ale Pro.Myslim že na tom nezáleží.Zkus si stáhnout nejnovější a uvidíš.

Zdravím všechny. Jde mi o ovládání vlaku z pohledu venku (kamera 2 a 3). Koupil jsem si notebook Acer Aspire 5920G, MSTS na něm chodí parádně, vybíral jsem si notebook především na hry. Teď k věci. Vše jde ovládat vcelku normálně, až na lokomotivní a vlakovou brzdu. Lokomotivní brzda se má zatahovat klávesou ")" a uvolňovat klávesou "ú". Jenže zatahuje mi klávesou "¨" a uvolňuje ")". Vlaková brzda se zatahuje klávesou "§" a uvolňovat "ů". Tady je větší problém. Uvolnit vlaková brzda jde ("ů"), ale zatáhnout nikoliv. Zkoušel jsem si pohrát v nastavení MSTS, ale bez úspěchu, musím vždy vlézt do cabu a zatáhnout pákou (myší). Nevíte, v čem vězí tato malá drobnůstka? Hledal jsem, jestli někde není toto již zodpovězeno, ale nenašel jsem. Díky moc.:(

[quote='362.123-2]... Hledal jsem, jestli někde není toto již zodpovězeno, ale nenašel jsem. Díky moc.[/quote]Je. Mohlo by se to objevit pod hledaným výrazem "mapování kláves" nebo také "electric.iom".
Motorové loko by měly jít předefinovat z rozhraní msts přímo, elektriky jsou "binem" ochráněné proti přepisu. Ono totiž nastavení z rozhraní hry zruší "vymoženosti bin" patche.
MSTS je stavěn pro plnohodnotnou klávesnici PC a ne ošulenou notasovou. Pravda, už se prodávají delší dobu notasy s plnou klávesnicí, ale to neuspokojí majitele zkrácených.
Nezbývá jinak, než vyhledat návod na přemapování kláves s ruční editací a konverzí:
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/258&pid=64309&highlight=electric.iom#pid64309
Nebylo to tak těžké k nalezení.

Naposled editoval moderátor:

Zdravím... Chtěl bych poprosit zkušenější kolegy o pomoc s nastavením grafiky pro MSTS. Předem hlásím, že se s MSTS víceméně úspěšně potýkám tři roky a dosud jsem neměl potřebu se na cokoli dotazovat, protože se při troše trpělivosti dalo vše tady na fóru najít. Teď jsem ale v koncích.
Mám upragovaný počítač - procesor AMD A64 X2 5000+, GK VGA nVidia 9600GT 512 MB, 2GB paměť, windows XP. Po naistalování simulátoru a tratě BP - (verze 78.2) z originálního DVD a nastavení přesně podle desatera pana Šemory, je vzhled grafiky stále nedostačující a nesrovnatelně horší (neostré hrany, problikávání terénu a trafic souprav, celkově nic moc dojem) než co jsem měl na původním a slabším PC. Samozřejmě mám nastaveno rozlišení x32. Nevíte někdo, v čem může být problém? Nemůže to být například způsobeno tím, že mám starý analogový monitor zapojený do výstupu nové GK přes konektor? Zlobí jen simulátor, s ostatníma aplikacema a hrama nemám problémy...

S tímto ve spolupráci s analogovým LCD jsem se potýkal také. Vzhled mi tak vadil, že jsem asi 14 dní neměl vůbec chuť na MSTS sáhnout. Bohužel jsem při rozlišení 1024x768 nedosáhl uspokojivého výsledku.
Nakonec jsem musel přistoupit k tomu, že spouštím MSTS v okně, tím nedojde k jeho roztažení a monitor si nemusí nic dokreslovat, vymýšlet. Bohužel rozlišení 1024x768 je pro hraní příliš malé 1600x1200 se mi na monitor už nevejde. Takže jsem musel zvolit to mírně "úzkoúhlé" rozlišení 1200xnevím co. Obraz je velmi kvalitní, skoro na celou výšku monitoru, jen trochu užší, ale dá se to bez problému přežít.
U mě je problém v monitoru, což u tebe možná hlavní příčina nebude, když předtím jsi měl obraz dobrý.

Polis:
Zkus si v ovladači grafické karty pohrát s nastavením antialiasingu, případně anizotropního filtrování. Hledej kompromis mezi kvalitou obrazu a FPS v MSTS.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře