RE: Počítačová poradna všeobecně
Zájímalo by mě, jestli má někdo zkušenosti s kamerami se záznamem na hardisk. Včera jsem měl filmovací den pro dokumentace ke stavění tratí. Kamera běžela asi 6 hodin téměř nepřetržitě. Ve finále mi začal vypadávat záznam s chybovým hlášením, že došlo k přetečení vyrovnávací paměti. Po několika sekundách další hláška, že se provádí obnova dat a po té se kamera přepnula do pohotovostního režimu a bylo možné dál filmovat. Ale pak už se tato závada pravidelně projevovala. Někdy až po 20 minutách, někdy téměř hned. Kamera byla dost zahřátá (což v manuálech psali, je běžná provozní záležitost) Jelikož jinak vše normálně fungovalo, tipoval bych provozně přetížený hardisk. Napadlo mě, dokoupit si paměťovou kartu a podobně dlouhé záznamy střídat i na tohle medium. Já jsem natočil asi 35 Giga dat. Tak nějaká 16 gigová karta by jako přídavek mohla postačovat, pokud do kamer SONY taková existuje.
Ale to hlavní, co jsem potřeboval a v mé trati čeká na dodělání krajiny v HD kvalitě a sluníčkem v zádech a přes čisté okno v obou směrech mám. Druhá trasa není tak akutní, protože se jednalo jen o kontrolu již postaveného a přesnější podklady pro některé příští rekonstrukce. Hold jeden směr mám s krátkými výpadky, ale je stejně v plánu tuto trasu v budoucnu zopakovat v delším úseku. Hlavně jestli kamera měla jen trucování z přehřátí a nejde o nějakou skutečnou závadu.