RT Express

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Mirec
  • Datum začátku Datum začátku

Mirec

Signalista
Zbyněk Šemora napsal:
Ale chlapi, hloupá otázka, já jsem tak zahrabán do pracovních povinností a stavby tratě BP, co je to za nový vlak, o kterém je řeč?
Nový druh vlaku - RT Expres (RTE).Druh IC, číslovanie od 1051.Trasa Holešovice - Ostrava hl.n.Bude chodiť tuším pár minút pred Pendolínom a tak trochu robiť dusno (konkurovať) ... :lol: Ale zatiaľ sa mi do uší nedonieslo nič o radení a daľších podrobnosťiach ktoré by sa zišli ako podklady pre aktivitu.

Tak pořádně:

Jsou to vlaky IC 1051 - 1067 souhrně pojmenované RT Express. Jedou v každou sudou 34 minutu od 6:34 do 20:34 z Prahy a v každou sudou 32 minutu ze Svinova od 4:32 do 18:32. Tedy nejedou před Pendolínem, zahušťují takt rychlých vlaků na každohodinový. Staví v Pardubicích a Olomouci, do dodání Taurusů 1216 se pro jejich vozbu počítá s lokomotivami ES 64 F4 od Siemense pro rychlost 140 km/h. Souprava začně ve složení A + A + WR + B + B + B. Vozy budou dílem německé, dílem z Beneluxu. Jízdné 2. třídy v trati Praha - Ostrava nepřevýší současnou cenu KMB ČD.

Na RT Express jsem zvědav, jen si nejsem jistý, zda ČD pustí na koleje ES 64 F4...

Ono hlavně kdo to bude jezdit, pač se mi doneslo, že ČD nechtěly zafinancovat školení a povinný simulátor pro fíry v Drážďanech. :!: :!: :!:

( Petře, nemáš v tom náhodou prsty ? )

V čem?
V tom, že fírové DKV Praha budou jezdit na otočku do Horní Lidče?

Tak tam určitě ne :P

A jinak za vlaky kategorie RT Express stojí společnost RAILTRANS, kterou si z 50ti procent dovoluji vlastnit.

Petr Šimral napsal:
A jinak za vlaky kategorie RT Express stojí společnost RAILTRANS, kterou si z 50ti procent dovoluji vlastnit.
To som sa čudoval že si vysypal toľko podrobností ... :lol:

Mirec napsal:
Petr Šimral napsal:
To som sa čudoval že si vysypal toľko podrobností ... :lol:

Já myslel, že RT a Petr Šimral je už dávno profláknutá firma.

Naposled editoval moderátor:
Tak to mi čteš myšlenky. Když si dovolí před pendolíno pustit dva náklady a nechat jej takto dusit z Pardubic do Chocně, proč by si to ČD nedovolili na někoho cizího. A možná že z té nákladní dopravy mají ČD víc, dřív to tak bylo. A nějaké eventuelní penále pak klidně zaplatí.

A neplatí zde zvláště v "soukromé sféře" toliko dotované státem náš zákazník=náš pán?Proč si to komplikovat když to jde jednoduchou cestou a o to ostatní se postarají ti dole.

Dršťkatá huba jménem Dušek svolá odbory a půjdou demonstrovat proti zavádění konkurence na železnici. Dušek totiž odborářům vysvětlí, že by je to mohlo stát pracovní místa, protože by se mohlo provalit, že se dá železnice provozovat efektivněji.

Kdysi ještě v 90.letech jsem moc fandil Duškovi,když válčil s tehdejším premiérem Klausem, jak v roce 97 vyvolal velkou stávku,ale od té doby se mi víc a víc zprotivil. A nezapomenu jeho poslední aféru,kdy si do své kanceláře nainstaloval štěnice a ještě k tomu se mu vyhnul trest.

No a je to tady - ČD chce zkrátit takt pendolin mezi Prahou a Ostravou na 2 hodiny......že by fakt byli z RT Expressu pos..ní až za ušima?

Zdroj : Želpage.cz

Martens napsal:
No a je to tady - ČD chce zkrátit takt pendolin mezi Prahou a Ostravou na 2 hodiny......že by fakt byli z RT Expressu pos..ní až za ušima?

Zdroj : Želpage.cz
Podľa mňa sú, lebo ak naozaj bude cestovné 250 Kč a v pinďovi je to 450 Kč tak určite môžu ČD zbaliť kufre ...

teraz uz len aby RT potiahli do ziliny a ten jeden prestup na ceste znesiem... inak neviem. nechce sa mi v ostrave prestupovat na vrak CD (a ako poznam konkurencne prostredie tak ziadne rozumne pripoje nebudu/nebudu cakat).

Back
Nahoře