Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Počítačová poradna všeobecně

Zdravím,mam problém ohledně stavění.Chtěl jsem pokračovat v trati,ale klávesnice a myš nereagují.Nejde pohybovat ani otáčet po terénu a nevim co s tim.Jestli s tim máte někdo zkušenosti,tak bych přivítal jakoukoliv pomoc.

Pavel14 napsal:
Zdravím,mam problém ohledně stavění.Chtěl jsem pokračovat v trati,ale klávesnice a myš nereagují.Nejde pohybovat ani otáčet po terénu a nevim co s tim.Jestli s tim máte někdo zkušenosti,tak bych přivítal jakoukoliv pomoc.

Mně se něco podobného stalo za provozu a světe div se, na vině bylo "vstupní video" (soubor startup.mpg v adresáři GLOBAL). Jednou z možností bylo dočasně skočit do okna (alt+Enter) a hned zpět a pak jsem narazil na radu zrušit toto video. Takže letělo z okna a je klid. Problém je údajně u některých grafických karet (toto se stalo na integrované g.k. Intel). Není to možný problém ?

jm252485 napsal:
Pavel14 napsal:

Mně se něco podobného stalo za provozu a světe div se, na vině bylo "vstupní video" (soubor startup.mpg v adresáři GLOBAL). Jednou z možností bylo dočasně skočit do okna (alt+Enter) a hned zpět a pak jsem narazil na radu zrušit toto video. Takže letělo z okna a je klid. Problém je údajně u některých grafických karet (toto se stalo na integrované g.k. Intel). Není to možný problém ?

Nene,já mam ati hd2400.V tom to nebude.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale na jednu věc jsem u NODa narazil. Sice vše OK, počítače jsou živější, ale jak průběžně stavím, tak je nutné kopírovat zálohy (adresář Breclav - Praha) na šuflík s IDE hardiskem. Vždy tento úkon byl záležitost asi 8 minut. Předpokládaná doba se zobrazovala nejprve 3 minuty a pak to vylezlo na těch 8. Ale nyní jsem si doma všiml, že předpokládaná doba kopírování je asi 50 minut a průběh kopírování souborů tomu napovídal. Testoval jsem disk a vše OK. Někdy se mi stalo, že šuflík nebyl dobře elektricky propojen a chodil velmi pomalu. Ale tentokrát vše OK. Tak jsem znovu kopíroval, opět to vylezlo na 50 minut, ale po chvíli to spadlo na těch 8 minut. Ráno příjdu do práce a ten samý jev. Tak jsem pozoroval podrobnosti a brzdou je kopírování adresáře World. Tam to po celou dobu bylo opět na 50 minutách. Ale jakmile se kopírovalo Tiles, tak se vše rozjelo na standartní rychlost a čas do konce kopírování spadl na normál. Teď to zkouším po síti na notebook, zde je kopírování pomalejší, na vstupu mám asi 11 až 13 minut, ale jak došlo na kopírování world, čas vylezl na 169 minut do konce kopírování :D
Ale jakmile došlo na Tiles a další složky, tak se kopírování rozběhne a čas kopírování spadl na 8 minut a jsem někde v půlce.
Umí to někdo vysvětlit?
Když jsem měl AVG, tak rychlost kopírování byla konstantní a objevovaly se jen čísla 6 až 8 minut, které už jen se zmenšovala.
Ale jinak kvůli AVG jsem žil v domnění, že jsem tenkrát koupil špatný a líný notebook a AVG 8 to ještě zhoršilo. Nyní, když mám NODa si ještě nemohu zvyknout, jak rychle se otevírají okna a mohu ihned bez škobrtnutí rolovat. :D

Zdravím, toto zpomalení je nejspíš způsobeno nastavením AMON v NODu.
Otevřít Control Center, klepnout na AMON, pak Nastavení a v záložce Detekce odškrtnout Testovat při - Vytváření, ostatní nechat zatržené, kontrola bohatě stačí při spouštění a otevírání, pak by mělo dojít k citelnému zrychlení při kopírování.

Jinak ještě k dalším příspěvkům - NOD je snad pořád jeden z nejlepších antivirů, před pár roky vyhrál většinu testů, hned za ním se myslím umístil Kaspersky, AVG bylo králem někdy před 10-ti lety, dneska nic moc.
Eset smart security je na dvě věci, v testech dopadl dost mizerně, investovat do něj je zbytečný (pokud se drasticky nezlepšil).
Z firewallů je nejlepší Comodo Firewall.
Na spyware používám Spybot, ten je zadara - určitě je ale něco lepšího, poslední dobou jsem to nesledoval.

To je zajímavé, už tady jsou dvě rady jak na NODA 32, ale má to jeden nedostatek. Nic takového v nastavení mého NOD32 nemám.
Asi bude rozdíl ve verzích. Já používám
ESET NOD 32 Antivirus 4

Ani jsem netušil, že existuje víc verzí. U AVG, když nastoupilo 8.5 na 7 skončila technická podpora.
U NODa mi prodejce říkal, že mohu použít i verzi 3 :D

Mám NOD32 verze 2.7, ale vím že z nějakého důvodu na různých fórech kdysi radily nepřecházet na verzi 3. Bohužel paměť už selhá : (

Zdravím,

Vedel by mi niekto povedať, či grafická karta Win Fast PX 6600 GT (2 ročná, na nete som už k nej nič nezistil) je vhodná k náročnejším tratiam? Hlavne pri náročnejších tratiach pri zimných a nočných textúrach hra padá. Je to grafickou kartou, alebo pamäťou (2 GB)? Ďakujem.

MSTS333 napsal:
Zdravím,

Vedel by mi niekto povedať, či grafická karta Win Fast PX 6600 GT (2 ročná, na nete som už k nej nič nezistil) je vhodná k náročnejším tratiam? Hlavne pri náročnejších tratiach pri zimných a nočných textúrach hra padá. Je to grafickou kartou, alebo pamäťou (2 GB)? Ďakujem.
Může to být ledasčím. GK jako taková nemá až tak veliký vliv na chod MSTS. Pády hry v 90% připadjí na vrub spíš nevhodnému nastavení HW a jeho celkovému výkonu.

Máš dopsán parametr mem:512 (nebo možná lépe mem:1024)? Procesor ti stíhá?

Skúsil som prestaviť rozlišenie monitora na 16bit, a v nastaveniach MSTS vypnúť všetko okrem textúr vody a oblohy a čuduj sa svete pomohlo:)

Zkus ještě přepnout na 32bit. Mělo by to jít také. Tvůj problém byly pravděpodobně zaplé stíny.

Dnes som skúsil s rovnakým nastavením prejsť ten úsek a zasa to začalo padať, ten MSTS je niekedy fakt čudný...

Zbyněk Šemora napsal:
To je zajímavé, už tady jsou dvě rady jak na NODA 32, ale má to jeden nedostatek. Nic takového v nastavení mého NOD32 nemám.
Asi bude rozdíl ve verzích. Já používám
ESET NOD 32 Antivirus 4

Ani jsem netušil, že existuje víc verzí. U AVG, když nastoupilo 8.5 na 7 skončila technická podpora.
U NODa mi prodejce říkal, že mohu použít i verzi 3 :D
Tak už jsem svůj problém odstranil. Jelikož tuto verzi tady nikdo z členů fóra nezná (nebo nechtějí odpovědět a myslí si něco o Leninovi :study: ), tak alespoň napíšu, co jsem udělal a snad se odborní znalci, co Noda mají , přestanou smát a alespoň se vyjádří, jestli jsem nic nezkazil:
Strom pokročilého nastavení - Rezidentní ochrana souborového systému - Nastavení parametrů skenovacího jádra ThreatSense - nastavit - zrušit zatržítko "Soubory"
Po tomto úkonu kopírování trati do zálohy už běží jak vítr. Složka World už nezpomaluje na 50 až 60 minut do konce kopírování, ale drží se to na vstupních 5 minutách a postupně čas ubývá.
Byl to ale jen pokus a omyl. Měl jsem to samé zrušeno i ochrany dokumentů, ale to jsem vrátil zpět, na kopírování to nemělo vliv.

Tím je zrušena rezidentní ochrana souborů běžící na pozadí.Má to svoje výhody a nevýhody.Pokud se pracuje bez připojení na net,lze tuto ochranu vypnout.Zrychlí se tím běh systému.Při připojení na net bych tuto ochranu zase zapnul,člověk nikdy neví,co se může stát...

Naposled editoval moderátor:

Když už se tu řešily antiviry...

Nový test antivirů.

Například v tomto testu si vede Avast lépe oproti NOD32. Ovšem je testována verze professional. Taky je tam vidět, jak klesá úroveň AVG...

Nedávno se kamarád vrátil z dovolené a nelíbil se mu počítač, vyskakovala tam stále nějaká okna. Jako antivirus používal právě Avast, který pustil vir a tvářil se že nic. Až kontrola NODem jej odhalila.

Tady se nejedná jen o nějakou tabulku. Například Norton byl tak "dobrý", že uznával jako program jen sám sebe. Ostatní software už mělo smůlu, jak bylo zpomalováno.
Já měl AVG a už jsem uvažoval, že koupím nový notebook, jak byl líný, to se už nedalo. Po výměně za NODa noťas šlape jak hodiny k plné spokojenosti lépe než nový.
Ale jak jsem napsal svůj problém, že jsem musel vypnout skenování souborů, abych si mohl zálohovat svou trať do MSTS, kdy mi při kopírování adresáře World naskočil čas do konce kopírování na 50 až 60 minut.

Tak to byla špatná volba. Názorně mne přesvědčil jeden známý, kdy mi ukázal testovací bezpečný virus eicar.com.
Samozřejmě bylo nutné ještě vypnout ochranu z webu, aby šel stáhnout. A bez problémů se spustil.
Takže řešení mi navrhl, abych skenování souborů zase zatrhnul, ale abych si vypsal na seznam přípony, které se nemají skenovat. Konkrétně w, ws a bk. Pak už to valí normálně. No jo, ale co když se podobně bude jmenovat nějaký virus ? Z webu by to hrozit nemělo, ale pokud kdokoli příjde s klíčenkou, ....

Zbyněk Šemora napsal:
.......Takže řešení mi navrhl, abych skenování souborů zase zatrhnul, ale abych si vypsal na seznam přípony, které se nemají skenovat. Konkrétně w, ws a bk. Pak už to valí normálně. No jo, ale co když se podobně bude jmenovat nějaký virus ? Z webu by to hrozit nemělo, ale pokud kdokoli příjde s klíčenkou, ....
Ono to celkem jednoduché. Všechny řídící soubory (w,ws, bk, eng, sms, wag a ostatní) jsou textové soubory pevně daného obsahu jež se nespouštějí a jejichž obsah je interpretován enginem MSTS, takže by se v nich jakýkoliv virus asi pěkně těžko schovával a zaručeně by byl odhalen hned při startu simulátoru, neboť by MSTS narazil na něco co v souborech být nemá a následovala by buď chybová hláška a nebo spíše pád MSTS s nám všem zmánou výzvou k napsání Billovi do Redmondu. Takže bych si asi zase tak těžkou hlavu z tohoto nedělal.

ahoj všem,mám dotaz na znalé:
již delší dobu nejsem schopen,resp muj PC, odeslat jakékoliv soubory např. na uschovna.cz, nebo na ulozto.cz a nejde mi přeposlat soubory ani přes ICQ. u ICQ se odešle třeba jenom část a za chvíli mi to vykáže, že je přenos zrušený a konec.U úschovny dám uložit zásilku,začne se načítat a např. po 4% se to zastaví a opět konečná, to samé ulozto.cz.Internet mám přes UPS,takže v rychlosti asi problém nebude.Zkoušel jsem i vypnout firewall, ale bylo to stejné s ním i bez něj.OS mám Win XP Home,prohlížeč IE 8 a antivir AVG 8.5. Zkoušel jsem projít veškerá nastavení prohlížeče a nikde jsem problém neobjevil. E-mail jde odeslat bez problému (používám outlock express). Stahování dat z netu je taky v pohodě.Neměl by někdo radu ?

Používáš firewall z windowsů nebo z AVG? Zkus použít ten windows firewall a ten AVG vypni.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře