RT Express

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Mirec
  • Datum začátku Datum začátku
Jacek napsal:
Martens napsal:
Čeho se bojím? Že dopravní zaměstnanci budou "klást provozní obstrukce"...sem tam se pustí před express náklad....

Ale třeba je to blbost....
No já nevím, já jsem zrovna dopravní zaměstnanec, ale čím více vlaků, tím pro nás lépe. Už teď se děsíme stále klesajícího posunu nebo menšího počtu křižování ve stanici.
O "kšeft" tady přijdou strojvedoucí, atd. Ale doprava ne. A rozdíl mezi vlakem ČD a jiného dopravce pro dopravního zaměstnance není žádný - pro každý tu vlakovou cestu stavím stejně...

Pokud ČD tučně zkásnou RT za užití dopravní cesty, tak to pochopím.....vem si to obecně i z pohledu podnikatelského subjektu, kdy bys jako podnikatel umožnil konkurenci, aby využívala Tvé zařízení a fungovala bez problémů, zatímco ty jako podnikatel se trápíš s obsazeností svých prostředků SC....jinak řečeno z mého pohledu šéfa sw firmy - mám problém sehnat zakázky pro své programátory, ale budu v klidu zakázky přehrávat konkurenci.....

Ale je fakt, že vycházím z toho, jak funguje zdravé konkurenční prostředí...proto jsem zvědavý, jak to potom bude vypadat se SC tak 1/4 roku po fungování RT Expresu....

Že pustí lokální tratě soukromému dopravci, to je pochopitelné, třeba se to ČD nerentuje, ale tady jde o průlom - první soukromý rychlík a to na celkem důležité trati vedle vlajkové lodi ČD - Pendolina

Martens napsal:
Pokud ČD tučně zkásnou RT za užití dopravní cesty, tak to pochopím.....vem si to obecně i z pohledu podnikatelského subjektu, kdy bys jako podnikatel umožnil konkurenci, aby využívala Tvé zařízení a fungovala bez problémů, zatímco ty jako podnikatel se trápíš s obsazeností svých prostředků SC....jinak řečeno z mého pohledu šéfa sw firmy - mám problém sehnat zakázky pro své programátory, ale budu v klidu zakázky přehrávat konkurenci.....
Co se tyka infrastruktury, tak CD, a.s. je uz pouze jejim spravcem a v ramci pripravovanych zmen prijde asi i o to spravcovstvi. Takze zavisi na SZDC, koho pusti na sve trate.

Railtrans dnes oznámilka :
Na zaklade oznameni dopravce Railtrans, s.r.o. jsou s platnosti od
noveho jizdniho radu do odvolani odreknuty vsechny spoje RT Express
IC 1050 az IC 1067 v trase Praha-Holesovice - Ostrava-Svinov/Ostrava
hl.n. S ohledem na termin oznameni dopravcem jsou tyto vlaky uvedeny
v urednim vydani knizniho JR.

Neschválili, a pán Šimral tu môže pokojne napísať, že ani neschvália, nieto totiž ČO schvaľovať ...

Back
Nahoře