Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Počítačová poradna všeobecně

Pokud jsou na jednom IDE kabelu zapojeny dvě zařízení (Hardisk a mechanika), je nutné jedno nastavit Jumprem jako Master a druhé jako Slave. Pak už to Bios najde a ve windows to bude fungovat.

Já pochybuji o tom, že před tím na jedné kšandě to měl nastaveno jinak než HDD-MA a DVD-SL. Leda by měl nějakou starou desku, kde jsou 2 IDE řadiče, čili obě dvě zařízení MA. Každopádně na ty jumpery mrkni a pokud ti Zbyňkova rada nepomůže, tak se podívej do manuálu k základní desce a tam zjisti jak používat SATA a ATA (IDE) řadiče zároveň.

Díky za rady. Problém byl v tom, že jsem na disku měl cable select, protože dřív byl samostatně. Po úpravě na master vše běží.

Bohužel se objevil nový problém pc.
Jaká může být příčina zasekávání zvuku kdy najednou stojí vše v pc a trvá to různou dobu (od 2 sekund do 3 minut) a zjišťuji že se mi počítač seká i při běžné práci. Zajímavé je že to nedělá během práce s MsTS, ale třeba když si pouštím něco na Youtube nebo jen na Internetu něco hledám. Například jen během psaní tohoto příspěvku se stihl zaseknout 4x.

VáclavS napsal:
Bohužel se objevil nový problém pc.
Jaká může být příčina zasekávání zvuku kdy najednou stojí vše v pc a trvá to různou dobu (od 2 sekund do 3 minut) a zjišťuji že se mi počítač seká i při běžné práci. Zajímavé je že to nedělá během práce s MsTS, ale třeba když si pouštím něco na Youtube nebo jen na Internetu něco hledám. Například jen během psaní tohoto příspěvku se stihl zaseknout 4x.

Co máš za prohlížeč? Mně tohle dělá Firefox na různých stránkách. Pomáhá ho shodit a znovu spusti a na té samé stránce už neblbne.
Nebo tutově pomáhá vypnout javascript (pak sice část věcí nechodí ale 100% to nezamrzne).

Zdravím všechny vlakové nadšence.
Rád bych se zařadil mezi virtuální strojvedoucí, ale vůbec nic o tom zatím nevím.
Jen bych si rád ujasnil několik věcí, jak jsem z tohoto fora vydedukoval, tak je jen jedna verze MSTS ??? Páč všichni řeší doplňky, ale nikdo pro jakou verzi, tak ať nejdu do něčeho co mi pak nebude fungovat.
Dík za odpověď.

Dobrý den
Mám od kamaráda noťase HP Pavilion dv7 1040, ale z 1060 procesor a ještě něco. Má rozdělen hadr na 2 disky. Chci k Vistám 64 narvat i XP je to možné a pokud ano, prosím o návod. Zkoušel jsem při startu notebooku zmáčknout po výzvě ESC a nejel jsem, co chci, zda dál pokračovat, nebo do biosu, nebo spustit boot DVD, tak jsem dal ten boot a xp se začalo načítat, ale zhruba po minutě to skončilo a objevila se hláška s chybou. Neblokuje Vista celej hadr.

Asi bude potřeba integrovat ovladače SATA do instalačních souborů Windows XP. Dělá se to v programu nLite.

Zájímalo by mě, jestli má někdo zkušenosti s kamerami se záznamem na hardisk. Včera jsem měl filmovací den pro dokumentace ke stavění tratí. Kamera běžela asi 6 hodin téměř nepřetržitě. Ve finále mi začal vypadávat záznam s chybovým hlášením, že došlo k přetečení vyrovnávací paměti. Po několika sekundách další hláška, že se provádí obnova dat a po té se kamera přepnula do pohotovostního režimu a bylo možné dál filmovat. Ale pak už se tato závada pravidelně projevovala. Někdy až po 20 minutách, někdy téměř hned. Kamera byla dost zahřátá (což v manuálech psali, je běžná provozní záležitost) Jelikož jinak vše normálně fungovalo, tipoval bych provozně přetížený hardisk. Napadlo mě, dokoupit si paměťovou kartu a podobně dlouhé záznamy střídat i na tohle medium. Já jsem natočil asi 35 Giga dat. Tak nějaká 16 gigová karta by jako přídavek mohla postačovat, pokud do kamer SONY taková existuje.
Ale to hlavní, co jsem potřeboval a v mé trati čeká na dodělání krajiny v HD kvalitě a sluníčkem v zádech a přes čisté okno v obou směrech mám. Druhá trasa není tak akutní, protože se jednalo jen o kontrolu již postaveného a přesnější podklady pro některé příští rekonstrukce. Hold jeden směr mám s krátkými výpadky, ale je stejně v plánu tuto trasu v budoucnu zopakovat v delším úseku. Hlavně jestli kamera měla jen trucování z přehřátí a nejde o nějakou skutečnou závadu.

No pokud to bude delat i dalsi den - po vychladnuti, rekl bych, ze je to na reklamaci. Muze to byt pameti - do ni se uklada zaznam jeste pred zapisem na disk. Cast odesla a zaznam se nestiha ukladat. Nebo to muze byt harddiskem - treba badblocky. Nez preseekuje z vadneho na dalsi blok, vyrovnavaci pamet se zaplni a pretece. Potom se pri obnove dat cela vyprazdni na disk. a zase muze fungovat dal. Ja bych reklamoval.

dotaz trochu mimo msts: na notebooku od rana,kdyz chci napsat na netu jakykoliv prispevek,tak mi to nechce psat hacky a carky,resp.klavesy s temito pismeny.Misto toho to pise nesmysli jako : misto S s hackem to napise "a" , nebo misto R s hackem to napise "Y", misto Z s hackem je tam ~ atd. Nevim si s tim rady a nemackal jsem ani zadne kombinace tlacitek.Nestalo se to nekomu taky ? Dela mi to na vsech net strankach, mimo net to pise normalne. Nastaveni netu mam normalne na cestinu vc.pisma
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

už jsem na tu potvoru vyzrál: dělá to zapnutý doplněk IE "AVG Security Tool bar" (šmejd jeden), teď by mě akorát zajímalo,kde se tam vzal.

AlesB: http://technet.idnes.cz/nove-avg-zpusobuje-potize-s-diakritikou-v-internet-exploreru-p6h-/software.asp?c=A090428_145452_software_vse

Zdravím, dá se někde sehnat aktivita den blbec na BP verze 75.1?
Díky

Ahoj, mám dotaz ke Zbyňkovu desateru. Potřebuju nějak nastavit velikost virtuální paměti. Na webu uvádí, že vycházel z doporučené hodnoty. Moje doporučená hodnota je 766 a maximální 1024. Mám fyzicky 512MB Ram a systém Windows7, který je i na tomto PC výrazně rychlejší než Windows Vista. Jaké je tedy nejvhodnější nastavení virtuální paměti? Je dobré do udělat přesně podle Desatera?

512MB RAM je maximálně pro kancelářské aplikace a ne pro hry. (WinXP) Ale MSTS při správném nastavení na tom s bídou jede. Pak bych dal 800 a 800.

Zbyněk Šemora napsal:
512MB RAM je maximálně pro kancelářské aplikace a ne pro hry. (WinXP) Ale MSTS při správném nastavení na tom s bídou jede. Pak bych dal 800 a 800.
Bylo takové nepsané pravidlo, které říkalo že swapovací soubor by měl být dvojnásobkem fyzické paměti a nastaven na pevnou délku. Takže podle mne v tomto případě 1024 a 1024, a nejlépe na defragmentovalém disku. Ovšem provozovat MSTS na 512 MB RAM je podle mne hotová sebevražda. Kolik asi máš nastaven parametr -mem při startu MSTS? (Otázka je samozřejmě směrována na Pawlíka.)

Pavlík napsal:
Ahoj, mám dotaz ke Zbyňkovu desateru. Potřebuju nějak nastavit velikost virtuální paměti. Na webu uvádí, že vycházel z doporučené hodnoty. Moje doporučená hodnota je 766 a maximální 1024. Mám fyzicky 512MB Ram a systém Windows7, který je i na tomto PC výrazně rychlejší než Windows Vista. Jaké je tedy nejvhodnější nastavení virtuální paměti? Je dobré do udělat přesně podle Desatera?
Mám také Windows 7 a nechal jsem správu paměti přímo na nich,protože paměť spravují o hodně lépe než XP.I Visty se W7 v tomhle nevyrovnají.Ale 512Mb pro msts je opravdu málo,minimum je 1Gb,aby simulátor jel bez sekání.
Když už jsme nakousli W7,podařilo se někomu,aby se mu v seznamu tratí objevily i další nainstalované trati?Mám slovenskou verzi 7100 a zobrazují se mi pouze defaultní trati.Trainset je bez problémů,co jsem tam nakopíroval,to tam funguje.Ale trati ne a přitom jsou zkopírované se vším všudy z instalace pod XP,kde jedou bez problémů.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře