Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Počítačová poradna všeobecně

USB externý disk všeobecne zaťažuje výkon systému na cca. 10%, preto je výhodnejší disk s rozhraním firewire a ešte lepšie je External SATA, port sa označuje eSATA, často je spoločný s jednou zo zásuviek USB a nové notebooky už bývajú ním vybavené.

Není to přímo o PC, ale týká se webu:
Registroval jsem si doménu zelezniceck.cz ak tomu webhosting na pipni.cz, teď jsem si zaplatil prostor na forpsi.com a chtěl bych doménu přesměrovat na nový web. Můžete mi prosím poradit jak?

Musis se domluvit se spravcem tveho DNS zaznamu, aby ti ji presmeroval. To znamena spojit se s pipni.cz a pozadat je o prepsani DNS zaznamu na forpsi.com. Oni ti primo reknou, co vsechno k tomu potrebuji. Od te doby, co to zmeni to bude trvat 1 den nez se to projevi na vsech DNS serverech.

Zdravím :)
Viem, že toto sem asi nepatrí ale nebudem kvôli tomu zakladať nové vlákno :)
Nestretol sa niekto s takouto chybou?
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr77080_screen.JPG
Vôbec mi nezobrazuje písmená v oknách, ani ďalšie stanice ani čas, nič :(
Skúšal som zmeniť aj Bin- 1.7.0819 aj 1.8 ale nepomohlo to :(
Neviete mi niekto poradiť čo s tým? :(
Ďakujem
Michal

3michal napsal:
Zdravím :)
Viem, že toto sem asi nepatrí ale nebudem kvôli tomu zakladať nové vlákno :)
Vôbec mi nezobrazuje písmená v oknách, ani ďalšie stanice ani čas, nič :(
Skúšal som zmeniť aj Bin- 1.7.0819 aj 1.8 ale nepomohlo to :(
Neviete mi niekto poradiť čo s tým? :(
Ďakujem
Michal

A nemáš náhodou jako GK něco z řady ATI Radeon (xxxx) a nenainstaloval jsi nějaké poslední suprové ovladače?
ATIny tohle s oblibou dělají.....

S tím jsem se už setkal,mám ATI RADEON 3860 a co jsem se dozvěděl,Bin má právě problémy s ovladači ATI a čím vyšší verze ovladačů,tím větší problémy.Nepoužívej nestabilní testovací verze Binu.Zkus přejít na nižší stabilní verzi a nepoužívej vůbec verzi 1.8.xxx,tam se to často zasekne.Pak zkus ještě poladit nastavení grafiky přímo v msts protože co PC,to originál...:D

Tohle se mi občas stalo také nebo to viděl u jiných a tam se nejednalo o ATI ale nVidiu. Může to souviset s novou instalací ovladačů a asi má opět pravdu neoblíbený B57, kdyby jste měli MSTS na jinem disku a ve FAT32, tak se tohle nikdy nestane.
Já to opravil takto: Na návštěvě jsem po sítí do poškozeného MSTS nakopíroval soubory s texty ze svého MSTS a u sebe jsem to zkusil vyřešit tak, že jsem odinstaloval bin, nainstaloval češtinu do MSTS a po té znovu BIN. Pak už texty byly zpět.

Takže v žádném případě nevrtat do počítače jako takového.

Ono mi to robí len na MHD Olomouc, keď nahodím trať BP tak tam mi to ide v pohode. Grafickú kartu mám NVIDIA GeForce FX 5200 128MB , a disk mám vo FAT32
Jenda mi povedal, že mám skúsiť stiahnuť viditeľnosť, že môže to byť tým, tak skúsim ;-) a ďakujem každému za rady :)

Jenomže soubory trati nijak nesouvisí s chybějícími texty. Pokud máš extra celé složky Train Simulator, tak si fonty překopíruj z verze, která funguje. Respektive nemocnou udělat jako aktivní a tam reinstalovat češtinu a BIN. Ve správném pořadí, nejprve češtinu pak BIN.

Zbyněk Šemora napsal:
Tohle se mi občas stalo také nebo to viděl u jiných a tam se nejednalo o ATI ale nVidiu. Může to souviset s novou instalací ovladačů a asi má opět pravdu neoblíbený B57, kdyby jste měli MSTS na jinem disku a ve FAT32, tak se tohle nikdy nestane......
Už mi to nedá a musím reagovat. To co tady pořád propagujete, je podle mě pěkná kravina. Já osobně mám MSTS na 1TB NTFS disku s WIN, programy, muzikou, s věcmi staženými z netu a v životě jsem neměl s MSTS sebemenší problém. Jediné řešení je takové, poskládat si dobře PC, nemít v počítači bordel, umět s jim zacházet a nevrtat se ve věcech, které neznám a neumím.

Kuba napsal:
Už mi to nedá a musím reagovat. To co tady pořád propagujete, je podle mě pěkná kravina. Já osobně mám MSTS na 1TB NTFS disku s WIN, programy, muzikou, s věcmi staženými z netu a v životě jsem neměl s MSTS sebemenší problém. Jediné řešení je takové, poskládat si dobře PC, nemít v počítači bordel, umět s jim zacházet a nevrtat se ve věcech, které neznám a neumím.
Naprostý súhlas. Mal som MSTS jak na FAT32, tak aj na NTFS a vždy na disku C - problém som nikdy nemal, jedine v nekompatibilite rôznych úprav globálov. Stačilo dokopírovať do trate dve - tri - štyri chýbajúce textúry a bolo po probléme.
Hlavný problém je vždy v použitom HW a "čistote" OS - a bordel v OS je len a len dôsledkom toho, ako kto so svojim PC zaobchádza.

Já mám MSTS na NTFS, po instalaci systému ruším indexování souborů, MSTS mám na oddíle D a nikdy jsem vážnější problém neměl až na zmizení textů viz obrázky výše. To se mi snad stalo jen dvakrát a bylo to po instalaci ovladačů grafické karty. Nemenovaný bývalý člen fóra to tenkrát odůvodnil, proč se to děje a proč ve FAT32 se to stát nemůže. Zatím to nikdo nevyvrátil.
Já sdílím stejný adresář jak systémem XP, tak Visty. Jednou se mi stalo, že mi texty zmizely ve Vistách, ale v XP tam byly. Tím to přestává mít logiku, že to je jen v souborech adresáře Train Simulator. Opravilo se to reinstalací BIN. Dál jsem to neřešil. Takže pokud nebudu do PC nijak vrtat (například měnit ovladače grafiky), pak to musí fungovat bez problémů viz Kuba.

Zbyněk Šemora napsal:
Já mám MSTS na NTFS, po instalaci systému ruším indexování souborů, MSTS mám na oddíle D a nikdy jsem vážnější problém neměl až na zmizení textů viz obrázky výše. To se mi snad stalo jen dvakrát a bylo to po instalaci ovladačů grafické karty. Nemenovaný bývalý člen fóra to tenkrát odůvodnil, proč se to děje a proč ve FAT32 se to stát nemůže. Zatím to nikdo nevyvrátil.
Já sdílím stejný adresář jak systémem XP, tak Visty. Jednou se mi stalo, že mi texty zmizely ve Vistách, ale v XP tam byly. Tím to přestává mít logiku, že to je jen v souborech adresáře Train Simulator. Opravilo se to reinstalací BIN. Dál jsem to neřešil. Takže pokud nebudu do PC nijak vrtat (například měnit ovladače grafiky), pak to musí fungovat bez problémů viz Kuba.
Já netvrdím, že to musí fungovat, já jenom tvrdím jednu věc a to, že je jedno jestli máte MSTS na disku, který je naformátovaný na FAT 32 nebo NTFS. Všechno záleží na bordelu, který má uživatel v PC a taky jak má sladěný HW. Neznamená, že když si koupím ten nejlepší HW na trhu a dám je dohromady, tak to bude šlapat. V tomhle je lepší ctít heslo "méně je někdy více" a kupovat HW s ohledem na kompabilitu s ostatní HW a ne prostě tak, že koupím to co mi přijde pod ruku.
A k ovladačím ke GK, já si měním Catalysty na nejnovější s 99% prakticky hned jak vyjdou a naposled my dělaly problémy asi před 5-ti roky, ale to jsem měl ještě staré PC.

Osobně mi to dělá občas, na jednom a tom samém globalu, ve stejné aktivitě, se stejnými ovladači GK atakdále. Prostě pustím aktivitu, mám problém s texty. Uložím ji, restartuji PC, texty se zobrazují. Jindy rozjedu třebas tu samou aktivitu, mám vymazány všechny saves, texty jedou, uložím, za tři dny spustím simulator, načtu a koukám na prázdná okna. Zkrátka, záhada, ale většinou se vyřeší restartem. Nebo taky ne:bounce:

Kuba napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Já netvrdím, že to musí fungovat, já jenom tvrdím jednu věc a to, že je jedno jestli máte MSTS na disku, který je naformátovaný na FAT 32 nebo NTFS. Všechno záleží na bordelu, který má uživatel v PC a taky jak má sladěný HW. Neznamená, že když si koupím ten nejlepší HW na trhu a dám je dohromady, tak to bude šlapat. V tomhle je lepší ctít heslo "méně je někdy více" a kupovat HW s ohledem na kompabilitu s ostatní HW a ne prostě tak, že koupím to co mi přijde pod ruku.
A k ovladačím ke GK, já si měním Catalysty na nejnovější s 99% prakticky hned jak vyjdou a naposled my dělaly problémy asi před 5-ti roky, ale to jsem měl ještě staré PC.

Pochopitelne, ze je to nesmysl. Nebo si myslite, ze NTFS ma ve svem navrhu chybu, na kterou prisel Bob57_cz? NTFS byl navrzen pred patnacti lety. To, ze by se chyba projevila zrovna v MSTS je silne nepravdepodobne. Pokud by se chyba indexace objevila, MUSEL by o tom byt zaznam v systemovem logu pocitace. NTFS pouziva zurnalovani, kontrolni soucty a jine kontrolni mechanismy. Pri nesouladu zapsanych nebo i ctenych dat by byl okamzite prinejmensim zaznam v logu, spise svak modra obrazovka smrti.

NTFS se pouziva i na sitovych serverech, ktere jsou mnohem a mnohem vytizenejsi nez pocitac s MSTS. Zadna chyba se na nich neprojevila. A i kdyby, byl by na ni uz hotfix, ktery by se instaloval automaticky.

Myslel jsem, ze normalni clovek tomu verit nemuze. No spletl jsem se. :D

Pro mě je logické, že MSTS vznikl v době Pentium II, kdy byl standart WIN98SE. Ten myslím uměl jen FAT32. Tak bych se nedivil, že by nějaký konflikt v NTFS mohl nastat a nejednalo by se o žádnou chybu. Já jsem přešel v XP všude na NTFS a problém s mizením textů se mi projevil až v poslední době a to jen ojediněle. Ale nestává se to při běžném provozu. Já vysvětlení pro to nemám, tolik znalý nejsem, ale věřil bych tvrzení, že ve FAT 32 bude MSTS víc doma. Ale pokud něco funguje, platí zásada "nevrtat" a tak zůstávám u NTFS. Na druhém PC, který jsem nedávno reinstaloval, jsem si zkušebně FAT32 pro MSTS vytvořil a nechávám to jako testovací a porovnávací prostředí.

Zbyněk Šemora napsal:
Pro mě je logické, že MSTS vznikl v době Pentium II, kdy byl standart WIN98SE. Ten myslím uměl jen FAT32. Tak bych se nedivil, že by nějaký konflikt v NTFS mohl nastat a nejednalo by se o žádnou chybu. Já jsem přešel v XP všude na NTFS a problém s mizením textů se mi projevil až v poslední době a to jen ojediněle. Ale nestává se to při běžném provozu. Já vysvětlení pro to nemám, tolik znalý nejsem, ale věřil bych tvrzení, že ve FAT 32 bude MSTS víc doma.

To je chybna uvaha. MSTS se souborovym systemem nema nic spolecneho. Souborovy system ma na starosti operacni system. MSTS si pouze zavola funkci "precti_mi_soubor(jmeno.s)" (hodne zjednodusene ;-)). Operacni system dostane umisteni a jmeno souboru. Pomoci ovladace souboroveho systemu (je jedno jestli NTFS, FAT, EXT2/3, XFS, Rieser, ... (kdyby je umel... :roll: ) a ten pomoci ovladace disku (je jedno, jestli IDE, SCSI, ...) precte data a vrati je jako vystup funkce. MSTS si je vezme a zpracuje. Pokud dojde k chybe kontrolniho souctu, chybe disku a podobne, vrati funkce chybu a udela zaznam do systemoveho logu. Program zjisti chybu a zareaguje na ni napriklad padem :( .
Uzivatelske programy jsou od souboroveho systemu uplne odstineny funkcemi OS.

Obrazek: [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://learnlinux.tsf.org.za/courses/build/images/diagram50.png

je to sice z linuxu, ale ve windows je to podobne. User process je MSTS, System call interface precte, co MSTS zavola (precti_mi_soubor(jmeno.s)), preda to VFS. Ten se koukne kde se soubor nachazi a podle typu soubor. systemu to preda ovladaci NTFS, nebo FAT (na obrazku minix, dos, ext2, ext3), ten se koukne do cache. Kdyz tam soubor neni, zavola ovladac disku (Device driver - IDE, SCSI) Tento ovladac vytvori signal na sbernici (IO request) a disk (hardware) na te same sbernici vrati data, ktera probublaji tou samou cestou, akorat pozpatku k MSTS.
Neni to zadna veda. Je to jen predavani dat tam a zpatky. Kazdopadne pokud by byla chyba v NTFS, musela by byt v ovladaci a ten se pouziva vsude stejny. I na tech vytizenych souborovych sserverech ve velkych firmach.
Jedine vysvetleni, kdy by to mohla byt pravda podle B57CZ by bylo, kdyby MSTS obchazel cely system souboroveho systemu a pouzival vlastni ovladace. Potom ale pochybuji, ze by programatori implementovali NTFS i FAT. Bylo by to moc slozite.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale pokud něco funguje, platí zásada "nevrtat" a tak zůstávám u NTFS. Na druhém PC, který jsem nedávno reinstaloval, jsem si zkušebně FAT32 pro MSTS vytvořil a nechávám to jako testovací a porovnávací prostředí.

To plati vzdycky. Pokud neco funguje nehrab se v tom. :) Ja odhaduji, ze problem mizeni textu ma neco spolecneho s ovladaci graf.karty a/nebo poskozeneho registru.

Měl bych dotaz na příznivce AMD, zda li vyzkoušeli AMD Fusion, a zda jim to nějak v MSTS pomohlo?

Ještě bych měl připomínku k FAT x NTFS.Mám dva PC,na starším je FAT a na novějším je NTFS.MSTS mám nainstalován v obou případech defaultně,tedy na C:\.Na tom starším s GK NVidií mám občas problémy s načítáním textur,ale tam je málo paměti RAM,tak to neřeším.Mizení textů si zde objevuje nejspíše po chybné instalaci konkrétní trati,nikdy se mi nestala stejná chyba u všech nainstalovaných tratí.Na druhém PC s NTFS jsem se s mizením textu nikdy nesetkal a to tam je GK ATI Radeon 3860.Chyby se vyskytly jen tehdy,když jsem při instalaci něco zvoral,tedy klasická chyba mezi klávesnicí a židlí.Co se týče ovladačů GK,tak nepoužívám vždy nejnovější,protože MSTS již není nová hra a co by se pro něj mělo optimalizovat?Toho bychom se měli dočkat až u MSTS 2,pokud někdy vyjde...:cool:

Zdravím. Potřeboval bych poradit. Pořídil jsem nový SATA disk, nainstaloval na něj systém (XP) a chtěl jsem zapojit starý ATA disk jako druhý a zároveň s ním na jedom kabelu i DVD, ale PC mi čte pouze SATA a nic víc. Máte s tímto způsobem zapojení někdo zkušenost? Předem díky za odpovědi.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře